Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tunerman írta:
2025.01.17., pén. 14:50

A láncelmélet alapján a leggyengébb láncszem fog elszakadni, amikor a terhelés meghaladja amit képes elviselni.
A HiFi "láncelmélet" ezen gondolat alapján úgy néz ki, hogy a leggyengébb láncszem hangzásánál nem lesz jobb a kifülelt hangzás.
TJ.
Csak amiről nem szólt soha a fáma, hogy a leggyengébb láncszem, hogy mennyire gyenge, azt csak akkor tudjuk meg, ha brutál erős komponensekkel vesszük körbe.
Gondolj pl. a hallgathatatlanul gyenge Phillips dobozra, amit rákötöttünk a Klimo végfokokra...
Nem hittünk a fülünknek.

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.01.17., pén. 14:47

Mit jelent az,hogy nagyobb tapasztalat?
Nem is tudom... gondolkodik.gif
A kisebb tapasztalat ellentéte ? :kapdelm:

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tunerman írta:
2025.01.17., pén. 14:50
a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.

A láncelmélet alapján a leggyengébb láncszem fog elszakadni, amikor a terhelés meghaladja amit képes elviselni.

A HiFi "láncelmélet" ezen gondolat alapján úgy néz ki, hogy a leggyengébb láncszem hangzásánál nem lesz jobb a kifülelt hangzás...azon most nem nyítnék vitát, hogy a rendszer többi jobb minőségű, de nem ismert komponense hol, és mennyit változtatott a végeredményen :smile29:
TJ.
Azt hittem, ezt már kiveséztük, hogy mennyire nincs így.

Mert ha van a rendszeremben pc-s tápdrót (és egyébként van is) például az elosztómban (és valóban pont ott van nekem), ha utána cserélek egy másik pc-s tápdrótot, egy olcsóbb, de hifis kábelre, mondjuk a forrásban, annak semmiféle hatása nem kellene legyen a hangra. Márpedig pont úgy történt, hogy jobb lett a hatására az egész rendszer hangja. De gondolom, csak bebeszélem, félre értem és/vagy magyarázom, amit gondolsz, ismét. Vagy nem.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3175

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 14:33
zoli73 írta:
2025.01.17., pén. 13:57

A válaszra sem vagyok feltétlen kiváncsi.
Egyesek mire alapozva helyezik a saját tapasztalataikat, a másoké fölébe?
Azért mondom.
Van olyan, hogy valakinek nagyobb a tapasztalata valaminek terén. Miért ne lehetne ?

Pl SM - nek a drága tápdrótok és egyebek terén, vagy Revox-nak nagyon sok minden terén, kivéve persze az ébenfa dugókat. :D :D
A különbség az, hogy ki milyen erőszakosan akarja, vagy nem akarja meggyőzni az igazáról a többieket. :kiss:
Legalábbis SM felénk ezt közvetíti, és elég intenzíven, de biztos ismered azt a jó magyar mondást, hogy "a messziről jött ember azt mond, amit akar", ráadásul vele kapcsolatban szinte semmi konkrétum nem ismert. Tehát bárki véleménye, tapasztalata megkérdőjelezhető, vitatható, ugyanakkor meg is fogadható. Más kérdés, hogy mennyire kompatibilis számunkra?
Nem tudom ki, hogy van vele, de így, egy fórum felületén keresztül, én nem tudom megítélni, hogy ki, mekkora tapasztalattal rendelkezik. Sőt, azt sem, hogy mások rendszere nekem mennyire tetszene, vagy a javaslataik mennyire működnének nálam. Mindent nyilván nem lehet kipróbálni abból, amit itt a fórumtársak javasolnak, de amit már megtettem, azok alapján is nagyon vegyes a kép. Ebből kifolyólag én óvatosabb duhaj vagyok az ajálgatások terén, mert tényleg nagyon kevés az info a fogadó oldalról, és én azt sem hiszem el, hogy ha valamit sokszor, és hangosan ismételgetek, akkor igazam lesz, és sikerül egyre többeket megnyernem a saját igazam mellé.
Szerintem sokkal inkább kell a saját tapasztalatunkra hagyatkozni, mint mások meggyőzésének.
Lásdd a lentebb vázolt Hifi Magazinos példát, aminek sokan "bedőltek", majd ahogy gyűltek a saját tapasztalataik, rá kellett döbbenniük, hogy az mennyire nem az Ő útjuk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: tunerman »

...a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.

