feket663 írta: ↑2025.01.18., szomb. 14:40
Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit:
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Kösze, de nem ezt kérdeztem, ez nyilvánvaló. Mint ahogy az is, hogy nincs/nem volt Vredestein téligumid.
Abból összesen kétféle téligumit látok a kínálatban jelenleg, persze kismillió méretben, de engem az is érdekel, ha bármilyen nagyobb méretű gumival volt már valakinek tapasztalata, és ennek kapcsán van véleménye. Szóval bocs, de ztényleg véleményt/tapasztalatot szerettem volna kapni, nem kioktatást q nyilvánvaló dolgokból.
Egyelőre ott tartok, hogy egyedül a Vinkler altal javasolt Hankook-ból tudtam összerakni azt a kosarat egy webshopban (amelynek szerelő műhelyei is vannak, tehát szimpi, mert odamehetek a gumákért és át is szerelik a nyári helyett felnikre).
2 db 255/45R19 (korábban sajnos rossz infót kaptam, még a vásárlás előtt) és 2db 275/45R19 méretű téligumi kellene, és valamiért azt szeretném, ha ezek azonos márkájúak és típusúak lennének.
A Bridgestone Blizzak-ből sajnos nem találtam meg még azt a helyet, ahol biztosan van raktáron az első méretből kettő.
A Vredestein mint kérdés azért merült fel, mert a nyárigumik, amivel megvettem a járgány, épp Vredesteinek, és persze ez nem jelent semmit, de annyian annyifélét ajánlottak, hogy gondoltam, rákérdezek erre a márkára, mert speciel ebből is lenne egyhelyen mindkét méret…
Nekem speciel van tapsztalatom Conti Wintercontact-tal, és az totál kiesik, mert a tapasztalatom voszonylag friss, cserébe nagyon rossz (száraz úton rettenetesen csúsztak oldalirányba a hajtott hátsó kerekek az utolsó BMW-men, de annyira, hogy egy körforgalomból kihajtásnal is esélyes volt a megcsúszás hideg időben, jég nélkül az úton). A Bridgestone Blizzak LM005-tel rengeteg pozitív tapasztalatom van, kilenc évig ilyenek voltak nálam három BMW-n is. A mostani Octavián Pirelli Sottozero-k vannak, amelyek meglepően jól teljesítenek annak ellenére, hogy a hátsókerék-meghajtású Scorpiómon anno más pirelli télik szánalmasan szarok voltak. Stb… kb ilyen tapasztalatokra/véleményekre vagyok kíváncsi, és aki már leírta más márkákkal kapcsolatban, annak hálásan köszönöm
Nézem a Goodyear-t meg a Nokian-t is. A Hankook-bol már óssze van téve a kosár, igen jó árban, de nem vagyok annyira árérzékeny, hogy a Bridgestone Blizzak LM005-re ne vágynék, csak tudnám, hogy hol.
A Vredestein-t meg egyáltalán nem ismertem eddig, amik most vannak (a nyáriak), azokon rajta van, hogy made in the Netherlands, ami felkeltette az érdeklődésemet…
Peace