Nekem az összes kábelem Nirvana ( hangfal , XLR , RCA ) Szerintem nagyon jó kábelek .
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Shelby
- Fórumlakó
- Értékelés: 121
Re: Nirvana hangfalkábel 2 m
A Blue Heaven belépő kábel , a Red Dawn már jobb .
Nekem az összes kábelem Nirvana ( hangfal , XLR , RCA ) Szerintem nagyon jó kábelek .
"Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. " ESTERHÁZY PÉTER
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 91
Szia, szerintem nézz utána..., ez már legenda, már nem gyártják és elég ritkán van eladó. Az évnek már vége van !!!, de mivel január 1. van csak és meszólítottál Neked az ára még 200 ezer, de aki már utánad érdelődik annak már visszáll az ára 290 ezerre, és nem minden áron eladó.
Ha komolyan érdekel írj privátban vagy e-mailban.
Ha komolyan érdekel írj privátban vagy e-mailban.
Re: Kábelezzünk
Irigylem a határozott magabiztosságodat.gomolalaci írta: ↑2024.12.31., kedd 20:50Az ok egyszerű: a bőrhatás. Vagy a magyart nem kedvelőknek, skin...gomolalaci írta: ↑2024.12.29., vas. 21:03
Biztos vagyok benne! Egy vastag, bármilyen kábel (kivéve a több ampert igénylő) nem jó a nagy keresztmetszete miatt![]()

Üdv!
Egy Nordost Blue Heaven (3 m) kábelem van, nem kell már ez a hosszúság, a Nirvana jó váltás lehet?
Nem néztem utána, mi a kábel alapanyaga?
Egy Nordost Blue Heaven (3 m) kábelem van, nem kell már ez a hosszúság, a Nirvana jó váltás lehet?
Nem néztem utána, mi a kábel alapanyaga?
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Az ok egyszerű: a bőrhatás. Vagy a magyart nem kedvelőknek, skin...white-tiger írta: ↑2024.12.30., hétf. 11:29Na, ez az amit meghallgatás nélkül alapból sem hiszek el.gomolalaci írta: ↑2024.12.29., vas. 21:03Biztos vagyok benne! Egy vastag, bármilyen kábel (kivéve a több ampert igénylő) nem jó a nagy keresztmetszete miattwhite-tiger írta: ↑2024.12.29., vas. 12:33
Na, arra kíváncsi lennék, különösen a magasabb kategóriájú D7-D8-nál... És a
bármelyikre is. Vagyis Rudi bácsi legkisebb kábele is jobb mondjuk a D8-nál...?![]()
![]()
![]()
A keresztmetszeten kívül sok más paraméter meghatározó még, egyet kiemelni
közülük - még ha azt a legfontosabbnak vennénk is - alapvető tévedés forrása lehet.
Erősítőnél viszont nem mindegy hogy milyen energiát képes átvinni - ott számít a
keresztmetszet, ez szerintem is igaz.
A gondolkodás nem megerőltető...
És D8...
Valaki?
Mellesleg valaki ismeri a Qualiton hangfalkábelét?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Na, ez az amit meghallgatás nélkül alapból sem hiszek el.gomolalaci írta: ↑2024.12.29., vas. 21:03Biztos vagyok benne! Egy vastag, bármilyen kábel (kivéve a több ampert igénylő) nem jó a nagy keresztmetszete miattwhite-tiger írta: ↑2024.12.29., vas. 12:33Na, arra kíváncsi lennék, különösen a magasabb kategóriájú D7-D8-nál... És agomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49
Mindegyik olyan merev, mint a fagyott kutya lába, és Rudi bármelyik kábele egy helyben hagyja![]()
Nem reklám volt!!!
bármelyikre is. Vagyis Rudi bácsi legkisebb kábele is jobb mondjuk a D8-nál...?![]()
![]()

