Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szerintem meg épp elég ebből a fingfűrészelésből.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1638

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Lemmy9.1 írta:
2025.01.06., hétf. 19:19
A tű hegyes, a penge éles. Amit idéztél, ott is hegyes a tű. A fotósok is rosszul használják. Slusszpassz. :D

(Figyelem! Hangulatjelet raktam a gyengébbek kedvéért)
Rosszul tudod, de hogyan is tudnád?
Azért köszönted meg a hozzászólást.

Látom ilyen szinten nehéz elfogadni és értelmezni a leírtakat.

A tűéles kép elfogadott.
A fotósok rosszul használják? Ezt te, mint Lemmy9.1 az AVX fórumról fogod megmondani?
Ne röhögtess már!
:ohnoohnoohno:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A tű hegyes, a penge éles. Amit idéztél, ott is hegyes a tű. A fotósok is rosszul használják. Slusszpassz. :D

(Figyelem! Hangulatjelet raktam a gyengébbek kedvéért)
Szerintem!

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Morph írta:
2025.01.06., hétf. 07:11
A fejbeverőst elmagyaráztam, olvass vissza kérlek!
Én az angolban nem találkoztam avval, ha igen az is tévesen használja, aki ott ezt leírta. Te is tudod, de lépjünk túl rajta a tű pontos, nem éles. Ez az angolra is vonatkozik.
64"-os tv jó rég volt, de ezt a tévedésem már elismertem Lemmy-nek a kommentjében.
Köszönömmel kezdtem, így ezen is túlléphetünk...
;) ;)
Még egyszer idézek!
Ezt azért szerintem aki tud olvasni az tudja értelmezni.

A tűéles kifejezés teljesen elfogadott kép élességre.
Ezt kérlek tanuld meg és végre ismerd már el!

"A fotózásban, filmezésben régóta használatos kifejezés alapja: az éles szó egyik jelentése ‘határozott, tisztán látható (körvonal)’. Ez a tulajdonság a kontúrok vékonyságából fakad, amely a tűnek a hegyessége mellett a másik fő sajátossága: ‘varrásra, szúrásra, tűzésre stb. való vékony, hegyes (fém)pálcika’ (Magyar értelmező kéziszótár, 1992: 276., 1415.)."

Újra írom nagy betűvel - A FOTÓZÁSBAN ÉS FILMEZÉSBEN RÉGÓTA HASZNÁLATOS KIFEJEZÉS.

Így már világos számodra?

Az angolt ís leírtam. nem tudom jobban.

Kérlek ha valaki azt írja, hogy tűéles kép- ne köss bele! Ennyi.
Ha belekötsz újra le fogom neked írni, hogy mit jelent.

:smile32:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Az érdekvitákkal, és személyes ellentétekkel is szemetelődni szokott.
Szerintem!

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Már megint azzal "szemetelődik" tele a topik, hogy az egyik beleköt a másiknak 1-2 szavába, amit persze mindenki ért. Erre jogosan megvédi(k) az íróját és a végén kiderül, hogy tudta miről van szó, csak kötekedni volt kedve.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

nemtomm írta:
2025.01.05., vas. 19:09
Morph írta:
2025.01.04., szomb. 07:12
Nálam 100” vászon van es egy kisseb 64 tv de már sok helyen láttam 85 tv is de nem tudott elvarázsolni a mert a kép kiégeti a szememet sajnos hiába tűéles a kép…. a hátulról vetített képnek nincs párja szerintem de hat itt már a mindenkinek más az ízlése… :D sztem menj el nézz körbe kinek van vászna és nagy tv-je egy demora….
Kiéget? Tű éles? Kisseb (64 ?) tv? Miket nem mondasz? :smile51: :smile51:
Azt hiszem itt értelmezési hiba van a részedről! Sajnálom ha nem tudtad értelmezni a leírást, az a te dolgod de máskor kérdezd meg és szívesen elmagyarázom. A rossz helyesírás elég gyerekes sztem de a t9 sajnos sokszor átírja a szőveget erről nem tehetek.
Most én is tegyek fel egy falba verős szmájlit? Nincs szándékomban tovább ezzel foglalkoznom peace
Igazad van. Felpörgettem a topikot egy kicsit. Amúgy sem jó , amit írtam, mert nem mondtad, hanem írtad!
Lehet mosdatni a szerencsent... Szemnatika, stilisztika, helyesírás, sírás...
:smile53: :smile29:
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

A "fejbeverős szmájli" egészen mást jelent. Mondjuk ezt - "Akkora barom vagy, hogy lehet ilyet írni?"

