Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Sziasztok!

Adott egy LUMIN U2.
Ha valaki tesztelte volna, hogy nála melyik kimenet szól jobban, koax vs usb, kérem írja le.
Tisztában vagyok a koax és az usb kimenet közötti technológiai különbségekkel. Szóval a DSD jelenleg nem érdekel.
Jellemzően 44.1khz/16bit zenéket hallgatok kis Spotify-al megfűszerezve. Natív, turmix nélkül. :D
Mindig, mindennél van jobb!

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2025.01.10., pén. 15:22
Mézga Aladár írta:
2025.01.10., pén. 14:39
alto írta:
2025.01.10., pén. 11:43

A Player Options menüpontban található a Volume Control beállítási lehetőség, itt lehet a hangerőszabályzást ki/be kapcsolni.
Köszönőm, megvan. Viszont az O gyűrű nem tűnt el és a muting is működik.
A gyűrűt nem lehet eltüntetni, de kikapcsolt hangerőszabályozás esetén nem funkcionális. A muting az egy ettől független funkció, tudomásom szerint nem lehet kikapcsolni.
Köszönöm a segítséget, akkor félreérthettem a manuált. :smile53:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Mézga Aladár írta:
2025.01.10., pén. 14:39
alto írta:
Mézga Aladár írta:
2025.01.10., pén. 11:38
Marhaságot kérdeztem? gondolkodik.gif
A Player Options menüpontban található a Volume Control beállítási lehetőség, itt lehet a hangerőszabályzást ki/be kapcsolni.
A gyűrűt nem lehet eltüntetni, de kikapcsolt hangerőszabályozás esetén nem funkcionális. A muting az egy ettől független funkció, tudomásom szerint nem lehet kikapcsolni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
Mézga Aladár írta:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Mézga Aladár írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Kérem valaki mutassa meg nekem, hogy a LUMIN app-ban hol tudom kikapcsolni a hangerőszabályzó gyűrűt.

Előre is köszönöm. :smile53:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2061

Hozzászólás Szerző: wittao »

Fontos még megjegyezni, hogy az Aries készülékek valamiért az oprendszer miatt nem kedvelik az XMOS-alapú hozzácsatolt készülékeket.
Több Aries-nél megfigyeltük, amikor XMOS-t tartalmazó dac-ot kötöttünk rá, vagy USB/SPDIF konvertert, akkor problémás volt a kapcsolat (drivertől függetlenül, mert abból jó sokat kipróbáltunk).

Szóval a PC - DAC (benne XMOS) nem feltétlenül fogja ugyanazt az eredményt hozni, mint az ARIES - DAC (benne XMOS).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

Hozzászólás Szerző: juliush »

PgSpa írta:
2025.01.04., szomb. 12:20
Úgy látszik, hogy nagyon nem értem a dolgot: az XMOS drivert a PC-n kell telepíteni, vagy az USB modulon?
A másik felvetésedre, az Aries Mini felismeri, hogy mit dugnak rá az USB-n, nem keveri össze a DAC-ot a háttértárral, legalább is nálam, ránézek majd barátoméknál is....
Az XMOS driver-t a PC-n kell telepíteni, ez teszi lehetővé a számítógépnek, hogy az USB porton keresztül megfelelően kommunikáljon a XMOS gyártmányú bemeneti áramkörrel ellátott DAC-kal.
Az Ariesnél csak egy ötlet volt a részemről, hátha... :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Úgy látszik, hogy nagyon nem értem a dolgot: az XMOS drivert a PC-n kell telepíteni, vagy az USB modulon?
A másik felvetésedre, az Aries Mini felismeri, hogy mit dugnak rá az USB-n, nem keveri össze a DAC-ot a háttértárral, legalább is nálam, ránézek majd barátoméknál is....