A keresztmetszeten kívül sok más paraméter meghatározó még, egyet kiemelni
közülük - még ha azt a legfontosabbnak vennénk is - alapvető tévedés forrása lehet.
Erősítőnél viszont nem mindegy hogy milyen energiát képes átvinni - ott számít a
keresztmetszet, ez szerintem is igaz.
-
- Fórumlakó
Biztos vagyok benne! Egy vastag, bármilyen kábel (kivéve a több ampert igénylő) nem jó a nagy keresztmetszete miattwhite-tiger írta: ↑2024.12.29., vas. 12:33Na, arra kíváncsi lennék, különösen a magasabb kategóriájú D7-D8-nál... És agomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49Mindegyik olyan merev, mint a fagyott kutya lába, és Rudi bármelyik kábele egy helyben hagyja![]()
Nem reklám volt!!!

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Nem, ez nem jó. Erről van szó: viewtopic.php?f=147&t=42133Taarzan írta: ↑2024.12.29., vas. 18:51És ez jó? ....gomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49... úgy mosta a mélyeket, ahogy kell. A legolcsóbb Hidiamond sem csinál ilyet.![]()
Minden tiszteletem mellett de nem R kábelről -barmily legyen is jó vagy még jobb... - kérdeztem.
Mivel fogalmam sem volt miről/kiről is írtál rákerestem, nem lett több ismeretem.
És ez jó? ....gomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49... úgy mosta a mélyeket, ahogy kell. A legolcsóbb Hidiamond sem csinál ilyet.

Minden tiszteletem mellett de nem R kábelről -barmily legyen is jó vagy még jobb... - kérdeztem.
Mivel fogalmam sem volt miről/kiről is írtál rákerestem, nem lett több ismeretem.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Rudi bácsi legújabb kábele a rendszeremben úgy mosta a mélyeket, ahogy kell. A legolcsóbb Hidiamond sem csinál ilyet.white-tiger írta: ↑2024.12.29., vas. 12:33Na, arra kíváncsi lennék, különösen a magasabb kategóriájú D7-D8-nál... És agomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49Mindegyik olyan merev, mint a fagyott kutya lába, és Rudi bármelyik kábele egy helyben hagyja![]()
Nem reklám volt!!!
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Na, arra kíváncsi lennék, különösen a magasabb kategóriájú D7-D8-nál... És agomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49Mindegyik olyan merev, mint a fagyott kutya lába, és Rudi bármelyik kábele egy helyben hagyja![]()
Nem reklám volt!!!
bármelyikre is. Vagyis Rudi bácsi legkisebb kábele is jobb mondjuk a D8-nál...?

- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Nekem van egy D3-am, 10 éve biztosan. Hát én nem gondolnám róla, hogy merev, vagyis kinek mi. (nekem bejön a menetes rászorítási lehetőség, nyilván nem véletlen ötlet volt :) )gomolalaci írta: ↑2024.12.28., szomb. 20:49Mindegyik olyan merev, mint a fagyott kutya lába, és Rudi bármelyik kábele egy helyben hagyja![]()
Nem reklám volt!!!
Van aq1 rca kábelem kettő fajta is (bigdewil féle), azok jóval merevebbek pl. de van otthon más fórumtársunk diy kábele, az pl. tök rugalmas, laza, hajlékony.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
-
- Fórumlakó
Mindegyik olyan merev, mint a fagyott kutya lába, és Rudi bármelyik kábele egy helyben hagyja

Nem reklám volt!!!
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
HiDiamond hangfalkábelekben milyen különbségek vannak?
Külső/csatlakozók/anyaghasználat és hang
D4, D5, D7.
Külső/csatlakozók/anyaghasználat és hang
D4, D5, D7.
Szuper ennyiből mozi szobát, zeneszobát lehet építeni kompletten…..Rock60 írta: ↑2024.12.16., hétf. 21:20Na, én ebből az egyszerűbb drótból fogom készíteni az ösvényeimet.Voyager írta: ↑2024.12.16., hétf. 20:42
Itthon is kapható a kistestvére.
https://www.avstream.hu/spd/avs278100/A ... preme-3-0M
Vincze Janival már lebeszéltem, ha veszek 80 métert, ad 5% kedvezményt...
![]()

Meg a különálló épület is simán beleférne…
"Az igazi barát szemből támad."
Na, én ebből az egyszerűbb drótból fogom készíteni az ösvényeimet.Voyager írta: ↑2024.12.16., hétf. 20:42
Itthon is kapható a kistestvére.
Vincze Janival már lebeszéltem, ha veszek 80 métert, ad 5% kedvezményt...

- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Itthon is kapható a kistestvére.KLajos írta: ↑2024.12.16., hétf. 20:35https://www.hifi-bamberg.de/ansuz-acous ... /SW11643.1
A világ minden pénzét el lehet szórni, ha valakinek ez a gyengéje.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Már bocsánat a mi szócskáért...
Mi a f...sz???KLajos írta: ↑2024.12.16., hétf. 20:35https://www.hifi-bamberg.de/ansuz-acous ... /SW11643.1
Már bocsánat a mi szócskáért...

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 65
https://www.hifi-bamberg.de/ansuz-acous ... /SW11643.1
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Ja, nincs kizárva. Tényleg.SoundMania írta: ↑2024.12.15., vas. 15:47
Hát, ennek annyi pont az esélye. Mint a sokmilliárd csillag egy adott állására. És időt is annyit kell várni rá. Nem lehetetlen, de a 8milliárd ember életében jó ha 1x megadatik valakinek. Mivel te azt állítod neked meg volt, a többiek lemondhatnak az ilyen csodáról. :)
Ahogyan az sem, hogy követve téged, mármint a drága drótjaidat, örökre lemaradnak valami olyan hangi élményről, ami fontos lenne nekik, ill. fontos lett volna; és elkanyarodnak arra a területre, amely a te-fajta preferencia... az sem az ördögtől való, lehet velük akár zenét is hallgatni, meg, mondjuk, ha egyezik a hangi ízlésetek, vagy hogy mit kerestek a zenében, akkor szinte apostoli jócselekedet történt, és mindenki örül. Jó helyre kerül a sok pénz.
Ha pedig nem egyeznek a fenti dolgok, akkor szimplán tévútra kerültek, azért a jó sok pénzért.
Én ezt innen, messziről nem tudom megmondani, kinek mi jut. Túl sok a változó.
Ami tényként elfogadható, hogy kialakult egy olyan kör, akik sikeresen kiszakadtak az általad sugallt / mások által állított drágadrót-birodalomból, ráadásul komoly hangélmény-többlettel gazdagodva.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- Voyager
- V.I.P.
Beszarok rajtatok.SoundMania írta: ↑2024.12.15., vas. 15:47Hát, ennek annyi pont az esélye. Mint a sokmilliárd csillag egy adott állására. És időt is annyit kell várni rá. Nem lehetetlen, de a 8milliárd ember életében jó ha 1x megadatik valakinek. Mivel te azt állítod neked meg volt, a többiek lemondhatnak az ilyen csodáról. :)chord_ írta: ↑2024.12.15., vas. 08:57Nagyon egyszerű a válasz.Rock60 írta: ↑2024.12.14., szomb. 11:22Most aztán jól megkaptam...![]()
Nem terveztem ráhúzni árnyékolóharisnyát sem szakszerűen, sem szakszerűtlenül.
Te sem pártolod az árnyékolást, akkor most mi a probléma ?
A kérdés az, hogy Cables azért nem tesz árnyékolást a kábeleire, mert nem tartja jónak, vagy azért, mert képtelen rá.
Szerintem, ha értelmét látná, megküzdene a feladattal valahogyan...![]()
Abban a koordináta-rendszerben, amelyekben te meg én meg Cables meg stb.. mozgunk, tehát nem SM, ki kell próbálni.
Ha van beáldozható krumpli drótod, húzd le az árnyékoló harisnyát.
Vagy húzd le a műanyag / pamut 'kígyóbőrt'.
Vagy a sima pc 220-as drótról szedd le a külső vastag pvc szigetelést, a drótokon maradjon nyilván.
