chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 13:05
akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
ez nem Neked szól, csak itt került elő egy dolog,amit elég sokan tévesen értelmeznek, ugyanis egy rendszer nem annyira gyenge,mint a leggyengébb láncszeme, hanem mindenhol van veszteség és ez adódik össze. Tegnap Rock poénkodott (vagy nem) az ébenfával, amit nyilván senki nem értett. Mielőtt leírom, ez nem hit, vagy elmélet, ez tény,amit az évek ezerszer bebizonyítottak, pl amikor egy 7ezer forintos DVD-ről hallgattunk zenét (szervizben volt a CD-m és kellett valami szereléshez,ne kelljen lemezt forgatni 20percenként) a nagy rendszeren.
ezt Rocknak úgy írtam le, hogy adott egy gördeszka lapja... Ezt el tudja mindenki képzelni, milyen. Deck-nek hívják...
szóval egy jobb deck kb 7 réteg fából készül, mint rétegelt lemez,nyilván elforgatott száliránnyal. Ezek régen,amikor én deszkáztam, vagy 35 éve úgy néztek ki, minél több réteg ébenfa-réteg volt benne, annál strapabíróbbak voltak. (ha ében volt az,valami egzotikus fa,de erre emlékszem,nem lényeges)
A hifi is annyi réteg,ahány változó van benne és persze,így le lehet menni az utolsó alkatrészig, de akár annak rögzítéséig is (és lesz 354765 réteged).
de legyen csak 7 réteg, mint pl forrás, annak tápdrótja,interkonnekt,erősítő,annak tápja,hangfaldrót és hangfal.
csak az elméleti fizika oltárán,ami sose fedi a valóságot, ha feltételezzük az azonos fontosságot, megvan a párhuzam
ha a gördeszka lapjában 7 réteg ébenfa van, kimaxoltunk mindent. Ha ebbe a rétegelésbe bekerül valami ok folytán pl fenyő, nem fog úgy elreccsenni az első ollynál,mint egy fenyődeszka,de vélhetően nem lesz hosszútávon annyira strapa, mint a 7 rétegű. És így tovább.
a hifinél is a kapott produktum, így szépen összeadódik, de sose a legszűkebb keresztmetszet lesz az eredő.
Nos,amikor nálam a DVD volt bekötve (még mindig 7ezer forint), nem hifiztünk,csak bicajkereket szereltünk,de aki jött, egy idő után azt vettem észre,nem érdekli a kereke (pedig az egyik létező,legjobb kereket vette meg és azt szervizeltük le) és a zenét hallgatja (avx-ről ismerem,nyilván hifibuzi). Még dicsérőleg meg is kérdezte, ez tényleg csöves erősítő? az. Egy pillanatig nem kérdezett rá, mi ez a xar forrsákészülék, olyan ganén szól

Igen, mikor hazajött a CD, jobb lett...
Így, talán jobban meg lehet érteni a rendszerkomponensek együttes fontosságát és nincs
szerintem 
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu