Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 26
Re: Dynaudio hangsugárzók
Légkeveréses sütők zsírgőz szűrője ugyanilyen csak rozsdamentes acélból.rookakoma írta: ↑2025.04.26., szomb. 13:10Sziasztok,
Nem is tudtam, de a Dyno woofer is öregszik. Elporlad a fenekében lévő szivacs.
Ezt utána hajlamos bedolgozni a légrésbe, aztán beszorul a lengőtekercs, majd olvad itt-ott és kuka.
Most vettem egy dobozkát, megnéztem, de még időben.
A szivacsot kiszedtem, és egy sűrű hálóval helyettesítettem.
Nem tudom hol lehetne hasonló szűrőszivacsot venni. Talán számítógép boltban?
Örök élet.......

Jav. Most látom, hogy a szivacs....
Nem tudom miből készítik ezeket de egy újan vett PC-ben 4 év után kezdett megsemmisülni magától ( Made in USA ), Valami zajszűrő szivacs volt mindenhova felragasztva...
Már a B oldal forog így 60 felett...
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 65
Köszönöm, akkor egy pár évig még nyugodtan alszom.rookakoma írta: ↑2025.05.03., szomb. 23:59Ez egy Contor 1.1, mostanában vettem itt, a fórumon. Elvileg 2002 utáni, mert a dobozán ott van a 25. évfordulós matrica. A hangszórók / hangsugárzók kapcsán leveleztem, a Dynaudióval, és ők ‘96- ra datálják a hangszórót. Fura…
A 15 évesed miatt szerintem ne aggódj, de meg is nézheted, hogy megnyugodj. Ha porolni kezd a szivacs, az jól látszódik a tömőanyagon a hangszóró mögött.
Ez egy Contor 1.1, mostanában vettem itt, a fórumon. Elvileg 2002 utáni, mert a dobozán ott van a 25. évfordulós matrica. A hangszórók / hangsugárzók kapcsán leveleztem, a Dynaudióval, és ők ‘96- ra datálják a hangszórót. Fura…
A 15 évesed miatt szerintem ne aggódj, de meg is nézheted, hogy megnyugodj. Ha porolni kezd a szivacs, az jól látszódik a tömőanyagon a hangszóró mögött.
-
- Nincs visszaút
Ha nem titok, melyik, de leginkább mennyi idős hangszóró? Csak hogy rettegjek-e a kb. 15 éves dobozoknál …
Szűrőszivacs néven keresd.... pl akvarisztikai boltban, vagy kimondott szivacs boltban érdemes keresni.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Sziasztok,
Ezt utána hajlamos bedolgozni a légrésbe, aztán beszorul a lengőtekercs, majd olvad itt-ott és kuka.
- dondusfi
- Fórumlakó
- Értékelés: 305
Szia !kripo100 írta: ↑2025.01.10., pén. 11:29Sziasztok!
Emit M10 hf-hoz szeretnék új/valamennyi garis megfizethető (kb 300k környékén) sztereo erősítőt, mert a mostani vas megy a hálóba...
Elsőre hálózatosban gondolkodom azaz vagy Airplay vagy Hdni/optika jó lenne...
Többnyire mac mini illetve ipad/iphone a forrás s ritkán lenne tvról a hang "kivezetve", hab a tortán Heos kezelés lenne :)
Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is!![]()
Esetleg egy Wiim amp pro?

https://digitalszalon.hu/amp-pro-haloza ... ito-szurke
Tv:Panasonic TX-55EX600E Házimozi:Onkyo AVX-380 Multimédia:Dune HD Solo Lite , APPLE TV HD gen4 Blu-ray:Pioneer BDP-51FD Stereo/Dac:Hegel H80 Cd:? Streamer:WiiM Ultra Lemezjátszó:Rega Planar 2 Hangsugárzó:Monitor Audio GS20 Fejhallgató:B&W P5 Táv:Logitech Harmony 300, 900, One Nas:Synology DS212j
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Én annó vashulladék telepen vettem. Leadási ár x2-ért. Valami ólom darálék, fogalmam sincsen. Arra figyelj, hogy max! 2/3-ig töltsd mert onnantól többet árt mint használ hangzásban. Amúgy homokkal nem próbáltam, de szerintem ua. Max megköveznek itt helyben.d_dok írta: ↑2025.02.20., csüt. 21:07Ólompelet típusra és beszerzési helyre van javaslatod?moleszka írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:58Ha még aktuális a kérdésed. javaslom a stand 20-at hozzá. Konkrétan kapsz egy új hangfalat. Igen tudom drága (túlárazott?). Homok bele, ha még maradt pénz akkor ólómpelet és hajrá. Tényleg nagyon feldobja az összképet.kargidje írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:28Evoke 20 ill. Dínó szakértőktől kérdezném, faltól mennyire, hova célszerű elhelyezni a 20-ast. Igaz még csak 1 napos, de a felső basszus és a középtartomány átmenetét(pl. metál zenében dobpergés) lyukasnak érzem, olyan, mintha ez a rész 1m-rel hátrébbrőlszólna.
Milyen magas állvány célszerű hozzá?
kössz