A hang minden esetben 'fellélegzik'; az összekötőknél, vagy digitális összekötőknél a hatás egészen drámai.
Minden, de szó szerint minden, amibe belehúzod a drótjaidat, otthagyja a hangi lenyomatát.
Ha esetleg nem ezt hallod, akkor te vagy a rendszered másképp érzékeny dolgokra.
A magánvéleményem az, hogy itt nem csak az anyag kritikus, meg a gusztustalan PVC pszichés eltávolítás-érzete, meg a dielektrikus eltérések, hanem valami a rezgésekkel is lehet, hogy melyik cucc mennyire és hogyan 'szorítja' a benne lévő drótot.
Adott csillagállásoknál az ilyen ráközelítéssel összerakott dolgok SM csodadrótjait lazán beelőzhetik.
'In selected theatres only' természetesen.
- Voyager
- V.I.P.
SoundMania írta: ↑2024.12.15., vas. 15:47Hát, ennek annyi pont az esélye. Mint a sokmilliárd csillag egy adott állására. És időt is annyit kell várni rá. Nem lehetetlen, de a 8milliárd ember életében jó ha 1x megadatik valakinek. Mivel te azt állítod neked meg volt, a többiek lemondhatnak az ilyen csodáról. :)chord_ írta: ↑2024.12.15., vas. 08:57Nagyon egyszerű a válasz.Rock60 írta: ↑2024.12.14., szomb. 11:22Most aztán jól megkaptam...![]()
A kérdés az, hogy Cables azért nem tesz árnyékolást a kábeleire, mert nem tartja jónak, vagy azért, mert képtelen rá.
Abban a koordináta-rendszerben, amelyekben te meg én meg Cables meg stb.. mozgunk, tehát nem SM, ki kell próbálni.
Vagy a sima pc 220-as drótról szedd le a külső vastag pvc szigetelést, a drótokon maradjon nyilván.
A hang minden esetben 'fellélegzik'; az összekötőknél, vagy digitális összekötőknél a hatás egészen drámai.
Minden, de szó szerint minden, amibe belehúzod a drótjaidat, otthagyja a hangi lenyomatát.
Ha esetleg nem ezt hallod, akkor te vagy a rendszered másképp érzékeny dolgokra.
A magánvéleményem az, hogy itt nem csak az anyag kritikus, meg a gusztustalan PVC pszichés eltávolítás-érzete, meg a dielektrikus eltérések, hanem valami a rezgésekkel is lehet, hogy melyik cucc mennyire és hogyan 'szorítja' a benne lévő drótot.
Adott csillagállásoknál az ilyen ráközelítéssel összerakott dolgok SM csodadrótjait lazán beelőzhetik.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
Hát, ennek annyi pont az esélye. Mint a sokmilliárd csillag egy adott állására. És időt is annyit kell várni rá. Nem lehetetlen, de a 8milliárd ember életében jó ha 1x megadatik valakinek. Mivel te azt állítod neked meg volt, a többiek lemondhatnak az ilyen csodáról. :)chord_ írta: ↑2024.12.15., vas. 08:57Nagyon egyszerű a válasz.Rock60 írta: ↑2024.12.14., szomb. 11:22Most aztán jól megkaptam...SoundMania írta: ↑2024.12.14., szomb. 09:45
Nem, ahhoz nem. De a jó(!) árnyékolás az nem annyiból áll, hogy ráhúzol egy árnyékolóharisnyát! De azon a szinten amit sokan csináltok a kábelekkel/ösvényekkel, nem vár az ember több hozzáértést. Ha viszont lenne több a birtokotokban, nem telne ilyen gyorsan ez a témakör a hozzászólásokkal. Illetve merőben másmilyen kérdések merülnének fel.![]()