Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 941

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: chord_ »

mike-rame írta:
2025.01.09., csüt. 16:34
...A szaktudásodat kamatoztathatnád a közösség hasznára is pl., amikor kérdeznek tőled. Kicsit alacsonyabb ló és kevesebb arrogancia, pökhendi lekezelés.
Amennyiben ugyanazt az "infrastruktúrát" kiépítenéd és hasonló közterheket viselnél, mint az általad becsmérelt valódi "gyártók", akkor a kábeleidet is hasonló árkategóriában tudnád forgalomba hozni.
A szaktudását szerintem kamatoztatja vastagon.
A kábeleivel.
Csak egy olyan szaktudással, ami nem kocka, nem akadémiai, és nem a fősodor.
Ide bátorság kell, nem kicsi. Jóval nagyobb bátorság, mint a tiéd, aki álnév mögé bújva nyomja az ellenszelet.

Meg ébredjünk már fel.
A nagy kábelgyártók?, az infrastruktúrájukkal meg a közterheikkel?
Sírok értük, ma du.6 és n7 között egy kicsit, jó? A takarítónőjük TB-jéért meg az autóflottájuk biztosításáért főleg.
Meg azért is egy ötpercet, hogy sokuk szemét módon, aljasul és zene-ellenesen borítja be vastagon a sz@r kábeleivel a zavaros és ultra-hiszékeny piacot, hihetetlen mennyiségű pénzt kiszivattyúzva a zsebekből.

Azt sejtem, hogy akkora a káosz, drótilag / hangilag, az ide-oda színezésekkel, hogyha mindenki hirtelen 0.75-ös sima sodrott dróttal hifizne, akkor az 'össz' hangminőség a világon nem bizonyos, hogy rosszabb lenne...:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
2025.01.09., csüt. 09:24
Ha nekem szántad a "mekkelek" jelzőt, akkor elég pofátlan ember vagy. Aranydiplomás villamosmérnök vagyok és a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki egyetemen. Akkoriban ezt tartották a legnehezebb ágazatnak, az is volt, de itt lehetett legtöbbet tanulni a jelterjedésről, jelvezetésről. Ennek nagyon sok hasznát veszem itt, másképp gondolkodok az audió kábelekről és azok készítéséről, mint a gyártó cégek. És még valami. Eddig is és most is igyekszek olyan kábeleket csinálni, amelyek nagyon jól szólnak, de elérhető áruk van. Ha visszaolvasol a topikjaimban ennek meg van az eredménye, rengeteg köszönetet kaptam és kapok.
Kérem? Engedtessék meg, hogy amennyiben nem neked szántam, akkor is az legyek. A jó szakember ismérve, hogy nem kérkedik sem a tudásával sem a végzettségével. ;) Ha más "ágazatokon" is végeztél volna, akkor többek között nem kevernéd az alany és tárgyesetet, elfogadóbb lennél más "gyártókkal" szemben. Emlékszel, amikor bevizsgáltattad fapaci egyik kábelét és véres kardként hordoztad itt az eredményt? Nincs azzal probléma, hogy másképp gondolkodsz de elfogadhatnád azt is, hogy mások is tehetnek így. A szaktudásodat kamatoztathatnád a közösség hasznára is pl., amikor kérdeznek tőled. Kicsit alacsonyabb ló és kevesebb arrogancia, pökhendi lekezelés.
Amennyiben ugyanazt az "infrastruktúrát" kiépítenéd és hasonló közterheket viselnél, mint az általad becsmérelt valódi "gyártók", akkor a kábeleidet is hasonló árkategóriában tudnád forgalomba hozni.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

mike-rame írta:
2025.01.07., kedd 18:20

Van olyan is, amikor a "nagyon drága kábel" tényleg jó. Miért kellene oda bepróbálni "mekkelek" drótot?
Ha nekem szántad a "mekkelek" jelzőt, akkor elég pofátlan ember vagy. Aranydiplomás villamosmérnök vagyok és a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki egyetemen. Akkoriban ezt tartották a legnehezebb ágazatnak, az is volt, de itt lehetett legtöbbet tanulni a jelterjedésről, jelvezetésről. Ennek nagyon sok hasznát veszem itt, másképp gondolkodok az audió kábelekről és azok készítéséről, mint a gyártó cégek. És még valami. Eddig is és most is igyekszek olyan kábeleket csinálni, amelyek nagyon jól szólnak, de elérhető áruk van. Ha visszaolvasol a topikjaimban ennek meg van az eredménye, rengeteg köszönetet kaptam és kapok.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

mike-rame írta:
2025.01.07., kedd 18:20

Van olyan is, amikor a "nagyon drága kábel" tényleg jó. Miért kellene oda bepróbálni "mekkelek" drótot? Nincs itt frusztráció, kisebbségi érzésből táplálkozó bizonyítási/megfelelési kényszer? Miért kellene bárhonnan indulva is győzni? Jó hogy van mondjuk hegedűverseny is, mégsem hirdetnek győztes hegedűt az előadás végén, annak készítőjét méltatva.

