Köszi!Serviio van a laptopon.Próbáltam ott is Online beállitast de egyszerűen a serviio nem fogadja el a beírt URL címeket.Telóra letöltöttem a bubbleupnp-t de sajnos ott sem sikerül,de a lejátszó latja...Biztos én vagyok ilyen analfabéta ilyen térens4tch írta: ↑2025.01.21., kedd 13:22https://www.avforums.com/threads/pionee ... 50/page-31mbaker írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:53Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy pioneer N30 lejátszóm és az egyik napról a másikra nem tudok netrádiót hallgatni.Látja a laptopot,mappákat és tudok zenéthallgatni,de netrádio semmi...Próbáltam kihúzni a modemet,kábelt stb.Köszönök minden segítséget!
Ez alapján a vTuner szolgáltatással vannak gondok. Esetleg nekik kellene írni, vagy kivárni, amíg javítják a problémát. Illetve dlna kompatibilis a lejátszó, úgyhogy bubbleupnp segítségével tudsz rá rádió streamet küldeni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Re: Hálózati audio lejátszók
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Több kábelkombinációval (Transparent, Vertere, nyomtatókábel, olcsó rca) kipróbálva mindig a koax csatlakozáson volt jobb a zene.Mézga Aladár írta: ↑2025.01.13., hétf. 19:30Kb. egyezik a véleményünk, kivéve a Wadia hangerőszabályzás. De miután ez az előfok is, ezért nem megkerülhető.alto írta: ↑2025.01.13., hétf. 19:00Korábban én is forgalmaztam ezt a Wadia-t, ha jól emlékszem 2015-ben jött ki, így már kissé koros, de még így is kiváló hangú DAC, simán veri a mai Topping/SMSL vonalat, hiába gyengébbek valamivel papíron a paraméterei. Később a Wadia beolvadt a McIntosh cégbe, és megszűnt önálló entitás lenni. Viszont azóta a McIntosh megtanult jó hangú DAC-okat gyártani.Mézga Aladár írta: ↑2025.01.13., hétf. 18:02
Hát nem.![]()
Ma nem bírtam magammal bedugtam egy 5 forintos nyomtatókábelt az usb kipróbálásához.
Annyit tudok hozzátenni, hogy figyelemre méltó hang jön ki a lánc végén.![]()
A dac egy Wadia 321 amely semmilyen dsd-t nem tud. Van koax, toslink és usb bemenete max. 192/24 felbontással.
Ami érdekessé teszi a dolgot az, hogy az Aries Femto a Wadia dac-al koaxon jobban szólt.
Transparent "alapszintű" koax és usb kábellel tesztelve.
Most járatom, mert az usb eddig nem volt használva, valószínűleg szükséges a bejáratás.![]()
A gyenge pontja épp az USB bemenet, szerintem érdemesebb lesz az SPDIF bemenettel használni. Ebben a tesztben hasonló véleményt fogalmaztak meg róla: https://hifiplus.com/articles/wadia-321 ... converter/
Mivel belül a konverzió előtt mindent feltol 32bit/192kHz-re, nem is érdemes az U2-n formátum konverziókkal kisérletezni.
Továbbá 10 évvel ezelőtt a digitális hangerőszabályozási algoritmusok még nem voltak annyira a topon mint manapság, azt érdemes kikapcsolni, feltéve ha előfokkal vagy integrált erősítővel használod.
Az U2 és Wadia usb vs koax, kiderül mi az eredő.
Mindig, mindennél van jobb!
https://www.avforums.com/threads/pionee ... 50/page-31mbaker írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:53Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy pioneer N30 lejátszóm és az egyik napról a másikra nem tudok netrádiót hallgatni.Látja a laptopot,mappákat és tudok zenéthallgatni,de netrádio semmi...Próbáltam kihúzni a modemet,kábelt stb.Köszönök minden segítséget!
