Ami az új/használt kábelek árait illeti, abban igazad van, kb. ezt a minőséget várhatjuk el tőlük, az adott áron.zoli73 írta: ↑2025.01.14., kedd 20:47Elhiszem hogy 130-ért listaáras kábel még nem tetszett. Mondjuk használtan kb majd 70 esetleg 60 lesz... A régen belépő szintnek számító kábeleket ma már 30-60 ezrekért kínálják, de amiket már érdemes használni is azokat inkább 120-180 körül. Az igazán jók meg 500 körül kezdődnek. Sajnos.....de a legjobban - mégis azt kell mondanom- azok érik meg.
Viszont azt oly sokszor kértük már, hogy ezt a készülék árával megegyező, vagy akár azt meg is haladó árú kábel dolgát hagyjuk már, mert ez totál nem életszerű. Rajtad kívül ezt senki sem tolja, de ne hidd, hogy ezért mindenkinél sz@r hang is van, mert nem tesz így, de ezt nem is tudhatod.
Mondom ezt úgy, hogy engem szinte sikerült megdumálnod!
Ugyanis az elmúlt fél évben baromi sokat költöttem kábelekre, inkább le sem írom mennyit, mert még meglincselnek, vagy hívják a diliházat, és már megértettem amikor azt írtad, hogy "ha nem hallottad még jó kábelekkel a rendszered, akkor nem is tudod mire is képes."
Nos én most már tudom, és nem csinálnám vissza, sőt, abban sem vagyok biztos, hogy ezt a javulást, ugyanennyit készülékekre költve elértem volna.
Ezzel együtt én senkit sem akarok ennek a követésére bíztatni, de tudatlannak, tapasztalatlannak, bátortalannak, csórónak, stb. titulálni sem, csak mert másban látja a lehetőséget eljutni a zenei nirvánába.
Több út létezik ehhez, de szerintem egyik sem jobb, vagy könnyebben járhatóbb a másiknál.
Az utóbbi hónapokban jónéhány fórumtársnál jártam, szinte mindegyikük fontos területnek tartja a kábelezés kérdését, viszont ilyen hajmeresztő rendszer/kábelezés arányt, mint amilyen mellett Te kardoskodsz, senkinél sem láttam. Ennek elennére több kiváló hangzású rendszert sikerült meghallgatnom, és nem azért jallottam kiválónak( néha másokkal együtt), mert tapasztalatlan volnék, rossz lenne a fülem, a hallásom, vagy szimplán csak udvarias akartam volna lenni.
Hidd el, nagyon sok kiváló hangú rendszer van a fórumtársaink bírtokában, de abból amiket ide írogatnak, ezt nem lehet leszűrni.
[/quote]
Valószínű a kritikus szintet még nem érted el a kábel próbálgatásokkal, amikor oda érsz, hogy már az sem számít, hogy a kábel ugyanannyiba, vagy akár jóval többe kerül mint egy jobb komponens. Persze szerencse is kell hozzá, mert sokszor belefut az ember, hogy hiába vesz drága kábelt mégsem jut el vele a nirvánába, mert rossz ár/értékarányút választott. Világos , hogy ezt felfogni is nehéz amíg nem tapasztalja meg az ember a saját fülével. És az előbbiekre hivatkozva, ha minden adottnak látszik és mégsem jön a hatás, akkor is érdemes arra gyanakodni amit írtam, hogy rossz volt a választás. A legjobban azt képesek elérni a jó kábelek, hogy nem kell mást csinálnia az agynak, csak befogadni a zenét. Minden magától értetődővé válik és beszippant a zene. És lehet azt gondolni kevesebb pénzért is, hogy meg van az élmény, de ha sikerül mégis összehozni egy legalább 500/db feletti próbát, rájönni hogy hát az olcsóbb az nagyon silány utána már..... (ez az árszint kb, egy megdöbbentően jelentős lépés az olcsóbbak közötti nagynak gondolt/érzett különbségekhez képest.) Ilyen tapasztalatok után az "ésszerűtlen" is válhat ésszerűvé. Szóval akinek a rendszerében jól hallható a kábelek hatása, ne ragadjon bele az olcsóbbak közötti bolyongásba, meg maszek fonogatásba. Ezek csak egy alacsony szintig alkalmasak.... Mindeközben már egész olcsó készülékekkel is átmegy a nagyon jó kábelek hatása. És persze nagyon fontos a power kábelek minősége is. Ott magasabb árszintig érdemes nyújtózkodni.