Az angolban is használják a needle sharp kifejezést. Ott van egy as sharp as a needle kifejezés is, ami mondjuk a vág az esze, mint a borotva kifejezéssel egyenértékű. De a magyart elmagyaráztam - egy kis köszike az ingyenes tanításért jó lenne!
A fejbeverőst elmagyaráztam, olvass vissza kérlek!
Én az angolban nem találkoztam avval, ha igen az is tévesen használja, aki ott ezt leírta. Te is tudod, de lépjünk túl rajta a tű pontos, nem éles. Ez az angolra is vonatkozik.
64"-os tv jó rég volt, de ezt a tévedésem már elismertem Lemmy-nek a kommentjében.
Köszönömmel kezdtem, így ezen is túlléphetünk...
;) ;)
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Morph írta:
Nálam 100” vászon van es egy kisseb 64 tv de már sok helyen láttam 85 tv is de nem tudott elvarázsolni a mert a kép kiégeti a szememet sajnos hiába tűéles a kép…. a hátulról vetített képnek nincs párja szerintem de hat itt már a mindenkinek más az ízlése… :D sztem menj el nézz körbe kinek van vászna és nagy tv-je egy demora….
Azt hiszem itt értelmezési hiba van a részedről! Sajnálom ha nem tudtad értelmezni a leírást, az a te dolgod de máskor kérdezd meg és szívesen elmagyarázom. A rossz helyesírás elég gyerekes sztem de a t9 sajnos sokszor átírja a szőveget erről nem tehetek.
Most én is tegyek fel egy falba verős szmájlit? Nincs szándékomban tovább ezzel foglalkoznom peace
"Az igazi barát szemből támad."

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Morph írta:
2025.01.04., szomb. 20:25
Köszönöm.Nem, nem tudtál segíteni. Sajnos, mert nem is kellett.
Szarkazmusom ezek szerint Neked nem esett le, de sebaj. A fejbeverős szmájlit használtam, de mind1.Lehetett volna nagyjából bármelyik.
A tv nem égeti ki a szemet, ha nincs jól beállítva, akkor elképzelhető könnyfolyás egyes esetekben. (de tudom költői túlzás volt)
A hátulról vetített képre nem tértem ki, de nyílván a boncasztalon ez is előkerült volna
Tehát érthető volt minden, csak akarni kell. Minek utána ugye a "-t nehéz írni, az első részben a 100-as után mégis sikerült, tehát ezt hagyjuk...
Meg amúgy is csak, olyan csemegének szántam, amolyan troll rágcsának. (Amúgy nem tudom Neked, hogy érthető a 64, amikor nincs is olyan méret,de ezt kihagytad a magyarázatból.)
Remek reflektálás volt részedről, és majdnem tökéletes is. Egy négyes osztályzatot szeretnék adni, az indoklásért, és egy ötöst a levezetésért.
:smile29:
ps (az angol szerintem a razor sharp-ot használja)
Négyest?
Na akkor javítok!

A "fejbeverős szmájli" egészen mást jelent. Mondjuk ezt - "Akkora barom vagy, hogy lehet ilyet írni?"

Az angolban is használják a needle sharp kifejezést. Ott van egy as sharp as a needle kifejezés is, ami mondjuk a vág az esze, mint a borotva kifejezéssel egyenértékű. De a magyart elmagyaráztam - egy kis köszike az ingyenes tanításért jó lenne!

A 64'' TV mondjuk inkább, hogy ritka. :) A "nincs" nem igaz.

Egyébként ha visszanyal a fagyi azért neked is érdemes elgondolkodnod, hogy ez is csak egy troll-rágcsa volt ám a részemről.

ps - Na de a lézer TV az kiégeti a szemet! :)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Samsung plazmából volt "64"". ;) :D
Szerintem!

