Kérem valaki mutassa meg nekem, hogy a LUMIN app-ban hol tudom kikapcsolni a hangerőszabályzó gyűrűt.
Előre is köszönöm.

Az XMOS driver-t a PC-n kell telepíteni, ez teszi lehetővé a számítógépnek, hogy az USB porton keresztül megfelelően kommunikáljon a XMOS gyártmányú bemeneti áramkörrel ellátott DAC-kal.PgSpa írta: ↑2025.01.04., szomb. 12:20Úgy látszik, hogy nagyon nem értem a dolgot: az XMOS drivert a PC-n kell telepíteni, vagy az USB modulon?
A másik felvetésedre, az Aries Mini felismeri, hogy mit dugnak rá az USB-n, nem keveri össze a DAC-ot a háttértárral, legalább is nálam, ránézek majd barátoméknál is....
Bevallom, a PC-s vonalra tett megjegyzésedet nem értem! Az erősítőbe épített DAC USB bemenettel rendelkezik, bármely megfelelő meghajtó szoftverrel rendelkező eszköz, legyen szó PC-ről, Apple kütyüről, Linuxos gépről, androidos mobilról, vagy alkalmas streamerről, ezen keresztül csatlakoztatva gyakorlatilag USB-s audio kimeneti eszközként, "hangkártyaként" használhatja az erősítőt. Ezért is javasoltam a Windows-os XMOS USB driver szoftver újratelepítését első körben. Ehhez fizikailag csatlakoztatva kell lennie az erősítőnek, ha valamilyen hardverprobléma miatt nem látja, akkor már itt kiabál a telepítő. Akkor már tudhatjuk, hogy tényleg nem is "látja" és ennek az okát is el lehet kezdeni keresgélni, például az USB kábelben.PgSpa írta: ↑2025.01.04., szomb. 10:02Összevonva a két válaszod: az Unico Due DAC-ja nem hozható kapcsolatba PC-vel, ez egy integrált hibrid erősítőbe épített példány. Kezdetben az Aries kijelezte, látta. Aztán elkezdett rosszalkodni, most már a PC-vel sem lehet összehozni.
Nálam a korábbi Abacussal és a mostani S verzióval is tökéletes az összhang.
No, de ez már off, inkább dacolás....
Szuper!PgSpa írta: ↑2025.01.03., pén. 22:15Nos, le sem merem írni, milyen hiba okozta a probléma elejét: kedves barátom, aki egyébként műszaki ember, nem vette észre, hogy ma már vékonyra gyártott SSD-t aládugta a csatlakozónak....
A Windows beállítás is megtörtént, a másolás is megy.
Már csak az a kérdés, hogy mi nyírta ki a DAC-ot....
Gondolom, már jártatok itt!PgSpa írta: ↑2025.01.02., csüt. 19:47Nos, most eljutottunk az első kérdésig: a számítógép sajátgépében is lehetne fájlokat másolni a beépített SSD-re, a gép látja is az Auralic-ot, de nem engedi megnyitni a tárterületét. 1. Milyen beállítás kell ehhez?
...
Barátom türelmetlen volt, kivette az SSD-t, gondolván, hogy rámásolja a fájlokat. Ez nem jött be, a Windows nem engedte, sőt újra formázni sem, visszarakva sem lehet többé elérni. 2. Mit hibázott el?....
A Roon Core feltelepíthető szinte bármilyen gépre, de mivel meglehetősen teljesítmény igényes (főleg ha a Roon beépített DSP képességeit is használni akarod) kell hozzá elég erős CPU, és SSD-n kell lennie a Roon Core-nak.Tücsi írta: ↑2025.01.02., csüt. 14:19Kedves Fórum társak!
Adott a következő eszköz halmaz:
Lumin U2
LUMIN L2
PP dual switch
Holo May kte
iPad
Adottak még a következők:
Roon
Tidal
Audirvana
Mi kell még h a Roon a lehető legjobb minőségben menjen?
Hogyan érdemes összekötni az eszközöket?
Fizikailag minden egy helyen van.
Van egy Bodor audio pc is de belefáradtam.
Igaza van @Redguy kollégának: ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod.Zoll43 írta: ↑2024.12.13., pén. 20:34… jelenleg adott egy wiim mini és egy sennheisser momentum 4 bluetooth fejhallgató páros. A wiim csak SBC és ACC bluetooth hang codec-eket küld a fejhallgatónk, de a fejhallgató tudja az aptX adaptív kodeket is kezelni.
És akkor a kérdés, megérné-e lecserélnem a wiimet egy bluesoundra, ami tud már aptx hd-t, érezhető lenne a hang minőségén a codec "különbség vajon?
Figyelem!Zoll43 írta: ↑2024.12.13., pén. 20:34Sziasztok!
Olyanban kérném a hozzáértő segítségéteket, hogy jelenleg adott egy wiim mini és egy sennheisser momentum 4 bluetooth fejhallgató páros. A wiim csak SBC és ACC bluetooth hang codec-eket küld a fejhallgatónk, de a fejhallgató tudja az aptX adaptív kodeket is kezelni.
És akkor a kérdés, megérné-e lecserélnem a wiimet egy bluesoundra, ami tud már aptx hd-t, érezhető lenne a hang minőségén a codec "különbség vajon?
Köszönöm!
Ha valoban rpi van benne, akkor elegge nem lesz nehéz használni. Csak ki kell dobni belole a gyari SD kartyat es betenni egy ujat, amire mondjuk ra van telepitve egy Linux+Audirvana, vagy egy Roon Bridge. Vagy mindkettő. Viszont ehhez szukseges lenne tudni, hogy a benne levo dac micsoda.vazze írta: ↑2024.12.06., pén. 06:54Hahó!
Volna egy kis gondom és hátha valaki tudja a megoldást!
Van egy ilyenem és itt hánykolódik egy jó ideje mert nem tudom használni.
IMG_6153.jpeg
A gondom az vele, hogy behalt a szoftvere. Egyszerűen nem indul el, csak villog a piros led egy darabig de nem látható sem wifin sem lan-on.
Próbáltam felvenni a gyártóval a kapcsolatot de eleddig semmi konkrétumot nem kaptam.
Ez ugye egy Raspberry pi alapú cucc és a szoftver pedig egy fazonírozott volumio.
Annyit találtam valami angol fórumon, hogy a tidal connect miatt döglik meg és azt nem is támogatja. Nekem ez nem gond mert roon-t, audirvana-t és qobuz-t használok.
Valahol megtaláltam a neten azt is hogyan lehet hozzáférni a belső memóriájához.
Tudja esetleg valaki mit lehet ezzel kezdeni? Fel lehet újra programozni? Vagy ezentúl csak levélnehezéknek jó?
Szia, én ráraknám a zenéket is az ssd-re. De felmerül bennem, hogy mennyire kell ehhez egy M1? Nem teljesen jó egy picit régebbi még intel cpu-s? Ha igen hol a határ i3,i5? Van valaki aki ilyet használ esetleg?