Esetleg érdemes lenne a típus fórumain is érdeklődni, mert nem tudom ezen a felületen hányan tudnak (személyemet is beleértve) releváns információt adni a gumikérdésekre.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6090
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Mert az Apollo megvette egy ideje.... itthon is gyártják Gyöngyöshalászon....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Na szuper, akkor szerintem maradok most a Hankook-nál téliknek, 300K-ból kijön a szett, szóval mélyen a rászánt összeg alatt van…
(Háttérinfó: az autót 100%-ban kifizettem (számlát is kaptam róla) de még nem kaptam meg, mert 1 év garanciát ad rá a MuscleCarBudapest, és emiatt (is) úgy adják ide, hogy előbb olajcsere-szervizt végeznek rajta. Alkudni konkrétan egy kanyit sem tudtam az árból, de bevállalták (és a szerződésbe bele is vettük) hogy új akksit tesznek bele és egy esztétikai hibát kijavítanak. Valamint az eredetiségvizsgálatot és átiratást is ők intézik, mintha egy szalonból hoznám el… végülis ez a helyzet, mert egy elég komoly szalonjuk van, a Reitter Ferenc utcában, ahol igen komoly mennyiségű gyönyörű izomjárgány van… a csúcs egy vadiúj, Ruby Red vörös Shelby, folyt a nyálam rendesen… csak hát igen húzós (nekem) az ára (egyelőre :) ) Várhatóan a jöbő hét végefelé tudom elhozni a kész új forgalmival (törszkönyvet szerintem postán kapom meg), és szerintem első utam a gumishoz vezet majd… de addig legalább van időm beszerezni a gumákat.
A kötelezőm A0-ban meglepő módon mindössze évi 54ezer lesz az Allianz-nál, mindaddig, amíg a Scorpiót ki nem vonom a forgalomból (vagy megveszi valaki - amit erősen kétlek - vagy elszállíttatom egy bontóba és fizetek a bontási engedélyért. 29 éves a szentem, RIP), és átviszem arról a B10-et a Mustangra, mert akkor kb fele… De azért az évi 54e is - egy ilyen varacskosdisznóra - meglepően jó (persze ebbe minden bizonnyal besegít a károkozás-mentes múltam és az isten háta mögötti lakhelyem is, de így is az az érzésem, hogy Mustangokkal kevés balesetet okoznak Magyarországon…)
(Háttérinfó: az autót 100%-ban kifizettem (számlát is kaptam róla) de még nem kaptam meg, mert 1 év garanciát ad rá a MuscleCarBudapest, és emiatt (is) úgy adják ide, hogy előbb olajcsere-szervizt végeznek rajta. Alkudni konkrétan egy kanyit sem tudtam az árból, de bevállalták (és a szerződésbe bele is vettük) hogy új akksit tesznek bele és egy esztétikai hibát kijavítanak. Valamint az eredetiségvizsgálatot és átiratást is ők intézik, mintha egy szalonból hoznám el… végülis ez a helyzet, mert egy elég komoly szalonjuk van, a Reitter Ferenc utcában, ahol igen komoly mennyiségű gyönyörű izomjárgány van… a csúcs egy vadiúj, Ruby Red vörös Shelby, folyt a nyálam rendesen… csak hát igen húzós (nekem) az ára (egyelőre :) ) Várhatóan a jöbő hét végefelé tudom elhozni a kész új forgalmival (törszkönyvet szerintem postán kapom meg), és szerintem első utam a gumishoz vezet majd… de addig legalább van időm beszerezni a gumákat.
A kötelezőm A0-ban meglepő módon mindössze évi 54ezer lesz az Allianz-nál, mindaddig, amíg a Scorpiót ki nem vonom a forgalomból (vagy megveszi valaki - amit erősen kétlek - vagy elszállíttatom egy bontóba és fizetek a bontási engedélyért. 29 éves a szentem, RIP), és átviszem arról a B10-et a Mustangra, mert akkor kb fele… De azért az évi 54e is - egy ilyen varacskosdisznóra - meglepően jó (persze ebbe minden bizonnyal besegít a károkozás-mentes múltam és az isten háta mögötti lakhelyem is, de így is az az érzésem, hogy Mustangokkal kevés balesetet okoznak Magyarországon…)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Amit megfigyeltem, hogy a nagyobb méretek általában az anyacégnél készülnek, a kisebbek gyártása ki van szervezve a külföldi leányvállalatokhoz, és nem is feltétlen hozzák ugyanazt a minőséget.
A feleségem autóján is Vredestein nyári gumi van, de azon már Made in India felirat olvasható, nem rossz, de mégegyszer valószínüleg nem venném meg.
Korábban mindkét autónkon Nokian WRD 4-es téligumi volt, a nagyobbik méret Finn, a kisebbik már Orosz gyártmány volt. A két autó teljesítménye között jelentős a különbség, mégis azt tapasztaltam, hogy a nagyobb méretű, Finn gyártmányú jobban tapadt, és futásteljesítményre is többet bírt.
Jelenleg mindkettőn Hankook téli gumi van, különböző típusok, de mindkettővel kifejezetten elégedett vagyok.
A nagyobbik méretet használó autónkon, sajnos idő előtt(3 szezon) csereéretté vált a nyári gumi, és a téliekkel szerzett bíztató tapasztalatok alapján, valószínűleg Hankook-ot veszek.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy a "vadlóra" kellő, úthenger méretekből, biztosan a legjobb minőséget kapod, bármelyik gyártó mellett is döntesz.
Mivel ilyen méretekkel nincs tapasztalatom, így ajálani sem tudok semmit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9108
Nyugi, fogod tudni használni, amikor minden szép, akkor kb. mindegy mi van rajta, és ezen az autón úgy is szezononként lehet cserélni a hátsó gumit. Max első nyarad után lecseréled az elsőket is, aztán utána csak a hátsót.

