Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Engedjétek meg, hogy a témához kapcsolódóan megosszak egy táblázatot. A sztori mellé, hogy az első komoly hangfalaim Vandersteen Model 1C-k voltak, és ennek a használati utasításában egy érdekes metódust ajánlanak a pozicionáláshoz. Bár a Vandyk kialakítása meglehetősen speciális (pl. nem függőlegesen állnak a hangszórók, nem az előlapon vannak stb.), de kiindulási alapelvként jónak tartom. A lényege, hogy a szobafalak hosszát prímszámokkal kell elosztani, és ezek metszéspontjai a legalkalmasabb pozíciók (kivéve, hogy az oldal- és hátsó távolság egyenlő nem lehet). A lehallgatási pontot szintén prímszámos osztással, de a hátsó faltól mérve ajánlják.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1253
No more question, like ment.

Itt valami félrement, mert a földszinten egy üvegezett teraszból nyílik a bejárat: japán rendszernek megfelelően soha nem megyünk cipővel a lakásba, ellenben nagy méretválaszték áll rendelkezésre kínai műanyaghab papucsból. Külön WC papucsunk azért nincsenRotox írta: ↑2025.01.19., vas. 21:19Azt hiszem, egyre jobban "kilógok" innen; a lenti alaprajzot elnézve az első gondolatom nem a hifivel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy nem szeretném a hálószobát az olykor vizes/sáros cipőben használt előszobán keresztül megközelíteni, illetve - hogy ne csak offtopic legyen - olykor főzés/étkezés közben is szívesen hallgatnék zenét.

A konyhai zenehallgatás megoldott... de annyira, hogy a komplett média rendszer topológiáját ide be se merem szúrni

- Rotox
- Beköltözött
Azt hiszem, egyre jobban "kilógok" innen; a lenti alaprajzot elnézve az első gondolatom nem a hifivel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy nem szeretném a hálószobát az olykor vizes/sáros cipőben használt előszobán keresztül megközelíteni, illetve - hogy ne csak offtopic legyen - olykor főzés/étkezés közben is szívesen hallgatnék zenét.
Szerintem hiányolja, csak nincs más a piacon.Alex_Aston írta: ↑2025.01.19., vas. 17:36Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?
Pld ha nem magadnak építteted / építed kevés kivételtől eltekintve amerikai konyha (nappali, konyha és étkező) amivel kínálják.
(Szerintem ki leszünk innen vágva...)
Nagy, két szintes iker házak, vagy szinte bármelyik mai újépítésű társasház esetében nem lehet kanapét és vele szembe TV-t / hifit elhelyezni normálisan, mert a közlekedő útvonal, helyiség ajtó, vagy a nyitott konyha felőli tér, és a terasz/erkély ajtó úgy kerül elhelyezésre, hogy ezt nem engedi meg. De még az alapvető minimum sem teljesíthető, nemhogy valamennyire normális elhelyezés.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mellé a legtöbb esetben tároló /spájz helyiségben sem gondolkodnak. Bár ebben lehet az átlag igények is jelentkeznek, mert majdnem mindenki már rendeli a kaját, vagy veszi a kész ételt, amit csak mikrózni kell. Ehhez nyilván nem kell sok alapanyag tárolás, csak egy hűtő...
Persze nyilván vannak kivételek, de én a többség esetében a fentieket látom.
Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3257
Ezt én is megfigyeltem.bezse írta: ↑2025.01.19., vas. 15:53...Furcsának találom, hogy nem 1, nem 2 olyan új építésű lakásban jártunk az elmúlt években (illetve jelenleg ilyet bérlünk, míg a miénk épül) ahol egy közepes nagyságú TV-t is komoly kompromisszumokkal - pld jelentős horizontális eltolással a kanapéhoz képest - van lehetőség elhelyezni, nem beszélve egy HiFiről...
Nagy, két szintes iker házak, vagy szinte bármelyik mai újépítésű társasház esetében nem lehet kanapét és vele szembe TV-t / hifit elhelyezni normálisan, mert a közlekedő útvonal, helyiség ajtó, vagy a nyitott konyha felőli tér, és a terasz/erkély ajtó úgy kerül elhelyezésre, hogy ezt nem engedi meg. De még az alapvető minimum sem teljesíthető, nemhogy valamennyire normális elhelyezés.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mellé a legtöbb esetben tároló /spájz helyiségben sem gondolkodnak. Bár ebben lehet az átlag igények is jelentkeznek, mert majdnem mindenki már rendeli a kaját, vagy veszi a kész ételt, amit csak mikrózni kell. Ehhez nyilván nem kell sok alapanyag tárolás, csak egy hűtő...
Persze nyilván vannak kivételek, de én a többség esetében a fentieket látom.
Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?
Csak a Marantz! :-D
(A partvonalról egy gondolat.)
Nem, nem csak az a szempont, ugyanakkor ha valaki építkezésre/építtetésre adja a fejét és tudja, hogy ez IS egy szempont, akkor lehet előre ezzel tervezni (szimmetria, táp (akár aljzatok száma) stb.).
Furcsának találom, hogy nem 1, nem 2 olyan új építésű lakásban jártunk az elmúlt években (illetve jelenleg ilyet bérlünk, míg a miénk épül) ahol egy közepes nagyságú TV-t is komoly kompromisszumokkal - pld jelentős horizontális eltolással a kanapéhoz képest - van lehetőség elhelyezni, nem beszélve egy HiFiről. Az elhelyezésben hozott kompromisszum predesztinálja a hangot.
Nyilván így van, ez a mi esetünkben sem volt másképp. És ahogyan az alaprajzon látható, a hifi szempont miatt azért messze nem lett felforgatva az egész ház. Viszont amilyen lakóingatlanok épülnek így a XXI. században (használhatóságra és építési minőségre egyaránt értve), azt sokkal inkább visszafejlődésnek tartom, mint fejlődésnek(*). (Mondhatni gyenge kezdés után erős visszaesés.) Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor vendégségbe megyünk valahová, a legtöbbször az az érzés kerít hatalmába, hogy ha nekem ott kellene laknom, amellett, hogy a praktikus dolgokban hatalmas kompromisszumra kényszerülnék, kockásra unatkoznám magamat.

