Jó videó, köszi!
Érdekes, hogy a kátrányt találták a legmegfelelőbbnek. Gondolom ebből is és gyantából is van sokféle és valami speciális keveréket használnak.
Jó videó, köszi!
Ez már nekem is megfordult a fejemben, de az esetemben ez sehogy sem kivitelezhető. Egyik barátom, a saját készítésű erősítőiben rendszeresen alkalmazza ezt nagy sikerrel, de kizárólag toroid trafóknál.arzachel írta: ↑2024.12.27., pén. 13:28Én a búgó trafóimat kiöntöttem villamosipari műgyantával.Azóta csend van mint a temetőben.Semmi búgás nincsen.Shimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
Észrevettem hogy a mosógép,de csak ez hála az égnek zavarja a hifit nálam,azaz ahogy bekapcsoljuk és elindul a mosógép dobja,halk búgás jön a végfokokból,de csak a lassú dobfordulatoknál,tehát szakaszosan,amikor megy a dob búg,amikor megáll csend.Ez különösebben nem zavar,és ezért nem tennék dc blokkolót a hifi elé,és a kérdés arra vonatkozik,hogy ilyen esetben azonkívül hogy kézzel mosok,vagy mosógépet cserélek,van valami megoldás ennek a megszüntetésére?
A mosógép tápja elé valami esetleg?,vagy más ötlet,okosság?Kipróbálhatom egy másik aljzatba dugni,de azt csak egy próba elejéig működhetne,mert csak egy aljzat pár van a fürdőszobában,így ez sem lehet megoldás.
Értem én,lehet én is lecsaptam volna.dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 12:16
magas labda volt,na![]()
...hasonlóan viselkedett a vlmikori Exposure 3010S2-sem,amig lakásban voltunk,és a haveromnál a Magnum IA170-es is,nála egy picit segitett a helyzeten a régi Pointe 1.5 féle tápkábel...én nem foglakoztam vele,csak akkor lehetett észre venni amikor lejárt a zene/vagy szünet volt a számok között
![]()
Az lenne a valódi megoldás, hogy legalább a hifi gyártók elegendő gerjesztés tartalékú trafókat méretezzenek az analóg tápos készülékekbe, különösen a toroid trafóknál. Magyar viszonyokra illene legalább 250V/50hz hálózati feszültségnél (egyre több napelem miatt nyáron állandósulni fog a 250V) is valamennyi DC komponenst trafó rángatózás nélkül is elviselni. Ehhez vagy trafó lemezből kell több, vagy primer rézmenetből. De tudjuk, lehet azon spórolni. Az is spórolás, inkább kapcsitápot raknak bele, az könnyebb és olcsóbb, hangja olyan amilyen.
Ez egy jó megoldás akkor, ha nem melegszik a trafó.arzachel írta: ↑2024.12.27., pén. 13:28Én a búgó trafóimat kiöntöttem villamosipari műgyantával.Azóta csend van mint a temetőben.Semmi búgás nincsen.Shimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
Észrevettem hogy a mosógép,de csak ez hála az égnek zavarja a hifit nálam,azaz ahogy bekapcsoljuk és elindul a mosógép dobja,halk búgás jön a végfokokból,de csak a lassú dobfordulatoknál,tehát szakaszosan,amikor megy a dob búg,amikor megáll csend.Ez különösebben nem zavar,és ezért nem tennék dc blokkolót a hifi elé,és a kérdés arra vonatkozik,hogy ilyen esetben azonkívül hogy kézzel mosok,vagy mosógépet cserélek,van valami megoldás ennek a megszüntetésére?
A mosógép tápja elé valami esetleg?,vagy más ötlet,okosság?Kipróbálhatom egy másik aljzatba dugni,de azt csak egy próba elejéig működhetne,mert csak egy aljzat pár van a fürdőszobában,így ez sem lehet megoldás.
Szerintem, hogy halkan búg, vagy hangosabban , vagy néha hallatszik, néha nem, tök mindegy abból a szempontból, hogy a hangot általában rombolhatja a búgást kiváltó ok.Shimano írta: ↑2024.12.27., pén. 11:23
Biztos csak a halál,de mi más tud még ilyet prudukálni a dc-én kívül?Az biztos hogy mindkét végfok búg ha megy a mosógép,de csak akkor mikor lassan forog a dob,ezt már kifüleltem.Lehet ekkor fűt is,nem tudom.![]()
De köszi a javaslatot,konzultàlok egy villanyásszal,és áttetetem másik fázisra a mosógépet.Én is arra tippeltem hogy azonos fázison lehet a kettő,de nem nagy kaland ezen változtatni,így meg is teszem majd.
Én a búgó trafóimat kiöntöttem villamosipari műgyantával.Azóta csend van mint a temetőben.Semmi búgás nincsen.Shimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
magas labda volt,naShimano írta: ↑2024.12.27., pén. 10:03De vicces kedvében tetszik ma lenni dixie uraság!.dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 09:21ez elég magas labda,le kell csapni,mint a röpládásoknál, 3méteresbeShimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
A mosógép tápja elé valami esetleg?,vagy más ötlet,okosság?Kipróbálhatom egy másik aljzatba dugni,de azt csak egy próba elejéig működhetne,mert csak egy aljzat pár van a fürdőszobában,így ez sem lehet megoldás....el kell adni a Heed láncot
...maradhat a mosógép,füdőszoba is
![]()
![]()
A heed rendsze marad,és ezt már régen kőbe is véstem,tehát ha akarnám,(de nem akarom) sem tudnám ezt már átírni.
.
Olyan,jól működő,és viszonylag olcsó kütyü nincs véletlenül,amit bedugnék az aljzatba,és abba menne a mosógép tápja?Ismételten ez nagyon nem zavar,de ha van rá egyszerű megoldás,lehet meglépném.
Biztos csak a halál,de mi más tud még ilyet prudukálni a dc-én kívül?Az biztos hogy mindkét végfok búg ha megy a mosógép,de csak akkor mikor lassan forog a dob,ezt már kifüleltem.Lehet ekkor fűt is,nem tudom.istvan01 írta: ↑2024.12.27., pén. 10:41
Ha biztos vagy benne, hogy DC okozta trafó (toroid) búgást hallasz, akkor opció a DC blokkoló. De, mivel tapasztalatom szerint a DC blokkoló rontja, ronthatja a hangzást, ezért én nem tennék, ha zenében nem zavaró a búgás. Opció az is, "iszik vagy vezet" azaz zenél vagy mos. De ha mégis kell az DC blokkoló, akkor én inkább a mosógép elé tenném, a DC blokkoló ott is funkcionál. De, a mosógép teljes áramát kell átengedni a DC blokkolón, 2kW/10A vagy még több is lehet. Ahhoz pedig minimum 15-20A képességű blokkoló kell.
Ennél sokkal olcsóbb megoldás lenne, ha át tudnád rakni eltérő fázisra a hifit és mosógépet.
Szerintem mosógép elé dugható, egyszerű, olcsó kütyü nincs. Ne feledd, a mosógép jelentős áramfelvétellel rendelkezik, pláne amikor fűti a vizet, így pl. egy egyszerű, olcsó DC blokkoló nem használható előtte. Nekem is búg a végfok trafója, néha jobban, néha kevésbe, számomra ez nem nagyon zavaró módon, de azért próbáltam tenni ellene. Kipróbáltam két DC blokkolót(egy gyári, és egy diy), de egyik sem szüntette meg a búgást, még csak nem is csökkentette, de legalább a hangon rontott mindkettő. Így inkább elengedtam a kérdést.Shimano írta: ↑2024.12.27., pén. 10:03De vicces kedvében tetszik ma lenni dixie uraság!.dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 09:21ez elég magas labda,le kell csapni,mint a röpládásoknál, 3méteresbeShimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
A mosógép tápja elé valami esetleg?,vagy más ötlet,okosság?Kipróbálhatom egy másik aljzatba dugni,de azt csak egy próba elejéig működhetne,mert csak egy aljzat pár van a fürdőszobában,így ez sem lehet megoldás....el kell adni a Heed láncot
![]()
![]()
A heed rendsze marad,és ezt már régen kőbe is véstem,tehát ha akarnám,(de nem akarom) sem tudnám ezt már átírni.
.
Olyan,jól működő,és viszonylag olcsó kütyü nincs véletlenül,amit bedugnék az aljzatba,és abba menne a mosógép tápja?Ismételten ez nagyon nem zavar,de ha van rá egyszerű megoldás,lehet meglépném.
