Köszönöm, biztos ott leszek.

Legalább nem forgolódik többet...
Nézte, mikor éppen elérted a lemezjátszót...

(Jobb felől üt) nekem fütyöl,chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 13:05Te nem vagy normális, az 100%.:)SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 06:20
Te nem vagy normális az már biztos! :)
A leg elhanyagoltabb dolog az emberek rendszereiben a kábelezés. Teljesen érthető okok miatt és még itt is ezt tolják legtöbben, hogy kábelre nem kell költeni, meg vannak olyan termékek amikhez nem is kell a jó kábel, hogy jól szóljon, meg azért a kábelgyárak is sokat tesznek érte az árazásaikkal, stb. Te is biztos voltál akkor shown... És csak ennyit hallottál? :)
Majd eljön az idő amikor szerinted a világ valószínűleg legjobb ML cdje ahogy visszaszorult nálad a középszintre, a Spendor-Radnai párosod is kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem a digitális hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek. Neked még nagyon sok mindent meg kell tapasztalnod, hogy ne fogd vissza a közösséget a fejlődésben.
Folyamatosan hülyíted a népet a kábel-fetisizmusoddal.
Egyenesen gátolod azokat, akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
Meg nyomod ezt a digitális-ellenes szöveget... csak az LP, semmi más... áthaladt a kor rajtad, attól tartok.
2025-öt írunk.
Majd eljön az idő, amikor a legjobbnak elért LP forrásod kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem az analóg hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek.
De hát, ez egy nyílt fórum, a vélemények ütközhetnek.
Inkább azt mondanám, hogy jó kábelek.... De sajnos átlagosnál többe kerülnek azért valamivel valóban. Te pedig egyetlen egy készülékem (és kábelem) hangjához sem tudnál hozzászólni, hiába tudnád mikről hallgatok zenét. Míg a tiéd ismerjük! :)chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 19:43Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 19:32
Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)
Ezt ajánlom másoknak is. ... :)
Szervezek lemezbörzét Tamás lemezeiből, gyere és válogass, közben megsütjük a fakacsát
Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 19:32
Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)
Szavadon ne fogjalak...
Anno vettem 2pár red dawn xlr kábelt és bekötöttem a proci végfok közé de sajnos a 3-dik pár csak rca csatival volt…ami azért rendesen kilógott a center csatornánál , mindegyik gyári csatlakozóval volt szerelve..zoli73 írta: ↑2025.01.17., pén. 13:57
Más.
A kábelekkel kapcsolatban már nagyon sok szó esett a csatlakozókról, azok minőségéről, hangra gyakorolt hatásáról, stb. A tapasztalatok, vélemények, ajálások legtöbbször a hangfalkábel csatlakozókról, hálózati dugókról, illetve RCA dugókról szólnak, de mi a helyzet az XLR dugókkal?
Ezeknek a dugóknal nincs olyan markáns hatása a kapott hangminőségre, hogy ilyen kevés szó esik róluk?
A gyári szerelésű kábelek esetében is sokszor kihangsúlyozzák, hogy milyen érvek szólnak pl. a konkrét RCA dugó használata mellett, de a szimetrikus kábelek esetében, sokszor a dugó gyártójának kilétére sem derül fény, nemhogy technikai magyarázat ismertetése.
Sok gyári kábelnél látok saját XLR dugót(pl. AQ, Supra, stb.), míg mások megoldják a sokak által használt Neutrik dugókkal.
Diy kábelfaragóknál is sokszor látni Neutrik dugók használatát, felteszem a jó ár/érték aránya miatt kedvelt, de néha más gyártmányok is feltűnnek.
Ugyanakkor ezeknél a dugóknál nem látom azt favorizálást, misztifikálást, mint más dugók esetében.
Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 13:05Te nem vagy normális, az 100%.:)SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 06:20
Te nem vagy normális az már biztos! :)
A leg elhanyagoltabb dolog az emberek rendszereiben a kábelezés. Teljesen érthető okok miatt és még itt is ezt tolják legtöbben, hogy kábelre nem kell költeni, meg vannak olyan termékek amikhez nem is kell a jó kábel, hogy jól szóljon, meg azért a kábelgyárak is sokat tesznek érte az árazásaikkal, stb. Te is biztos voltál akkor shown... És csak ennyit hallottál? :)
Majd eljön az idő amikor szerinted a világ valószínűleg legjobb ML cdje ahogy visszaszorult nálad a középszintre, a Spendor-Radnai párosod is kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem a digitális hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek. Neked még nagyon sok mindent meg kell tapasztalnod, hogy ne fogd vissza a közösséget a fejlődésben.
Folyamatosan hülyíted a népet a kábel-fetisizmusoddal.
Egyenesen gátolod azokat, akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
Meg nyomod ezt a digitális-ellenes szöveget... csak az LP, semmi más... áthaladt a kor rajtad, attól tartok.