juliush
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.01.04., szomb. 10:02
Összevonva a két válaszod: az Unico Due DAC-ja nem hozható kapcsolatba PC-vel, ez egy integrált hibrid erősítőbe épített példány. Kezdetben az Aries kijelezte, látta. Aztán elkezdett rosszalkodni, most már a PC-vel sem lehet összehozni.
Nálam a korábbi Abacussal és a mostani S verzióval is tökéletes az összhang.
No, de ez már off, inkább dacolás....
Bevallom, a PC-s vonalra tett megjegyzésedet nem értem! Az erősítőbe épített DAC USB bemenettel rendelkezik, bármely megfelelő meghajtó szoftverrel rendelkező eszköz, legyen szó PC-ről, Apple kütyüről, Linuxos gépről, androidos mobilról, vagy alkalmas streamerről, ezen keresztül csatlakoztatva gyakorlatilag USB-s audio kimeneti eszközként, "hangkártyaként" használhatja az erősítőt. Ezért is javasoltam a Windows-os XMOS USB driver szoftver újratelepítését első körben. Ehhez fizikailag csatlakoztatva kell lennie az erősítőnek, ha valamilyen hardverprobléma miatt nem látja, akkor már itt kiabál a telepítő. Akkor már tudhatjuk, hogy tényleg nem is "látja" és ennek az okát is el lehet kezdeni keresgélni, például az USB kábelben.
Az Aries-szel kapcsolatban arra gondoltam, "így messziről agyalva", hogy talán az USB drive-ről történő feltöltéssel való próbálkozás után az LightningServer admin felületén az alábbi beállítás úgy maradt, és talán ilyenkor az USB-re csatlakoztatott eszköztől nem audio periféria funkciót, hanem háttértárolót vár a streamer. De ilyen eszköz hiányában én nem tudom kipróbálni.
Kép
Gyula 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Összevonva a két válaszod: az Unico Due DAC-ja nem hozható kapcsolatba PC-vel, ez egy integrált hibrid erősítőbe épített példány. Kezdetben az Aries kijelezte, látta. Aztán elkezdett rosszalkodni, most már a PC-vel sem lehet összehozni.
Nálam a korábbi Abacussal és a mostani S verzióval is tökéletes az összhang.
No, de ez már off, inkább dacolás....

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Nem lehet, hogy az Ariesen az USB még mindig háttértároló módban van és át kell állítani, hogy audio eszközt várjon?
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.01.03., pén. 22:15
Nos, le sem merem írni, milyen hiba okozta a probléma elejét: kedves barátom, aki egyébként műszaki ember, nem vette észre, hogy ma már vékonyra gyártott SSD-t aládugta a csatlakozónak....
A Windows beállítás is megtörtént, a másolás is megy.
Már csak az a kérdés, hogy mi nyírta ki a DAC-ot....
Szuper! :napsut:
Szerintem próbáld újratelepíteni a PC-re az XMOS drivert, ahhoz látnia kell a DAC-ot, az USB manuál szerint már ekkor hibajelzést kell adnia a telepítőnek, ha mégsem.
Egyébként próbáltál más USB kábelt?
Gyula 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Nos, le sem merem írni, milyen hiba okozta a probléma elejét: kedves barátom, aki egyébként műszaki ember, nem vette észre, hogy ma már vékonyra gyártott SSD-t aládugta a csatlakozónak....

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Juliush: köszönöm, most hazahoztam, nekiállok próbálkozni. A tutorialt természetesen olvastam, de a végén az a pár mondat elkerülte a figyelmem.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.01.02., csüt. 19:47
Nos, most eljutottunk az első kérdésig: a számítógép sajátgépében is lehetne fájlokat másolni a beépített SSD-re, a gép látja is az Auralic-ot, de nem engedi megnyitni a tárterületét. 1. Milyen beállítás kell ehhez?
...
Barátom türelmetlen volt, kivette az SSD-t, gondolván, hogy rámásolja a fájlokat. Ez nem jött be, a Windows nem engedte, sőt újra formázni sem, visszarakva sem lehet többé elérni. 2. Mit hibázott el?....
Gondolom, már jártatok itt!
https://support.auralic.com/hc/en-us/ar ... al-Storage
Az első kérdésre talán az a válasz, hogy az Auralic által használt SMB v1 megosztás a Win10 egy bizonyos verziója óta alaphelyzetben kikapcsolt állapotban van, a fenti cikk végén van egy link a manuális engedélyezésének leírásához. Onnantól kezdve látszania kell a számítógép számára.
A második kérdésre a tippem az, hogy a Windows alatti formázási kísérlet belenyúlt az Auralic által használt fájlrendszerbe, lehet, hogy az "Initialize Internal Storage" opcióval kell újraformázni az Auralicban történő használathoz.
Gyula 

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A dac-ranincs ötletem de az ssd-re lehet hálózaton keresztül másolni.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Auralic Aries Mini, vagy hasonló felépítésű Auralic eszközök tulajdonosaihoz szólnék:
Úgy jártam, hogy elgjobb barátomnak eladtam az Aries Mini-t. Nem tukmáltam, de nagyon kellett neki. Nincs almás eszköze, de utána nézve a Bubble UpnP jó áthidaló megoldásnak tűnt. Elvittem, telepítettem, és elsőre majdnem jó volt minden, a Wifi kapcsolat jó volt, a progi tette a dolgát, számítógépen be lehetett lépni a Lightning DS-be. Ez után jöttek a gondok, ugyanis ő SSD-ről akart inkább zenét hallgatni, mert nincsen NAS szervere. Beszereltük, a Lightning DS felismerte, telepítettük.
A manual szerint két módon lehet feltenni zenéket, USB pendrive-ról, ami borzasztóan lassúnak bizonyult.
Nos, most eljutottunk az első kérdésig: a számítógép sajátgépében is lehetne fájlokat másolni a beépített SSD-re, a gép látja is az Auralic-ot, de nem engedi megnyitni a tárterületét. 1. Milyen beállítás kell ehhez?