Ha biztos vagy benne, hogy DC okozta trafó (toroid) búgást hallasz, akkor opció a DC blokkoló. De, mivel tapasztalatom szerint a DC blokkoló rontja, ronthatja a hangzást, ezért én nem tennék, ha zenében nem zavaró a búgás. Opció az is, "iszik vagy vezet" azaz zenél vagy mosShimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
De vicces kedvében tetszik ma lenni dixie uraság!.dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 09:21ez elég magas labda,le kell csapni,mint a röpládásoknál, 3méteresbeShimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
![]()
![]()
ez elég magas labda,le kell csapni,mint a röpládásoknál, 3méteresbeShimano írta: ↑2024.12.27., pén. 09:12Sziasztok.
A szinusz mérés egyelőre jegelve.istvan01 írta: ↑2024.12.23., hétf. 19:28spektrum analizátor, akár egy PC hangkártyával. De, gyakorlat kell hozzá. 230VAC-t nem lehet közvetlenül mérni, leválasztó trafó és 1/100 leosztás kell hozzá. Ebben az esetben viszont már a leválasztó trafó nagyon beleszól a mérésbe, de még így is csúnya lesz mérés.Voyager írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:42Hogyan lehet ezt megtudni?istvan01 írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:36
Ne legyél abban biztos, hogy amit az UPS adatlapja közöl, tiszta szinusz, az nagyon messze van a valódi, analógos, zajszegény 50Hz-től. Az UPS-ek szinusz jellegét a 2-4lépcsős kvázi négyszöges kimenetű UPS-ekhez képest adják meg. Az online, tehát állandó konverzió az jó tulajdonság az azonnali akkumulátorra átállásra. Hifinél ennek nincs jelentősége.
Te ismered a készüléket? Mérted már?
Egyszerűbb amatőr relatív zajmérésre nagyon jó Psaudio harvester. Kimenetre bedugod, és ha gyorsan villog, pláne ha folyamatosan, ott hatalmas a zaj 50Hz felett (harvester inkább 500-10000Hz között jelez).
További zajosság minősítés egy KH-ra kapcsolt zsebrádióval, adók közé hangolva, majd az UPS közelébe vinni, az is nagy hangzavart ad az UPS közelében. Ez ugye nem a kimenetet érzékeli, hanem a környezet EM-RF zaj sugárzást.
Bizony, bizony ami manapság nem ,,online" az már sz@ristvan01 írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:36Ne legyél abban biztos, hogy amit az UPS adatlapja közöl, tiszta szinusz, az nagyon messze van a valódi, analógos, zajszegény 50Hz-től. Az UPS-ek szinusz jellegét a 2-4lépcsős kvázi négyszöges kimenetű UPS-ekhez képest adják meg. Az online, tehát állandó konverzió az jó tulajdonság az azonnali akkumulátorra átállásra. Hifinél ennek nincs jelentősége.
Sajnos, mint sok más részegység, hely és rendszerfüggőANDS írta: ↑2024.12.22., vas. 22:32Sziasztok!
Kíváncsi lennék arra, hogy aki használ tápszűrőt, milyen szempontok alapján választotta ki?
Közel legyen a kereskedés?
Haza tudja vinni kipróbálni?
Nagy legyen a súlya, mert akkor sok benne az anyag?
Kicsi legyen a súlya, mert akkor könnyű mozgatni?
Az ára töredéke legyen a hifi lánc árának?
Az ára egyezzen meg kb. a lánc többi komponensének az árával?
Az eszközök védelme a legfontosabb?
A hangra gyakorolt hatása a legfontosabb?
Legyen esztétikus a külseje, mert otthon a többi családtag is látja?
Kb. ezek a kérdések motoszkálnak a fejemben, minden választ előre is köszönök, akár privátban, akár itt írtok.
+1 kérdés:
Ajánlotta neki valaki az adott márkát vagy mi alapján döntött a márka mellett?
spektrum analizátor, akár egy PC hangkártyával. De, gyakorlat kell hozzá. 230VAC-t nem lehet közvetlenül mérni, leválasztó trafó és 1/100 leosztás kell hozzá. Ebben az esetben viszont már a leválasztó trafó nagyon beleszól a mérésbe, de még így is csúnya lesz mérés.Voyager írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:42Hogyan lehet ezt megtudni?istvan01 írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:36Ne legyél abban biztos, hogy amit az UPS adatlapja közöl, tiszta szinusz, az nagyon messze van a valódi, analógos, zajszegény 50Hz-től. Az UPS-ek szinusz jellegét a 2-4lépcsős kvázi négyszöges kimenetű UPS-ekhez képest adják meg. Az online, tehát állandó konverzió az jó tulajdonság az azonnali akkumulátorra átállásra. Hifinél ennek nincs jelentősége.
