Amit erre a fórumra írunk, az alapvetően mindegyik ilyen kezdetű, és úgy is kell kezelni.
Hiszen a nevünk alatt van, tehát a mi elképzelésünk, nem?
Amit erre a fórumra írunk, az alapvetően mindegyik ilyen kezdetű, és úgy is kell kezelni.
Megint én vagyok a renitens.
Semmi garancia nincsen rá sajnos (saját tapasztalat alapján), hogy egy drágább készülék jobb hangot produkál. Persze arra sem, hogy egy drágább kábellel lesz jobb. Nyilván azonos márkán belül ez így van, de különbözőknél már közel sem biztos. Tehát bármelyik eset hozhat pozitív javulást, amennyiben jól sikerül a választás.tunerman írta: ↑2025.01.07., kedd 11:02wasiliy888 írta: ↑2025.01.07., kedd 10:49Magam részére egy gondolat kísérlet, hogy érthetőbb legyen, amit mondani akarok:
Van mondjuk három darab 500e forintos kábelem, egy usb, egy táp, meg egy összekötő. Lehetséges hogy ugyanazon rendszeren belül, ahol erősítőn, forráson, hangsugárzókon és ezek kábelezésén nem változtatok, kisebb a hallható különbség, akkor ha a dac-ot cserélgetem 350e forintostól, mondjuk 850e forintig bezárólag, mintha az elején felsorolt 500e Ft értékű kábelek közül egyet kicserélek egy 1M Ft értékűre.
Nem értetted meg a lényeget.
Ami nincs rajta a felvételen, vagy nem játsza le a műsorforrás, és végül a hangszóró nem jeleniti meg - azt Te semmilyen kábellel NEM tudod elővarázsolni![]()
TJ.
wasiliy888 írta: ↑2025.01.07., kedd 10:49Magam részére egy gondolat kísérlet, hogy érthetőbb legyen, amit mondani akarok:
Van mondjuk három darab 500e forintos kábelem, egy usb, egy táp, meg egy összekötő. Lehetséges hogy ugyanazon rendszeren belül, ahol erősítőn, forráson, hangsugárzókon és ezek kábelezésén nem változtatok, kisebb a hallható különbség, akkor ha a dac-ot cserélgetem 350e forintostól, mondjuk 850e forintig bezárólag, mintha az elején felsorolt 500e Ft értékű kábelek közül egyet kicserélek egy 1M Ft értékűre.
A definíció szerint az aktív elemek energiát tudnak bevinni a rendszerbe, míg a passzívak csak elnyelni (hővé alakítani, elektromágneses mező formájában tárolni) tudnak belőle. Tehát a kábelek tényleg passzívak.
Bár a kábel vagy vezeték aktív komponensek hiányában továbbra is "passzív elemnek" tekinthető, az elektromos, mechanikai szempontok révén a rendszerhangzásra gyakorolt hatása lényegesen túlmutat egy egyszerű vezető passzív funkcióján.
Voyager írta: ↑2025.01.07., kedd 10:04Erről, vagy csaknem ugyanezen témáról volt szó egy-két hónappal ezelőtt - ha jól emlékszem az erősítő topicban -, és mivel szép számmal vannak, vagy legalábbis növekvő a számuk, akiknél a kábelezés felé billen a mérleg nyelve (kábelek ára az aktív elemekhez viszonyítva), azt gondolom, hogy a fenti megállapítás nem helyes. Nem hinném, hogy mindannyian őrültek, vagy nem szavahihetőek. Számomra ez azt mutatja, hogy valamit nem tudunk, vagy nem jól.
Lehetséges, hogy a kábelezés sokkal fontosabb egy hifi rendszerben, mint ahogyan azt eddig megítéltük, nem egy szükséges rossz.
Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:49Nem vicc.Rock60 írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:39Nem hagytam figyelmen kívűl, hiszen arra reagáltam.Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:13
Kiemelem azt a részt, amit valószínűleg figyelmen kívül hagytál, ezért érthetted félre.
A szöveg többi része pedig arról szól, hogy az átlag hifis gyakran inkább a megjelenésre és mások elkápráztatására koncentrál, akár a kábelek kinézetével is, mintsem a hangminőségre.
" Ez most valami vicc ? Annak elmegy."
Azt is értettem.
Arra válaszoltam, hogy speciál emgem a frász kitőr a feleslegesen vastag, feleslegesen csilivili kábelektől.
Én még sohasem láttam igazán meggyőző bizonyítékot arra, hogy ésszerű határokon belül a hangsugárzó kábelek jelentősen eltérnek egymástól hangzásban.
Ha láttál már ilyen bizonyítékot, akkor oszd meg velem kérlek.
Nyilván nincsen ilyen bizonyíték.
Igen, 2 db azonos típusú és hosszúságú, egyformán bejáratott, azonos csatlakozókkal szerelt pl Kimber 8tc között valóban nem fogsz hallani eltérést. :)Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:52Szerintem akkor ésszerű az összehasonlítás, ha azonos árkategóriajú, esetleg hasonló szerkezetű-kivitelű kábeleket hasonlítunk össze (ide akartam kilyukadni).SoundMania írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:45Ez most akkor mit jelent? Van jelentős különbség vagy nincs?Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:16
Nagyszerű! Pontosan ezt jelenti az ésszerűtlen azaz, hogy nem hasonlítunk össze egy 4TC egy 8TC-vel és főleg nem egy AN-el.
Érdekes, hogy felhoztad a Kimber-t, mert nekem 8TC és 12TC is volt, de egyáltalán nem maradtak jó emlékeim róluk. Valószínűleg nem volt az akkori rendszerembe megfelelő.