Egyébként, meg lehet, h neked bejön. Első körben biztos nem cserélném, csak, ha pár drive után úgy ítélem meg, h nekem nem jó. Ez meg amúgy is egyén és vezetés függő.
Nem használhatatlanok, de semmi exta, igazi alsó-közép kategória. A Hankook jobb. Sokkal. De például már extrém terhelésre simán kevés volt nekem a Hankook is. A Transfogarason felfelé is el tudtam melegíteni, mondjuk a féket is.

A Contik nem a barátaim, de mostanában tudnak egész jó gumikat gyártani, mint, ahogy említettem téliben a 870P kifejezetten jó, de a Sport Contact 6 is jól sikerült. A SC 7-est nagyon mondják, majd nyáron megmondom, h sztem milyen lett. (Eléggé hajaz a Michelin Pilot Sport 4S-re, ami nem baj, mert az nagyon jó gumma szvsz)
A mostani cégesemen egy Pirelli Sottozero 3-as van, annyira nem vagyok elájulva tőle, egy közepes téli.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Na ez nem hagzik jól. Mindegy, most úgyis lecserélem egyelőre téliekre, aztán meglátom. DOT alspján 2023-asok, és nagyon jó állapotúak, szóval titkon reméltem, hogy jó véleményt írtok

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Kösze, de nem ezt kérdeztem, ez nyilvánvaló. Mint ahogy az is, hogy nincs/nem volt Vredestein téligumid.feket663 írta: ↑2025.01.18., szomb. 14:40Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Abból összesen kétféle téligumit látok a kínálatban jelenleg, persze kismillió méretben, de engem az is érdekel, ha bármilyen nagyobb méretű gumival volt már valakinek tapasztalata, és ennek kapcsán van véleménye. Szóval bocs, de ztényleg véleményt/tapasztalatot szerettem volna kapni, nem kioktatást q nyilvánvaló dolgokból.
Egyelőre ott tartok, hogy egyedül a Vinkler altal javasolt Hankook-ból tudtam összerakni azt a kosarat egy webshopban (amelynek szerelő műhelyei is vannak, tehát szimpi, mert odamehetek a gumákért és át is szerelik a nyári helyett felnikre).
2 db 255/45R19 (korábban sajnos rossz infót kaptam, még a vásárlás előtt) és 2db 275/45R19 méretű téligumi kellene, és valamiért azt szeretném, ha ezek azonos márkájúak és típusúak lennének.
A Bridgestone Blizzak-ből sajnos nem találtam meg még azt a helyet, ahol biztosan van raktáron az első méretből kettő.
A Vredestein mint kérdés azért merült fel, mert a nyárigumik, amivel megvettem a járgány, épp Vredesteinek, és persze ez nem jelent semmit, de annyian annyifélét ajánlottak, hogy gondoltam, rákérdezek erre a márkára, mert speciel ebből is lenne egyhelyen mindkét méret…
Nekem speciel van tapsztalatom Conti Wintercontact-tal, és az totál kiesik, mert a tapasztalatom voszonylag friss, cserébe nagyon rossz (száraz úton rettenetesen csúsztak oldalirányba a hajtott hátsó kerekek az utolsó BMW-men, de annyira, hogy egy körforgalomból kihajtásnal is esélyes volt a megcsúszás hideg időben, jég nélkül az úton). A Bridgestone Blizzak LM005-tel rengeteg pozitív tapasztalatom van, kilenc évig ilyenek voltak nálam három BMW-n is. A mostani Octavián Pirelli Sottozero-k vannak, amelyek meglepően jól teljesítenek annak ellenére, hogy a hátsókerék-meghajtású Scorpiómon anno más pirelli télik szánalmasan szarok voltak. Stb… kb ilyen tapasztalatokra/véleményekre vagyok kíváncsi, és aki már leírta más márkákkal kapcsolatban, annak hálásan köszönöm