A HiFi "láncelmélet" ezen gondolat alapján úgy néz ki, hogy a leggyengébb láncszem hangzásánál nem lesz jobb a kifülelt hang...azon most nem nyítnék vitát, hogy a rendszer többi jobb minőségű, de nem ismert komponense hol, és mennyit változtatott a végeredményen :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2482

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 14:33
zoli73 írta:

Azért mondom.
Van olyan, hogy valakinek nagyobb a tapasztalata valaminek terén. Miért ne lehetne ?

Pl SM - nek a drága tápdrótok és egyebek terén, vagy Revox-nak nagyon sok minden terén, kivéve persze az ébenfa dugókat. :D :D
A különbség az, hogy ki milyen erőszakosan akarja, vagy nem akarja meggyőzni az igazáról a többieket. :kiss:
Mit jelent az,hogy nagyobb tapasztalat?
Az,hogy a hasonszőrű haverokkal verjük a gyíkot az AN kábelekre az számomra semmit sem jelent.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:

Azért mondom.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: pjm »

zoli73 írta:
Olvasva az utóbbi napok termését, nem sok ingerenciám van kifejteni a véleményem, álláspontom, inkább feltennék két kérdést, ami nyugodtan tekinthető költőinek, tehát a válaszra sem vagyok feltétlen kiváncsi.

- Egyesek mire alapozva helyezik a saját tapasztalataikat, a másoké fölébe?
- Miért gondolják egyesek, hogy ha más, teljesen más utat választott magának a kábelezésben, vagy akár a
komplett rendszer építésben mint Ők, akkor az teljesen tévúton jár?
A kérdésedre válaszolva és azt továbbvezetve.. az nem baj, hogy a saját tapasztalatát többre tartja, az övé, az ő ízléséhez tartozik, az ő mesevilágának a része (mint mindenkié). Az sem baj, hogy ezt továbbgondolva azt gondolja a többiek tévúton járnak. A gond szerintem az, hogy akkor is meg akarjuk győzni a másikat az álalunk gondolot igazságunról, ha ő erre nem igazán vevő. :smile29:

Egyálalán nem kell mindenkinek ugyanazt gondolnia, ez a lényeg.

Akkor lehet értelmesen véleményeket írni és olvasni. Végül is nekem is van 2-3 akinek a véleményére odafigyelek, a többiek nem érdekelnek.

:cheers1:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

arzachel írta:
2025.01.17., pén. 13:46
Azért én vennék Van den Hul MCS1000-et ha valakinek lenne eladó.. :smile29:
Vannak így páran. A Hifi Piac miatt :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3175

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Olvasva az utóbbi napok termését, nem sok ingerenciám van kifejteni a véleményem, álláspontom, inkább feltennék két kérdést, ami nyugodtan tekinthető költőinek, tehát a válaszra sem vagyok feltétlen kiváncsi.

- Egyesek mire alapozva helyezik a saját tapasztalataikat, a másoké fölébe?
- Miért gondolják egyesek, hogy ha más, teljesen más utat választott magának a kábelezésben, vagy akár a
komplett rendszer építésben mint Ők, akkor az teljesen tévúton jár?
Mindezt a nélkül, hogy ismernék a másikat, vagy bármennyire is tisztában lennének a vitapartner mindennemű
adottságaival.

Más.
A kábelekkel kapcsolatban már nagyon sok szó esett a csatlakozókról, azok minőségéről, hangra gyakorolt hatásáról, stb. A tapasztalatok, vélemények, ajálások legtöbbször a hangfalkábel csatlakozókról, hálózati dugókról, illetve RCA dugókról szólnak, de mi a helyzet az XLR dugókkal?
Ezeknek a dugóknal nincs olyan markáns hatása a kapott hangminőségre, hogy ilyen kevés szó esik róluk?
A gyári szerelésű kábelek esetében is sokszor kihangsúlyozzák, hogy milyen érvek szólnak pl. a konkrét RCA dugó használata mellett, de a szimetrikus kábelek esetében, sokszor a dugó gyártójának kilétére sem derül fény, nemhogy technikai magyarázat ismertetése.
Sok gyári kábelnél látok saját XLR dugót(pl. AQ, Supra, stb.), míg mások megoldják a sokak által használt Neutrik dugókkal.
Diy kábelfaragóknál is sokszor látni Neutrik dugók használatát, felteszem a jó ár/érték aránya miatt kedvelt, de néha más gyártmányok is feltűnnek.
Ugyanakkor ezeknél a dugóknál nem látom azt favorizálást, misztifikálást, mint más dugók esetében.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4321
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

chord_ írta:
2025.01.17., pén. 13:05
akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
ez nem Neked szól, csak itt került elő egy dolog,amit elég sokan tévesen értelmeznek, ugyanis egy rendszer nem annyira gyenge,mint a leggyengébb láncszeme, hanem mindenhol van veszteség és ez adódik össze. Tegnap Rock poénkodott (vagy nem) az ébenfával, amit nyilván senki nem értett. Mielőtt leírom, ez nem hit, vagy elmélet, ez tény,amit az évek ezerszer bebizonyítottak, pl amikor egy 7ezer forintos DVD-ről hallgattunk zenét (szervizben volt a CD-m és kellett valami szereléshez,ne kelljen lemezt forgatni 20percenként) a nagy rendszeren.

