A Viborg biztosan jobb, mint a Sedna ?
[/quote]
A Viborg (http://www.viborgaudio.com/en/) egy kínai audiophile csatlakozó gyártó, a Sedna Design pedig a Schneider villanyszerelési "belépő kategória" fantázianeve. Szóval a Viborg biztosan jobb.

Nem tudom, hogy melyik megoldás jobb, tudományos bizonyítékok alapján.Rock60 írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:16Csatlakozások csillagpontnál : Biztosíték > ösvény > közösítő sín > drótocska > aljzat.
Csillagpont nálkül : Biztosíték > ösvény > aljzat. Két kötéssel kevesebb.
….
"Ez jó dolog és nem csak a bejáratottság miatt. A több évtized alatt a huzalok kristályszerkezete elkezd visszaalakulni a dróthúzás előtti kedvező alapállapotba "jobb lesz a huzal".cables írta: ↑2024.12.16., hétf. 10:57Ez jó dolog és nem csak a bejáratottság miatt. A több évtized alatt a huzalok kristályszerkezete elkezd visszaalakulni a dróthúzás előtti kedvező alapállapotba "jobb lesz a huzal".
Én úgy gondolom, hogy senki ne úgy tekintsen az ösvény kiépítésre, hogy ezzel megoldotta a zaj problémát, legalább olyan fontos, hogy a tápkábelek megválasztásával gondoskodjon arról, hogy az egy elosztóba zaj szempontból összecsatolt készülékeit egymástól is elválassza. Esetleg több elosztó használatával. Ezzel is érdemes kísérletezni!
Akár még igaz is lehet, de ezt az összefüggést nem ismerem, ezért nem tűnik logikusnak és illogikusnak sem.
Nyilván direkt hagytad ki a "Csillagpont nálkül " verzióból a "drótocskát".Rock60 írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:16Csatlakozások csillagpontnál : Biztosíték > ösvény > közösítő sín > drótocska > aljzat.
Csillagpont nálkül : Biztosíték > ösvény > aljzat. Két kötéssel kevesebb.
Aztán lehet, hogy én értettem félre valamit..
Csatlakozások csillagpontnál : Biztosíték > ösvény > közösítő sín > drótocska > aljzat.
Nem értem az aggályodat? Milyen több anyagváltás?Rock60 írta: ↑2024.12.28., szomb. 15:25Emlékszem a linkelt elosztóra...
Elméletileg jónak tűnik, a szerelhetősége is kényelmesebb, de úgy kettővel több a csatlakozás és az anyagváltás.![]()
Ahhoz képest, mintha az automatától a kábel megszakítás nélkül vinné a delejt az első aljzatig és onnan tovább, az utolsóig / Ha az aljzat kialakítása lehetővé teszi./
Emlékszem a linkelt elosztóra...
Akkor nincs más hátra mint előre!Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:55Ahol most építkezek ott akár 4 méteres szondát is le lehet küldeni úgy, hogy teljesen homogén a talaj és több km körzetben nincs távvezeték-tartóoszlop.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:25Mindenképp csináld meg.Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:21
Az jó, hogy Nálad nincs ilyen gond. Kíváncsi leszek, hogy a dedikált tápvezeték mekkora előrelépés lesz nálam, mert most is egészen elképesztő a zajmentesség.
Most épülget a másik házam, ahol még sok mindent fel kell újítani, de lehet kiépítek egy brutális földszondát gyorsba. A talaj nálunk rétláptalaj, ami igen kedvező a jó földelésnek.
Kis befektetés nagy megtérülés.
https://www.villamossag.com/FSZ-200-Fol ... szt-3mm/2m
Én ilyet vettem csak hosszabbat.
Ahol most építkezek ott akár 4 méteres szondát is le lehet küldeni úgy, hogy teljesen homogén a talaj és több km körzetben nincs távvezeték-tartóoszlop.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:25Mindenképp csináld meg.Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:21Az jó, hogy Nálad nincs ilyen gond. Kíváncsi leszek, hogy a dedikált tápvezeték mekkora előrelépés lesz nálam, mert most is egészen elképesztő a zajmentesség.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 13:35Aha.
Tényleg nincs földelése.Helyes
De mondom semmilyen bajom nincs.
Sőt.
Mikor megcsináltam és először bekapcsoltam a hifit.
Az tűnt fel,hogy mennyire zajmentes lett.
Például
az mc fonómnak nulla brummja van.
De az egész hangképnek lett a sötétebb csendje.
Jelentsen ez bármit is.
Ettől persze minden kontúrosabb lett.
