Ezt még nem láttam... jó, hosszú

Azért az igazság az, nem ennyire egyszerű beállítani, báár, az egyik PU-val igen, másikkal nem (mindkettő ZYX), de adtak egy tippet a karbon hézagolóval (rezet használok jelenleg)
Ezt még nem láttam... jó, hosszú
Ez érdekesebb. Itt van egy kis demonstráció, miben más az egyenes kar (ami, mint a végén elmondják, nem hadúzenet egyéb megoldások felé, csak egy másik út)Big írta: ↑2024.12.25., szer. 06:54https://youtu.be/Gy1sCtVQf2o?si=kM5x8toP-R1UWNquRock60 írta: ↑2024.12.25., szer. 06:41Nem vitatom, nyilván kitalálták, csak hangosan gondolkodok...revox írta: ↑2024.12.25., szer. 00:12
Biztos ki van találva, hogy jó. nem biztos, hogy szerencsés, ha rögzítik. ezek a pivot karok elég érzékenyek minden fiszfaszra, akár csavarok megszorítására. van egy Viv Lab/Rigid Float... minden jelenlévő csavar meghúzása módosítja a karrezonanciát. Még sose jutott eszembe, hogy oda kellene csavarozni.
Mikor előszőr megláttam, nekem az első gondolatom ez volt.![]()
![]()
Mi az a Viv Lab/Rigid Float ?
https://www.stereotimes.com/post/viv-la ... tonearm-2/
https://youtu.be/Gy1sCtVQf2o?si=kM5x8toP-R1UWNquRock60 írta: ↑2024.12.25., szer. 06:41Nem vitatom, nyilván kitalálták, csak hangosan gondolkodok...revox írta: ↑2024.12.25., szer. 00:12
Biztos ki van találva, hogy jó. nem biztos, hogy szerencsés, ha rögzítik. ezek a pivot karok elég érzékenyek minden fiszfaszra, akár csavarok megszorítására. van egy Viv Lab/Rigid Float... minden jelenlévő csavar meghúzása módosítja a karrezonanciát. Még sose jutott eszembe, hogy oda kellene csavarozni.
Mikor előszőr megláttam, nekem az első gondolatom ez volt.![]()
![]()
Mi az a Viv Lab/Rigid Float ?
Nem vitatom, nyilván kitalálták, csak hangosan gondolkodok...revox írta: ↑2024.12.25., szer. 00:12
biztos ki van találva, hogy jó. nem biztos, hogy szerencsés, ha rögzítik. ezek a pivot karok elég érzékenyek minden fiszfaszra, akár csavarok megszorítására. van egy Viv Lab/Rigid Float... minden jelenlévő csavar meghúzása módosítja a karrezonanciát. azt már sikerült megfigyelnem, nem szereti, ha nagyon meg vannak tépve a csavarok, feszültséget visz a hangba. ha ezt az rs labot meghúznánk, lehet nem tenne neki jót. Ha megcsak éppen odacsavarozzuk, lehet olyan rezonnacia keletkezne, ami rosszabb, mintha nincs is rögzítve. nemtom, nekem kb 15 éve van. még sose jutott eszembe, hogy oda kellene csavarozni. viszonylag nehéz, nem mozog el. de csináltam hozzá egy sablont, amivel, ha el is mozdult, kb 3 másodperc a helyére tenni.
Azt nem értem, hogy miért nem rittyentettek három lukat a talpába, hogy fel lehessen fúrni ?
igen. leszedtem én is, de nálam az sokat mér. lehet az android verzió miatt tér el, vagy esetleg újabb. 1-2 hete szedtem le mindkettőt
Igen, tudom. Az nálam többet mér. A második sor, harmadik ikon nálam kb jól mér. Nekem valami olcsó samsung van
jelen!SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 19:10A változása igen. Az eltérés nem annyira egyértelmű!Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:56Miért kellene bármit megállapítanom, ha tudom a lemezjátszóm pontos fordulatszámon működik? Lényegében nekünk a lejátszó eszköz (ezesetben fordulatszám) pontosságát kell garantálnunk.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:48
Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)
A fordulatszám 0,2%-os eltérése is jól hallható változást eredményez.
Parttalan beszélgetés ez kérem szépen!
Nem olvastam, hogy azért kezdte valaki méregetni a fordulatszámot mert rossznak találta a hangmagasságot. Vagy a zenekar "sebességét".
Te hányszor találnád el a 440Hz-et? :)
Vagy az ütemet?