Ez alapján a vTuner szolgáltatással vannak gondok. Esetleg nekik kellene írni, vagy kivárni, amíg javítják a problémát. Illetve dlna kompatibilis a lejátszó, úgyhogy bubbleupnp segítségével tudsz rá rádió streamet küldeni.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy van egy pioneer N30 lejátszóm és az egyik napról a másikra nem tudok netrádiót hallgatni.Látja a laptopot,mappákat és tudok zenéthallgatni,de netrádio semmi...Próbáltam kihúzni a modemet,kábelt stb.Köszönök minden segítséget!
Mindkettő openhome-ra épül, innen a részleges kompatibilitás.
Egyébként az Auralic nálam almás eszköz nélkül is számomra teljes körűen működött:
- a hálózati konfigurációt el lehet végezni web guiból, az meg megy reset után android vagy bármilyen másik rendszer alól, csak böngésző és wifi kell hozzá
- tidal connect megy ios app nélkül
- bubbleupnp/bubbleds, mconnect, vagy a lumin, linn appok is látják a lejátszót, dlna streamet lehet rá küldeni
- a rá dugott usb drive-on lévő fájlokat is el lehet érni a fenti programokkal
- bubbleupnp/bubbleds tud webrádiót tárolni, lejátszani
Amazon, deezer lejátszáshoz hiányzott volna az ios eszköz. Van itthon egy öreg iphone, ha nagyon kellett volna, elő lehetett volna venni, de végül csak az első resetnél használtam, a továbbiaknál nem.
Ja, és vettem egy Wiim Ultrát, és tök jó.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Nyilván nincs, de mondjuk az ára sem... A kinézete meg tényleg elég érdekes, de ez nem zavart. Nem tv, hogy nézegessem...alto írta: ↑2025.01.18., szomb. 18:12Igen, ezért volna érdemes az Auralic kissé szerencsétlen termék elnevezési gyakorlata miatt az Auralic termékek említése esetén a pontos termék elnevezést használni. Például a legelső Aries vagy az Aries LE - abban a elég gagyin kinéző hullámos műanyag dobozban - köszönőviszonyban sincs a mai csúcsmodel Aries G3-al. Ha mindkettőre csak simán Ariesként hivatkozunk, akkor könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.white-tiger írta: ↑2025.01.18., szomb. 17:15Alto:
A Vega dacom ( ami igazából inkább egy DAP)
ugyanígy néz ki, csak streamer nélkül. Te már a G sorozatot vetted alapul, de ezek voltak elötte.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Az Auralic fórumon azt az infót adták hogy egyenlőre nem lesz Aries G3.alto írta: ↑2025.01.18., szomb. 18:12Igen, ezért volna érdemes az Auralic kissé szerencsétlen termék elnevezési gyakorlata miatt az Auralic termékek említése esetén a pontos termék elnevezést használni. Például a legelső Aries vagy az Aries LE - abban a elég gagyin kinéző hullámos műanyag dobozban - köszönőviszonyban sincs a mai csúcsmodel Aries G3-al. Ha mindkettőre csak simán Ariesként hivatkozunk, akkor könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.white-tiger írta: ↑2025.01.18., szomb. 17:15Alto:
ugyanígy néz ki, csak streamer nélkül. Te már a G sorozatot vetted alapul, de ezek voltak elötte.
Ez az egész elképesztően zavaros.
Mindig, mindennél van jobb!
Igen, ezért volna érdemes az Auralic kissé szerencsétlen termék elnevezési gyakorlata miatt az Auralic termékek említése esetén a pontos termék elnevezést használni. Például a legelső Aries vagy az Aries LE - abban a elég gagyin kinéző hullámos műanyag dobozban - köszönőviszonyban sincs a mai csúcsmodel Aries G3-al. Ha mindkettőre csak simán Ariesként hivatkozunk, akkor könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.white-tiger írta: ↑2025.01.18., szomb. 17:15Alto:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Alto:
Igen
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Amikor anno először állítottam be itthon az Aries Minit (pedig Almás volt a teló) ugyanígy jártam. Elvilek mindenhol minden engedélyt kipipáltam, de végül a telefon beállítás menüben még külön IS engedélyezni kellett a Tidal hálózati elérését. Droidnál nem tudom, hogy működik, de ilyesmire tippelek, nézzétek meg a hálózati protokollokat, hátha segít!