Meg ecetera blablabla ahogy a lányom mondaná.
Szóval nem ragoznám tovább.
K...a jó.
Most épülget a másik házam, ahol még sok mindent fel kell újítani, de lehet kiépítek egy brutális földszondát gyorsba. A talaj nálunk rétláptalaj, ami igen kedvező a jó földelésnek.
Kis befektetés nagy megtérülés.
https://www.villamossag.com/FSZ-200-Fol ... szt-3mm/2m
Én ilyet vettem csak hosszabbat.
Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:21Az jó, hogy Nálad nincs ilyen gond. Kíváncsi leszek, hogy a dedikált tápvezeték mekkora előrelépés lesz nálam, mert most is egészen elképesztő a zajmentesség.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 13:35Aha.
Sőt.
Például
Jelentsen ez bármit is.
K...a jó.
Az jó, hogy Nálad nincs ilyen gond. Kíváncsi leszek, hogy a dedikált tápvezeték mekkora előrelépés lesz nálam, mert most is egészen elképesztő a zajmentesség.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 13:35Aha.Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 13:29Szerintem a TV kettős szigetelésű, tehát nincs földelése. Esetleg a (kábel TV) koax árnyékolása, vagy ha nincs galvanikusan (azaz optikai kábellel) leválasztva a szolgáltató ethernet kábele, akkor az okozhat ilyen gondot.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 12:57Ezt hogy érted?
Brummos e a hang vagy ilyesmi?
A hálózathoz ELVILEG nem kapcsolódik.
A leválasztó trafótól 2x115V jön az ösvényen.A földhöz képest.
Az lehet,hogy a TV lan kábelén vagy a hdmi kábelen keresztül mégis csatlakozik a ház földjéhez..
Mert a TV a hálózatba van bedugva.
Lehet ki is próbálom mi van ha azt is az ösvényre dugom....
Sőt.
Például
Jelentsen ez bármit is.
K...a jó.
Aha.Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 13:29Szerintem a TV kettős szigetelésű, tehát nincs földelése. Esetleg a (kábel TV) koax árnyékolása, vagy ha nincs galvanikusan (azaz optikai kábellel) leválasztva a szolgáltató ethernet kábele, akkor az okozhat ilyen gondot.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 12:57Ezt hogy érted?
Az lehet,hogy a TV lan kábelén vagy a hdmi kábelen keresztül mégis csatlakozik a ház földjéhez..
Szerintem a TV kettős szigetelésű, tehát nincs földelése. Esetleg a (kábel TV) koax árnyékolása, vagy ha nincs galvanikusan (azaz optikai kábellel) leválasztva a szolgáltató ethernet kábele, akkor az okozhat ilyen gondot.supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 12:57Ezt hogy érted?
Igen, két szobában is ilyennel van kiépítve a fali csatlakozó. Szerintem csillagpontosan érdemes kötni, tehát minden terminál egy közös pontba (gyűjtősínre) csatlakozik.
Szimpatikus, és nem annyira horror az ára.
Ezt hogy érted?
És nem okoz föld -potenciál különbséget, vagy -hurok problémát? Mondjuk az utóbbi nem probléma, ha egyéb eszköz nem kapcsolódik galvanikusan más hálózatról a hifihez.
Fogalmam sincs, nem tudom milyen az.Rock60 írta: ↑2024.12.28., szomb. 11:56Köszi...Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 09:41Esetleg ha beépíthető kell. (ebből többel fel lehet szerelni egy táblára - rosszabbat nem vennék)
https://www.audiophonics.fr/en/schuko-i ... 15491.html
Minden képen beépíthetőt szeretnék, a falban lenne a mostani 2 x 5 aljzat helyére.
A Viborg biztosan jobb, mint a Sedna ?
Igen
Köszi...Voyager írta: ↑2024.12.28., szomb. 09:41
Esetleg ha beépíthető kell. (ebből többel fel lehet szerelni egy táblára - rosszabbat nem vennék)
https://www.audiophonics.fr/en/schuko-i ... 15491.html
Igen, bár ez elosztó. (nincs benne semmilyen szűrés, így magad eldöntheted, hogy akarsz-e vagy nem)Rock60 írta: ↑2024.12.27., pén. 23:32Lehet, hogy inkább az elosztó topicba való, de nem elosztó. Nem is ösvény...![]()
Az lenne a kérdésem, ismer-e valaki olyan sorolható, vagy egyben 5 darabos dugalj aljzatot, ami magasabb minőséget képvisel, mint az elterjedt Sedna, Legrand, stb, villanybolti típusok ?
Köszi.