Értem én ezeket a befeszült, két kézzel kéziféket behúzó kijelentéseket, mert nekem is voltak ilyenek. Sokáig azt hittem az Acrolink lesz az utolsó kábelem mert annyival jobb volt drágábbaknál és alig rosszabb nagyon drágábbaknál, higy evidens volt.... Aztán beesett egy ismerős egy ww platinummal..... Hubaz..meg.... Jó a dinamika nem elég, de akkor is! Aztán beesett egy Furutech is..... Megint hubaz....Rock60 írta: ↑2025.01.16., csüt. 06:19SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 18:42
1. Szerintem nem azt írtam soha, hogy olyan nagyon drága kábelt meg kell venni mindenkinek. De legalább szerezzen kipróbálásra.
2. Ok, jó az új fonásod....
3. És milyen a sokkal jobb/sokkal drágább kábelhez képest? :)
4. És biztos, hogy (most pl a te) rendszered allalmas is a meglévő különbségek kimutatására?
5. Az anyagi lehetőségek legtöbbünknél persze hogy korlátokat képez, de kipróbálni azért ki lehet sokkal jobb dolgokat. Sokat lehet tanulni is belőlük.
6. Ja és fonott gyári az AQ Dragon meg a Lessloss Aluminata is.... Azokhoz képest a tiéd milyen?
1. Nem érdekel. Becsípődésed 1.
2. Igen, nagyon tetszik.
3. Nem tudom.
4. Nem biztos, de bízok benne, fülem is van hozzá.
5. Nem érdekel. Becsípődésed 2.
6. Nem tudom, nem igazán érdekel.
Még egyszer :
Imádom pl. az autókat, van egy 20 éves jaguar S-type verdám. Ennyiért nincsen jobb.
Mennyivel leszek okosabb, ha kipróbálom valamelyik 40 millás új modelljüket ?
Tudom, hogy dokkal jobb de nem akarom megútálni az enyémet. Pont.
Ic meg hf kábeleknél ezt már 20 éve hallottam, tapasztaltam és jó sokáig emiatt meg volt a Vz mert közelébe nem ért semmi amit ki tudtam próbálni. Mindig az volt, hogy na megint egy új kábel.... Megint drágább, még mindig rosszabb.... Hát nem tudnak már kábelt sem csinálni a gyártók? És tényleg csak a lehúzás effektust lehetett érezni!
Viszont powerkábeleknél azóta valami elindult.... Sajnos ku....va drágák a jók. De a "maszek" fonottak csak vergődések. Igaz legalább tömegek vergődhetnek vele...... Szóval ezt tapasztalom.... És ezek a sokaknak irreális árú kábelek sajnos már pl egy Arcam 7-8 szinten olyat csinálnak, hogy behu.... Pedig nem csak 1:1 az ár.... Hanem 10x..... Mégis szinte - hogy is szokta írni Voyager? - ésszerű.....
És pl nekem az is érv, hogy soha nem romlanak el... Mint az aktív eszközök. Pl egy erősítő. És ezért a drága kábelhez elég egy kicsit olcsóbb erősítő amit előbb utóbb úgyis javítani is kell. És még mindig "jobb" hangot kapok.
És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak. És nekem mär mindegy hogy 10ezer vagy 200 ezer egy kábel, tudom hogy nagy elvárásokat nem érdemes táplálni, mert solszor jobb a drágább azért, de a jók még feljebb vannak. ( persze előbbiek alapján ott is vannak rosszabbak is, szóval ott is meg kell gondolni mit szabad, de kicsit/sokat olvasgatni kell és meg lesz az igazi)
Pl szerintem jó módszer a vásárláshoz, hogy milyen gyorsan kel el a termék a használtpiacon. És az AN meg a Kondo termékek nem állnak rossz helyen ilyenben. Külföldön sem. Röviden most ennyit....