Barátom türelmetlen volt, kivette az SSD-t, gondolván, hogy rámásolja a fájlokat. Ez nem jött be, a Windows nem engedte, sőt újra formázni sem, visszarakva sem lehet többé elérni. 2. Mit hibázott el?

Tetézve a bajt, egy idő után az erősítőbe épített USB DAC-ja is elkezdett rosszalkodni (Unison Research Unico DUE), ami addig fajult, hogy már egy sima PC-t sem fogadott, és az Aries Mini is elveszítette (először prímán kijelezte a csatlakozást a menüben). 3. Létezik, hogy egy rossz párosítás kinyírhatja a DAC-ot?

Tudom, hogy ez nem mindenben a topichoz illő kérdéskör, de az Auralic köré szerveződik....

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Tücsi írta:
2025.01.02., csüt. 14:19
Kedves Fórum társak!

Adott a következő eszköz halmaz:

Lumin U2
LUMIN L2
PP dual switch
Holo May kte
iPad

Adottak még a következők:

Roon
Tidal
Audirvana

Mi kell még h a Roon a lehető legjobb minőségben menjen?
Hogyan érdemes összekötni az eszközöket?
Fizikailag minden egy helyen van.
Van egy Bodor audio pc is de belefáradtam.
A Roon Core feltelepíthető szinte bármilyen gépre, de mivel meglehetősen teljesítmény igényes (főleg ha a Roon beépített DSP képességeit is használni akarod) kell hozzá elég erős CPU, és SSD-n kell lennie a Roon Core-nak.
A hangminőség ebben a felállásban (tehát amikor nem egy USB DAC-ot kötsz a Roon-t futtató gépre, hanem Roon képes streamert használsz) független attól, hogy milyen vason fut a Roon.
A Lumin U2-t mindenképp SFP-s optikai kábellel kösd be a Lumin L2 switchbe normál ethernet kábel helyett, az bizony számít.

Ha valamilyen célgépet szeretnél Roon szervernek, ott van például a Silent Angel Rhein Z1.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Tücsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Tücsi »

Ha kell még valami, akkor inkább egy célgépet preferálnèk.
( Roon Core)

Tücsi
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Tücsi »

Kedves Fórum társak!

Adott a következő eszköz halmaz:

Lumin U2
LUMIN L2
PP dual switch
Holo May kte
iPad

Adottak még a következők:

Roon
Tidal
Audirvana

Mi kell még h a Roon a lehető legjobb minőségben menjen?
Hogyan érdemes összekötni az eszközöket?
Fizikailag minden egy helyen van.
Van egy Bodor audio pc is de belefáradtam.

gss
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gss »

Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata alap, de tűrhető minőségű all in lejátszóval?
Egész pozitív véleményeket, teszteket olvastam a Marantz melody mcr612ről és a Denon n10 Ceol-ról is, ebben az árkategóriában ha jól sejtem ezeken kívül nem sok minden van. Hajlok a letisztult denon felé de csak jó lenne hangfalakat összehasonlítgatni a marantz dupla hangfalkimenetén. Minőségben kb egyformák (?)
Legtöbbet internetrádiót hallgatok (cafe98- jazzy) de használnám cd-hez és ssd-n tárolt zene hallgatására is, + pc-ről film és videó hallgatásához. (ehhez vsz külső, usb-s hangkártyát használnék hogy ne a gyatra 3,5mmes jack kimenet menjen az erősítőre, inkább a lejátszó DAC-ja legyen használva)
Ha van bármilyen ötlete-tanácsa valakinek azt előre is köszönöm!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2570

Hozzászólás Szerző: mishow »

Apropó, ha már Bluesound: a nagy dobpergés után hatalmas csend van az új BS készülékek körül. Novemberre szólt az első ígéret, most talán a napokban kijönnek, de esetleg tudja valaki, mi akadt el?
Az én tippem, hogy mire összerakták az új szériát, bekavart a piac. A Nano tervezett kategóriáját uralja a wiim pro+ feleannyiért, amennyiért a nano jönne. Az új Node ellenfélnek megkapta a Wiim Ultrát, szintén sokkal olcsóbban. Az Icon-t meg bevallottan a CA cxn100 ellen akarják bedobni, és ugye ott az Eversolo A6 …
Valami info?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”