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Köszöm, hogy megingattatok a dogmatikus hitemben, ma rákérdezek cimborámnál, de emlékszem, hogy a telóján megnéztem, és a Tidal alkalmazásnál nem dobta fel az Aries-t. Lehet, hogy valami hálózati beállítással volt baj...
Mindegy, én túl vagyok rajta, nem volt rossz az Aries Mini, de most az Abacus S más szintre emeli a Tidal-t, már egészen élvezhető, főleg Roon-al, bárcsak a hatvan nap próba örökké tartana....
Mindegy, én túl vagyok rajta, nem volt rossz az Aries Mini, de most az Abacus S más szintre emeli a Tidal-t, már egészen élvezhető, főleg Roon-al, bárcsak a hatvan nap próba örökké tartana....
A connectnek pont az a lényege, hogy mindegy a platform, mindenhogy megy, ha a lejátszó tudja a connectet. Új korában nem tudta, csak egy pár éve jött egy frissítéssel.
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Szerencsére ezt az én Aries-em ezt "nem hallotta", mert tökéletesen megy android alatt a Tidal connect. Sőt nem nagyon használom máshogy...PgSpa írta: ↑2025.01.17., pén. 22:19Először is: elrontottam a hivatkozást, a kérdést és választ összevontátok emiatt.
Félreérthető voltam: én arra akartam célozni, hogy a készüléken attól még fut a Lightning DS, hogy a vezérlőmobilon nem.
Amúgy Androiddal vezérelve a Tidal Connect nem működik, hanem csak a Bubble UPnP-n keresztül.
Hálózati lejátszást is csak így lehet kezdeményezni.
A connectnek pont az a lényege, hogy mindegy a platform, mindenhogy megy, ha a lejátszó tudja a connectet. Új korában nem tudta, csak egy pár éve jött egy frissítéssel.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Egyébként nálam az Auralic simán irányítható volt a Lumin app-al. Annak a kezelésére pedig nem szokott panasz lenni.
Szerencsére nekem sikerült a Connect egy telefonon és egy tableten is. A saját tárolójában levő zenéket valóban a Bubble tudja lejátszani, azt meg szerintem elég nehézkes kezelni. A Linn Kazoo programmal is tudtam használni., nekem jobban tetszett, de nem működik mindenkinél.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- PgSpa
- Fórumlakó
Először is: elrontottam a hivatkozást, a kérdést és választ összevontátok emiatt.
Félreérthető voltam: én arra akartam célozni, hogy a készüléken attól még fut a Lightning DS, hogy a vezérlőmobilon nem.
Amúgy Androiddal vezérelve a Tidal Connect nem működik, hanem csak a Bubble UPnP-n keresztül.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Volt akinek ez nem volt világos???vazze írta: ↑2025.01.17., pén. 19:59A streamer. A Tidal saját appja Tidal Connecttel, vagy az Auralic appja a beépített Tidal-al csak vezérli a streamert, a digitális jelfolyamot a streamer közvetlenül veszi a Tidaltól, az nem megy "keresztül" a tableten vagy a telefonon. Ezzel ellentétben amikor bluetooth-al vagy Airplay-el küldünk át zenét a streamerre, akkor maga a vezérlő eszköz is részt vesz a lejátszásban,

[/quote]
Pedig ezt ennél világosabban nehéz elmagyarázni. A Lightning app csak addig kell, amíg a streamert “rátanítod” az otthoni hálózatra, majd összekötöd a saját előfizetői fiókoddal. Utána elvileg bármelyik eszköz, ami ugyanazon a hálón lóg, és van rajta Tidal, az fel fogja ismerni. A kütyüt onnantól a Tidal alól vezérled, nem Lightningból. Persze lehet úgy is, de a Connect praktikusabb.
Ezen kívül az app az egyéb ezernyi finombeállításhoz kell, de ezt most ne kutyuljuk ide, a diskurzusban a lejátszás vezérlés volt a kérdés. Nem vagyok IT guru, de ez még nekem se ördöglakat.