Nézem a Goodyear-t meg a Nokian-t is. A Hankook-bol már óssze van téve a kosár, igen jó árban, de nem vagyok annyira árérzékeny, hogy a Bridgestone Blizzak LM005-re ne vágynék, csak tudnám, hogy hol.
A Vredestein-t meg egyáltalán nem ismertem eddig, amik most vannak (a nyáriak), azokon rajta van, hogy made in the Netherlands, ami felkeltette az érdeklődésemet…
Peace

- Vinkler
- Adminisztrátor
Láttam, h az van most rajta. Inkább nem mondtam semmit.

Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Vredestein gumikról vélemény?
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
GoodYear UltraGrip Performance + , idén végre volt alkalmam hóban is kipróbálni
, részemről ajánlott
Jaguar XK-n használom 245/45R18 (kormányzott kerékre) és 275/40R18 (hajtott kerékre) méretben.

Jaguar XK-n használom 245/45R18 (kormányzott kerékre) és 275/40R18 (hajtott kerékre) méretben.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Gratula.

Bitang erő lakozik ebben a vadlóban.
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 467
- Kapcsolat:
Azta, mekkora nagy dög..Aszpirin írta: ↑2025.01.16., csüt. 15:10Na ez most már hivatalos.
Ezt 2018 szeptemberében írtam.
Hát azóta nagy lettem, sajnos méretre is![]()
De az álmom megvalósult, még ha nem is Shelby, de jó úton járok.
Ez már hivatalosan is az enyém. 2017-es modellévű, de 2018 májusában Magyarországon üzembehelyezett Mustang GT Fastback, Premium kiveitelben és Performance felnikkel.
Öröm van és bódottá....

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Köszi!!!!Vinkler írta: ↑2025.01.16., csüt. 15:30Nem csoda! Gratula hozzá!![]()
Ha nem is Shelby, de nagyon Mustang! Az álmok jó esetben megvalósulnak.
Itt láthatsz pár előzményfotót az autódról:
https://www.autogespot.com/ford-mustang ... 2018/10/26
Még nem is ismertekm ezt az oldalt... Jók a képek rajta, bár a besorolás (Mustang GT 2015) nem stimmel, az alvázszámot is lecsekkoltam, H van az évszám helyén, vagyis 2017-es. A forgalmibn pedig ez áll: B (első üzembehelyezés): 2018.05.30, I (első magyarországi nyilvántartásba vétel) 2018.05.30, Q - Gyártási év: 2017.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Köszi szépen! Nem bizony, ez maga a hifi, a feszes basszusok, a zeneiség és a dinamika csúcsa

- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1501
Gratula! Sok-sok élvezetes kilométert hozzá! Hifi sem kell hozzá

Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nem csoda! Gratula hozzá!Aszpirin írta: ↑2025.01.16., csüt. 15:10Na ez most már hivatalos.
Hát azóta nagy lettem, sajnos méretre is![]()
Ez már hivatalosan is az enyém. 2017-es modellévű, de 2018 májusában Magyarországon üzembehelyezett Mustang GT Fastback, Premium kiveitelben és Performance felnikkel.
Öröm van és bódottá....

Ha nem is Shelby, de nagyon Mustang! Az álmok jó esetben megvalósulnak.
Itt láthatsz pár előzményfotót az autódról:
https://www.autogespot.com/ford-mustang ... 2018/10/26
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Na ez most már hivatalos.
Hát azóta nagy lettem, sajnos méretre is
Öröm van és bódottá....
Hát azóta nagy lettem, sajnos méretre is

