supravox írta: ↑2025.01.03., pén. 16:26
Rock60 írta: ↑2025.01.03., pén. 16:08
A legfontosabb kérdés szerintem az, hogy miért gondolod, hogy egy baromi olcsó kábel kiszolgálja az igen csak felső kategóriás rendszeredet ?
Onnan,hogy kaptam kölcsön és ezt hallgatom egy hete.
Ja és az tutti,hogy erre nem költök csilliókat mert az egész kábelmizériát ordas lenyúlásnak gondolom.
Talán mondanom sem kell, hogy a jó szándék vezérel.
Azt elhiszem, hogy tudod, hogy hogyan szolgálja ki a rendszeredet az olcsó drót.
Azt nem tudod, hogy mit tart vissza.
Ha lenyúlás, ha nem - az - a hsz kábel legalább olyan fontos, mint az RCA, XLR, Lan és az összes többi...
Mondhatni, minden hiába, ha a sima egyenes sztráda egy hosszú göröngyös akadálypályával végződik.
A QSA - mütyűrök, drága WW összekötők és Lan kábelek birtokában, addig gondolod, hogy a gagyi hsz kábel kiszolgálja a rendszered, míg meg nem hallgatsz mellette egy, a rendszeredhez méltót.
Ok, ne legyen 2 millió, de 1 igen. Velem lehet alkudni.
Elmesélek megint - megpróbálom röviden - egy sztorit.
Hirdettek Ásotthalmon egy kis olcsó álló Dynaudio - t.
Elautókáztam Csabához, ahol egy számomra ismeretlen gyártmányú erősítővel hajtott rendszer végére ott volt rákötve a megszeppent Dynócska.
Saját lemezeimmel kezdtük a hallgatózást.
Olyan zenei élmény söpört el, amit sehogyan sem tudtam azonosítani a Dyno - val szemben támasztott elvárásommal.
Pár lemez és CD meghallgatása után kicsit körbe nézelődtem a készülékek között és körül, nyomozgatván a jó hang felől.
A végén kérdezem Csabát, hát ez miféle hangszórókábel ?
Mondja miféle.
- Mennyi egy ilyen ?
Mondja, 1 millió.
- Aha...
- De tudok mutatni egy sokkal olcsóbbat is, csak meg akartam neked mutatni, mit tud a Dyno, ha nagyon akar... / Dyno 80 ezer, Gekko 1 milla./
- Aha...
Beköti a márka második legdrágább helyére a hatodába kerülő második legolcsóbat. Na, milyen ?
Hát... Rosszabb. Kevesebb levegő, szűkebb freki átvitel, folytottabb...
- Jó, jó, de az árához képest ?
Két lemezzel később.
- Nem is olyan rossz...

Egész jó. Szerintem jobb mint a sajátom... Most már biztos.
Minden relatív...
Ez Mennyi lenne ?
Mondja, 1 milla hatoda.
Végül a Dyno maradt, a Gekko Black Knight eljött.
- Ha mégsem tetszene, visszaveszem.
Ok.
Csalódás egy szál sem, hat kört vert rá a korábbi drótomra, azóta is élvezettel hallgatom.
Csak a bátyus hangját tudnám feledni...
Egyszer lesz egy olyanom...