Tök természetesen,testesen de transzparensen elpöcörög itt a háttérben.
Jutyubról
Zoli!fülelek írta: ↑2025.01.06., hétf. 18:31A dugóhoz kapcsolódó kábelt nem célszerű vékonyan forrasztani, mert mechanikailag is van feladata, meg kell tartania a kábelt.
Ha van rá ingerencia, adok egy szett Canare DIY kábelt, vessétek össze néhányan (≥3) Rudibácsi óriásnyuvasztó hangszóródrótjával és számoljatok be itt vagy a találkozók topikban. Én nem veszek részt a meghallgatáson, csak a kábelt adom, és némi lebonyolítási tanácsot, hogy korrekt legyen az összehasonlítás.
Nos?
Nagylelkű felajánlás.Alex_Aston írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:50Szívesen biztositom a helyszínt, ha tesztelésre alkalmasnak ítélik a jelentkezők a körülményeket.
Szívesen biztosítom a helyszínt, ha tesztelésre alkalmasnak ítélik a jelentkezők a körülményeket.
Nem vicc.Rock60 írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:39Nem hagytam figyelmen kívűl, hiszen arra reagáltam.Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:13Kiemelem azt a részt, amit valószínűleg figyelmen kívül hagytál, ezért érthetted félre.
A szöveg többi része pedig arról szól, hogy az átlag hifis gyakran inkább a megjelenésre és mások elkápráztatására koncentrál, akár a kábelek kinézetével is, mintsem a hangminőségre.
" Ez most valami vicc ? Annak elmegy."
Azt is értettem.
Arra válaszoltam, hogy speciál emgem a frász kitőr a feleslegesen vastag, feleslegesen csilivili kábelektől.
Nem hagytam figyelmen kívül, hiszen arra reagáltam.Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:13Kiemelem azt a részt, amit valószínűleg figyelmen kívül hagytál, ezért érthetted félre.
A szöveg többi része pedig arról szól, hogy az átlag hifis gyakran inkább a megjelenésre és mások elkápráztatására koncentrál, akár a kábelek kinézetével is, mintsem a hangminőségre.
Kiemelem azt a részt, amit valószínűleg figyelmen kívül hagytál, ezért érthetted félre.Rock60 írta: ↑2025.01.06., hétf. 17:23Akkor ez most vicc az egész ? Annak elmegy...Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 15:18
Ez a kedvenc részem, amivel csaknem teljes mértékben tudok azonosulni.
Na jó, barátaim (szarkasztikus vagy humoros nyitás), ésszerű határokon belül a hangfalkábelekről sosem bizonyították igazán, hogy jelentősen eltérnének egymástól hangzásban...
Inkább amolyan „szórakozás” ezek elkészítése, ha van rá időd, hiszen te és a látogatóid is látják a kábeleket. Egy csinos, viszonylag vastag szett lenyűgözőbben mutathat, mint egy egyszerű, vékony vezeték. Még ha mérésekkel jó értékeket kapunk is, vagy szubjektíven kellemes hangzású zenét hallunk, az esztétika szerepét nem lehet alábecsülni az audiofil világban. Végül is, nem kell úgy tennünk, mintha ez kizárólag a hangminőség javításáról szólna, igaz?"![]()
De ha ennek az lenne a végkicsengése, hogy igazából nem sok különbség van a hangfalkábelek hangja között, akkor azt kell mondjam, hogy ennél nagyobb baromságot még nem hallottam.
IC kábelek között persze van, az XLR - ek között is, a LAN kábelek és a tápkábelek között is, de a hsz. kábelek között, ott aztán nem...Nem, nem !
Egy pillanatig sem érdekelt soha, hogy mennyire csinosan/vastag bármilyen kábel - a frász kitör a feleslegesen vastag drótoktól - pláne, ha egy forinttal is többet kéne kiadni értük a design kedvéért.
Akkor ez most vicc az egész ? Annak elmegy...Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 15:18
Ez a kedvenc részem, amivel csaknem teljes mértékben tudok azonosulni.
Na jó, barátaim (szarkasztikus vagy humoros nyitás), ésszerű határokon belül a hangfalkábelekről sosem bizonyították igazán, hogy jelentősen eltérnének egymástól hangzásban...
Inkább amolyan „szórakozás” ezek elkészítése, ha van rá időd, hiszen te és a látogatóid is látják a kábeleket. Egy csinos, viszonylag vastag szett lenyűgözőbben mutathat, mint egy egyszerű, vékony vezeték. Még ha mérésekkel jó értékeket kapunk is, vagy szubjektíven kellemes hangzású zenét hallunk, az esztétika szerepét nem lehet alábecsülni az audiofil világban. Végül is, nem kell úgy tennünk, mintha ez kizárólag a hangminőség javításáról szólna, igaz?"