De egyébként igazad van, mert az 'ésszerű' önmagában valóban szubjektív kijelentés.
Elfogadom, ha más nem így látja.
Szerintem akkor ésszerű az összehasonlítás, ha azonos árkategóriajú, esetleg hasonló szerkezetű-kivitelű kábeleket hasonlítunk össze ugyanazon rendszerben (ide akartam kilyukadni).SoundMania írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:45Ez most akkor mit jelent? Van jelentős különbség vagy nincs?Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:16Nagyszerű! Pontosan ezt jelenti az ésszerűtlen azaz, hogy nem hasonlítunk össze egy 4TC egy 8TC-vel és főleg nem egy AN-el.SoundMania írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:01Ez hogy ésszerű határok, elég megfoghatatlan. De szerintem elég jól hallható és eldönthető már pl Kimber 4tc és 8tc közötti különbség is. Vagy ezekhez képest egy AN B.
Viszont amikor bekerült egy ANSpx akkor már az sem tünt ésszerűtlennek a javuláshoz képest.
Érdekes, hogy felhoztad a Kimber-t, mert nekem 8TC és 12TC is volt, de egyáltalán nem maradtak jó emlékeim róluk. Valószínűleg nem volt az akkori rendszerembe megfelelő.
De egyébként igazad van, mert az 'ésszerű' önmagában valóban szubjektív kijelentés.
Kipróbálhatjuk majd a kábeleddel azt, hogy elsőkörben meghallgatjuk a csatlakozókkal, aztán jól levágjuk róla? :)
Ez most akkor mit jelent? Van jelentős különbség vagy nincs?Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:16Nagyszerű! Pontosan ezt jelenti az ésszerűtlen azaz, hogy nem hasonlítunk össze egy 4TC egy 8TC-vel és főleg nem egy AN-el.SoundMania írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:01Ez hogy ésszerű határok, elég megfoghatatlan. De szerintem elég jól hallható és eldönthető már pl Kimber 4tc és 8tc közötti különbség is. Vagy ezekhez képest egy AN B.
Viszont amikor bekerült egy ANSpx akkor már az sem tünt ésszerűtlennek a javuláshoz képest.
Nagyszerű! Pontosan ezt jelenti az ésszerűtlen azaz, hogy nem hasonlítunk össze egy 4TC egy 8TC-vel és főleg nem egy AN-el.SoundMania írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:01Ez hogy ésszerű határok, elég megfoghatatlan. De szerintem elég jól hallható és eldönthető már pl Kimber 4tc és 8tc közötti különbség is. Vagy ezekhez képest egy AN B.
Ez hogy ésszerű határok, elég megfoghatatlan. De szerintem elég jól hallható és eldönthető már pl Kimber 4tc és 8tc közötti különbség is. Vagy ezekhez képest egy AN B.Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:49Nem vicc.Rock60 írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:39Nem hagytam figyelmen kívűl, hiszen arra reagáltam.Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:13
Kiemelem azt a részt, amit valószínűleg figyelmen kívül hagytál, ezért érthetted félre.
A szöveg többi része pedig arról szól, hogy az átlag hifis gyakran inkább a megjelenésre és mások elkápráztatására koncentrál, akár a kábelek kinézetével is, mintsem a hangminőségre.
" Ez most valami vicc ? Annak elmegy."
Azt is értettem.
Arra válaszoltam, hogy speciál emgem a frász kitőr a feleslegesen vastag, feleslegesen csilivili kábelektől.
Én még sohasem láttam igazán meggyőző bizonyítékot arra, hogy ésszerű határokon belül a hangsugárzó kábelek jelentősen eltérnek egymástól hangzásban.
Ha láttál már ilyen bizonyítékot, akkor oszd meg velem kérlek.
Igen. Soha nem szerelek csatlakozót a méterre vásárolt kábelekre, pedig szépen és szakszerűen tudok forrasztani vagy krimpelni. Számomra ennek nincs hátránya, még az sem, hogy nehezebb így a kapcsolat bontása. Nem szoktam gyakran ki-be dugdosni a kábeleket, és/mert szerintem jobb is, ha a kialakított kontakt – például beszorítással – sokáig fennmarad. A terminálokba történő beszorítást is lehet igényesen és szakszerűen elvégezni, ami szerintem semmivel sem rosszabb, mint ugyanezt csatlakozóval elkövetni.supravox írta: ↑2025.01.06., hétf. 20:12Zoli!fülelek írta: ↑2025.01.06., hétf. 18:31A dugóhoz kapcsolódó kábelt nem célszerű vékonyan forrasztani, mert mechanikailag is van feladata, meg kell tartania a kábelt.
Ha van rá ingerencia, adok egy szett Canare DIY kábelt, vessétek össze néhányan (≥3) Rudibácsi óriásnyuvasztó hangszóródrótjával és számoljatok be itt vagy a találkozók topikban. Én nem veszek részt a meghallgatáson, csak a kábelt adom, és némi lebonyolítási tanácsot, hogy korrekt legyen az összehasonlítás.
Nos?
Tudom,hogy Te ellene vagy a csupasz kábel megoldásnak.
De az szted nem nagyobb probléma,hogy még 2 anyag bekerül a képletbe?
A csati és a forraszanyag.
Azok anyagminősége és a szerelés kivitelezése.
Ez nekem túl sok bizonytalan tényező.
Nyílván lehet kisérletezni mert az időn kívül mást nem veszít az emberfia.
De Voyager...vagy TcTronic megosztotta az ilyen irányú tapasztalatát.
Bocsi nem emlékszem melyikőtök volt...