Hegel + Dynaudio forever
Ólompelet típusra és beszerzési helyre van javaslatod?moleszka írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:58Ha még aktuális a kérdésed. javaslom a stand 20-at hozzá. Konkrétan kapsz egy új hangfalat. Igen tudom drága (túlárazott?). Homok bele, ha még maradt pénz akkor ólómpelet és hajrá. Tényleg nagyon feldobja az összképet.kargidje írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:28Evoke 20 ill. Dínó szakértőktől kérdezném, faltól mennyire, hova célszerű elhelyezni a 20-ast. Igaz még csak 1 napos, de a felső basszus és a középtartomány átmenetét(pl. metál zenében dobpergés) lyukasnak érzem, olyan, mintha ez a rész 1m-rel hátrébbrőlszólna.
Milyen magas állvány célszerű hozzá?
kössz
Nem volt.BLX írta: ↑2025.02.16., vas. 11:50Si2-höz volt X2 táp?
Excite X14 érzékenysége 85 dB (2,83 V / 1 m), oda lehet jól jött volna az X2-es táp.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
Si2-höz volt X2 táp?
Excite X14 érzékenysége 85 dB (2,83 V / 1 m), oda lehet jól jött volna az X2-es táp.
Nekem Excite 14 volt és,akkor több rősítővel kipróbáltam beleértve Heed Obelisk Si2-vel.
Egy Nad C326Bee után a Heed nem volt előrelépés.Nem volt rossz a Heed,de sosem értettem utána,miért van az nagy "hype" érte.
- Martin1
- Nincs visszaút
- Értékelés: 22
kripo100 írta: ↑2025.01.10., pén. 12:32Upsza, kb 3 éve nem követtem a technika és árak alakulását :(Martin1 írta: ↑2025.01.10., pén. 12:00Szia!
Elég szűkös a keret, de belépő szinten ez jó lehet.
https://octogonaudio.hu/termekek/blueso ... 606d595921
Így sajna úgy látom, h lehet jobban járok a használt nézegetéssel...
Mivel mindig a Marantz vonal ált közel hozzám így ár/érték/szolgáltatás vonalon nem lenne jobb egy HM vas, ami szteróban is jól teljesít?
Én sztereó pári vagyok, nem ismerem a házimozi világot, de ilyesmit lehet találni használtan:
https://www.jofogas.hu/budapest/Marantz ... 529045.htm
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1
- kripo100
- V.I.P.
- Értékelés: 24
Upsza, kb 3 éve nem követtem a technika és árak alakulását :(Martin1 írta: ↑2025.01.10., pén. 12:00Szia!
Így sajna úgy látom, h lehet jobban járok a használt nézegetéssel...
Mivel mindig a Marantz vonal ált közel hozzám így ár/érték/szolgáltatás vonalon nem lenne jobb egy HM vas, ami szteróban is jól teljesít?
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."
- Martin1
- Nincs visszaút
- Értékelés: 22
Szia!
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1
- kripo100
- V.I.P.
- Értékelés: 24
Sziasztok!
Emit M10 hf-hoz szeretnék új/valamennyi garis megfizethető (kb 300k környékén) sztereo erősítőt, mert a mostani vas megy a hálóba...
Többnyire mac mini illetve ipad/iphone a forrás s ritkán lenne tvról a hang "kivezetve", hab a tortán Heos kezelés lenne :)
Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is!
Köszi a segítséget s az esetleges ajánlást is!

