"A beton tompítja a hangot" ,!?
A padlószőnyeg alatt akkor mi volt ha nem beton?
Az össze-vissza gyurmák helyett jobb lenne valami stabillal kezdeni, aztán jöhetnek a lágyabb alátétek
ha nem jön be a merev alátámasztás.
A medveállatkák párzása is érdekes téma.Rock60 írta: ↑2025.01.19., vas. 13:13Jah, ez a tüskéhez képest a másik út...
Towshend alkalmazza ezt a szisztémát.
Az Ő elvük szerint, ezzel a módszerrel a mélyhangok nem terjednek el a padlózatra, amely felerősítí és torzítja, mossa a mélytartományt.
Akinek van ilyen doboz alá való gyári lebegtetős alátét, esküszik rá.
Olvass utána, érdekes téma...![]()
Jah, ez a tüskéhez képest a másik út...
Szvszd.janos írta: ↑2025.01.18., szomb. 20:27Mennyi az a nagyon nagy súly és mi a konkrét tárgy amivel megoldható ?
A rugós megoldás és a levitáció ezekre rákeresek, ha van linked vagy termék is, megirnád? Köszi
Jelenleg 20kg-os álló hangsugárzók zenélnek.
SoundMania írta: ↑2025.01.18., szomb. 19:55Gondoltam, hogy ilyesmi. Már vannak jó alátétek meg jó padlók. De nem árt amit írtam.
Nálam 100-110kg beton van 80kg-s doboz alatt és közte Townshend seismic sinc. A régi levegős, az újnak valami más neve van és az acélrugós. Levitációban nem vagyok nagyon otthon, de a Yamamoto ami jó volt, meg egy angol gagyinak kinéző cucc is.d.janos írta: ↑2025.01.18., szomb. 20:27Mennyi az a nagyon nagy súly és mi a konkrét tárgy amivel megoldható ?
A rugós megoldás és a levitáció ezekre rákeresek, ha van linked vagy termék is, megirnád? Köszi
Jelenleg 20kg-os álló hangsugárzók zenélnek.
SoundMania írta: ↑2025.01.18., szomb. 19:55Gondoltam, hogy ilyesmi. Már vannak jó alátétek meg jó padlók. De nem árt amit írtam.
Gondoltam, hogy ilyesmi. Már vannak jó alátétek meg jó padlók. De nem árt amit írtam.
Talán érdemes lenne mélyebbre "ásni". Mi van a padló alatt és mi van a padlóalátét alatt... De szerintem 2 dolog amivel érdemes próbálkozni: vagy stabilizálni, vagy elcsatolni. Stabilizálni nagyon nagy tömeggel tudnád, elcsatolni meg valamilyen rugós megoldással, esetleg levitációval. Ezek kombinációja is jó.d.janos írta: ↑2025.01.17., pén. 23:01Laminált parkettán állnak a hangsugárzók, próbáltam tüskéket, gyurmát, fakockákat, pénzérmét, alu tüskét, polc elemet, mind változtatott a hangon így vagy úgy. Anno Szabó Zoli ajánlotta a bütü irányban fa alátéteket (nekem is a fakocka közelebb állt hallgatáskor az ízlésemhez), asztalosnál méretre vágott lapokat vagy épp a vágódeszkát, de bütüre figyelve.
Az érdekelne, hogy ha vágatok 2db rönk szeletet, csiszoltatom, lakozzom, az jó lehet ? Van Atacama SE24-em, ahhoz is jó lenne, amikor épp indul a bogár és hifizés az irány.
Próbáltátok akár hangsugárzó alatt ?
Milyen fából vágassam, milyen magas legyen? Ötletek, javaslatok? Köszi!
("bütü"-re itt rákerestem, elolvastam, hátha azóta van több tapasztalat...)
Képernyőkép 2025-01-17 230711.png
A kérdés átkerült a helyére.
nos,csak jelzem,a műtét sikerült,és a páciens is éldixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12nos,voila...30X 0,8mm
Bronzker BT,1173 Budapest,Pesti út 237 (Home Center)
@Rock jó tippelt![]()
U.I: 12db kb 1700HUF volt...van még ha valakit érdekel...![]()
a haverom a gyári Sound Org.álványoknál kicserélte az eredeti "deszkákat"...juharfa,kb 1",és a karmantyúk alá kb 1mm vastag alátéteteket (alu) rakott...végfokok VAIC 52b,és Wilson Maxx 3 hangszorókat használ...ne misztifikáljuk túl a dolgokat,ez egy puzzle....hacsak nem vlmilyen szektához tartozunk ...
nekem oksa Kistarcsa-XVII kerületRock60 írta: ↑2024.12.19., csüt. 12:25Én meg lestipitopiztam a maradékot...dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 14:25igen...sztem nem sztenderd anyaguk,mert tegnap amikor telefonáltam,készletellenőrzést csináltak gépi és fizikai állományban,hogy valóban megvan-e...szerencsére megvolt,és az amire gondoltam...![]()
![]()
Bakker, ez a Bronzker nem másik Bronzker, ők költöztek át a XIII. Szabolcs - ból.
Nem örülök, eddig 10 percre voltak, most 40 - re...![]()
Én meg lestipitopiztam a maradékot...dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 14:25igen...sztem nem sztenderd anyaguk,mert tegnap amikor telefonáltam,készletellenőrzést csináltak gépi és fizikai állományban,hogy valóban megvan-e...szerencsére megvolt,és az amire gondoltam...![]()
igen...sztem nem sztenderd anyaguk,mert tegnap amikor telefonáltam,készletellenőrzést csináltak gépi és fizikai állományban,hogy valóban megvan-e...szerencsére megvolt,és az amire gondoltam...Rock60 írta: ↑2024.12.18., szer. 13:19Na, királyság.dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12
Nos,voila...30X 0,8mm
Nem is tudtam, hogy Bronzkerből is több van...
Ezt így adták korong formátumban ?
Alumínium ?
Na, királyság.dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12
Nos,voila...30X 0,8mm
nem kell sajnálkozni,de köszi,ahogyan irtam,úgy éreztem váltanom kell,Rock60 írta: ↑2024.12.17., kedd 17:55Először is, sajnálom...dixie-chicken írta: ↑2024.12.17., kedd 15:35Azt elvitték..kb 40 évig éltünk
közös házaságban,szerettem minden pillanatát,semmi megbanás sincs benne
...de úgy éreztem,válatanom kell...éreztem, lehet,süket vagyopk már,mást akarok...volt egy halovány "elmentett" rednszer hangja a memória egységeimen,akkor még mint Lenco L-75 tulaj, nagyon jó haveromak, volt aki bevezetett az avantgarde jazz fogalmába...Technics SL110/Mayware Formula IV/ADC XLM Mk3,Yamaha 610,AR15...nekem itt megakadt a lemez...ennyi...RIP Tóth Péter
![]()
Mondtad, hogy keresgélsz, de ez meglepett.
Egész furcsa az aláírásodban egy DD gépet - vagy bármi mást - látni, úgy megszoktam már a Thorens - t és a Shure - okat.
Kérdezném, hogy milyen, de a Mastertracker gondolom mindenképpen egy magasabb szintre lövi a kombót...
Új phonót is látok. Nem sprvx - é volt ?![]()