Az! De nem piszkáld, mert megvadul.fülelek írta: ↑2025.01.03., pén. 20:53ez most humornak elég gyenge...de oké, még csak január eleje van...gomolalaci írta: ↑2025.01.03., pén. 20:33Egy Zsiguli kerékcsavarral rögzítem egy szintén Zsiguli féltengelyre a hangsugárzó kábelét, majd a féltegely diffi felé eső végét keményforrasztással (sárgaréz, bórax) forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára. Eddig nem volt vele probléma![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Re: Kábelezzünk
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5136
ez most humornak elég gyenge...de oké, még csak január eleje van...gomolalaci írta: ↑2025.01.03., pén. 20:33Egy Zsiguli kerékcsavarral rögzítem egy szintén Zsiguli féltengelyre a hangsugárzó kábelét, majd a féltegely diffi felé eső végét keményforrasztással (sárgaréz, bórax) forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára. Eddig nem volt vele probléma![]()
- Voyager
- V.I.P.
Szép történet. De mintha rémlene is valami, csak akkor még Penna néven voltál talán.
Micsoda "ember" az ilyen!?

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5136
Ez elég szomorú történet így január elején, én így sosem jártam az elmúlt 35 évben... lehet, hogy szerencsém volt...?
Sok, sok éve itt az AVX-en:
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Egy Zsiguli kerékcsavarral rögzítem egy szintén Zsiguli féltengelyre a hangsugárzó kábelét, majd a féltegely diffi felé eső végét keményforrasztással (sárgaréz, bórax) forrasztom a hangsugárzó csatlakozójára. Eddig nem volt vele probléma 

A gondolkodás nem megerőltető...
Talán mondanom sem kell, hogy a jó szándék vezérel.

Azt elhiszem, hogy tudod, hogy hogyan szolgálja ki a rendszeredet az olcsó drót.
Azt nem tudod, hogy mit tart vissza.
Ha lenyúlás, ha nem - az - a hsz kábel legalább olyan fontos, mint az RCA, XLR, Lan és az összes többi...
Mondhatni, minden hiába, ha a sima egyenes sztráda egy hosszú göröngyös akadálypályával végződik.
A QSA - mütyűrök, drága WW összekötők és Lan kábelek birtokában, addig gondolod, hogy a gagyi hsz kábel kiszolgálja a rendszered, míg meg nem hallgatsz mellette egy, a rendszeredhez méltót.
Ok, ne legyen 2 millió, de 1 igen. Velem lehet alkudni.

Elmesélek megint - megpróbálom röviden - egy sztorit.
Hirdettek Ásotthalmon egy kis olcsó álló Dynaudio - t.
Elautókáztam Csabához, ahol egy számomra ismeretlen gyártmányú erősítővel hajtott rendszer végére ott volt rákötve a megszeppent Dynócska.

Saját lemezeimmel kezdtük a hallgatózást.
Olyan zenei élmény söpört el, amit sehogyan sem tudtam azonosítani a Dyno - val szemben támasztott elvárásommal.
Pár lemez és CD meghallgatása után kicsit körbe nézelődtem a készülékek között és körül, nyomozgatván a jó hang felől.
A végén kérdezem Csabát, hát ez miféle hangszórókábel ?
Mondja miféle.
- Mennyi egy ilyen ?
Mondja, 1 millió.
- Aha...

- De tudok mutatni egy sokkal olcsóbbat is, csak meg akartam neked mutatni, mit tud a Dyno, ha nagyon akar... / Dyno 80 ezer, Gekko 1 milla./
- Aha...
Beköti a márka második legdrágább helyére a hatodába kerülő második legolcsóbat. Na, milyen ?
Hát... Rosszabb. Kevesebb levegő, szűkebb freki átvitel, folytottabb...
- Jó, jó, de az árához képest ?
Két lemezzel később.
- Nem is olyan rossz...

Minden relatív...

Ez Mennyi lenne ?
Mondja, 1 milla hatoda.
Végül a Dyno maradt, a Gekko Black Knight eljött.
- Ha mégsem tetszene, visszaveszem.
Ok.
Csalódás egy szál sem, hat kört vert rá a korábbi drótomra, azóta is élvezettel hallgatom.
Csak a bátyus hangját tudnám feledni...