2025-öt írunk.
Majd eljön az idő, amikor a legjobbnak elért LP forrásod kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem az analóg hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek.
De hát, ez egy nyílt fórum, a vélemények ütközhetnek.
Ez az a hírhedt 'league' dolog. Iszonyú erős. Pszicho téma ezerrel. Vitákban kikezdhetetlen. A drága cucc akkor is jól szól, ha nem jól szól. A nagyon drágákat konkrétan lehetetlen betámadni, teljesen indifferens, hogy milyen a hangjuk, az árcédula megvédi őket. Ezt kristálytisztán tudják a gyártók / kereskedők. Meg a nevek hatalma. stb...
Az a FAL csak alkatrészáron meghaladja a 30millát. Ha, mint terméként szerepelne egy árlistán, meghaladná az 50milláttunerman írta: ↑2025.01.17., pén. 18:19de, ha erre az Orion kis erősítőre rákötnénk Kürthy Tamás Furuyama szélessávúját, lenne meglepetés. Megtettük, csak nem Orionnal, hanem egy talán még attól is kommerszebb Harman Kardon, fekete, egyenhifivel (hk CD és valami olcsó Monster Cables, amit találtunk). Nem olyan, mint a Kondokkal, de teljes mértékben vállalható és élvezetes hang.
Te itt jó kis gerilla markettinget húzol elő a kalapodból, de ez nem igazán megy át![]()
Amennyiben a Harman Kardon fekete egyenhifi az eladás tárgya, akkor a tízmillás Furuyama igen jó demó eszköz ehhez![]()
De ha a Furuyama FAL hangfalakat akarod valakinek így bemutatni, akkor soha sem fogod eladni (ennyit az állandó szubjektív hasonlataidról)![]()
TJ.
de, ha erre az Orion kis erősítőre rákötnénk Kürthy Tamás Furuyama szélessávúját, lenne meglepetés. Megtettük, csak nem Orionnal, hanem egy talán még attól is kommerszebb Harman Kardon, fekete, egyenhifivel (hk CD és valami olcsó Monster Cables, amit találtunk). Nem olyan, mint a Kondokkal, de teljes mértékben vállalható és élvezetes hang.
jó voltmerida írta: ↑2025.01.17., pén. 17:40Ez teljesen érthető. Mivel a templom kilincsét nyomta le. :)
revox írta: ↑2025.01.17., pén. 17:35ha sok emberrel találkozol és a rendszereikkel, idővel, aki, ahogy beszél a hifiről és amit, elég pontos képet lehet kapni ezekről. Persze, itt legkevesebbet a hifiről beszélnek az emberek, de kb be lehet lőni.
Még Istán Csontos mesélte amikor a delikvens lenyomta a Merlin ajtaján a kilincset, annak "módjából" már tudta mi fog történni...
hááát, mivel azz audio note rendszerek legfontosab/legmeghatározóbb eleme az erősítő, esetleg a kábelrendszer (ha magasabb szintű AN-ről beszélünk), akkor igen. Ráadásul, ha újabb építésű Audio Note doboz van a rendszerben, azok kifejezetten utálják a tranyós és egyéb, "nemcsöves" erősítőket, így sok jót nem jósolnék nekitunerman írta: ↑2025.01.17., pén. 17:28RENDSZERSZEMLÉLET
Persze, mindenképpen csak az![]()
A példának felhozott hasonlataid semmit sem jelentenek - inkább maradjunk az objektív, műszaki érveknél, mert az mindenütt, mindig megmérhető.
Egy Audio Note nagyrendszerbe (sok-sok milla) berakod az Orion SE1025 minierősítőt - fel fog javulni az előkelő társasághoz? Felismeri, hogy mit várnak el tőle? Meg tudja változtatni bármilyen objektív műszaki paraméterét?
- frekvenciaátvitel
- jel/zaj viszony
- torzítási spektrum
- fázistolás mértéke
- áthallás
- dinamikai tartalék
Vagy mint a leggyengébb láncszám Ő fogja meghatározni a RENDSZER hangját?!
TJ.
Remélem nem feltételezi senki, hogy SM amiről besszél, mindazt kitalálta volna, de az igaz, hogy a rendszere komponensei nagy részét sűrű homály fedi, nehéz viszonyítási pontot találni.zoli73 írta: ↑2025.01.17., pén. 15:03
Legalábbis SM felénk ezt közvetíti, és elég intenzíven, de biztos ismered azt a jó magyar mondást, hogy "a messziről jött ember azt mond, amit akar", ráadásul vele kapcsolatban szinte semmi konkrétum nem ismert. Tehát bárki véleménye, tapasztalata megkérdőjelezhető, vitatható, ugyanakkor meg is fogadható. Más kérdés, hogy mennyire kompatibilis számunkra?