Persze, hogy van úgy, hogy a drága drótok tényleg jók. Nem is ritkán.
De túlontúl gyakran meg nem jók.
A jó / jobb hang keresésének útján van itt a legtöbb kolléga. Drótoknál is, egyértelmű útkeresési irány a drágább, jobb minőségű vezeték. És mindig van jobb. Adott márkán belül, amúgy, ez 90%-ban be is jön. Meg azért sokszor, amúgy is.
Aki ezt a keresést már jó régen űzi, annak horizontjába előbb-utóbb bekerül az a jelenség, amikor a drágább drót nem jobb, vagy inkább valami párhuzamos hangminőség lesz. És bekerülhet olyan dolog is, amikor valami olcsóbb, és mégis jobb. És pár embernél, aki elég nyitott, bekerül pár 'forradalmár' drót, amelyek valamit teljesen másképp közelítenek. Sokszor ezek szó nélkül elvéreznek. De akinek szerencséje van, annál megesik, (erősen ritkán), hogy valamelyik ilyen drót beletalál az ízlésközpontja közepébe, és úgy jár, mint Arkhimédesz, hogy 'Heuréká'-t kiabálva rohangál, és ki tudja szórni az addigi hőn szeretett drága drótjait.
És marad egy rakás pénze, amit nyilván valami hifis baromságra el is költ...

De hiába ülünk a kádba sokszor, ilyen szerintem kevésszer / kevéssel történik.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

chord_ írta:
2025.01.07., kedd 16:24
Jóval bonyolultabban működik a dolog.
A nagyon drága kábeleknél ezerrel működnek a prekoncepciók. Vagyis, a nagyon drága kábel, az akkor is jó, ha nem jó. Nincs kivétel, az emberi psziché ilyen, és a hifi-ipar ezt nagyon jól ki is használja. Amúgy, utóbbi esetben még jön egy plusz leb@szás, hogy micsoda egy krumpli rendszer, merthogy a kábel csak azt mutatja meg, hogy mennyire gyenge az egész szett... meg hogy ez a nagyfiúk játszótere.. stb...stb...

A nagyon olcsó, ráadásul DIY határon táncoló óriásölőknél egy negatív előítéletekkel terhelt rajtkockából kell indulni. Mint a Forma I-nél kb. a 25. helyről rajtolni. Mert nehogy már jobban tudja az xy mekkelek a garázsban a szisztémát, mint a 40 éve a hifiiparban lévő konzorcium igazgatótanácsa...
Vagyis, innen győzni legalább dupla teljesítmény, hasonlítva azzal, amikor pl. egy ugyanolyan árkategóriás drót van a szorítóban.

A vaktesztnek értelme kb. semmi. Azért, mert az otthoni, hosszú távú zenehallgatás dönt el gyakorlatilag mindent, nem pedig egy hirtelen-bedugom-akció egy idegen rendszerben.
Van olyan is, amikor a "nagyon drága kábel" tényleg jó. Miért kellene oda bepróbálni "mekkelek" drótot? Nincs itt frusztráció, kisebbségi érzésből táplálkozó bizonyítási/megfelelési kényszer? Miért kellene bárhonnan indulva is győzni? Jó hogy van mondjuk hegedűverseny is, mégsem hirdetnek győztes hegedűt az előadás végén, annak készítőjét méltatva.

Rudi bácsi már leírta a "hidegen bedugás" lényegét is, imígyen vala:
cables írta:
2020.09.15., kedd 07:24
Az első benyomások nagyon fontosak, amikor elindul egy zene. Különböző készülékeket, kábeleket egymás után azonnal kell meghallgatni, ha válogatunk, mert akkor hallani meg a különbségeket a legjobban.

Persze ez szigorúan SZVSZ, mint minden más, amit én vagy valaki mond vagy ír!

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

lacy írta:
2025.01.07., kedd 00:05

Nem ez nem döntés erre hanem ízlés kérdése.
A döntés nem arról szól, hogy az a változ(tat)ás közelebb vitte-e a rendszer hangját a valósághűhöz, hanem csak abban ad döntést, hogy melyik tetszik jobban a hallgatójának.
Max ha valóban élőben zenélő ember lenne akkor tudhatna ebben dönteni (mint a példában az ügyfelem) de az nem oly gyakori
Az meg nem baj, ha valaki lelkendezve fogadja a változást, de abban is biztos vagyok, hogy lehet, hogy ugyanaz a változás, vagy ugyanaz a kábel akár ugyanott, másnál máshol, más körülmények közt meg simán lehet ellenkező előjelű
És innentől fogva bejön a psziho a placebo nevezd ahogy szeretnéd, mert a hallgatóság jobbnak AKARJA hallani a favoritját. Emberi tulajdonság, hogy nem szívesen veszítünk, maradunk alul bármiben is, és ha megesik akkor nehéz ehhez jó képet vágni. Elég ha az olimiai 2. helyre gondolsz, olyan tragédiaként éli meg mindenki pedig iszonyú eredmény és munka másodiknak is lenni. Na elkalandozódtam :)
Szóval sok olyan van amikor a zember jobbnak AKARJA hallani vagy látni a drágán (vagy kevésbé drágán de óriásölőnek kikiáltott) kábelét és hát úgy is fogja hallani-látni
Tudod van az a példa, ahol a milliós tápkábel tulaja vakteszten háromszor is jobbnak hallotta a sima műnyanyag pc-s tápkábelt. a lényeg, hogy nem tudta mikor melyik van a rendszerben így objektívebben tudott dönteni
Erre írtam, hogy aki egyedül ül neki és tudja mikor melyik van bekötve sosem fog 100% objektív lenni mert ott motoszkál a kisördög valahol leghátul és piszkálódik :)

