Szerintem nem azt írtam soha, hogy olyan nagyon drága kábelt meg kell venni mindenkinek. De legalább szerezzen kipróbálásra.Rock60 írta: ↑2025.01.15., szer. 18:19Végül is mindegy, melyik kommentedet idézem, mindegyikből ugyan az süt, de ebben megemlítetted Zolit, meg a fonást, ezért ezt választottan...SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 09:41
Zolinál amire utaltam volna, hogy nem kell megrettenni az 1:1 vagy még drágább kábel/készülék arányoktól sem. Mert amíg nem hallja azt is az ember, addig húzza erővel azt a kéziféket amit belevertek a fórumokon....
A másik.... Persze hogy nem kell mindenkinek 500ért/db kábelek.... De nem is úgy álljon hozzá mint az itteni többség.... Tapasztalat híján csakis értelmetlen lehet szerintük! Ezen csak mosolyogni lehet....
És így persze teljesen értelmetlennek találom, hogy melyik 20-100 ezres drót a legjobb, meg hogy melyik nap milyen jót fonott valaki.... :)
Zoli abból a szempontból érdekes, hogy én is vettem egyet az erősítő elé az általa felhalmozott Ákos-féle ValhallA AgPt RXF V2 HC tápkábelből. Jó.![]()
Írtad, hogy aki nem vesz drága tápkábelt, azoknak mind megvan az erre aktuális magyarázata.
Most elmondom megint, hogy én elhiszem, hogy az 1 : 1 arányú készülék/kábel ár előremutató és akár indokolt is lehet egy határig. / Nyilván egy 10 milliós erősítőnél nem./
Az én aktuális magyarázatom - nem mintha bárkinek köze lenne hozzá, de Neked a szádba kell rágni újra - hogy nincsen több száz ezrem, vagy millióm 6 - 8 tápkábelre.
Nem tudom, érthető - e...![]()
Igaz, egyszer mondtad is kedvesen, hogy kis pénz, kis hifi... Letojom.![]()
A fonogatásba azért kezdtem bele, hogy a villanybolti három forintos tömör drótot felváltsam valami jobbra, ebből lett a Neotech fonat.
Továbbra is fenntartom, hogy ezért a pénzért nagyon jó és ha valaki ennek csak a dupláját tudja áldozni tápkábelre, akkor ennél biztosan nem talál jobbat.![]()
Mellékesen elmondanám, hogy a "fonogatást" gyári szinten is űzik. Van a LessLoss-nak, a Vovox-nak és még egy pár jegyzett cégnek is fonogatott tápkábele.
Na, és hogy tovább izgassalak a házi fonogatással és persze a többieknek is mondom, elkészültek az első pamut szigetelésű Duelund tápkábeleim.
Lesz teflon csöves változat is, a csó rendelés alatt, de a mostani széria két extra sűrű szövésű pamutszigetelést kapott a gyári pamutra.
Hogy a végén kezdjem : Q. jó ! Pontosabban, nagyon q. jó !
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Oyaide dugókkal szereltem, a jobbik fajtából és nem is tervezem kipróbálni Praktikeressel. Nem mintha nem érdekelne, hogy merre és mennyit változik - van egy gyanúm - hanem nem akarom amortizálni feleslegesen a drót végét.
Tudom, sokan dugó - szkeptikusak. Nem tudom mitől jó most ez a kábel.
Ha a dugók miatt, akkor azt mondom, hogy aki nem tesz fel ilyet, az nem tudja mit veszít.
Ha a Duelund miatt, akkor meg igaz az, amit külföldi bloggokban olvasni róla, hogy baromi jó drót...
A legvalószínűbb az, hogy mind a kettő jó választás és szeretik is egymást.![]()
Ok, jó az új fonásod.... És milyen a sokkal jobb/sokkal drágább kábelhez képest? :)
És mennyivel? És biztos, hogy (most pl a te) rendszered allalmas is a meglévő különbségek kimutatására? :)
Lényeg az, hogy vannak buktatói az ilyen kategóriás lelkesedésnek az én szempontomból. Az anyagi lehetőségek legtöbbünknél persze hogy korlátokat képez, de kipróbálni azért ki lehet sokkal jobb dolgokat. Sokat lehet tanulni is belőlük.
Ja és fonott gyári az AQ Dragon meg a Lessloss Aluminata is.... Azokhoz képest a tiéd milyen? :)
Rudi bácsi csodadrótjaival is ez az egyik probléma.... Tud egy szintet, de hiába a tudása /szakértelme/bármije lényegesen jobbat nem tud csinálni ha megszakad sem. A drága gyáriak viszont nagyon jobbak tudnak lenni, persze meg kell fizetni. És ha lehúzás is annyiért az áruk tudnak valamit..... Sokat!

De nem kellett,mert Kondo rendszerekbe vitték el, ahol örültek neki, aztán meg el is ment az a hajó, nem került "papírra", legfeljebb néha említést tettem róla.