Egyszer lesz egy olyanom...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.03., pén. 20:35-kor.
Nem fogom felhánytorgatniTctronic írta: ↑2025.01.03., pén. 20:10Én egyértelműen ezt tapasztaltam , de ha esetleg nem lesz hallható eredménye nálad, felelősséget azért nem vállaloksupravox írta: ↑2025.01.03., pén. 19:59Most már tudom, hogy amiért a 33-ast jobbnak hallottam az azért volt mert:
1. a 33 rövidebb volt , kevesebb mint a fele (a rövidebb hangfalkábel mindig jobb, szintén saját tapasztalat)
[/quote/]
Ez fontos info számomra.
A most kölcsönkapott kábel 5m hosszú.Ezt nagyon szétvagdosnám![]()
Így legalább 2 párat adnék vissza![]()
A lényeg,hogy esetleg arra számíthatok,hogy a leendő 2.5m-es darab ügyesebben szól?![]()
Volt egy ilyen 2x8 méteres kábel párom, amit 2 db-ban 2x 4m-ben adtam el. Itt volt a legegyértelműbb a dolog:
viewtopic.php?f=64&t=185735
De volt 2x 5m es AQ R.33 kábelem is használatban amiből lett 1x 3,5 m + 1x1,5m jelenleg ezt használom itt is észrevehető volt de itt azért kisebb mértékben, mert a hossz változás itt nem volt akkora mértékű.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Én egyértelműen ezt tapasztaltam , de ha esetleg nem lesz hallható eredménye nálad, felelősséget azért nem vállaloksupravox írta: ↑2025.01.03., pén. 19:59Most már tudom, hogy amiért a 33-ast jobbnak hallottam az azért volt mert:
1. a 33 rövidebb volt , kevesebb mint a fele (a rövidebb hangfalkábel mindig jobb, szintén saját tapasztalat)
[/quote/]
Ez fontos info számomra.
A most kölcsönkapott kábel 5m hosszú.Ezt nagyon szétvagdosnám![]()
Így legalább 2 párat adnék vissza![]()
A lényeg,hogy esetleg arra számíthatok,hogy a leendő 2.5m-es darab ügyesebben szól?

Volt egy ilyen 2x8 méteres kábel párom, amit 2 db-ban 2x 4m-ben adtam el. Itt volt a legegyértelműbb a dolog:
viewtopic.php?f=64&t=185735
De volt 2x 5m es AQ R.33 kábelem is használatban amiből lett 1x 3,5 m + 1x1,5m jelenleg ezt használom itt is észrevehető volt de itt azért kisebb mértékben, mert a hossz változás itt nem volt akkora mértékű.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Most már tudom, hogy amiért a 33-ast jobbnak hallottam az azért volt mert:
[/quote/]
Ez fontos info számomra.
A most kölcsönkapott kábel 5m hosszú.Ezt nagyon szétvagdosnám
Így legalább 2 párat adnék vissza
A lényeg,hogy esetleg arra számíthatok,hogy a leendő 2.5m-es darab ügyesebben szól?
[/quote/]
Ez fontos info számomra.
A most kölcsönkapott kábel 5m hosszú.Ezt nagyon szétvagdosnám

Így legalább 2 párat adnék vissza

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Nekem is vol VDH D352-es kábelem. Ha jól emlékszem vlágosbarna volt a színe. Azt váltotta egy Kimber 8TC. Ha jól tudom, a Kimber tisztán réz kábel. Próbáltam előtte más kábeleket is, ezüst vagy szén ötvözettel, nem jöttek be.
- Tctronic
- Beköltözött
Anno próbáltam én is feljebb lépni AQ Rocket 88-ra. Vettem is egyet gyári szerelésű 2x6,5m -e párat:Alex_Aston írta: ↑2025.01.03., pén. 18:48Én anno, bő 2 éve a csupasz VDH D352-t váltottam gyári szerelésű Rockerlt 33-ra. Jobb lett a hang. De mivel gyári volt, nem bántottam.
Most bő 1 hónapja volt eladó Rocket 88, pont a nekem megfelelő méretben, KáCsa BP-6220G dugókkal. Örültem is neki, hogy nem gyári, ilyenre vártam (vagy csupaszra).
Nem is próbáltam ki dugóval, rögtön leszedtem róla, blankoltam, és bekötöttem.
A különbség saját fülre nagyobb volt, mint anno a D352 után a Rocket 33.
Úgy vagyok vele, ha 1,5-2 évente le kell esetleg vágni belőle 1cm-t, akkor sem fog elfogyni 20 év alatt sem annyira, hogy rövid legyen.
Viszont azóta még jobban vigyorogva hallgatom a zenéket, annyival jobb. Biztos vagyok benne, hogy a csupasz bekötés miatt van ennek egy része.
viewtopic.php?f=64&t=172122
Fura módon azt tapasztaltam, hogy kevésbé tetszett mint a saját 33-asom. Gondolkodtam hogy ez meg hogy a fenében lehet, amikor mindenhol a 88-ast írták jobbnak, ráadásul ezen van DBS zajcsökkentő is?