ezt Rocknak úgy írtam le, hogy adott egy gördeszka lapja... Ezt el tudja mindenki képzelni, milyen. Deck-nek hívják...
szóval egy jobb deck kb 7 réteg fából készül, mint rétegelt lemez,nyilván elforgatott száliránnyal. Ezek régen,amikor én deszkáztam, vagy 35 éve úgy néztek ki, minél több réteg ébenfa-réteg volt benne, annál strapabíróbbak voltak. (ha ében volt az,valami egzotikus fa,de erre emlékszem,nem lényeges)

A hifi is annyi réteg,ahány változó van benne és persze,így le lehet menni az utolsó alkatrészig, de akár annak rögzítéséig is (és lesz 354765 réteged).

de legyen csak 7 réteg, mint pl forrás, annak tápdrótja,interkonnekt,erősítő,annak tápja,hangfaldrót és hangfal.

csak az elméleti fizika oltárán,ami sose fedi a valóságot, ha feltételezzük az azonos fontosságot, megvan a párhuzam

ha a gördeszka lapjában 7 réteg ébenfa van, kimaxoltunk mindent. Ha ebbe a rétegelésbe bekerül valami ok folytán pl fenyő, nem fog úgy elreccsenni az első ollynál,mint egy fenyődeszka,de vélhetően nem lesz hosszútávon annyira strapa, mint a 7 rétegű. És így tovább.

a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.

Nos,amikor nálam a DVD volt bekötve (még mindig 7ezer forint), nem hifiztünk,csak bicajkereket szereltünk,de aki jött, egy idő után azt vettem észre,nem érdekli a kereke (pedig az egyik létező,legjobb kereket vette meg és azt szervizeltük le) és a zenét hallgatja (avx-ről ismerem,nyilván hifibuzi). Még dicsérőleg meg is kérdezte, ez tényleg csöves erősítő? az. Egy pillanatig nem kérdezett rá, mi ez a xar forrsákészülék, olyan ganén szól :D Igen, mikor hazajött a CD, jobb lett...

Így, talán jobban meg lehet érteni a rendszerkomponensek együttes fontosságát és nincs szerintem :smile46:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Azért én vennék Van den Hul MCS1000-et ha valakinek lenne eladó.. :smile29:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

pjm írta:
2025.01.17., pén. 13:37
Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 13:18
chord_ írta:

Te nem vagy normális, az 100%.
:fekverohog:

Szerintem válasszatok fegyvert ! :smile50:
Miért? Hogy bedögöljön a topic? :D
;peace;
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 13:18
chord_ írta:
SoundMania írta:
2025.01.17., pén. 06:20

Te nem vagy normális az már biztos!

Miért? Hogy bedögöljön a topic? :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
SoundMania írta:

Te nem vagy normális az már biztos!

Rock60
Őslakos
Őslakos

akvapark írta:
2025.01.17., pén. 10:47
"Kik használtál referenciaként a Heybrook HB1 - et szerinted ?"(A nyelvtani gikszert nem javítottam.)
A " nyelvtani gikszer " egy betű elütése volt... Helyesen : " használták."
Kívánom mindenkinek, hogy kommentjeiben csak ennyi gikszert ejtsen... :smile53:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 977

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:

Te nem vagy normális az már biztos! :)
A leg elhanyagoltabb dolog az emberek rendszereiben a kábelezés. Teljesen érthető okok miatt és még itt is ezt tolják legtöbben, hogy kábelre nem kell költeni, meg vannak olyan termékek amikhez nem is kell a jó kábel, hogy jól szóljon, meg azért a kábelgyárak is sokat tesznek érte az árazásaikkal, stb. Te is biztos voltál akkor shown... És csak ennyit hallottál? :)
Majd eljön az idő amikor szerinted a világ valószínűleg legjobb ML cdje ahogy visszaszorult nálad a középszintre, a Spendor-Radnai párosod is kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem a digitális hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek. Neked még nagyon sok mindent meg kell tapasztalnod, hogy ne fogd vissza a közösséget a fejlődésben.
Te nem vagy normális, az 100%.:)
Folyamatosan hülyíted a népet a kábel-fetisizmusoddal.
Egyenesen gátolod azokat, akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
Meg nyomod ezt a digitális-ellenes szöveget... csak az LP, semmi más... áthaladt a kor rajtad, attól tartok.
2025-öt írunk.
Majd eljön az idő, amikor a legjobbnak elért LP forrásod kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem az analóg hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek.

