SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 09:41
Alapvetően egyetértek, némi finomítással:
Zolinál amire utaltam volna, hogy nem kell megrettenni az 1:1 vagy még drágább kábel/készülék arányoktól sem. Mert amíg nem hallja azt is az ember, addig húzza erővel azt a kéziféket amit belevertek a fórumokon....
A másik.... Persze hogy nem kell mindenkinek 500ért/db kábelek.... De nem is úgy álljon hozzá mint az itteni többség.... Tapasztalat híján csakis értelmetlen lehet szerintük! Ezen csak mosolyogni lehet....
És így persze teljesen értelmetlennek találom, hogy melyik 20-100 ezres drót a legjobb, meg hogy melyik nap milyen jót fonott valaki.... :)
ne menjen félre, de én figyelmesen olvasom Zoli sorait, mert még emlékszem rá (vélhetően ez onnan ered, hogy korábban Ő is tolta a bicajt a kerékpáros topicban, meg egyszer adott is egy lemezjátszómotort, amikor az enyém behalt, meg ezer éve,bár nem tudtuk, már találkoztunk HighEndShown), amikor a dótokat Ő is lazábban kezelte, aztán valaki adott neki oda egy komolyabb madzagot.
A sok rizsa lényege, már láttam Tőle többször leírva, hogy nemrég, "márkán" belül erősítőcserén törte a fejét, de helyette inkább drótba invesztált. Aztán sors fintora,hogy később meglépte az erősítőcserét, de amikor döntenie kellett, ugyanazt a pénzt a drót fejlesztésére költötte.
nekem is van véleményem a dótokról és aki nem vak, kb tudja, miket használok, érzem a fontosságát, de e mellett sok mást is, pl a homogenitást. amikor a jelenlegi kábelrendszeremből hiányzott még a hangfaldrót, éreztem én,hogy merre sétálunk ,de az élmény az ezüst és réz nem megfelelő keveredéséből fakadóan, összességében seggviszketést okozott. Aztán amikor eljött a megváltó hangfalkábel,akkor jött meg a nyugi. Ami érdekes, amikor ezüst interkonnekteket használtam és réz táp és hangfaldrótot, nem volt viszketésem, azt a keveredést még tolerálta a rendszer, de amikor bekerültek az ezüst tápdrótok, lett. Akkor az az egy szem (három az az egy, trikábel) rézdrót és az ezüsthalmaz nem igazán volt jó együtt. Nyilván nem volt borzalmas és biztos sokan futnának vele haza, de amikor hajszál választ el attól,hogy ne viszkess, napról-napra erősödik az érzés,hogy nem jó.
Zárójeles rész, ez sem általánosítható, mert a hálószobai rendszerben az egy szem ezüst interkonnektet kitúrta a rendszer. Fedett volt, erőtlen, színezett, brrrr... Ezt a drótot átkötve a nagy rendszerbe teljesen más arcát mutatja, ahol a tesókkal zenél.
A fentiből viszont az is jól látszik, aki vaktában elkezd próbálgatni "drága" drótokat, belefuthat rémséges eredménybe és legyint egyet, hogy ez egy nagy baromság. Ezért fontos rendszerben gondolkodi a komplett hifi, de a kábelek terén is. És ezért fontos, amit Te is írtál (és minő véletlen egybeesés, én is lentebb), el kell menni máshova és hallgatózni, lehetőleg oda,ahol már a tulaj segge nem viszket

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu