tunerman írta: ↑2025.01.07., kedd 11:02
Nem értetted meg a lényeget.
Ami nincs rajta a felvételen, vagy nem játsza le a műsorforrás, és végül a hangszóró nem jeleniti meg - azt Te semmilyen kábellel NEM tudod elővarázsolni
TJ.
Valóban ÉN (észrevetted, milyen sokat kiabálsz?) nem értem a lényeget, mert még mindig adós vagy vele, kedves TJ. A fenti megállapításoddal messzemenőkig egyet tudok érteni, az az egy baj van vele, hogy a hifi bármelyik eleméről ugyanezt el lehet mondani. Kíváncsi lennék, a te lemezjátszód, hogyan olvassa ki a barázdákból azt az információt, ami nincs ott. Vagy az erősítőd teszi hozzá? Az a helyzet, hogy ezek egytől egyig mind, csak színezni, torzítani tudnak, ahogy a rendszer passzív elemei, a kábelek is. Aztán hogy egyéni ízlésnek megfelelően kinek, melyik tetszik, az más kérdés.
Egyébként én a korábbi megjegyzésedre reagáltam, amiben valami olyasmit írtál, hogy az aktív elemek hatása meghatározóbb a hangzáara, mint a passzív kábeleké. Még ezzel is egyet tudnék érteni, ha világosabban fogalmaznál. Mert én azt sem értem, hogy itt arra gonolsz-e vajon, hogy egy csöves SE erősítő hangja mennyiben tér el egy tranzisztoros erőműtől, vagy egy lemezjátszó egy orsós magnótól, netán arra, hogy egyazon gyártó, azonos termékei között milyen szórás lehet hangban, vagy hogy két egy árkategóriában lévő, de különböző (de lehet ugyanaz a gyártó is) gyártó dac-ja mennyiben tér el, ha az egyik R2R, a másik meg delta-sigma dac?
Ezeken kívül még mindig nincs olyan eszköz és mérés, amivel meg lehet állapítani egy hifi rendszerről, hogy most már nem kell kábelt cserélgetni, mert minden információ eljutott a forrástól a hangsugárzóig. (Tudtommal.)