De hát, ez egy nyílt fórum, a vélemények ütközhetnek.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:
2025.01.17., pén. 11:51
Nem hittem volna,hogy egy AN B kábellel nagyobb öröm zenét hallgatni.
Én eladtam az An B-t Most D300S-em van. Persze előbb utóbb ez is el lesz adva. De attól még szerintem jóval komolyabb hang, mint egy B. De egy SAEC 1000-es is fényévekkel jobban tetszik (az is van).
Ettől színes a világ, mindenkinek lesz előbb utóbb ami odavaló, neki, az ő rendszerébe.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fülelek írta:
2025.01.17., pén. 11:43
murasake írta:
2025.01.17., pén. 06:55

Szerintem a Van den Hul itthoni eladhatatlanságának oka még a 80-as évek Darvas László féle HIFI magazinig nyúlik vissza. Ott - emlékeim szerint - minden VdH kábelt ütötték-vágták, lehúzták. Akkoriban a magyar szerkesztők kizárólag angol szaklapok a nem kicsit soviniszta írók-teszterek  cikkeiből merítettek és olyan sikeresen sulykolták belénk, a hifi hírekre éhes magyar olvasókba, hogy én magam is be vagyok oltva VdH ellen.
Ez egyáltalán nem igaz, a sovinizmus emlegetése meg még hülyeség is.
Remélem, covid ellen is be vagy oltva, nemcsak VdH ellen :smile29:
A VdH néhány kábele mindig is az élvonalba tartozott és tartozik, függetlenül attól, mit hadoválnak itt-ott-amott.
Na persze😀
Millió VdH ki tudtam próbálni az Auditoriumos ismeretség révén.
Az egyik legelőkelőbb hfal kábele is volt.
Revelation talán.
Nem hittem volna,hogy egy AN B kábellel nagyobb öröm zenét hallgatni.
Talán egy összekötőkábelük tetszett.
Orchid volt talán...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

murasake írta:

Szerintem a Van den Hul itthoni eladhatatlanságának oka még a 80-as évek Darvas László féle HIFI magazinig nyúlik vissza. Ott - emlékeim szerint - minden VdH kábelt ütötték-vágták, lehúzták. Akkoriban a magyar szerkesztők kizárólag angol szaklapok a nem kicsit soviniszta írók-teszterek  cikkeiből merítettek és olyan sikeresen sulykolták belénk, a hifi hírekre éhes magyar olvasókba, hogy én magam is be vagyok oltva VdH ellen.
Ez egyáltalán nem igaz, a sovinizmus emlegetése meg még hülyeség is.
Remélem, covid ellen is be vagy oltva, nemcsak VdH ellen :smile29:
A VdH néhány kábele mindig is az élvonalba tartozott és tartozik, függetlenül attól, mit hadoválnak itt-ott-amott.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ELEX írta:
2025.01.17., pén. 10:10
revox írta:
2025.01.16., csüt. 20:00
....egyébként egyszer egy ismerősnél valami bazi nagy Korsun erősítő elé bekötöttünk (Az ML-t gyártották, Kínában, csak harmadik műszakban lehúzták Korsun néven is). ......
Bocs, de ez most nem kábelezés, amit pontosítani szeretnék:

A Korsun V8i és a vele azonos Dussun V8i a Red Rose Affirmation integrált kínai erősítő változatai.
A Red Rose Mark Levinson (természetes személy) által létrehozott márkanév. Semmi köze a nevével fémjelzett Mark Levinson USA márkához. Mark Levinson John Curl-lel alapította a Mark Levinson USA gyártót. Mark levinsonnak semmi köze nem volt a szakmához, az ész a csapatban John Curl volt.
Egy idő után Mark Levinsont kivásárolták a cégből, de a márkanév megmaradt Mark Levinsonnak.
Mark Levinson egy ideig Cello néven hozott forgalomba kiváló minőségű termékeket, majd később Red Rose néven kínai fejlesztésű és gyártású elektronikákat, amiket Dussun és Korsun néven negyed áron is meg lehetett vásárolni. Tisztességes ipari termékek, átlagosnál messze jobb hanggal, de köze sem volt a klasszikus Mark Levinson termékek minőségéhez.
Majd a Marek Levinson is hanyatlásnak indult mind hangminőség, mind gyártástechnológia terén, amikor már nem a Madrigal csoporthoz tartozott.
Közel 20 évig halvány árnyéka sem volt valamikori szintjének.
Pár éve kezd újra próbálkozni több-kevesebb sikerrel, de a többi gyártó annyira felszívta már magát, hogy az ML már csak egy a sok közül és nem az egyetlen, mint a 90-es években volt. Ma már ázsiai tulajdonban van ennek megfelelő célkitűzésekkel és minőséggel.

Mindezt csak azért írtam le, hogy picit helyére tegyük a "Mark Levinsonnal" kapcsolatos ismereteinket.
pontosan,de ennyire pontosan nem akartam belemenni ebbe a mellékszálba, de igen. Emlékszünk erre az elszakadásra. Ez kicsit olyan Gucci türténet, hogy a névadó már nincs ott, de kb így járt az Avantgarde is :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Kik használtál referenciaként a Heybrook HB1 - et szerinted ?"(A nyelvtani gikszert nem javítottam.)
Amitől elájultak, az nem a HB1 volt, hanem a Mecom Acoustic első sugárzója a kisebb és drágább HB2 Más osztály. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pjm írta:
2025.01.17., pén. 09:41
murasake írta:
Így van, engem is beoltottak sok dolog ellen, de amikor beigazolódott, hogy ők sem tévedhetetlenek, próbálgattam a másik oldalt is. Emlékszem, a D102 amikor megjött, nem akartam elhinni, hogy az jó. Elvittem több helyre, aztán ott is jó volt (persze a maga szintjén). Felhívtam egy régebbi hifis cimbit, hogy van ez, amire kiderült, hogy neki is az van elő végfok között. Persze azóta már van First is (kíváncsi voltam rá), megeszi reggelnire, és 50 ezer körül egy nagyon jó hangnak gondolom a használtpiacon. De ha rájuk hallgatok sosem lesz SAEC kábelem, vagy nagy Denon elő végfokom sem. Épp a múlt héten mondtam egy betegtársnak, hogy olyan rendszert hallgatok vagy 8 éve, amit ha 20 éve mondok az akkori magamnak biztos felröhögök. Arra akarok kilyukadni, valóban van ezeknek a sajtóknak egy ízlésformáló, vagy gondolkodásformáló hatása, de ha hallgatunk rájuk - avagy csak rájuk hallgatunk akkor kizárhatjuk azt is ami tetszene, ami nekünk jó. Sajnos.
nyugi, hifi piac magazin ezt jócskán bepótolta :rolleyes: és igazából akkor indult be a hazai audiofilia. nekem is clearwater volt az elő hangfal és valami olcsó világosbarna vdH az IC-m, még diákként.
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Jah, az elejétől olvastam, sikerült összeraknom. :napsut:
Nem volt a mindenük. Nem kellene félrevezetni az akkor még pólyásokat...
Mikor az országunkat elárasztották a Japán műanyag bóvlik és a magyar termékek, szemnyitogató cikkekettt olvashattunk a HM - ban.
Most is emlékszem, az volt az egyik írás címe : " Például Heybrook."
Akkor ott előhoztak 3 - 4 Angol - igen Angol - hangfalpárocskát, hogy lássuk már, hogy ennyiből, ekkora dobozból mit is lehet kihozni.
Na, sokkal többet, mint ezt anno gondoltuk volna...
Aztán a Keravill érezve az idő szelét, gyorsan meg is rendelt a HB1 - ből pár ezer ( 10 gondolkodik.gif ) párat.
Onnantól kezdve, abban a kategóriában viszonyítási alap volt természetesen, de sosem volt a HM referencia-hangfala, az a Spendor BC1 volt.

/ Az idézési technikádat még csiszolgasd egy kicsit./
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.17., pén. 10:47-kor.

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: murasake »

Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 09:47
murasake írta:

"Kimaradt a mondatodból az alany...
Kik használtál referenciaként a Heybrook HB1 - et szerinted ?"

Ha elejétől olvastad amit írtam, talán sikerül összeraknod.
A Heybrook HB1 volt a mindenük... Ha tényleg olvastad a HFM-t erre emlékezned kell.

A Sony-ról amit írtál én is egyetértek, a többi állításom fenntartom.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”