Jóval bonyolultabban működik a dolog.
A nagyon drága kábeleknél ezerrel működnek a prekoncepciók. Vagyis, a nagyon drága kábel, az akkor is jó, ha nem jó. Nincs kivétel, az emberi psziché ilyen, és a hifi-ipar ezt nagyon jól ki is használja. Amúgy, utóbbi esetben még jön egy plusz leb@szás, hogy micsoda egy krumpli rendszer, merthogy a kábel csak azt mutatja meg, hogy mennyire gyenge az egész szett... meg hogy ez a nagyfiúk játszótere.. stb...stb...

A nagyon olcsó, ráadásul DIY határon táncoló óriásölőknél egy negatív előítéletekkel terhelt rajtkockából kell indulni. Mint a Forma I-nél kb. a 25. helyről rajtolni. Mert nehogy már jobban tudja az xy mekkelek a garázsban a szisztémát, mint a 40 éve a hifiiparban lévő konzorcium igazgatótanácsa...
Vagyis, innen győzni legalább dupla teljesítmény, hasonlítva azzal, amikor pl. egy ugyanolyan árkategóriás drót van a szorítóban.

A vaktesztnek értelme kb. semmi. Azért, mert az otthoni, hosszú távú zenehallgatás dönt el gyakorlatilag mindent, nem pedig egy hirtelen-bedugom-akció egy idegen rendszerben.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

cables írta:
2025.01.06., hétf. 22:59
lacy írta:
2025.01.06., hétf. 19:23

Ki hivatott ezt eldönteni?
Természetesen az aki megvette és hallgatja az adott rendszert.
Még akkor is, ha az alább olvasható beírásokból nem ez jön le. De ez már az AVX sajátossága.
Nem ez nem döntés erre hanem ízlés kérdése.
A döntés nem arról szól, hogy az a változ(tat)ás közelebb vitte-e a rendszer hangját a valósághűhöz, hanem csak abban ad döntést, hogy melyik tetszik jobban a hallgatójának.
Max ha valóban élőben zenélő ember lenne akkor tudhatna ebben dönteni (mint a példában az ügyfelem) de az nem oly gyakori
Az meg nem baj, ha valaki lelkendezve fogadja a változást, de abban is biztos vagyok, hogy lehet, hogy ugyanaz a változás, vagy ugyanaz a kábel akár ugyanott, másnál máshol, más körülmények közt meg simán lehet ellenkező előjelű
És innentől fogva bejön a psziho a placebo nevezd ahogy szeretnéd, mert a hallgatóság jobbnak AKARJA hallani a favoritját. Emberi tulajdonság, hogy nem szívesen veszítünk, maradunk alul bármiben is, és ha megesik akkor nehéz ehhez jó képet vágni. Elég ha az olimiai 2. helyre gondolsz, olyan tragédiaként éli meg mindenki pedig iszonyú eredmény és munka másodiknak is lenni. Na elkalandozódtam :)
Szóval sok olyan van amikor a zember jobbnak AKARJA hallani vagy látni a drágán (vagy kevésbé drágán de óriásölőnek kikiáltott) kábelét és hát úgy is fogja hallani-látni
Tudod van az a példa, ahol a milliós tápkábel tulaja vakteszten háromszor is jobbnak hallotta a sima műnyanyag pc-s tápkábelt. a lényeg, hogy nem tudta mikor melyik van a rendszerben így objektívebben tudott dönteni
Erre írtam, hogy aki egyedül ül neki és tudja mikor melyik van bekötve sosem fog 100% objektív lenni mert ott motoszkál a kisördög valahol leghátul és piszkálódik :)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

lacy írta:
2025.01.06., hétf. 19:23

Természetesen az aki megvette és hallgatja az adott rendszert.
Még akkor is, ha az alább olvasható beírásokból nem ez jön le. De ez már az AVX sajátossága.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