A streamer. A Tidal saját appja Tidal Connecttel, vagy az Auralic appja a beépített Tidal-al csak vezérli a streamert, a digitális jelfolyamot a streamer közvetlenül veszi a Tidaltól, az nem megy "keresztül" a tableten vagy a telefonon. Ezzel ellentétben amikor bluetooth-al vagy Airplay-el küldünk át zenét a streamerre, akkor maga a vezérlő eszköz is részt vesz a lejátszásban,
[/quote]
Volt akinek ez nem volt világos???

[/quote]
A streamer. A Tidal saját appja Tidal Connecttel, vagy az Auralic appja a beépített Tidal-al csak vezérli a streamert, a digitális jelfolyamot a streamer közvetlenül veszi a Tidaltól, az nem megy "keresztül" a tableten vagy a telefonon. Ezzel ellentétben amikor bluetooth-al vagy Airplay-el küldünk át zenét a streamerre, akkor maga a vezérlő eszköz is részt vesz a lejátszásban,
A hálózat lejátszást akkor mi végzi?
[/quote]
BARTIMEX AUDIO Honlap
Nagyjából az én sejtésem is ez volt. No de akkor nem is értem ezt az egész mizériát az Auralic készülékek és az Android kapcsán. Hacsak nincs abban az almás szoftverben valami nagy truváj, amitől könnyebb, szebb, szagosabb a lejátszás, mint a Tidal és más hasonló steramer szolgáltatók appjaival.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Így van!kargidje írta: ↑2025.01.17., pén. 18:54Az iOS/Android app a Tidal connecten keresztül nem csak a streamer vezérlését végzi? Azaz csak parancsokat kap a streameren a Tidal, szóval tök mindegy milyen apple vagy androidos készülékről vezérled.alto írta: ↑2025.01.17., pén. 17:02Na de miért is lenne jobb a hangminőség a saját app-al? Hiszen ugyanaz a Tidal stream érkezik meg a készülékbe a Tidal saját appjával Tidal Connecttel, mint a Lightning DS appal, és pont ugyanúgy történik stream dekódolása is mindkét esetben.pali923 írta: ↑2025.01.17., pén. 16:15
Ez jogos, de engem, ha lenne még Auralic készülékem, pláne a drágább fajtákból, az érdekelne, hogy az almás szofverrel jobb hangot lehet-e kicsiholni belőle, mint pl. a Tidal connectből. Ha igen, akkor lenne érdemes elgondolkodni egy távirányító beszerzésén. Egyéb esetben lehet használni más eszközzel is - beállítani, és zenét hallgatni is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- PgSpa
- Fórumlakó
Az iOS/Android app a Tidal connecten keresztül nem csak a streamer vezérlését végzi? Azaz csak parancsokat kap a streameren a Tidal, szóval tök mindegy milyen apple vagy androidos készülékről vezérled.
[/quote]
[/quote]
- PgSpa
- Fórumlakó
Kettővel alább már beláttam tévedésem, mea culpa...kargidje írta: ↑2025.01.17., pén. 15:31Előtte kicsit nézz utána![]()
https://www.auralic.com.cn/
"Originating in Beijing China, AURALiC has steadily grown and now has an additional office in Portland Oregon as well as specialized staff across North America and Europe."

Az iOS/Android app a Tidal connecten keresztül nem csak a streamer vezérlését végzi? Azaz csak parancsokat kap a streameren a Tidal, szóval tök mindegy milyen apple vagy androidos készülékről vezérled.alto írta: ↑2025.01.17., pén. 17:02Na de miért is lenne jobb a hangminőség a saját app-al? Hiszen ugyanaz a Tidal stream érkezik meg a készülékbe a Tidal saját appjával Tidal Connecttel, mint a Lightning DS appal, és pont ugyanúgy történik stream dekódolása is mindkét esetben.pali923 írta: ↑2025.01.17., pén. 16:15Ez jogos, de engem, ha lenne még Auralic készülékem, pláne a drágább fajtákból, az érdekelne, hogy az almás szofverrel jobb hangot lehet-e kicsiholni belőle, mint pl. a Tidal connectből. Ha igen, akkor lenne érdemes elgondolkodni egy távirányító beszerzésén. Egyéb esetben lehet használni más eszközzel is - beállítani, és zenét hallgatni is.