Mondom én is már egy ideje hogy jó ez a canare,

Ha van digit forrásod,az lv 77s kábelt is próbáld ki mert jó,meglepően jó,és ez nem a reklám helye volt,ha nem egy egyszerű ténymegállapítás.
Azt már szinte félve írom le,

Mondom én is már egy ideje hogy jó ez a canare,
Ebben a mondatban van igazság. A vicces a dologban az az, hogy sok esetben a rosszabb hangért kell sokat fizetni. Az audió kábelek őrült módon túlméretezettek. Nemcsak a hangfal kábelek, hanem a hálózati, IC, USB és a többi. Ez abból a téveszméből ered, hogy vastagabb huzalok jobban vezetik az áramot. Ez igaz, csak nem a hangjelre. Az egy nagyon kényes érzékeny jel és a túlméretezett huzalozás sokat ront a hangjel alakján, elvesznek a részletek. Attól kezdve az illető hangtömeget hallgat, ami nagyon tetszhet neki, de nem azonos a zenével.
Úgy érted,hogy az eddig használt hszóró kábelnél jobb e?zoli73 írta: ↑2025.01.03., pén. 21:23Akkor ezek szerint jobb, mint ami eddig volt? Ha így van, akkor ezt kell használni, élvezni a zenét, és nem a pedigréjét firtatni.supravox írta: ↑2025.01.03., pén. 21:09Ez semmit nem változtat az álláspontomon hogy vegytiszta lenyúlás a kábelbiznisz.Rock60 írta: ↑2025.01.03., pén. 20:24
Talán mondanom sem kell, hogy a jó szándék vezérel.![]()
Azt elhiszem, hogy tudod, hogy hogyan szolgálja ki a rendszeredet az olcsó drót.
Azt nem tudod, hogy mit tart vissza.
Ha lenyúlás, ha nem - az - a hsz kábel legalább olyan fontos, mint az RCA, XLR, Lan és az összes többi...
Mondhatni, minden hiába, ha a sima egyenes sztráda egy hosszú göröngyös akadálypályával végződik.
A QSA - mütyűrök, drága WW összekötők és Lan kábelek birtokában, addig gondolod, hogy a gagyi hsz kábel kiszolgálja a rendszered, míg meg nem hallgatsz mellette egy, a rendszeredhez méltót.
Ok, ne legyen 2 millió, de 1 igen. Velem lehet alkudni.![]()
Elmesélek megint - megpróbálom röviden - egy sztorit.
Hirdettek Ásotthalmon egy kis olcsó álló Dynaudio - t.
Elautókáztam Csabához, ahol egy számomra ismeretlen gyártmányú erősítővel hajtott rendszer végére ott volt rákötve a megszeppent Dynócska.![]()
Saját lemezeimmel kezdtük a hallgatózást.
Olyan zenei élmény söpört el, amit sehogyan sem tudtam azonosítani a Dyno - val szemben támasztott elvárásommal.
Pár lemez és CD meghallgatása után kicsit körbe nézelődtem a készülékek között és körül, nyomozgatván a jó hang felől.
A végén kérdezem Csabát, hát ez miféle hangszórókábel ?
Mondja miféle.
- Mennyi egy ilyen ?
Mondja, 1 millió.
- Aha...![]()
- De tudok mutatni egy sokkal olcsóbbat is, csak meg akartam neked mutatni, mit tud a Dyno, ha nagyon akar... / Dyno 80 ezer, Gekko 1 milla./
- Aha...
Beköti a márka második legdrágább helyére a hatodába kerülő második legolcsóbat. Na, milyen ?
Hát... Rosszabb. Kevesebb levegő, szűkebb freki átvitel, folytottabb...
- Jó, jó, de az árához képest ?
Két lemezzel később.
- Nem is olyan rossz...Egész jó. Szerintem jobb mint a sajátom... Most már biztos.
Minden relatív...![]()
Ez Mennyi lenne ?
Mondja, 1 milla hatoda.
Végül a Dyno maradt, a Gekko Black Knight eljött.
- Ha mégsem tetszene, visszaveszem.
Ok.
Csalódás egy szál sem, hat kört vert rá a korábbi drótomra, azóta is élvezettel hallgatom.
Csak a bátyus hangját tudnám feledni...![]()
Egyszer lesz egy olyanom...![]()
Az sokkolt először,hogy ha az általam kedvelt ww platinum sorozatból szerettem volna megoldani a hsz kábelezést az listaáron 8 misi.
Ez nagyon beteg.Persze meg lehet magyarázni miért ennyi.
De az xlr kábelekhez képest mellbevágott.
Én általában nem szoktam "tökölni" ha jót akarok és az a jó sokba kerül.
De itt megálljt parancsoltam.
És ez a drót kellemes meglepetés.
Nagyon nagyon tetszik így a rendszer.
Nem fogok állandóan kábeleket cserélgetni.