Soxor olvasom itt (meg másutt is) hogy ez vagy az történt egy kábel vagy esetleg más egység cseréje után
Ez eddig szép és jó, magasak jöttek, mélyek mentek, tér szélesült, meg magasabb lett.
Ez így mind rendben, még azt is elhiszem sőt el is fogadom, hogy aki ezt írta az tapasztalta is, nem csak bebeszélte magának, hogy jobb lett. Az igazság az, hogy ezek a történések a legtöbb eseteben nem vakteszt alatt jöttek elő, hanem a posztoló többnyire magában vagy esetleg egy -két társsal (akik a diszkrét meghúzódással maradnak távol és nem kommunikálják személyesen is a dolgot)
Ami lehet sokatmondó is meg hát nem kell feltétlenül valami sötét dolgot odagondolni.
Viszont így ezek a meghallgatások, főleg az egyszemélyes,magában hordozza a jelentős placebo érzést illetve hatást.
És akkor a legfontosabb dologról nem szóltam, miszerint azok a hatások - érzések amiket a hallgató észlel, a hang változásában
vegyük úgy, hogy ez valóban jelen van és hallható
1. neki ez jobban tetszik legyen ez a kiindulási tény
2. a hallható változásról meg tudja-e bárki mondani, hogy ez a változás a hangot mely irányba módosította?
ettől közelebb került a valós rögzített netán az élő előadás hangjához?
vagy esetleg ellenkezőleg, épp távolodunk tőle, csak hogy ez a - vegyük ezt akkor már módosított akár színezett hangnak - jobban tetszik így et akarjuk "élőbbnek" hallani és tudni?
Itt szokott jönni az, hogy koncertekre kell járni, sok élőzenét kell hallgatni és akkor majd - ami szép elgondolás, de azt hiszem igen kevés olyan van aki élőben oly sokat hallgat zenét, amit aztán otthon is meg tud főleg, ami unplugged módon hangzik el.
és a végére legyen erre egy példa történetem, jelzem semmi köze a kábeles témához direktben (indirekt értelemszerűen van)
Egyszer de már elég régen voltam egy családi házban dolgozni, a kötelező programban minden helyiséget végignéztem, az egyik emeleti szobában ott volt egy Pio torony az a klasszikus 80-as évek divatja szerinti két hozzávaló hangfallal.
Nem egy nagy eresztés, jelzésértékkel a CT506 volt a magnója de a többi eleme is ehhez a szinthez tartozott.
Kicsit elméláztam a látványon, mire a házigazda néni rákérdezett, hogy van valami gond ezzel?
Á mondom csak olyan ritkán látok mostanában ilyen szép és jó állapotú és főleg így egyben levő hifit.
Erre a néniből kitört a panasz :)
Azt mondta hogy igen szörnyű hogy a férje kitalálta, hogy e helyett a régi "lerágott csont " helyett vegyenek valami modernebbet ami jobb lesz. Épp Japánban voltak fellépni, és hoztak egy Sony a 90-evek végén 2000 -es években oly népszerű egybeminden hifit, biztos mindenki ismer ilyet, felül 3 lemezes CD, alatta rádiókezelő szervek és mindenféle scratch-ra és egyéb hangvarázsló és módosító tekerők kapcsolók , az alatt a 2 kazettás magnók, és két hozzávaló hangfal amik a kor szellemében már akkor túl mindenféle optikai tuningon, még villogtak is ha szóltak.
Na azt mondja hogy rémes hogy ennyi sok pénzért azon nem lehet zenét hallgatni. szólni szól ugyan mindene működik, de a hegedűnek nincs hegedű hangja, az fúvósok szinte felismerhetetlenek hogy mikor mi szól nagyzenekarnál és az is ha megszólal teljesen élettelen de rossz. De ez a régi? na ezen minden szépen hallható a hegedűnek is hegedű hangja van és nagyon bánja hogy engedett a cserének tiszta sznobságból.
Ja igen a lényeg
a néni hegedűs volt a bácsi meg oboás az operaház zenekarában meg valami turnézó fesztiválzenekarban
na ha valakik akkor ők tudták milyen az élőzene és mi az ami vissza is adja szerintük megfelelően

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2025.01.05., vas. 22:14
zoli73 írta:
2025.01.05., vas. 19:19
...
Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ez a kábel volt a három közül a legdrágább, így logikus is volt, hogy ez lett a legjobb. ...
Most írtad le a lényeget. A logikus, az elvárható az az, hogy drágább kábel jobban szól.

Viszont akkor nagyon hasznos, ha egy ügyfél leírja azt, hogy az ő rendszerében egy Power-R kábel jobban teljesít, mint egy 10x drágább gyári kábel. Alább több vevőm is ezt írta be. Szerintem ezt mindenképp közzé kell tenni. Mint ahogy te is leírtad pár napja, a Noise killerről idézem:

