zoli73 írta: ↑2024.12.30., hétf. 09:01
….
Annak ellenére, hogy én sem vagyok hálózati szűrő párti, valóban nem szabad általánosítani.
Sajnos én sem milliós, pláne nem többmilliós hálózati szűrőt nem engedhetek meg magamnak, és tapasztalataim is csak közvetetten vannnak ilyen készülékekkel. Én csak olcsóbb eszközökkel próbálkoztam, a legkomolyabb(legdrágább) egy PS Audio PPP volt, de összességében nekem az sem nyerte el a tetszésem.
Ismerősök tapasztalata, kereskedők demoi, illetve beszámolók alapján nekem az jött le, hogy a jó hálózati szűrők ettől jóval feljebb keresendők, és bizony vannak is. Így, csak ilyen alsó polcos termékekkel szerzet tapasztalatok alapján, dőreség kijelenteni, hogy a hálózati szűrők sz@rok. Ez olyan savanyú a szőlő megközelítés.
Azzal a hsz- emmel indítottam el a lavinát, hogy megkérdeztem, egy hifi lánc elé, ha már van tápösvény, akkor mekkora értékű tápszűrő beszerzésén érdemes egyáltalán gondolkodni? A lánc teljes értékének a töredékébe kerüljön, vagy egy főkomponens árával megegyező értékű legyen inkább?
Nagyjából, erre a készülékre is igaz, hogy ha gyengébb, mint a lánc többi eleme, akkor ez lesz a gyenge láncszem, vagyis lefojtja, lerontja a hangot. Ha meg a lánc egészénél is többe kerül maga a tápszűrő- kondícionáló, akkor az vajon bölcs döntés -e? Mert abból az összegből lehet már egy kategória ugrást is megvalósítani, venni egy jobb dac- ot, vagy jobb erősítőt, vagy jobb hangfalat…
Abban is érzek némi igazságot, ha a tápszűrő a legjobb eleme a láncnak, vagyis a legerősebb láncszem, akkor a láncban levő összes készülék hangját javítja. De ezt el lehet mondani egy tápkábelről, vagy egy hangfalról is. Ha az ipad- em fejhallgató kimenetére rádugom a Meze Empyrean fejhallgatómat, nagyon jó hangot fogok hallani, sokkal jobbat, mint egy gyenge fejhallgatóval.
Az az alkatrész, ami nincs a jel útjában, az nem szól bele a hangba. A hangváltó a hangfalban mégis ott van, kevesen hallgatunk szelessavú hangszórót, inkább a hangváltós, kompromisszumos megoldást használjuk többen….
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.