(*kieg.: értsd 10-20 év után lerobbannak, akár gazdasági totálkár)
Igen.Sajnos a szoba pici nekik. Még a 802nek elmegy, de a 800asnak nyílván kicsi. De sajnos nekem a B&Wek gyerekkorom óta bevannak csípődve és nem tudok nekik ellenállni. 

- Rotox
- Beköltözött
Hááát,

Én az építőiparban dolgozok, és nagyon szerencsésnek tartom magam amiatt, hogy a kétszintes, összesen 97m2-es házunkat anno úgy tervezhettem és építtettem meg, hogy a lehetőségeinkhez képest a hifi kiemelt szempont volt. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a nappali ajtaja a 7,25x4,25m-es hosszú oldalán középen van, ablakok pedig csak a vele szemközti falon vannak, "kertkapcsolat" nélkül. (Mivel rendszeresen főzünk, a konyha-étkező számunkra fontos, és lakótelepi "luxusban" élve megszoktuk, hogy ez külön van - és ennek most már kiváló a szellőzése is.) Hogy mennyit számít az akusztika, és a hangfalak pozíciója, az számomra már nem kérdés: még az olcsó hangfalak is képesek meglepetéseket okozni. Ráadásul a hátsó kertben található egy nem túl jó állapotú, csak az ésszerűség mértékéig felújított parasztház, aminek a 4x4m-es "nappalijában" van a DIY hifi rendszerem elhelyezve (erről már tettem ki fotót). Ide akár éjjel 2-kor is kimehetnék, senkit sem zavarok a legnagyobb hangerővel sem. Számomra ez az igazi luxus, de aki nálunk jár, és nem érdekli a hifi (99%), egyáltalán nem tudja ezeket értékelni. Legalább ilyen körülményeket kívánok minden zenebarátnak :-)
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Vagy olyan is lehet, hogy minel jobb hangfalat kell berakni a szobaba mert a gyengebbek szornyen szolnak abban a helysegben, mint pl nalam, annyira rossz az akusztika es nem biztos, hogy panelekkel ez kezelheto lenne az elrendezes vegett.peterson írta: ↑2025.01.18., szomb. 20:07Igen! Én is sokszor elgondolkodom, látva a csiliárdos rendszereket (itt épp a "nagy" B&W-ket, Levinsonokat) a képeken: biztos a készülékekkel van a gond, hogy a felhasználó érzi a késztetést a cserére (a 800-asok hirdetve vannak), vagy a készülék vannak "méltatlan" helyen, és messze nem azt nyújtják amit tudnak?![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Igen! Én is sokszor elgondolkodom, látva a csiliárdos rendszereket (itt épp a "nagy" B&W-ket, Levinsonokat) a képeken: biztos a készülékekkel van a gond, hogy a felhasználó érzi a késztetést a cserére (a 800-asok hirdetve vannak), vagy a készülék vannak "méltatlan" helyen, és messze nem azt nyújtják amit tudnak?

- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Lehet ha az én házam lenne és éjszaka kómásan erre kellene mennem hirtelen bex@rnék a sötétben, hogy kik ezek a a figurák és álmodom még - e

Azt kérdezném, hogy az akusztikával nem szívsz ? Legalábbis így fotók alapján.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Antos
- Nincs visszaút
- Értékelés: 24
Nem versenyeztettem őket :) A maga nemében mindkettő kiváló, szívem szerint megtartanám a Dali-t, mert szeretem a hangját, de az már számomra luxus lenne és nincs is hol érdemben elhelyezni őket sajnos.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Nagyon bírom a szőnyeged!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Jó kis kuckó.
Irígylem.

Mekkora?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Ez még az enyém

- Antos
- Nincs visszaút
- Értékelés: 24
Saját kis birodalmam...