"Aki a rendszere finomhangolásában gondolkodik, annak ez egy remek alternatíva, mindenképpen érdemes próbát tenni vele."
Igen, leírtam ide nyíltan a véleményemet, tapasztalatomat, és nem privátban írtam meg, valamint olyat sem írtam, hogy sokszoros árú, ugyanilyen célra használatos eszköznél bizonyult jobbnak. Ennél fogva a két poszt nagyon nem összehasonlítható.
Nyilván akik neked privátban áradoznak arról, hogy milyen nagyon drága kábeleknél bizonyult jobbnak a Power-R, az Ő engedélyükkel másolod ide a privát leveleiket, de ha ez így körbe megy, akkor miért nem írják ki ide a véleményüket nyíltan, a nicknevüket vállava, mint akár én is? Ha már ennyire elégedettek.
Úgy gondolom ez a topic pont erről kellene, hogy szóljon.
Nem titok, más kábel, és egyéb eszközkészítőtől is vásároltam már, és rend szerint az Ő topicjukban is megosztom a tapasztalataimat, ha arra érdemesnek találom. A kényesebb kérdéseket, hogy minél hallottam jobbnak, vagy netán rosszabbnak, mit váltott le, stb. általában privátban beszéljük meg, mert másokra, már termékekre, mások üzletére negatívan hathat, de még senki sem kért tőlem olyat, hogy szeretné megosztani a privát levelezésünket, mert ez neki marketing szempontból előnyös lenne. Minden bizonnyal nem egyeznék bele, és ennek okát már lentebb kifejtettem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2025.01.05., vas. 19:19
...
Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ez a kábel volt a három közül a legdrágább, így logikus is volt, hogy ez lett a legjobb. ...
Most írtad le a lényeget. A logikus, az elvárható az az, hogy drágább kábel jobban szól.

Viszont akkor nagyon hasznos, ha egy ügyfél leírja azt, hogy az ő rendszerében egy Power-R kábel jobban teljesít, mint egy 10x drágább gyári kábel. Alább több vevőm is ezt írta be. Szerintem ezt mindenképp közzé kell tenni. Mint ahogy te is leírtad pár napja, a Noise killerről idézem:

"Aki a rendszere finomhangolásában gondolkodik, annak ez egy remek alternatíva, mindenképpen érdemes próbát tenni vele."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.01.05., vas. 18:37
mike-rame írta:
2025.01.05., vas. 18:15
...
Tehát valóban nincs olyan, hogy egy kábel abszolút értelemben jobb egy másiknál. ...
Hát azért van. És le is szokták írni ide a topikomba.

zoli73 analóg digitkábelről.jpg
Ez a majd 11 éves poszt, csak egyetlen dolgot bizonyít, hogy az akkori Sony cd játszóm, és Heed dac-om között használt három kábel(Qed, Neotech, Power-R) közül, a Te kábeled teljesített legjobban. Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ez a kábel volt a három közül a legdrágább, így logikus is volt, hogy ez lett a legjobb.
Azt is helyén kéretik kezelni, hogy az ilyen kommentek mindig, a változást frissen megélve születnek, és messze nem örök érvényűek. Végül, mikor a dac-ot eladtam, ezt az ominózus kábelt ajándékba adtam hozzá. Na nem azért mert olyan rossz lett volna, hanem mert nem volt szükségem a továbbiakban digitális kábelre.
Abszolút értelemben jobb volt? Igen, de két olcsóbb kábellel szemben, és csak az én rendszeremben. A további sorsáról és arról, hogy a következő gazdája mennyire volt elégedett vele, avagy nem, arról nincs tudomásom.
Továbbra is úgy gondolom, minden kábelnek megvan a helye, egy kábel sem univerzális.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

cables írta:
2025.01.05., vas. 18:37
mike-rame írta:
...
Tehát valóban nincs olyan, hogy egy kábel abszolút értelemben jobb egy másiknál. ...
És 10+ éve nem talált jobbat. ;)
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

mike-rame írta:
...

zoli73 analóg digitkábelről.jpg
zoli73 analóg digitkábelről.jpg (67.77 KiB) Megtekintve 2014 alkalommal

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zoli73 írta:
2025.01.05., vas. 16:08
Szerintem a nélkül is kívánatossá kellene tudni tenni egy terméket, hogy a konkrét, és akkor, ott legyőzöt hátán térdelve fotózkodnánk.
De ha már kábelezünk, én még nem találkoztam, és mástól sem hallottam minden rengszerbe tökéletesen illő kábelről. Szerintem abszolut értelemben vett jó, és rossz kábel nem létezik, csak odaillő és nem odaillő.
Pedig számtalanszor leírta már Rudi bácsi az álláspontját, nosza pl. itt:
cables írta:
2019.10.26., szomb. 19:03
Kár túl sokat okoskodni a tápkábelek viselkedésén. A tápkábelek közötti hatalmas hangi különbség abból ered, hogy a villamos zaj szempontjából a tápkábel egy illesztés az adott készülék és a hálózat között. Ha éppen jól illeszt zajt, akkor gyenge lesz a hang, ha rossz illesztő, akkor szárnyalhat a készülék hangja. Mivel itt ide-oda zajról van szó, a hálózatról is jön a zaj, meg a készülék is termel zajt, ami megy a hálózat - és így a többi készülékünk - felé, nagyon sok ismeretlenes a dolog.
Tápkábelt készülékhez kell válogatni, ez a lényeg. És nagyon érdemes válogatni.
Tehát valóban nincs olyan, hogy egy kábel abszolút értelemben jobb egy másiknál. Ezért is illene kerülni(én mondjuk tiltanám is) ezt a fajta marketinget. Hallottunk már ilyet, igaz? Amikor mindig van egy mumus, amikor mindig le kell győzni valamit. Ráadásul ha fognánk egy szatyor egyforma Rudikábelt és cserélgetnénk őket tetszőleges időközönként, napszakonként, hangulatonként, akkor is lenne olyan, hogy az egyik (le)váltja a másikat.
...mert az egyik jobban tetszik, majd a másik...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.01.05., vas. 15:39
zoli73 írta:
2025.01.05., vas. 13:50