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."
-
- Lefelé a lejtőn
Igen van egy pár EVOKE 20 még "használatban" ami eladóvá válik. Csak jövő hét végén fogok tudni talán eljutni az új vásárlásig . Amúgy még mindig nem döntöttem el mit szeretnék. Most voltam egy bécsi üzletben is próbálni, teljesen más krnyezet,orrások,erősítők. A véleményem még mindig hasonló a pestihez, tehát nem sikerült a döntést érvalapon eldöntenem. Vsz C20i lesz. Meghallgattam a confi 20-at is. Na ott tapintható volt a különbség...mondjuk az árban is.

Hegel + Dynaudio forever
-
- Lefelé a lejtőn
És mit hallgattam volna az elmúlt egy évben?KLajos írta: ↑2024.12.11., szer. 05:13Drága dolog a türelmetlenség ...moleszka írta: ↑2024.12.06., pén. 11:45Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
Azért is jegyeztem, meg az utolsó mondatban az értéktartást.
Amennyiért jött "szinte" annyiért ment a háztól.
Hegel + Dynaudio forever
-
- Nincs visszaút
Drága dolog a türelmetlenség ...moleszka írta: ↑2024.12.06., pén. 11:45Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Ha az ár másodlagos, akkor én csak a C20i felé mennék a helyedben. Annó én is hallgattam sok Dynot és volt is itthon, de az SF nekem csalódás volt. Korábban évente fél évente cserélgettem dobozokat, de a C20i megvan már majd 3 éve és eszemben sincs megválni tőle. Max majd egyszer egy Heritage jöhet szóba, ha felbukkanna valahol 

Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
-
- Lefelé a lejtőn
Mint minden folyamatosan változik az igényem és az ízlésem is. Mindig azt vásároltam ameddig a takaróm ért. Elképzelésem már az elején kialakult, de nem tudtam volna akkor megfinanszírozni, várni meg nem szeretek. Eléggé nyílt a piac és ezeket a termékeket könnyen lehet értékesíteni amennyiben új lépne a régi helyébe. Hála istennek a dyna azon kívül, hogy jó az értéktartása is kiemelkedő véleményem szerint.
Hegel + Dynaudio forever
-
- Nincs visszaút
Bocsánat, de kikívánkozik belőlem a kérdés: ha most az SF és a Contour20i között meditálsz, forgalmazónál hallgatod, akkor miért ruháztál be nemrég Emitre (vagy Evoke-ra)?moleszka írta: ↑2024.12.04., szer. 21:00Én nem kiállításon, hanem kereskedőnél hallgattam a minap. C20i vagy S40 között gondolkozom. Megmondom őszintén, hogy Engem meglepett a tudása. Próbáltam kis h95-ös hegeleb és egy nagy csöves fezzel. Szerintem jó hangja van. Kellemes krémes hangzás. C20i viszont brutál részletező hozzá képest. Negatívként kettő dolgot tudnék felhozni. 1 lassú, egy kellemes pörgős rammsteinnál elvérzett a lábdob és a vokál-nál. (c20i-hez képest) Operánál pedig egy éjkirálynő áriánál a magasnál hát érződőtt a "korlátozottság".
Rengeteget értékesítenek belőle, mert ezért az árért egy jó hangfalat kaphat az ember.
A sok példány miatt biztos nem lesz értéktartó mint az előző példányai. ( Már most be-be kacsingat "használtan" 6-al,7-el kezdődő szám környékére.)
Bár hozzáteszem, hogy túl sok azért nem szokott felbukkani belőle a rengeteg eladott példányhoz képest.
Szerintem ha tényleg érdekel adj Neki még egy esélyt és hallgasd meg egy értékesítőnél nyugodt,alacsony háttérzajú körülmények között.
Amúgy a kidolgozottsága brutál komoly, gyönyörűen van lakkozva a furnér és nagyon szépek az éltörések kialakítása is.
Nem tudom még Én sem eldönteni, hogy s40 vagy c20i legyen a következő hangfalam. Pedig már hétfő óta kínlódok. Mind a kettő versenyzőnél van pro és kontra is.
Miért nem korábban mentél hallgatózni? Vagy voltál, de nem merült fel a két mostani céldoboz?
Mi tizenéve bő évet szántunk rá egy barátommal, az akkori szinte teljes fővárosi kínálatot végighallgattuk, és végül a Dynaudióknál kötöttünk ki. Azokból is füleltünk vagy 4-5 félét több helyen, mire eldöntöttük, melyikek a befutók. Azóta is itt van nálam az akkori választott. A barátom nemrég kategóriát ugrott márkán belül. Nem bánta meg.