Nyílván lesz még olyan,hogy meghallgatok párat.
De ne gondold,hogy álmatlanok az éjszakáim mert nem milliós kábellel kötöttem be a hangfalat.
Ez új, vagy már használt/bejáratott kábel?
1. Tudom, hogy nem szoktál tökölni, de a 8 és az 1 misi között szabad szemmel is jól látható különbség van. / 7 misi./
Akkor ezek szerint jobb, mint ami eddig volt? Ha így van, akkor ezt kell használni, élvezni a zenét, és nem a pedigréjét firtatni.supravox írta: ↑2025.01.03., pén. 21:09Ez semmit nem változtat az álláspontomon hogy vegytiszta lenyúlás a kábelbiznisz.Rock60 írta: ↑2025.01.03., pén. 20:24Talán mondanom sem kell, hogy a jó szándék vezérel.![]()
Azt elhiszem, hogy tudod, hogy hogyan szolgálja ki a rendszeredet az olcsó drót.
Ha lenyúlás, ha nem - az - a hsz kábel legalább olyan fontos, mint az RCA, XLR, Lan és az összes többi...
Mondhatni, minden hiába, ha a sima egyenes sztráda egy hosszú göröngyös akadálypályával végződik.
A QSA - mütyűrök, drága WW összekötők és Lan kábelek birtokában, addig gondolod, hogy a gagyi hsz kábel kiszolgálja a rendszered, míg meg nem hallgatsz mellette egy, a rendszeredhez méltót.
Elautókáztam Csabához, ahol egy számomra ismeretlen gyártmányú erősítővel hajtott rendszer végére ott volt rákötve a megszeppent Dynócska.![]()
Olyan zenei élmény söpört el, amit sehogyan sem tudtam azonosítani a Dyno - val szemben támasztott elvárásommal.
Pár lemez és CD meghallgatása után kicsit körbe nézelődtem a készülékek között és körül, nyomozgatván a jó hang felől.
Mondja miféle.
- Mennyi egy ilyen ?
Mondja, 1 millió.
- Aha...![]()
- De tudok mutatni egy sokkal olcsóbbat is, csak meg akartam neked mutatni, mit tud a Dyno, ha nagyon akar... / Dyno 80 ezer, Gekko 1 milla./
- Aha...
Beköti a márka második legdrágább helyére a hatodába kerülő második legolcsóbat. Na, milyen ?
Két lemezzel később.
- Nem is olyan rossz...Egész jó. Szerintem jobb mint a sajátom... Most már biztos.
Minden relatív...![]()
Ez Mennyi lenne ?
Mondja, 1 milla hatoda.
Ok.
Csalódás egy szál sem, hat kört vert rá a korábbi drótomra, azóta is élvezettel hallgatom.
Az sokkolt először,hogy ha az általam kedvelt ww platinum sorozatból szerettem volna megoldani a hsz kábelezést az listaáron 8 misi.
Ez nagyon beteg.Persze meg lehet magyarázni miért ennyi.
De az xlr kábelekhez képest mellbevágott.
Én általában nem szoktam "tökölni" ha jót akarok és az a jó sokba kerül.
De itt megálljt parancsoltam.
És ez a drót kellemes meglepetés.
Nagyon nagyon tetszik így a rendszer.
Nem fogok állandóan kábeleket cserélgetni.
Nyílván lesz még olyan,hogy meghallgatok párat.
De ne gondold,hogy álmatlanok az éjszakáim mert nem milliós kábellel kötöttem be a hangfalat.
Nincs mit érteni a trollkodáson.
Igen, penna néven voltam. Aztán, máig nem tudom miért, de az előző tulajdonos kitiltott. Lehetett vagy 10-12 éve?
Én meg nem is értem...Voyager írta: ↑2025.01.03., pén. 20:57Az! De nem piszkáld, mert megvadul.fülelek írta: ↑2025.01.03., pén. 20:53ez most humornak elég gyenge...de oké, még csak január eleje van...gomolalaci írta: ↑2025.01.03., pén. 20:33Egy Zsiguli kerékcsavarral rögzítem egy szintén Zsiguli féltengelyre a hangsugárzó kábelét, majd a féltegely diffi felé eső végét keményforrasztással (sárgaréz, bórax) forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára. Eddig nem volt vele probléma![]()
Ez semmit nem változtat az álláspontomon hogy vegytiszta lenyúlás a kábelbiznisz.Rock60 írta: ↑2025.01.03., pén. 20:24Talán mondanom sem kell, hogy a jó szándék vezérel.![]()
Mondja miféle.
- Mennyi egy ilyen ?
Mondja, 1 millió.
- Aha...![]()
- Aha...
Két lemezzel később.
Minden relatív...![]()
Ez Mennyi lenne ?
Mondja, 1 milla hatoda.
Ok.