Amire reagáltam, az csak egy fotó, amihez senki nem írt semmilyen véleményt, se pro, se kontra.
Számomra érthetetlen, hogy miért kell bármit is versenyeztetni, és azok látszólagos eredményével másokat győzködni.
Meglepő az is, hogy csak és kizárlólag itt olvashatunk olyan visszajelzéseket a kábelekről, hogy milyen nagynevű, és drága kábeleknél bizonyult elsöprően jobbnak, az itt eladni kívánt portéka, és sehol máshol.
Fordítsuk már meg a dolgot, az soha nem árt.
OK. Rudolf meg a 'gerillamarketing'.
De.
Mi is van a másik oldalon?

Az nem vérforraló és igazságtalan, hogy nagyon nagy pénzért árult, olykor neves gyártók drótjai nem egyszer és nem kétszer, konkrétan rosszak, de annyira nagyon, hogy simán kimerítik a 'merénylet a zenehallgatás ellen', sőt, a 'civilizáció ellen' fogalmát?
Hogy eszement hablatyolások mennek mindenféle képzelt / valós paraméterekről, reklámszövegként, mindenféle mérés vagy tudományos-ízű kutatás nélkül?
Hogy hivatkoznak olyan hatkilences rézre, ami nem is létezik, és egyetlen független laboratórium soha de soha nem is analizálta ezeket?
Hogy Kínából, gyerekmunkával készült olcsó drótokat vesznek nagy tételben, konfekcionálják és 100e-szeres áron árulják?
Hogy a Marson űrhajók szállnak le, és nem tudnak egy korrekt, 'legjobb', vagy legalább a 'jó' kábelgeometriáig eljutni?, vagy hogy a vékony drót / vastagdrót teória nevetséges csatározása zajlik, mintha a középkorban lennénk?
Hogy ebben a q.vanagy zavaros lében gátlástalanul, inkorrektül, kapzsin és szemét módon mérgezik a zene-hallgatni-akarókat a sz@r drótjaikkal?
Hogy ezerrel megy a papolás a szinergiáról, és közben az sem világos, nekik sem, hogy miként történik az elektromos vezetés?
Hogy egy kábel piacra vezetésének sorrendje:
1. az ár
2. a reklám
3. a kinézet
4. a vastagság
5. a hangzatos teória
.
. 88. meghallgatás, hogy egyáltalán hogy szól?
Hogy 1000 E alatt, ha veszel kábelt, akkor nyilván csak f@s mp3-at hallgatsz, valami lakodalmas zenét vagy hasonlót?

De csak védjed őket, megérdemlik....
Nos, látom ez nálad teljesen félrement. Nem védek én senkit, nem is fűződik hozzá semmi érdekem. :ohnoohnoohno:
Azzal együtt, hogy sok igazság van a mondandódban, mert a marketing ma rendesen csúcsra van járatva, lásdd a "klinikailag tesztelt fogkrém, vagy sampon"(ekkora marhaságot!) esetét, azért szerencsére az világ már elmúlt, amikor azzal kampányoltak, hogy a miénk jobb, mint a "hagyományos mosópor"!
Szerintem a nélkül is kívánatossá kellene tudni tenni egy terméket, hogy a konkrét, és akkor, ott legyőzöt hátán térdelve fotózkodnánk.
De ha már kábelezünk, én még nem találkoztam, és mástól sem hallottam minden rengszerbe tökéletesen illő kábelről. Szerintem abszolut értelemben vett jó, és rossz kábel nem létezik, csak odaillő és nem odaillő.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

zoli73 írta:
2025.01.05., vas. 13:50

Amire reagáltam, az csak egy fotó, amihez senki nem írt semmilyen véleményt, se pro, se kontra.
Számomra érthetetlen, hogy miért kell bármit is versenyeztetni, és azok látszólagos eredményével másokat győzködni.
Meglepő az is, hogy csak és kizárlólag itt olvashatunk olyan visszajelzéseket a kábelekről, hogy milyen nagynevű, és drága kábeleknél bizonyult elsöprően jobbnak, az itt eladni kívánt portéka, és sehol máshol.
Fordítsuk már meg a dolgot, az soha nem árt.
OK. Rudolf meg a 'gerillamarketing'.
De.
Mi is van a másik oldalon?

