A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......
Ezek után bármelyik ,,páros" jöhet....
Nem hiszek, hanem ki akarom próbálni. Hinni a fülemnek fogok.
Nem hittem előzetesen annak sem, hogy egy tápkábel cserének azonnali, kategóriát javító hatása van. Meg annak sem hittem, hogy egy XLR kábel (tudjuk, az az, ami ugye ipari meg stúdió felhasználás, elvileg nem lehetne különbség) hozhat valamit.
Ha hiszel az olvadó biztosítók hagzásbeli hatásán, akkor az előszobai lehet a kezdő alany, vagy a fürdőszobai......
Nem hiszek, hanem ki akarom próbálni. Hinni a fülemnek fogok.
Nem hittem előzetesen annak sem, hogy egy tápkábel cserének azonnali, kategóriát javító hatása van. Meg annak sem hittem, hogy egy XLR kábel (tudjuk, az az, ami ugye ipari meg stúdió felhasználás, elvileg nem lehetne különbség) hozhat valamit.
Adott egy Krell KAV400xi erősítő. Arra gondoltam, hogy kipróbálnék a gyárilag szerelt üveg biztosíték helyett egy komolyabbat.
Azzal szembesültem viszont, hogy ebben a gépben három helyen is van biztosíték. Egy pár méretes a készülékházban, de ennek a cseréjéhez belül is meg kéne bontani, azt egyelőre nem erőltetném.
Ezen van kívülről szerelhető a tápbemenet alatt, ez dupla 5x20-as, 4A-s.
Illetve van egy-egy két oldalt a hangfal kimenetek mellett, ezek méretes, 8A-s, 6x32-esek.
Azon morfondírozok, hogy melyik párossal kezdjek, melyiknek lehet nagyobb befolyása a hangra?
Bocsi de Te akkora p...cs vagy..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Adott egy Krell KAV400xi erősítő. Arra gondoltam, hogy kipróbálnék a gyárilag szerelt üveg biztosíték helyett egy komolyabbat.
Azzal szembesültem viszont, hogy ebben a gépben három helyen is van biztosíték. Egy pár méretes a készülékházban, de ennek a cseréjéhez belül is meg kéne bontani, azt egyelőre nem erőltetném.
Illetve van egy-egy két oldalt a hangfal kimenetek mellett, ezek méretes, 8A-s, 6x32-esek.
Azon morfondírozok, hogy melyik párossal kezdjek, melyiknek lehet nagyobb befolyása a hangra?
No csak, Rock a Te Referenceden volt hangerő szabályzó? Milyen színű volt? Sfi
Barna volt, de az enyémen - emlékeim szerint - nem volt hangerőszabályzó, mint a Tieden. / Régen volt, '88 körül.../
Nekem is megfordult már a felemben, hogy az enyém került Hozzád, nem sok van abból sem...
Nálam volt még régen egy ARC D70 utánépítése, az nagyon rossz volt szegény.
Zsíros, összemosott definiálatlan hang.
/ Music Reference RM9 - hez hasonlítottuk./
Én azt írtam, hogy a hangszóró kosara ami féből van. azt összelehet kötni az erősítő GND- jével, ami a nem a táp negatív része és nem hálózati GND
Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.
Én azt írtam, hogy a hangszóró kosara ami féből van. azt összelehet kötni az erősítő GND- jével, ami a nem a táp negatív része és nem hálózati GND
Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.
Úgy érzem itt értelmezési problémák vannak, majd hívlak
Jó pihenést
Ezért nem kell felhívni. Nyugodtan írd le, hogy miért érzed félreértelmezésnek.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az erősítők földelési pontjai nem minden esetben alkalmasak a hangsugárzók földelésére,
Ezt kifejtenéd ?
Ráér az ünnepek után is, kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy ezt hogy értetted
Ez a csatlakozó jellemzően az audiojelek, vagy a készülék belső elektromos környezetének földelésére szolgál, nem pedig a hálózati földelés továbbítására.
Ez a földelési pont gyakran a készülékben lévő áramkör negatív pontjára vagy egy másik elkülönített földelési síkra van kötve, és célja például a zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentése.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.
Pontosan erről szól a történet.
Akkor megoldódott a kérdés
Akkor a hang dobozon csak viccből rakták ki az 5. csatlakozót........többet lehet érte kérni
Senki sem vonja kétségbe, hogy a földelőponttal megépített hangsugárzók ezen opciója felesleges, bár gyakran felmerül, hogy szerepük és hatásosságuk, illetve előnyük nem mindig egyértelmű.
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az erősítők földelési pontjai nem minden esetben alkalmasak a hangsugárzók földelésére, amit több gyártó is hangsúlyoz a készülékei kézikönyvében. Olyan erősítők esetében, ahol a negatív kimeneti ág egyben földelésként is szolgál, a földelési csatlakozási pont általában biztonságosan összeköthető a hangszóró kosarával.
Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.
Pontosan erről szól a történet.
Akkor megoldódott a kérdés
Akkor a hang dobozon csak viccből rakták ki az 5. csatlakozót........többet lehet érte kérni
Én mindig azt szoktam javasolni, hogy ha az erősítőn van hangerőszabályozott preout vagy sub kimenet, azon keresztül érdemes bekötni a subot, és a nagyjelű hangfalkimenetről csak akkor, ha az előbbire nincs lehetőség. Utóbbi esetben pedig vigyázni kell, mert a földfüggetlen kimenetű erősítők esetén (ilyenek a szimmetrikus felépítésű erősítők és általában a D-osztályuak és a csövesek is) ezt tilos így bekötni, és nincs minden erősítőben ez ellen beépített védelem. Nem is értem igazán, hogy a REL milyen megfontolások alapján preferálja a magasjelű hajtást. Volt olyan ügyfelem aki a figyelmeztetés ellenére ezt "jobban tudta", lett is füst, amper szag, és sírásrívás.
Itt van például a REL ajánlása Audio Research csöves erősítők bekötésére:
k tűnik elsőre, de működik, az egyik ügyfelemnél pont így lett megoldva a sub bekötése egy Audio Research i/50 erősítővel.
Több gyártó is ajánlja a HI-LEVEl vezérlést az aktív szub-okhoz. Jómagam is így használok néhányat, szerintem pontosabb basszust eredményez és jobban össze lehet hangolni a fő hangsugárzókkal.