Öröm van és bódottá....
- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1501
Avantgarde Acoustic Duo G2
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
Simán tennék rá Nokián-t vagy egy Michelin szettet mind a kettő jó ebben a méretben ...a Nokian ráadásul jó áron is van eben a gumiméretben (400 alatt) és közel azt tudja mint a Michelin .....Aszpirin írta: ↑2025.01.15., szer. 21:25Bocsi, de ezt a szlenget nem értem.
Ha az árra gondoltál, mondjuk 400 a négyre együtt, de ha kevesebb az sem baj, ha jobb. Ha van drágábban sokkal jobb, azt is megemlítheted
Ha a felnikre, akkor gyári Performance felnik.
Amúgy meg 2017-es Mustang GT, tehát röfög és erős![]()
"Az igazi barát szemből támad."
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 808
Nem elektromos autón!Lemmy9.1 írta: ↑2025.01.16., csüt. 10:17Milyen gépen vannak ezek a hengerek?Szalon írta: ↑2025.01.16., csüt. 09:23
Számomra a Michelin Alpin Pilot 5 meglepően jól viselkedik 245/35 ZR20 és 305/30 ZR21 méretben... Nagyon havas környezetben nem használtam, de hideg, nedves úton is kiszámitható, meglepően sokáig képes tapadni, hegyi szerpentineken is. Gyakorlatilag nem tudok semmi rosszat felhozni ellene, talén a vizelvezető képessége lehetne kicsit jobb, de nyilván a konstrukcióból ez a kompromisszum minden téli guminál fennáll. Ha belefér a keretbe, akkor biztos nem fogsz mellé vele és ha használni fogod télen is én mindenképpen tennék rá téli gumit. Sokszor pár méterrel rövidebb fékúton nagyon sok múlhat.

Milyen gépen vannak ezek a hengerek?Szalon írta: ↑2025.01.16., csüt. 09:23Számomra a Michelin Alpin Pilot 5 meglepően jól viselkedik 245/35 ZR20 és 305/30 ZR21 méretben... Nagyon havas környezetben nem használtam, de hideg, nedves úton is kiszámitható, meglepően sokáig képes tapadni, hegyi szerpentineken is. Gyakorlatilag nem tudok semmi rosszat felhozni ellene, talén a vizelvezető képessége lehetne kicsit jobb, de nyilván a konstrukcióból ez a kompromisszum minden téli guminál fennáll. Ha belefér a keretbe, akkor biztos nem fogsz mellé vele és ha használni fogod télen is én mindenképpen tennék rá téli gumit. Sokszor pár méterrel rövidebb fékúton nagyon sok múlhat.Vinkler írta: ↑2025.01.15., szer. 21:44Erre az autóra nem lehet jó téli gumit tenni szvsz.Aszpirin írta: ↑2025.01.15., szer. 21:25
Bocsi, de ezt a szlenget nem értem.
Ha az árra gondoltál, mondjuk 400 a négyre együtt, de ha kevesebb az sem baj, ha jobb. Ha van drágábban sokkal jobb, azt is megemlítheted
Ha a felnikre, akkor gyári Performance felnik.
Amúgy meg 2017-es Mustang GT, tehát röfög és erős![]()
Ár érték arányban jó lehet a Hankook I Cept evo3. Egész kellemesen lehet vele autózni, de nem extrém.
Ebben a méretben nem tudom, h milyen a Bridgestone Blizzak lm005, de kisebb méretben nagyon jó! Hóban jobban fog, mint a Hankook, esőben is jó, de szárazon elmarad.
Jókat hallottam. GoodYear UltraGrip Performance + ról is, de azzal nincs tapasztalatom, csak annyi, h viszonylag gyorsan öregszik.
Ezekből mind a 2 mdretben van abroncs.
Én a Hankookal tennék egy próbát.![]()
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Ha jól emlékszem, abban a méretben nincs.Szalon írta: ↑2025.01.16., csüt. 09:23
Számomra a Michelin Alpin Pilot 5 meglepően jól viselkedik 245/35 ZR20 és 305/30 ZR21 méretben... Nagyon havas környezetben nem használtam, de hideg, nedves úton is kiszámitható, meglepően sokáig képes tapadni, hegyi szerpentineken is. Gyakorlatilag nem tudok semmi rosszat felhozni ellene, talén a vizelvezető képessége lehetne kicsit jobb, de nyilván a konstrukcióból ez a kompromisszum minden téli guminál fennáll. Ha belefér a keretbe, akkor biztos nem fogsz mellé vele és ha használni fogod télen is én mindenképpen tennék rá téli gumit. Sokszor pár méterrel rövidebb fékúton nagyon sok múlhat.

Ha télen jár vele, mindenképpen kell rá téli abroncs, ez nem kérdés.
Szerk.
Közben megnéztem, létezik, csak árban eléggé túllépi a keretet.