Az nem vérforraló és igazságtalan, hogy nagyon nagy pénzért árult, olykor neves gyártók drótjai nem egyszer és nem kétszer, konkrétan rosszak, de annyira nagyon, hogy simán kimerítik a 'merénylet a zenehallgatás ellen', sőt, a 'civilizáció ellen' fogalmát?
Hogy eszement hablatyolások mennek mindenféle képzelt / valós paraméterekről, reklámszövegként, mindenféle mérés vagy tudományos-ízű kutatás nélkül?
Hogy hivatkoznak olyan hatkilences rézre, ami nem is létezik, és egyetlen független laboratórium soha de soha nem is analizálta ezeket?
Hogy Kínából, gyerekmunkával készült olcsó drótokat vesznek nagy tételben, konfekcionálják és 100e-szeres áron árulják?
Hogy a Marson űrhajók szállnak le, és nem tudnak egy korrekt, 'legjobb', vagy legalább a 'jó' kábelgeometriáig eljutni?, vagy hogy a vékony drót / vastagdrót teória nevetséges csatározása zajlik, mintha a középkorban lennénk?
Hogy ebben a q.vanagy zavaros lében gátlástalanul, inkorrektül, kapzsin és szemét módon mérgezik a zene-hallgatni-akarókat a sz@r drótjaikkal?
Hogy ezerrel megy a papolás a szinergiáról, és közben az sem világos, nekik sem, hogy miként történik az elektromos vezetés?
Hogy egy kábel piacra vezetésének sorrendje:
1. az ár
2. a reklám
3. a kinézet
4. a vastagság
5. a hangzatos teória
.
. 88. meghallgatás, hogy egyáltalán hogy szól?
Hogy 1000 E alatt, ha veszel kábelt, akkor nyilván csak f@s mp3-at hallgatsz, valami lakodalmas zenét vagy hasonlót?

De csak védjed őket, megérdemlik....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

ajkamici írta:
2025.01.05., vas. 14:32
Nem olvasod figyelmesen . Nem irtam hogy lecseréltem a kábelt . Egyébként gondolod hogy itteni fórumon es Magyarországon egy a nevezett márkájú es értékű kábel gazdára találna .?
Ne keresd minden mögött a hátsó szándékot vagy rossz indulatot .
Figyelmesen olvastam, és megértettem, hogy nem cserélted le a kábeleket, de az a mondatom nem is a Te esetedről szólt, hanem az itt közzétett visszajelzésekről.
Igen, simán gazdára találna. Ahogy látom az adás-vétel topicokat, nincs az a drága holmi, amit el ne adnának, ha az korrekt áron van hírdetve. Az elmúlt egy évben, jónéhány fórumtársunknál jártam, és nagyon cifra, és hihetetlenűl drága dolgokat láttam, amikről előzőleg nem képzeltem volna, hogy idehaza bárki bírtokol.
Javaslom, ne vigyük el ebbe az irányba a topicot...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

chopper írta:
2025.01.05., vas. 13:55
zoli73 írta:
2025.01.05., vas. 10:03
cables írta:
2025.01.05., vas. 07:50
Coincident Technology és Power-R Reference hangfal kábelek.jpg

Z hálózati vélemény.png
Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
Szvsz nincs abban semmi furcsa, hogy bármi féle összehasonlításról az jut eszünkbe, hogy az "rossz színben" való feltüntetés. De hogy alapos-e egy megállapítás az csak akkor derül ki, ha valaki teszteléssel próbára teszi a kábeleket. Cables részéről merészség, hogy az ő 60000 Ft-os kábelét hagyja megmérettetni egy 400000 Ft-ossal vagy egy egymillióssal. De hogy jogos-e a merészsége és nem egyszerű rekkámpolitikáról van-e szó azt egy tesztelés eldönti.
Tisztelt Zoli Neked is ezt javaslom.
Köszönöm a javaslatodat, de nem szeretnék élni a teszltelés lehetőségével. Itt most nem is az meggyőzésem a cél.
Pedig szerintem ezeknek a leveleknek a közzététele egyfelől remek marketing, az itt eladni kívánt kábeleknek, másfelől, más gyártók termékeinek a rossz színben való feltüntetése, és ez összességében nem egy elegáns marketing fogás. Szerintem nem ilyen eszközökkel kellene vásárlásra buzdítani a vevőjelölteket.
De félre ne érts, nekem Rudi Bácsi munkásságával, és termékeivel a világon semmi bajom, sőt van közöttük olyan, amit én is elégedetten használok, nekem csak a marketing fogások nem szimpatikusak.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 851

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Nem olvasod figyelmesen . Nem irtam hogy lecseréltem a kábelt . Egyébként gondolod hogy itteni fórumon es Magyarországon egy a nevezett márkájú es értékű kábel gazdára találna .?
Ne keresd minden mögött a hátsó szándékot vagy rossz indulatot .
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben cs600 / Harbeth M40.2

