Én az építőiparban dolgozok, és nagyon szerencsésnek tartom magam amiatt, hogy a kétszintes, összesen 97m2-es házunkat anno úgy tervezhettem és építtettem meg, hogy a lehetőségeinkhez képest a hifi kiemelt szempont volt. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a nappali ajtaja a 7,25x4,25m-es hosszú oldalán középen van, ablakok pedig csak a vele szemközti falon vannak, "kertkapcsolat" nélkül. (Mivel rendszeresen főzünk, a konyha-étkező számunkra fontos, és lakótelepi "luxusban" élve megszoktuk, hogy ez külön van - és ennek most már kiváló a szellőzése is.) Hogy mennyit számít az akusztika, és a hangfalak pozíciója, az számomra már nem kérdés: még az olcsó hangfalak is képesek meglepetéseket okozni. Ráadásul a hátsó kertben található egy nem túl jó állapotú, csak az ésszerűség mértékéig felújított parasztház, aminek a 4x4m-es "nappalijában" van a DIY hifi rendszerem elhelyezve (erről már tettem ki fotót). Ide akár éjjel 2-kor is kimehetnék, senkit sem zavarok a legnagyobb hangerővel sem. Számomra ez az igazi luxus, de aki nálunk jár, és nem érdekli a hifi (99%), egyáltalán nem tudja ezeket értékelni. Legalább ilyen körülményeket kívánok minden zenebarátnak :-)

- a39fszt.gif (10.21 KiB) Megtekintve 2718 alkalommal

- a39em.gif (9.46 KiB) Megtekintve 2718 alkalommal