Te ismered a készüléket? Mérted már?
Hogyan lehet ezt megtudni?istvan01 írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:36Ne legyél abban biztos, hogy amit az UPS adatlapja közöl, tiszta szinusz, az nagyon messze van a valódi, analógos, zajszegény 50Hz-től. Az UPS-ek szinusz jellegét a 2-4lépcsős kvázi négyszöges kimenetű UPS-ekhez képest adják meg. Az online, tehát állandó konverzió az jó tulajdonság az azonnali akkumulátorra átállásra. Hifinél ennek nincs jelentősége.
Sajnos típust már nem tudok mondani, mivel nagyon nem vált be, így nem jegyeztem meg.Voyager írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:24Baromira nem mindegy, hogy mit próbáltál. Csak az Online UPS a jó, a többit nem is kommentálom.zoli73 írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:13Nem tudom, hogy ezek a UPS eszközök mennyit változtak(javultak) az utóbbi években, de úgy 5 éve próbáltam egyet, ami valójában informatikai célra készült. Szerencsére nem kellett megvennem. Semmi pozitív hatását nem tapasztaltam, de a hangra gyakorolt hatása borzalmas volt. Talán a legkiábrándítóbb volt, amivel valaha is próbálkoztam. Informatikai célra biztos hasznos, de audio felhasználásra teljesen reménytelen volt.Voyager írta: ↑2024.12.23., hétf. 06:23A hangra gyakorolt hatás és a készülékek biztonsága az első.
Most készül a dedikált tápösvényem, amiben egy villamosmérnök barátom segédkezik. Ő ajánlotta, hogy tegyek próbát egy CyberPower online UPS-el. Nem használok tápszűrőt, mert amit eddig kipróbáltam semmilyen változást nem hozott. Viszont ez az UPS egyelőre nagyon jónak tűnik. Lehet, hogy csak az én hálózatomban és a dedikált ösvényen nem fog ennyit javítani, de most határozottan eltűntek bizonyos zajok és egy kicsit több lett a zenei információ.
Elméletileg tiszta szinuszos kimenetet biztosít, emellett áramszünet és feszültségingadozás esetén akkumulátoros tartalékot nyújt. Online működésű, így a válaszideje gyakorlatilag nulla. Nálam egyelőre elegendő ez a teljesítmény (1 350W).
Pontos típusa: CYBERPOWER UPS OLS1500ERT2UA
Talán ezek az újabb fejlesztéseik, már erre a célra is jók.
Ezzel lehet folyamatos tiszta szinusz jelet előállítani. (AC > DC > AC)
Ne legyél abban biztos, hogy amit az UPS adatlapja közöl, tiszta szinusz, az nagyon messze van a valódi, analógos, zajszegény 50Hz-től. Az UPS-ek szinusz jellegét a 2-4lépcsős kvázi négyszöges kimenetű UPS-ekhez képest adják meg. Az online, tehát állandó konverzió az jó tulajdonság az azonnali akkumulátorra átállásra. Hifinél ennek nincs jelentősége.
Most a készülékek (elosztó) előtt van, de amint meglesz a tápösvény kiépítés kipróbálom az elején, a végén és nélküle.Rock60 írta: ↑2024.12.23., hétf. 17:48Szimpatikus ez a cucc, és nem is egy vagyon.Voyager írta: ↑2024.12.23., hétf. 06:23Elméletileg tiszta szinuszos kimenetet biztosít, emellett áramszünet és feszültségingadozás esetén akkumulátoros tartalékot nyújt. Online működésű, így a válaszideje gyakorlatilag nulla. Nálam egyelőre elegendő ez a teljesítmény (1 350W).
Pontos típusa: CYBERPOWER UPS OLS1500ERT2UA![]()
Ha belevágnék valami ilyesmibe, max ennyit költenék rá.
Az ösvényt kell erre rákötni, vagy az ösvény végére kell kötni a Cyber-t ?