Nem tudom ki, hogy van vele, de így, egy fórum felületén keresztül, én nem tudom megítélni, hogy ki, mekkora tapasztalattal rendelkezik. Sőt, azt sem, hogy mások rendszere nekem mennyire tetszene, vagy a javaslataik mennyire működnének nálam. Mindent nyilván nem lehet kipróbálni abból, amit itt a fórumtársak javasolnak, de amit már megtettem, azok alapján is nagyon vegyes a kép. Ebből kifolyólag én óvatosabb duhaj vagyok az ajálgatások terén, mert tényleg nagyon kevés az info a fogadó oldalról, és én azt sem hiszem el, hogy ha valamit sokszor, és hangosan ismételgetek, akkor igazam lesz, és sikerül egyre többeket megnyernem a saját igazam mellé.
Szerintem sokkal inkább kell a saját tapasztalatunkra hagyatkozni, mint mások meggyőzésének.
Lásdd a lentebb vázolt Hifi Magazinos példát, aminek sokan "bedőltek", majd ahogy gyűltek a saját tapasztalataik, rá kellett döbbenniük, hogy az mennyire nem az Ő útjuk.
revox írta: ↑2025.01.17., pén. 17:35ha sok emberrel találkozol és a rendszereikkel, idővel, aki, ahogy beszél a hifiről és amit, elég pontos képet lehet kapni ezekről. Persze, itt legkevesebbet a hifiről beszélnek az emberek, de kb be lehet lőni.
Még Istán Csontos mesélte amikor a delikvens lenyomta a Merlin ajtaján a kilincset, annak "módjából" már tudta mi fog történni...
ha sok emberrel találkozol és a rendszereikkel, idővel, aki, ahogy beszél a hifiről és amit, elég pontos képet lehet kapni ezekről. Persze, itt legkevesebbet a hifiről beszélnek az emberek, de kb be lehet lőni.
RENDSZERSZEMLÉLET
tunerman írta: ↑2025.01.17., pén. 14:50...a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.
A láncelmélet alapján a leggyengébb láncszem fog elszakadni, amikor a terhelés meghaladja amit képes elviselni.
A HiFi "láncelmélet" ezen gondolat alapján úgy néz ki, hogy a leggyengébb láncszem hangzásánál nem lesz jobb a kifülelt hang...azon most nem nyítnék vitát, hogy a rendszer többi jobb minőségű, de nem ismert komponense hol, és mennyit változtatott a végeredményen![]()
TJ.
Csak amiről nem szólt soha a fáma, hogy a leggyengébb láncszem, hogy mennyire gyenge, azt csak akkor tudjuk meg, ha brutál erős komponensekkel vesszük körbe.
Azt hittem, ezt már kiveséztük, hogy mennyire nincs így.tunerman írta: ↑2025.01.17., pén. 14:50a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.
A láncelmélet alapján a leggyengébb láncszem fog elszakadni, amikor a terhelés meghaladja amit képes elviselni.
A HiFi "láncelmélet" ezen gondolat alapján úgy néz ki, hogy a leggyengébb láncszem hangzásánál nem lesz jobb a kifülelt hangzás...azon most nem nyítnék vitát, hogy a rendszer többi jobb minőségű, de nem ismert komponense hol, és mennyit változtatott a végeredményen![]()
TJ.
Legalábbis SM felénk ezt közvetíti, és elég intenzíven, de biztos ismered azt a jó magyar mondást, hogy "a messziről jött ember azt mond, amit akar", ráadásul vele kapcsolatban szinte semmi konkrétum nem ismert. Tehát bárki véleménye, tapasztalata megkérdőjelezhető, vitatható, ugyanakkor meg is fogadható. Más kérdés, hogy mennyire kompatibilis számunkra?Rock60 írta: ↑2025.01.17., pén. 14:33Azért mondom.
Van olyan, hogy valakinek nagyobb a tapasztalata valaminek terén. Miért ne lehetne ?
Pl SM - nek a drága tápdrótok és egyebek terén, vagy Revox-nak nagyon sok minden terén, kivéve persze az ébenfa dugókat.![]()
![]()
A különbség az, hogy ki milyen erőszakosan akarja, vagy nem akarja meggyőzni az igazáról a többieket.![]()
...a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.
Mit jelent az,hogy nagyobb tapasztalat?Rock60 írta: ↑2025.01.17., pén. 14:33Azért mondom.
Van olyan, hogy valakinek nagyobb a tapasztalata valaminek terén. Miért ne lehetne ?
Pl SM - nek a drága tápdrótok és egyebek terén, vagy Revox-nak nagyon sok minden terén, kivéve persze az ébenfa dugókat.![]()
![]()
A különbség az, hogy ki milyen erőszakosan akarja, vagy nem akarja meggyőzni az igazáról a többieket.![]()