Azért, mert kívülre forrasztva, zsinórral lefogatva lehet minimális ónnal forrasztani a kábelt a Z banánra. Akit érdekel írjon rám, itt nem okoskodnék.
Ez a kedvenc részem, amivel csaknem teljes mértékben tudok azonosulni.fülelek írta: ↑2025.01.06., hétf. 10:59Megnéztem Archimago cikkét a kábelekről https://archimago.blogspot.com/2024/10/ ... eaker.html
és megmértem a tuningolt Canare kábelemet. Nos az ellenállás változás a frekvencia függvényében lényegesen kisebb, mint amit Archimago mért a saját diycanare kábeléről, tehát megérte lefejteni a pvc burkot.
Szerintem emiatt ne menj a Dunának!
És miért gondolod azt, hogy ennek a kérdésnek itt a helye?
Már előbb is meg akartam kérdezni, mikor Cables írta, hogy miért jobb kívülre forrasztva, mint belülre ?
Ez egy nagyon jó kérdés! Éppenséggel kivitelezhető, de hogy az mennyire lesz stabil, mennyire fog gusztusosan kinézni, az más kérdés.Voyager írta: ↑2025.01.06., hétf. 11:21Na jó, de ezen a dugón hogyan forrasztod kívülre a vezetéket ahogyan Radnai-úr írta? Az egészet elrontod, mert valószínűleg túl sok rockkoncerten voltál, és már nem a régi a hallásod.fülelek írta: ↑2025.01.06., hétf. 10:59Én említettem, hogy el kell távolítani a külső pvc köpenyt, mert úgy szebben/jobban szól, akinek esetleg mégsem úgy tetszik, az mossa ki a fülét, járjon legalább évente egyszer élőzene koncertre, vagy használjon somogyi féle rezezett vasdrótot gyárilag tekerve szép áttetsző pvc köpenyben dugók nélkül, úgy az igazi![]()
És igen, a vezetékeket újra kell tekerni, valamivel sűrűbbre, mint eredetileg, amennyit enged az anyag, és gyorskötözővel lehet a két végén fixálni, 2x15cm bajuszt szabadon hagyni és a végére csatlakozókat forrasztani (https://sonopart.hu/bp-303-banan-hegy-15274), majd két színben zsugorcsővel szigetelni. 2,4m kábel (Canare 2S9Fből készítve) induktivitása 2uH, kapacitása 90pF karakterisztikus impedanciáját ezekből ki lehet számolni, ha valaki arra izgul.![]()
Akiknek eddig javasoltam (>10), kivétel nélkül bevált. Nem óriásölő, de nagyon sokaknál nem ez lesz a leggyengébb összetevő, és igenis lehet vele élvezni a zenét,és a kész cucc anyagára kevesebb, mint 11e forintból (kb 25€!!) kijön. Rudicérna hangminőségét simán tudja, persze feszesebb basszussal, hiszen ennek a kábelnek az ellenállása 0,04Ohm (oda-vissza a 2,5m).
Megnéztem Archimago cikkét a kábelekről https://archimago.blogspot.com/2024/10/ ... eaker.html
és megmértem a tuningolt Canare kábelemet. Nos az ellenállás változás a frekvencia függvényében lényegesen kisebb, mint amit Archimago mért a saját diycanare kábeléről, tehát megérte lefejteni a pvc burkot.![]()
Én ezt így végig vittem a 2s11-en,és jó.fülelek írta: ↑2025.01.06., hétf. 10:59Én említettem, hogy el kell távolítani a külső pvc köpenyt, mert úgy szebben/jobban szól, akinek esetleg mégsem úgy tetszik, az mossa ki a fülét, járjon legalább évente egyszer élőzene koncertre, vagy használjon somogyi féle rezezett vasdrótot gyárilag tekerve szép áttetsző pvc köpenyben dugók nélkül, úgy az igazi![]()
És igen, a vezetékeket újra kell tekerni, valamivel sűrűbbre, mint eredetileg, amennyit enged az anyag, és gyorskötözővel lehet a két végén fixálni, 2x15cm bajuszt szabadon hagyni és a végére csatlakozókat forrasztani (https://sonopart.hu/bp-303-banan-hegy-15274), majd két színben zsugorcsővel szigetelni. 2,4m kábel (Canare 2S9Fből készítve) induktivitása 2uH, kapacitása 90pF karakterisztikus impedanciáját ezekből ki lehet számolni, ha valaki arra izgul.![]()
Akiknek eddig javasoltam (>10), kivétel nélkül bevált. Nem óriásölő, de nagyon sokaknál nem ez lesz a leggyengébb összetevő, és igenis lehet vele élvezni a zenét,és a kész cucc anyagára kevesebb, mint 11e forintból (kb 25€!!) kijön. Rudicérna hangminőségét simán tudja, persze feszesebb basszussal, hiszen ennek a kábelnek az ellenállása 0,04Ohm (oda-vissza a 2,5m).