Most már tudom, hogy amiért a 33-ast jobbnak hallottam az azért volt mert:
2. a 33-on nem volt banándugó, hanem csak csupasz kábelvég. A 88-ason volt banándugó, de abból is csak a gyengébb mivel CinemaQuest verzió volt. Ráadásul egyik végén bi-wire verziós volt.
Mivel gyári szerelésű volt a 88-as nem volt kedvem elvágni. Szerintem ha azonos hosszban azt is csupasz kábelvéggel teszteltem volna, valószínűleg más lett volna a teszt eredménye. Így viszont inkább eladtam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2025.01.03., pén. 19:13-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Most bő 1 hónapja volt eladó Rocket 88, pont a nekem megfelelő méretben, KáCsa BP-6220G dugókkal. Örültem is neki, hogy nem gyári, ilyenre vártam (vagy csupaszra).
Úgy vagyok vele, ha 1,5-2 évente le kell esetleg vágni belőle 1cm-t, akkor sem fog elfogyni 20 év alatt sem annyira, hogy rövid legyen.
Viszont azóta még jobban vigyorogva hallgatom a zenéket, annyival jobb. Biztos vagyok benne, hogy a csupasz bekötés miatt van ennek egy része.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Én anno, bő 2 éve a csupasz VDH D352-t váltottam gyári szerelésű Rockerlt 33-ra. Jobb lett a hang. De mivel gyári volt, nem bántottam.
Csak a Marantz! :-D
Igen van. Elvben az a jobb, ha kapacitás/m és induktivitás/m is minél kisebb. De kábel/vezeték eredő és főleg hangzás tulajdonságát sok egyéb anyag és szerkezet fizikai tulajdonság eredője határozza meg egy adott környezetben, végpontokat összekötve. A valódi high-end kábel gyártók ezekből "főzik" ki a kábel családjaikat.
Most nézem, a capacitance-t is rosszul írtam, ott egy "n" maradt ki.
Bocsánat, egy újabb elütés: inductance-t akartam írni.
Nézegettem egyik másik kábel leírását, és ott karekterisztika címszó alatt megadtak "capacitnace néven Pf/M, illetve inuctance címen uH/M at 1KHZ mértékegységgel számadatokat. Ezeknek van jelentősége, lehet következtetni valamire?
- Tctronic
- Beköltözött
Az oxidáció témához: Mivel ez engem is aggasztott elvégeztem két erre vonatkozó kísérletet a saját AQ Rocket 33 kábelekkel. (2x4 eres tömör réz kábel eltérő vastagságú és anyagminőségű szálakból, 14AWG)
1. A hangsugárzó kábelvégeket sima ónnal befuttattam, korrózió gátlás céljából. Az eredmény fakó hang, mintha egy függönyt behúztak volna. Sutty le is vágtam és újra blankoltam. (Ezüsttartamú forrasztó ónnal már nem ismételtem meg a kísérletet)
2. A hangsugárzó kábelvégeket hosszas használat (több mint egy év) után visszavágtam , blankoltam. Ezután próbáltam összehasonlítani a régi és az új kábelvéggel a hangot. Saját rendszerben saját füllel : lehet hogy az új kábelvéggel kicsit mintha jobb lett volna, de inkább hibahatáron belül volt a dolog szerintem. Félek tőle más, de még lehet én sem tudtam volna vakteszten különbséget tenni közte.
(+1 banándugóval sima ónnal forrasztva: legfakóbb , legdöglöttebb hang)
Szóval nyugodtan hallgatom tovább
Más kábelnél pl sodrott, vékony szálas, , vagy eltérő anyagminőség esetén pl ezüstözött réz stb, és más rendszer esetén lehet más lenne az eredmény. Ha nem gyári szerelésű kábelekről van szó érdemes elvégezni ezeket az egyszerű és olcsó kísérleteket. Aztán mindenki döntse el magának.
Mj: Hangsugárzón MONACOR BP-405G banándugós, bedugós szorítós terminál (ezzel kapcsolatban majd írok egy kis érdekességet) Erősítőn: CMC-858-S-AG banándugós, bedugós szorítós terminálok.
1. A hangsugárzó kábelvégeket sima ónnal befuttattam, korrózió gátlás céljából. Az eredmény fakó hang, mintha egy függönyt behúztak volna. Sutty le is vágtam és újra blankoltam. (Ezüsttartamú forrasztó ónnal már nem ismételtem meg a kísérletet)
2. A hangsugárzó kábelvégeket hosszas használat (több mint egy év) után visszavágtam , blankoltam. Ezután próbáltam összehasonlítani a régi és az új kábelvéggel a hangot. Saját rendszerben saját füllel : lehet hogy az új kábelvéggel kicsit mintha jobb lett volna, de inkább hibahatáron belül volt a dolog szerintem. Félek tőle más, de még lehet én sem tudtam volna vakteszten különbséget tenni közte.
(+1 banándugóval sima ónnal forrasztva: legfakóbb , legdöglöttebb hang)
Szóval nyugodtan hallgatom tovább