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

ajkamici írta:
2025.01.05., vas. 13:44
Nem érzem itt most Zoli ,hogy negativ színben tűnne fel a gyári másik kábel , inkább a méret ( vastagság ) és a hangzás valamint az árak közötti különbségekre fókuszál. Sok éve a Shunyata Sigma , Sigma V2 NR ( valamikor csúcsmodell volt az amerikai gyártónál ) kábeleket használok elégedetten és legkevésbé sem akarok ( sem tudok ) rosszat mondani róluk maximum a magas árakat ( ami persze a mostani hifi- High end világban sajnos megszokott ) de mikor pl a Z tápkábelt összehasonlítottam a rendszerben , bizony nem voltak első hallásra markáns különbségek. A Z megszólalásában ott volt a gyári mellett, inkább kicsit “ mögötte” . Ez nem von le semmit a gyári kábel kvalitásaiból. El kell dönteni ki melyik mellett teszi le a voksát ,tud vagy hajlandó komoly pénzeket hifi re áldozni a kisebb nagyobb különbségek oltárán.
Visszaolvasva ebben a topicban, egyértelmű a fotó célja. Érdekesek ezek a visszajelző levelek is, amiben sohasem hasonló árú, hanem mindjárt 1000€/$-os, vagy még drágább kábelek véreznek el csúnyán, sokszor meg is nevezve, kipellengérezve, rossz fényben feltüntetve. Ilyet egy kereskedőtől, DIY kábel készítőtől sem láthatunk.
Ezen levelek tartalmat még hajlandó is vagyok elhinni, mert kb. minden rendszerbe más kábel az ideális, amit most sikerülhetett megtalálni, de akkor sem tartom elegánsnak a megközelítést.
Csak gondoljuk végig egy ilyen pozitív visszajelző levél tartalmát. Ha az irójának ilyen nagyon bevált a Power-R kábel, a korábbi nagynevű, drága kábel helyett, akkor azt rövid úton el is szeretné adni, de egy ilyen levél láttán nem lesz éppen kívánatos portéka a használt piacon, hanem sokkal inkább a Power-R kábelekre tereli a figyelmet. Én egy pozitív visszajelző levél írója helyében sem szeretnék ekkora öngólt lőni.

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: chopper »

zoli73 írta:
cables írta:

Z hálózati vélemény.png
Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
Szvsz nincs abban semmi furcsa, hogy bármi féle összehasonlításról az jut eszünkbe, hogy az "rossz színben" való feltüntetés. De hogy alapos-e egy megállapítás az csak akkor derül ki, ha valaki teszteléssel próbára teszi a kábeleket. Cables részéről merészség, hogy az ő 60000 Ft-os kábelét hagyja megmérettetni egy 400000 Ft-ossal vagy egy egymillióssal. De hogy jogos-e a merészsége és nem egyszerű rekkámpolitikáról van-e szó azt egy tesztelés eldönti.
Tisztelt Zoli Neked is ezt javaslom.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.01.05., vas. 13:22
zoli73 írta:
cables írta:

Z hálózati vélemény.png
Ugyan már.
Elfelejtetted, hogy állandó lihegés ment / megy a 'de mondjatok konkrét példákat, ne csak a levegőbe beszéljetek' jellegű piszkálódásokkal?
Ha nincs megnevezve az 'ellenfél', az a baj. Ha itt van fehéren-feketén, hogy 1 db rendszerben, egyvalakinél mit vált le a drót, akkor meg az a baj.
És ha egyszer ott rosszabbul szól az a Coincident kábel, akkor írja azt, hogy 'de igazából mégis jobb'??
Meglepő az is, hogy csak és kizálólag itt olvashatunk olyan visszajelzéseket a kábelekről, hogy milyen nagynevű, és drága kábeleknél bizonyult elsöprően jobbnak, az itt eladni kívánt portéka, és sehol máshol.
Távol álljon tőlem a gyanusítgatás, de ezek az áradozó visszajelzések, akár tűnhetnek saját költeménynek is.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 851

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Nem érzem itt most Zoli ,hogy negativ színben tűnne fel a gyári másik kábel , inkább a méret ( vastagság ) és a hangzás valamint az árak közötti különbségekre fókuszál. Sok éve a Shunyata Sigma , Sigma V2 NR ( valamikor csúcsmodell volt az amerikai gyártónál ) kábeleket használok elégedetten és legkevésbé sem akarok ( sem tudok ) rosszat mondani róluk maximum a magas árakat ( ami persze a mostani hifi- High end világban sajnos megszokott ) de mikor pl a Z tápkábelt összehasonlítottam a rendszerben , bizony nem voltak első hallásra markáns különbségek. A Z megszólalásában ott volt a gyári mellett, inkább kicsit “ mögötte” . Ez nem von le semmit a gyári kábel kvalitásaiból. El kell dönteni ki melyik mellett teszi le a voksát ,tud vagy hajlandó komoly pénzeket hifi re áldozni a kisebb nagyobb különbségek oltárán.
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben cs600 / Harbeth M40.2

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

zoli73 írta:
cables írta:

Z hálózati vélemény.png
Ugyan már.
Elfelejtetted, hogy állandó lihegés ment / megy a 'de mondjatok konkrét példákat, ne csak a levegőbe beszéljetek' jellegű piszkálódásokkal?
Ha nincs megnevezve az 'ellenfél', az a baj. Ha itt van fehéren-feketén, hogy 1 db rendszerben, egyvalakinél mit vált le a drót, akkor meg az a baj.
És ha egyszer ott rosszabbul szól az a Coincident kábel, akkor írja azt, hogy 'de igazából mégis jobb'??

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”