Megnéztem Archimago cikkét a kábelekről https://archimago.blogspot.com/2024/10/ ... eaker.html
és megmértem a tuningolt Canare kábelemet. Nos az ellenállás változás a frekvencia függvényében lényegesen kisebb, mint amit Archimago mért a saját diycanare kábeléről, tehát megérte lefejteni a pvc burkot.
Valóban nem kell, ez csak egy lehetőség, és tudtommal a 4s11-nél négy egyforma keresztmetszetű ér van.denesdr írta: ↑2025.01.05., vas. 21:35Kelleni nem kell, de el lehet távolítani, ha valaki kísérletezgetni akar. Aztán, hogy az eltávolítás javít-e vagy sem (esetleg ront) az kb egyéni megítélés kérdése. Mindenesetre érdemes tudni, hogy a külső köpeny tartja megfelelően csavarva az érpár(oka)t, a különböző keresztmetszetű vezetékek esetén mindegyikhez a hozzá passzoló mértékű csavarással. A köpenyt eltávolítva ez odavész, szóval egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz a hang köpeny nélkül, legfeljebb valakinek, valamilyen rendszerben jobban tetszik így.
Na jó, de ezen a dugón hogyan forrasztod kívülre a vezetéket ahogyan Radnai-úr írta? Az egészet elrontod, mert valószínűleg túl sok rockkoncerten voltál, és már nem a régi a hallásod.fülelek írta: ↑2025.01.06., hétf. 10:59Én említettem, hogy el kell távolítani a külső pvc köpenyt, mert úgy szebben/jobban szól, akinek esetleg mégsem úgy tetszik, az mossa ki a fülét, járjon legalább évente egyszer élőzene koncertre, vagy használjon somogyi féle rezezett vasdrótot gyárilag tekerve szép áttetsző pvc köpenyben dugók nélkül, úgy az igazi![]()
Kelleni nem kell, de el lehet távolítani, ha valaki kísérletezgetni akar. Aztán, hogy az eltávolítás javít-e vagy sem (esetleg ront) az kb egyéni megítélés kérdése. Mindenesetre érdemes tudni, hogy a külső köpeny tartja megfelelően csavarva az érpár(oka)t, a különböző keresztmetszetű vezetékek esetén mindegyikhez a hozzá passzoló mértékű csavarással. A köpenyt eltávolítva ez odavész, szóval egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz a hang köpeny nélkül, legfeljebb valakinek, valamilyen rendszerben jobban tetszik így.
Ha jól emlékszem(most nem volt kedvem visszakeresni), akkor ennél a Canare kábelnél többen javasolták, hogy el kell távolítani a külső, PVC köpenyt mert az tovább javít a hangon.dixie-chicken írta: ↑2025.01.05., vas. 21:01![]()
na kiváncs leszek milyen a 4S11-hez viszonyitva majd![]()
hasznos lehet:
https://archimago.blogspot.com/2024/10/ ... eaker.html
supravox írta: ↑2025.01.05., vas. 19:37Sikerült is egy litván kereskedőtől rendelni...supravox írta: ↑2025.01.05., vas. 12:02Azt olvasgattad,hogy a 4s11-nek baromi hosszú a bejáródási ideje?Rock60 írta: ↑2025.01.05., vas. 11:44
Ok, azt nem tudtam.
Igen, kösz, látom.
A két eresnek 3.62mm2 a keresztmetszete.
A 3.62 - es szerintem más hangot ad - tartok tőle, hogy rosszabbat - mint a 2.08 - as, azon túl szerintem ez a két eres még nem a G -s verzió.
/ Legalább is nem találtam rá utalást sehol, máshol sem./
Egyébként jó ez így - lehet, hogy teszek a 4S11G -vel egy próbát, kíváncsivá tettetek, hogy szerepel nálam az enyémmel szemben - és azt is össze tudnám hasonlítani, hogy milyen a hangzás a 2.08 és a 4.16 össz keresztmetszettel.
Illetve a G jelenleg nem.elérhető.
Arról olyanokat írnak,hogy sokkal.gyorsabban bejáródik.
Illetve nyitottabb hang.
Ami nálam pont nem üdvözítő.
De a G verzióval én is teszek majd kísérletet.
Remélem nem.átcseszés:)))