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Remélem segítettem neked is megérteni!
Köszönöm.Nem, nem tudtál segíteni. Sajnos, mert nem is kellett.
Szarkazmusom ezek szerint Neked nem esett le, de sebaj. A fejbeverős szmájlit használtam, de mind1.Lehetett volna nagyjából bármelyik.
A tv nem égeti ki a szemet, ha nincs jól beállítva, akkor elképzelhető könnyfolyás egyes esetekben. (de tudom költői túlzás volt)
A hátulról vetített képre nem tértem ki, de nyílván a boncasztalon ez is előkerült volna
Tehát érthető volt minden, csak akarni kell. Minek utána ugye a "-t nehéz írni, az első részben a 100-as után mégis sikerült, tehát ezt hagyjuk...
Meg amúgy is csak, olyan csemegének szántam, amolyan troll rágcsának. (Amúgy nem tudom Neked, hogy érthető a 64, amikor nincs is olyan méret,de ezt kihagytad a magyarázatból.)
Remek reflektálás volt részedről, és majdnem tökéletes is. Egy négyes osztályzatot szeretnék adni, az indoklásért, és egy ötöst a levezetésért.
:smile29:
ps (az angol szerintem a razor sharp-ot használja)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
2025.01.04., szomb. 13:55
Én is vetítéspárti vagyok, de a tv kiégeti a szemem szintű hozzászólásokon mindig ráncolom a szemöldököm. Még nem láttam olyan tv-t az utóbbi 20-25 évből, amin ne lehetne a fényerőt állítani.
Nem az otthoni tv-re gondoltam mert az be van kalibrálva, annál nem kel semmit sem állítgatni :D :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én is vetítéspárti vagyok, de a tv kiégeti a szemem szintű hozzászólásokon mindig ráncolom a szemöldököm. Még nem láttam olyan tv-t az utóbbi 20-25 évből, amin ne lehetne a fényerőt állítani.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Értettük a költőt, de nem élmény olvasni. ;)
Szerintem!

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Morph írta:
A tűéles kifejezésről:

monofrazéma
"A fotózásban, filmezésben régóta használatos kifejezés alapja: az éles szó egyik jelentése ‘határozott, tisztán látható (körvonal)’. Ez a tulajdonság a kontúrok vékonyságából fakad, amely a tűnek a hegyessége mellett a másik fő sajátossága: ‘varrásra, szúrásra, tűzésre stb. való vékony, hegyes (fém)pálcika’ (Magyar értelmező kéziszótár, 1992: 276., 1415.)."

De talán az angol needle sharp kifejezésből ered, ahol a "sharp" éles is és hegyes is egyszerre.

A kiégeti a szemem jelentését is szívesen elmagyarázom neked, de talán azt nem kell.

A "kissebb" valóban helytelen használat. Szerintem egyébként, mivel két ss-sel ejtjük jobb lenne úgy is írni, de ez már így alakult.

A hátulról vetített képbe inkább bele lehet kötni, hiszen bár a projektor általában hátul van, de a kép nem hátulról vetített.
Nekem ez is érthető volt - a projektor által vetített képnek nincs párja.

A 64 és 85 a TV méretére utal. Telóval valószínű nehéz ''-t írni és a "collal" meg sok lett volna. Én ezt is megértettem.

Remélem segítettem neked is megérteni!
:tutiok:

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

ceed írta:
2025.01.01., szer. 12:25
Red75 írta:
2025.01.01., szer. 12:05
ceed írta:
2025.01.01., szer. 11:40
Az van és épp ez korlátozza a vászon méretet.
Az " egér " mozi is mozi szerintem
Úgy látom, hogy Te ezt "nagyon" akarod. Pedig Morph kollégának teljesen igaza van.
Ebben a máretben inkább ne erőltesd a mozizást. Gondolom, ez egy normál lakószoba, ahol egyébként élnél is a filmezésen kívül. A vetítéshez sötétíteni is kell és most nem egy ablakredőnyre gondolok. Én már a régi lakásunkban megcsináltam a nappali falait, mennyezetét vetítésre alkalmasnak. Élhetetlen lett normál használatra. gondolkodik.gif Persze vehetsz ehhez megfelelő vásznat is, de így már árban egy 100"-os TV-hez közeledünk, amit viszont bármilyen körülmények között tudnál használni és nem kell portalanítani-izzót cserélgetni X-óránként. Viszont a döntés a tiéd, véleményt kértél. :smile32:
Nagyon jól látod, és veled is tökéletesen egyet értek. Épp ezért kértem a véleményeteket, hogy lebeszéljem magam róla.
Nagyszerű emberek vagytok és mindenkinek köszönöm a véleményét.