Más kábelnél pl sodrott, vékony szálas, , vagy eltérő anyagminőség esetén pl ezüstözött réz stb, és más rendszer esetén lehet más lenne az eredmény. Ha nem gyári szerelésű kábelekről van szó érdemes elvégezni ezeket az egyszerű és olcsó kísérleteket. Aztán mindenki döntse el magának.

Mj: Hangsugárzón MONACOR BP-405G banándugós, bedugós szorítós terminál (ezzel kapcsolatban majd írok egy kis érdekességet) Erősítőn: CMC-858-S-AG banándugós, bedugós szorítós terminálok.
- Voyager
- V.I.P.
Ez csak arra az esetre jó, amikor nagy méreteltérés van. Bár ilyenkor a krimpelés sokkal jobb megoldás.juliush írta: ↑2025.01.03., pén. 16:59Mármint tápvezetékekhez...gondolom...nem hangfalkábel rögzítéséhez.arzachel írta: ↑2025.01.03., pén. 16:47Ez egy jó ötlet:
https://www.facebook.com/watch/?v=541164805418379
Mármint tápvezetékekhez...gondolom...nem hangfalkábel rögzítéséhez.arzachel írta: ↑2025.01.03., pén. 16:47Ez egy jó ötlet:
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Voyager
- V.I.P.
Na OK, de puszta kézzel nem tapizzuk a "szűz" vezetékeket. A bőrről olyan szennyeződések kerülnek a felületre, hogy Rudibának tényleg igaza lesz, és másnapra beoxidálódik.arzachel írta: ↑2025.01.03., pén. 16:47Ez egy jó ötlet:
- Voyager
- V.I.P.
Megnézném azt az embertelen környezetet, ahol egy 4N tisztaságú OFC réz napok alatt oxidálódni kezd.
A nagyon magas páratartalom valóban gyorsíthatja az oxidációt, ahogy a levegőben lévő szennyeződések (füst, por stb.) is, de még rendkívül mostoha körülmények között sem lesz mérhető változás napokon belül.
Otthoni körülmények között szerintem nagyon nehéz korrekt kötést készíteni, és abban minden józan ember egyetért, hogy a vezeték eredeti, gyári tulajdonságait azonos minőségben reprodukálni a csatlakozások során szinte lehetetlen. Ezért az átlagember számára nem érdemes a gyárilag szerelt kábeleket módosítani.
Aki a csupasz vezetékek beszorítása után néhány nappal már megváltozott hangminőséget tapasztal, annak javasolt egy alapos vizsgálat a neurológián, vagy egyszerűen tisztíttassa ki a fülét.
Sokkal nagyobb gondot okoz az, ha (már az erősítő és hangsugárzó termináljait muszáj használni) gyenge minőségű csatlakozókat használnak, főleg helytelenül szerelve.
Egyébként ez esetben is a legjobb, ha mindenki maga tesz próbát.
A nagyon magas páratartalom valóban gyorsíthatja az oxidációt, ahogy a levegőben lévő szennyeződések (füst, por stb.) is, de még rendkívül mostoha körülmények között sem lesz mérhető változás napokon belül.
Otthoni körülmények között szerintem nagyon nehéz korrekt kötést készíteni, és abban minden józan ember egyetért, hogy a vezeték eredeti, gyári tulajdonságait azonos minőségben reprodukálni a csatlakozások során szinte lehetetlen. Ezért az átlagember számára nem érdemes a gyárilag szerelt kábeleket módosítani.
Aki a csupasz vezetékek beszorítása után néhány nappal már megváltozott hangminőséget tapasztal, annak javasolt egy alapos vizsgálat a neurológián, vagy egyszerűen tisztíttassa ki a fülét.
Sokkal nagyobb gondot okoz az, ha (már az erősítő és hangsugárzó termináljait muszáj használni) gyenge minőségű csatlakozókat használnak, főleg helytelenül szerelve.
Egyébként ez esetben is a legjobb, ha mindenki maga tesz próbát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2025.01.03., pén. 17:00-kor.
