hogy ne legyen OFF, maradjunk ezeknél a drótoknál, amit sokszor ér hasonló kritika. mint a nemismert FALat, vagy nemismert jobban megépített SE erősítőket.
Sokak fejében ilyenkor egy kellemes. meleg tónusú, geil hang jelenik meg. Ez nem tudom, honnan jön. Talán régebbi, nem annyira jól sikerült csöves erősítők hangja alapján, vagy pusztán abból, a megszokott, évtizedeken átt, itthon hifinek vélt, nevezett rendszerek bitang éles. torz hangjának beívódásából és ha csak mellékesen találkozunk ilyen rendszerrel, nem tudjuk értelmezni, mert ezek a megszokott torzítások nincsenek jelen.
Nekem volt SE erősítőm, több (hallgatam épíettet is, más. De pl halgattam sokat a Border Patrolt is, blokkolnám és persze sok Kondot), köztük egy Neirot kb egy évig néztem a sarokban, ami mindenhol jó volt, csak az Avantgarde tölcsérekkel nem tökéletes. Hallkan jó volt, de abban az időben még sokszor halgattam NAGYON hangosan zenét. De erről többször beszéltek az Avantgarde fejlesztői, hogy bár 100dB fölötti az érzékenység. nem feltétlenül a párwattos csövesekhez találták ki, hanem volt hozzá saját erősítőjük. Az is van. pont olyan a hangja. mint a (pushPull) Kondo erősítőmnek, csak a Kondo jobb mindenhol "kicsivel".
Ezzel szemben a FAL. bár Ők se csöves erősítőt építettek hozzá, abszolute jól működnek SE erősítővel is.
De ez a hang. Ezt én a tapasztalat hiányának tudom be, de ami megjelenik emberek lelki füle előtt, akár a drótokról, az sokazor jöhet abból, hogy nem komplett kábelrendszert tudtak kipróbálni, ha ezt-azt sikerült, csak egy-egy darabot és azt a héten párszor példáztam saját eseteimmel, milyen mellényúlásokat követtem el az összevissza kevert kábelekkel. Kiállításon, vagy ismerősnél is szenvedhet ez csorbát, de urambocsá, nekem régen a Merlin által installált Ongaku se tetszett az E dobozzal maradéktalanul, de az nagyon régen volt és amaga idejében rámutatott egy fontos dologra, a zenei mondanivaló művészi kinyerésére.. Azért később a Merlin szájíze is változott sokat, ahogy a berendezések is, csak ezt tudni kellett követni, és erre az évi egy HES nem elég.
egy rendszer hangját elég jól jellemzi, milyen zenét lehet vele élvezetesen lejátszani, a jó cuccal bármit. Ha ezek a kábelek és berendezések úgy szólnának,ahogy azt páran elképzelik, nem tudom,hogy tudnám pl Prodigyvel leverni a vesét, vagy Kurt Cobain hangjától frászt kapni. De nem csak itthon, Tamás nagy FALai pl olyan referenciát teremtettek (Kondo SE erősítővel és full ezüst Kondo kábelrendszerrel) pl Nirvanával, amit próbálok előteremteni, de inkább felejteni akarom,mert lehet nagy százalékban megvan, de nem 100-ban. De olyanokra is fanyalodok, mint Nitzer Ebb, vagy Leaether Strip, ami fiatalkorom muzsikái és nem feljtettem el a lendületüket, erejüket.
Persze, akkor jönne az, hogy a finom zenéket akkor nem tudja... Dehogynem... Az ilyen rendszereknek teljesen mindegy, mivel etetik, eredeti céljukat nem vesztették el, csak néhány idióta másra is használja.
Ami érdekes lehet. míg sokan találgatják, ezek, hogy szólhatnak, van, aki tudja. A nagy FAL összerakásánál és első megszólalásakor is ott voltam és elég sokat hallottam, de a kisebb Supreme S nevű doboz van a hálószobámban. Ezek után, bátran mondhatok véleményt, mint teszem azt az SE+Avantgarde esetén, mert tudom, mi történik, ha összekötöm őket, de mondhatok véleményt SM Vz drótjáról is, mert abból is volt egy méteres és egy másfeles. Akihez elvittem, tényleg egy baja volt vele, hogy nem maradt ott. És tényleg. egyszer valami nagyobb Goodmans dobozt egy Pioneer receiver hajtott és ott is igen álleesős hatása volt, ami főként a tempó és ritmika terén jelent meg. Egy esetet biztosra tudok, ahol kikerült a rendszerből az nálam volt, mert a KSL LPz egy következő lépcsőfok és azt vettem észre, hiába volt a CD bekötve a Vz-vel, egyszer átdugtam az LPz-t és utána inkább átdugdostam a phono és a CD között, mert jobb volt. Hülye voltam, mert 3 volt, de egyet egy haverom elkunyerált, így maradt a kar és phonohoz, a CD meg megy egy kisebb, non series AN ezüsttel, kivéve, ha ingert kapok és átdugom az LPz-t.
Mindezek után, én nem erőltetném ezeket senkinek.(SM se erőlteti, csak példálózik szerintem) Akinek kell, az úgyis tudja magától, akinek meg nem kell, annak nem kell. De azért azt a félreértést kerüljük el, hogy valami rózsaszín, mézesmázos geil xar a zsánerünk, mert nagyon nem. Ahogy se a Kondo erősítők, se a FAL-ak (ez amúgy agyrém, ha valaki hallott már FAL-at, hamarabb meg lehet vádolni a száraz, szürke hanggal, de idővel rájövünk, az nem a hangfal, a felvétel) se a Kondo, vagy AN drótok. De ezen nem kell riugózni, csak elmeséltem, hogy mik is ezek, mert gyanítom, nagyon sokan félreértik
Ja, előre szólok. nem fogok bemutatózni
gyenge idegzetűek ezt ne indítsák el , túl geil
youtu.be/Q3EkAPd8nwA