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: Ijk »

Nálam 120" 2.35:1 vászon van anamorfikus prizmán keresztül vetítve. 77" OLED meg sem ugatja moziélményben, de 100" alatt biztos nem vetítenék, főleg nem 16:9-ben.
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm

ceed
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: ceed »

Red75 írta:
2025.01.01., szer. 12:05
ceed írta:
Úgy látom, hogy Te ezt "nagyon" akarod. Pedig Morph kollégának teljesen igaza van.
Ebben a máretben inkább ne erőltesd a mozizást. Gondolom, ez egy normál lakószoba, ahol egyébként élnél is a filmezésen kívül. A vetítéshez sötétíteni is kell és most nem egy ablakredőnyre gondolok. Én már a régi lakásunkban megcsináltam a nappali falait, mennyezetét vetítésre alkalmasnak. Élhetetlen lett normál használatra. gondolkodik.gif Persze vehetsz ehhez megfelelő vásznat is, de így már árban egy 100"-os TV-hez közeledünk, amit viszont bármilyen körülmények között tudnál használni és nem kell portalanítani-izzót cserélgetni X-óránként. Viszont a döntés a tiéd, véleményt kértél. :smile32:
Nagyon jól látod, és veled is tökéletesen egyet értek. Épp ezért kértem a véleményeteket, hogy lebeszéljem magam róla.
Nagyszerű emberek vagytok és mindenkinek köszönöm a véleményét.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

ceed írta:
TSanyi írta:
2025.01.01., szer. 11:11
Morph írta:
2024.12.31., kedd 22:46

Azt hiszem felesleges a vetítés kompromisszumos megoldásaiba belebonyolódnod. Bekapcsolod és nézed, nincs hangja...
Ráadásul a vászonhoz még a hangrendszer is szükségeltetik, ami tovább bonyolítja a dolgot….
Tvtvtvtv!! Egy 85"-os példány és kész. Szuper egérmozi lesz. 7" ugyan észrevehető, de rosszabb képet kapsz és nem lesz új a vetítő, esetleg lámpacsere... Nincs értelme. Ne menj bele adok-kapokba! Az én választottam ebben az ársávban 5 év garanciával is akár! (85" TCL 85C655) Nem miniled ,de háttérledes, local dimminggel. Nincs vetítő, ami ehhez közelit tud.
(jópár millió felett csak.) Vagy az apróban a tw9400 és + vászon...

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 174
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Vhiktor »

ceed írta:
2025.01.01., szer. 10:54
Morph írta:
ceed írta:
2024.12.31., kedd 16:55
Sziasztok!
Azt hiszem vetíteni akarok / túl drága egy értelmes tv és ki se használnám /.
A tervem Epson 9000/9200/9300
Vetítési távolság 3,45m , vászon méret 92" , nézési távolság 3,5m
A vetítési távolságon egy centit se tudok emelni,a vászon méreten pedig nem akarok.
3D nem érdekel és a 4K se hoz lázba.Ki mit gondol erről a felállásról?
Minden véleményt szívesen elolvasok. Köszönöm
Azt hiszem felesleges a vetítés kompromisszumos megoldásaiba belebonyolódnod. Nem is igazán (mai) vetítési méret, amit szeretnél nézni, és csak a gondokat szaporítod, nyűgöket. 92"-hoz ikább tv. Tudom mondtad drága. De még kell egy jó, jobb vászon is, hosszabb hdmi kábel a vetítéshez.
Én biztos egy 85"-os tv-t raknék helyette. A felsorolt gépeket nem tudom mennyibe lehet megszerezni manapság, de 3-400 ezer lesz tutira. Annyiért remek tv-t lehet venni 85 colosat, ami hátratett kézzel, hozza az említett vetítők képminőségét. Nem kell sötétíteni és egyebek. 4k, hdr... Bekapcsolod és nézed, nincs hangja...
Sajnos minden szavad igaz, épp ezért vannak kétségeim hogy akarom-e. Egy ideig még rágom a kérdést de ettől függetlenül
továbbra is kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Véleményem szerint ekkora méretet teljesen felesleges vetíteni. Jó áron kapni 85 colos tvket, ráadásul miniledet is aminek a képe teljesen más kategória ezekhez a projektorokhoz képest. És akkor még a vetítési környezetről szó sem volt ami legalább annyira fontos mint maga a projektor. Én nem látom értelmét ugyannyi pénz elköltésének projektorra egy erősen kompromisszumos képért.

Boldog Új Évet Mindenkinek!
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat
  • Klein K10A
  • Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
  • Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)

tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

ceed írta:
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

ceed
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: ceed »

TSanyi írta:
2025.01.01., szer. 11:11
Morph írta:

Azt hiszem felesleges a vetítés kompromisszumos megoldásaiba belebonyolódnod. Bekapcsolod és nézed, nincs hangja...
Ráadásul a vászonhoz még a hangrendszer is szükségeltetik, ami tovább bonyolítja a dolgot….

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Morph írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”