A világon mindenhol élvezik majd a Sony vetítőket.
A történelmet nem lehet megállítani holmi hagymázas szankciókkal...
Gondolom egyszer majd erről is készítenek egy dokumentumfilmet és akkor mindenki nézheti az aktuális Sony projektorán
Alkatrészt már évek óta nem lehet eladni orosz cégeknek, sőt még azt is meg kellene vizsgálni, hogy ne adj el olyan cégnek (aki nem orosz), aki továbbadja orosznak...
Érdekelne, hogy vajon ez a televíziós üzletágat is érinteni fogja? Mi jöhet még ?szepi0808 írta: ↑2025.03.19., szer. 14:45Még nagyon friss minden, így még nem tudok biztosat, de szerintem az 5000 is ott készül, vagy bizonyos alkatrészek. Még ez sem tiszta.
Az sem, hogy ami tegnap még elérhető volt eu-s raktárkészlet, ma már minden piros. Tehát az is lehet, hogy a már behozott raktárkészletet sem lehet kiadni. Vagy nem lehet lerendelni, csak bizonyos mennyiséget kap egyelően minden disztri. Hamarosan kiderül, de olcsóért ne adjon el most senki új lézeres Sonyt :)
Ja, és nem csak HC modellek, vagy alkatrészek készültek ebben a gyárban.
Még nagyon friss minden, így még nem tudok biztosat, de szerintem az 5000 is ott készül, vagy bizonyos alkatrészek. Még ez sem tiszta.
Aki esetleg nem tudná miről van szó: friss hír, úgy tűnik annyi a Sony vetítőknek európában egy ideig. Az egyik február végi EU-s szankció miatt tiltólistára került az a kínai gyár, ahol a Sony vetítőket készítik mivel a gyanú szerint olyan termékeket is készítenek ott, amiket Oroszország a háborúban felhasznál. Emiatt az ott készült termékek behozatala tilos az EU-ba. Az eddigi már európai raktáron levő termékeket még el lehet adni, de újakat nem lehet behozni. Mivel a gyártást ilyen rövid időn belül képtelenség áthelyezni, ezért a Sony úgy döntött, hogy ideiglenesen(?) megszünteti/felfüggeszti a vetítők forgalmazását az EU-ban. Kivétel a GTZ380, mert az máshol készül. Persze ez megint csak minket európaiakat érinti, amerikában és máshol ugyanúgy kaphatóak lesznek a Sony házimozis vetítői. Az időtartam kérdéses, de ahogy ismerem az EU-s bürokratákat, még a háború esetleges befejezése után is fenn fogják tartani a szankcióikat, mikor a világ többi része már nagyban üzletel velük. De nem akarok politikába belemenni egy házimozis fórumon.Cseneles írta: ↑2025.03.18., kedd 18:11Szia bátyus, helyzet?![]()
-
https://rehders.de/breaking-news-eu-imp ... -von-sony/
-
Innentől biztos fogok, de a "szabadságolás"-al is ha kell.
Először is: nem a nyelvészkedés okán említettem a fingfűrészelést, hanem az egymás csakazértis (éppen csak hogy nem a személyeskedésig elmenő) b@sztatásának okán.DeLorean írta: ↑2025.01.07., kedd 18:28Simán elég!
Mivel Angliában élsz és gondolom elég jól beszélsz angolul szeretném lezárni a témát pár kérdéssel.
Az "as sharp as a needle" angol kifejezés valóban azt jelenti, amit írtam? IGEN-NEM.
A "needle sharp" kifejezés valóban azt jelenti, amit írtam és használható? IGEN-NEM.
A magyarban a "tűéles" kép valóban a fotózásban és a filmezésben elfogadott kifejezés? Ezt akár a moderátorok és adminok is megvitathatják. IGEN-NEM.
Szerintem ez nem fingreszelés - megtudhatjuk az AVX Fórum véleményét ez ügyben és ha valaki ilyen dolgokat állít, vagy ír - annak megfelelően fog mindenki lépni.
Simán elég!
Rosszul tudod, de hogyan is tudnád?
Még egyszer idézek!Morph írta: ↑2025.01.06., hétf. 07:11A fejbeverőst elmagyaráztam, olvass vissza kérlek!
Én az angolban nem találkoztam avval, ha igen az is tévesen használja, aki ott ezt leírta. Te is tudod, de lépjünk túl rajta a tű pontos, nem éles. Ez az angolra is vonatkozik.
64"-os tv jó rég volt, de ezt a tévedésem már elismertem Lemmy-nek a kommentjében.
Köszönömmel kezdtem, így ezen is túlléphetünk...
![]()
![]()
Igazad van. Felpörgettem a topikot egy kicsit. Amúgy sem jó , amit írtam, mert nem mondtad, hanem írtad!nemtomm írta: ↑2025.01.05., vas. 19:09Azt hiszem itt értelmezési hiba van a részedről! Sajnálom ha nem tudtad értelmezni a leírást, az a te dolgod de máskor kérdezd meg és szívesen elmagyarázom. A rossz helyesírás elég gyerekes sztem de a t9 sajnos sokszor átírja a szőveget erről nem tehetek.Morph írta: ↑2025.01.04., szomb. 07:12Kiéget? Tű éles? Kisseb (64 ?) tv? Miket nem mondasz?Nálam 100” vászon van es egy kisseb 64 tv de már sok helyen láttam 85 tv is de nem tudott elvarázsolni a mert a kép kiégeti a szememet sajnos hiába tűéles a kép…. a hátulról vetített képnek nincs párja szerintem de hat itt már a mindenkinek más az ízlése…sztem menj el nézz körbe kinek van vászna és nagy tv-je egy demora….
![]()
![]()
Most én is tegyek fel egy falba verős szmájlit? Nincs szándékomban tovább ezzel foglalkoznom peace