Valami ilyesmit akartam mondani, kevésbé szakszerűen.
A változása igen. Az eltérés nem annyira egyértelmű!Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:56Miért kellene bármit megállapítanom, ha tudom a lemezjátszóm pontos fordulatszámon működik? Lényegében nekünk a lejátszó eszköz (ezesetben fordulatszám) pontosságát kell garantálnunk.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:48Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)
A fordulatszám 0,2%-os eltérése is jól hallható változást eredményez.
Parttalan beszélgetés ez kérem szépen!
Nekem nincs ilyen fétisem, másokkal ellentétben.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:53Hogy tegyetek rendet a fejekben, hogy kinek a rendszere és maga is mire képes....Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:49Kezdd a beszélgetés ki mit tuddá válni.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:42Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)
Csak azt nem tudjuk meg, hogy hová is vezet ez?
Miért kellene bármit megállapítanom, ha tudom a lemezjátszóm pontos fordulatszámon működik? Lényegében nekünk a lejátszó eszköz (ezesetben fordulatszám) pontosságát kell garantálnunk.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:48Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:41Kérdésedet nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy "más az előadás"?SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:37![]()
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?
Mire gondolsz?
Hogy tegyetek rendet a fejekben, hogy kinek a rendszere és maga is mire képes....Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:49Kezdd a beszélgetés ki mit tuddá válni.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:42Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)
Csak azt nem tudjuk meg, hogy hová is vezet ez?
Kezdd a beszélgetés ki mit tuddá válni.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:42Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)Big írta: ↑2024.12.24., kedd 18:24De, hangmagasság változást okoz, ha nagy a negatív vagy pozití eltérés.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Ha nem elektronikus zenet nezunk, hanem vegyunk mondjuk egy Oscar Peterson bandát, nekik is biztosan volt rosszabb, de jobb napjuk is, amikor lelkesebben jatszottak. Ezek nem mérnökök jellemzően, hanem a hangulat a fő szempont, ahhoz meg igazithato a tempo.
Van olyan lenezem, amin pl szerettem, hogy a néhai L65 Lencomon rossz szíj volt es gyorsabban jatszott le, mert lelkesebb úgy az egész album.
Komolyzenénél számit talán legjobban a pontosság, de ha mondjuk csak a Vivaldi 4évszakot vesszuk, azt is mindenki tök más tempoval játssza.
Szoval hogy most otthon a lemezjatszo 1-2tizeddel gyorsabb vagy lassabb az a kutyát se..
Torzitast, bármi hangi hibát nem okoz az, hogy a sebesség nem jó. Nyávogás meg dübörgés ne legyen.
Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:41Kérdésedet nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy "más az előadás"?SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:37
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?
Mire gondolsz?
Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)Big írta: ↑2024.12.24., kedd 18:24De, hangmagasság változást okoz, ha nagy a negatív vagy pozití eltérés.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Ha nem elektronikus zenet nezunk, hanem vegyunk mondjuk egy Oscar Peterson bandát, nekik is biztosan volt rosszabb, de jobb napjuk is, amikor lelkesebben jatszottak. Ezek nem mérnökök jellemzően, hanem a hangulat a fő szempont, ahhoz meg igazithato a tempo.
Van olyan lenezem, amin pl szerettem, hogy a néhai L65 Lencomon rossz szíj volt es gyorsabban jatszott le, mert lelkesebb úgy az egész album.
Komolyzenénél számit talán legjobban a pontosság, de ha mondjuk csak a Vivaldi 4évszakot vesszuk, azt is mindenki tök más tempoval játssza.
Szoval hogy most otthon a lemezjatszo 1-2tizeddel gyorsabb vagy lassabb az a kutyát se..
Torzitast, bármi hangi hibát nem okoz az, hogy a sebesség nem jó. Nyávogás meg dübörgés ne legyen.
Kérdésedet nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy "más az előadás"?SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:37
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:22Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
Még az esélyét sem akarom megadni annak, hogy elhangolva kelljen zenei műveket hallanom. Csak ennyi a sztori.
Szétnézek mi is van a tesztlemezeimen.............Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 11:48Robikám!Big írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
Ezek a telefonos mérések, legfeljebb csak becsléshez jók. Vagy még arra sem. A műszereket és a mérőlemezeket nem lehet megkerülni.
Windows W&F Application WFGUI
http://www.ant-audio.co.uk/index.php?ca ... ry=library
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:22Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
Még az esélyét sem akarom megadni annak, hogy elhangolva kelljen zenei műveket hallanom. Csak ennyi a sztori.