Az! De nem piszkáld, mert megvadul.fülelek írta: ↑2025.01.03., pén. 20:53ez most humornak elég gyenge...de oké, még csak január eleje van...gomolalaci írta: ↑2025.01.03., pén. 20:33Egy Zsiguli kerékcsavarral rögzítem egy szintén Zsiguli féltengelyre a hangsugárzó kábelét, majd a féltegely diffi felé eső végét keményforrasztással (sárgaréz, bórax) forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára. Eddig nem volt vele probléma![]()
ez most humornak elég gyenge...de oké, még csak január eleje van...gomolalaci írta: ↑2025.01.03., pén. 20:33Egy Zsiguli kerékcsavarral rögzítem egy szintén Zsiguli féltengelyre a hangsugárzó kábelét, majd a féltegely diffi felé eső végét keményforrasztással (sárgaréz, bórax) forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára. Eddig nem volt vele probléma![]()
Szép történet. De mintha rémlene is valami, csak akkor még Penna néven voltál talán.
Sok, sok éve itt az AVX-en:
Talán mondanom sem kell, hogy a jó szándék vezérel.
Nem fogom felhánytorgatniTctronic írta: ↑2025.01.03., pén. 20:10Én egyértelműen ezt tapasztaltam , de ha esetleg nem lesz hallható eredménye nálad, felelősséget azért nem vállaloksupravox írta: ↑2025.01.03., pén. 19:59Most már tudom, hogy amiért a 33-ast jobbnak hallottam az azért volt mert:
1. a 33 rövidebb volt , kevesebb mint a fele (a rövidebb hangfalkábel mindig jobb, szintén saját tapasztalat)
[/quote/]
Ez fontos info számomra.
A most kölcsönkapott kábel 5m hosszú.Ezt nagyon szétvagdosnám![]()
Így legalább 2 párat adnék vissza![]()
A lényeg,hogy esetleg arra számíthatok,hogy a leendő 2.5m-es darab ügyesebben szól?![]()
Volt egy ilyen 2x8 méteres kábel párom, amit 2 db-ban 2x 4m-ben adtam el. Itt volt a legegyértelműbb a dolog:
viewtopic.php?f=64&t=185735
De volt 2x 5m es AQ R.33 kábelem is használatban amiből lett 1x 3,5 m + 1x1,5m jelenleg ezt használom itt is észrevehető volt de itt azért kisebb mértékben, mert a hossz változás itt nem volt akkora mértékű.
Én egyértelműen ezt tapasztaltam , de ha esetleg nem lesz hallható eredménye nálad, felelősséget azért nem vállaloksupravox írta: ↑2025.01.03., pén. 19:59Most már tudom, hogy amiért a 33-ast jobbnak hallottam az azért volt mert:
1. a 33 rövidebb volt , kevesebb mint a fele (a rövidebb hangfalkábel mindig jobb, szintén saját tapasztalat)
[/quote/]
Ez fontos info számomra.
A most kölcsönkapott kábel 5m hosszú.Ezt nagyon szétvagdosnám![]()
Így legalább 2 párat adnék vissza![]()
A lényeg,hogy esetleg arra számíthatok,hogy a leendő 2.5m-es darab ügyesebben szól?
Anno próbáltam én is feljebb lépni AQ Rocket 88-ra. Vettem is egyet gyári szerelésű 2x6,5m -e párat:Alex_Aston írta: ↑2025.01.03., pén. 18:48Én anno, bő 2 éve a csupasz VDH D352-t váltottam gyári szerelésű Rockerlt 33-ra. Jobb lett a hang. De mivel gyári volt, nem bántottam.
Most bő 1 hónapja volt eladó Rocket 88, pont a nekem megfelelő méretben, KáCsa BP-6220G dugókkal. Örültem is neki, hogy nem gyári, ilyenre vártam (vagy csupaszra).
Nem is próbáltam ki dugóval, rögtön leszedtem róla, blankoltam, és bekötöttem.
A különbség saját fülre nagyobb volt, mint anno a D352 után a Rocket 33.
Úgy vagyok vele, ha 1,5-2 évente le kell esetleg vágni belőle 1cm-t, akkor sem fog elfogyni 20 év alatt sem annyira, hogy rövid legyen.
Viszont azóta még jobban vigyorogva hallgatom a zenéket, annyival jobb. Biztos vagyok benne, hogy a csupasz bekötés miatt van ennek egy része.
Én anno, bő 2 éve a csupasz VDH D352-t váltottam gyári szerelésű Rockerlt 33-ra. Jobb lett a hang. De mivel gyári volt, nem bántottam.
Igen van. Elvben az a jobb, ha kapacitás/m és induktivitás/m is minél kisebb. De kábel/vezeték eredő és főleg hangzás tulajdonságát sok egyéb anyag és szerkezet fizikai tulajdonság eredője határozza meg egy adott környezetben, végpontokat összekötve. A valódi high-end kábel gyártók ezekből "főzik" ki a kábel családjaikat.