Nem jól:)))zoli73 írta: ↑2025.01.03., pén. 16:42Ez hogyan aránylik a hálózati, és összekötő kábeleidhez?supravox írta: ↑2025.01.03., pén. 16:26Onnan,hogy kaptam kölcsön és ezt hallgatom egy hete.Rock60 írta: ↑2025.01.03., pén. 16:08
A legfontosabb kérdés szerintem az, hogy miért gondolod, hogy egy baromi olcsó kábel kiszolgálja az igen csak felső kategóriás rendszeredet ?
Persze, előfordulhatnak árukhoz képest jó vételek, de nagy csodák nincsenek.
Szerintem már egy olyan rendszerbe is, aminek az ára " csak " a hangfaladdal megegyező értékű, minimum 1.5 milliós hsz. kábel kell, természetesen a gyári szerelésű csatlakozóival.
A teljes setup értékét szem előtt tartva 2 millió feletti kábelek között keresgélnék. / Van tippem is, de az más kérdés./
Minden ( sokkal ) olcsóbb próbálkozás agyonüti a készülékeid képességét.
Nem kicsit. Nagyon.
Az eredeti kérdésre visszatérve.
Sodrott rézkábelek hosszútávon nem alkalmasak pőrén a szorongatásra, főleg, ha néha bontva is vannak, mert szétmállanak. Ok, néha le lehet vágni belőle, de az előbbiek miatt szerintem ez Számodra nem opció.
Az egyetlen kábel, amiről tudom, hogy árához képest nagyon - nagyon jó és bírja is a gyűrődést, az a Bese - féle Alisca Black Line.
Az egy relatíve kevés szálból készített masszív kábel, amit bátran lehet szorongatni, gyártója, B. Attila is csupaszon használja a rendszerébe, másoknak is úgy ajánlja, maximum a végeket ezüst tartalmú cinnel futtatva...
Ja és az tutti,hogy erre nem költök csilliókat mert az egész kábelmizériát ordas lenyúlásnak gondolom.![]()
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára supravox 2025.01.03., pén. 16:56-kor.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Ez hogyan aránylik a hálózati, és összekötő kábeleidhez?supravox írta: ↑2025.01.03., pén. 16:26Onnan,hogy kaptam kölcsön és ezt hallgatom egy hete.Rock60 írta: ↑2025.01.03., pén. 16:08A legfontosabb kérdés szerintem az, hogy miért gondolod, hogy egy baromi olcsó kábel kiszolgálja az igen csak felső kategóriás rendszeredet ?
Persze, előfordulhatnak árukhoz képest jó vételek, de nagy csodák nincsenek.
Szerintem már egy olyan rendszerbe is, aminek az ára " csak " a hangfaladdal megegyező értékű, minimum 1.5 milliós hsz. kábel kell, természetesen a gyári szerelésű csatlakozóival.
A teljes setup értékét szem előtt tartva 2 millió feletti kábelek között keresgélnék. / Van tippem is, de az más kérdés./
Minden ( sokkal ) olcsóbb próbálkozás agyonüti a készülékeid képességét.
Nem kicsit. Nagyon.
Az eredeti kérdésre visszatérve.
Sodrott rézkábelek hosszútávon nem alkalmasak pőrén a szorongatásra, főleg, ha néha bontva is vannak, mert szétmállanak. Ok, néha le lehet vágni belőle, de az előbbiek miatt szerintem ez Számodra nem opció.
Az egyetlen kábel, amiről tudom, hogy árához képest nagyon - nagyon jó és bírja is a gyűrődést, az a Bese - féle Alisca Black Line.
Az egy relatíve kevés szálból készített masszív kábel, amit bátran lehet szorongatni, gyártója, B. Attila is csupaszon használja a rendszerébe, másoknak is úgy ajánlja, maximum a végeket ezüst tartalmú cinnel futtatva...
Ja és az tutti,hogy erre nem költök csilliókat mert az egész kábelmizériát ordas lenyúlásnak gondolom.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech