Szétnézek mi is van a tesztlemezeimen.............Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 11:48Robikám!Big írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
Ezek a telefonos mérések, legfeljebb csak becsléshez jók. Vagy még arra sem. A műszereket és a mérőlemezeket nem lehet megkerülni.
Windows W&F Application WFGUI
http://www.ant-audio.co.uk/index.php?ca ... ry=library
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182

De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:22Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
Még az esélyét sem akarom megadni annak, hogy elhangolva kelljen zenei műveket hallanom. Csak ennyi a sztori.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ezt mértem:
A 100 fordulat itt volt. Az a 0,56 mp nem a világ vége, de ha igaz lenne az app-al mért 35,56 ford/perc akkor az eltérésnek 3,6 mp-nek kellene lennie, mivel egy fordulat 1,8 mp.DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Igazad van.Az csak nekem nyávogás.De hidd el tudom mi a kettő közt a difi.tunerman írta: ↑2024.12.24., kedd 17:43Sztem az eleve nyávogás ha lassabban vagy gyorsabban pörget a lemezjátszó mint ahogy azt kitalálták.
Ez egy fatális félreértelmezése a relatív sebesség fogalmának és a fordulatszám véletlenszerű változásának.
Azon a Technics SP10 vezérlőegységen ha léptetsz a + vagy - tartomány felé, akkor nyávogni fog a lejátszód?
TJ.
Az Sp10-en nincs ilyen opció.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 727
Esetleg egy DIN 45545 egyen futás mérőlemez.
Ezek mind ipari mérőlemezek, nem kereskedelmi célúak az LP aranykorából.
Sajnos az applikációk nem helyettesítenek egy Brüel & Kjaer analóg nyávogásmérőt.
Mérete miatt nem hordozható, így megváltam tőle.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
De, hangmagasság változást okoz, ha nagy a negatív vagy pozití eltérés.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Ha nem elektronikus zenet nezunk, hanem vegyunk mondjuk egy Oscar Peterson bandát, nekik is biztosan volt rosszabb, de jobb napjuk is, amikor lelkesebben jatszottak. Ezek nem mérnökök jellemzően, hanem a hangulat a fő szempont, ahhoz meg igazithato a tempo.
Van olyan lenezem, amin pl szerettem, hogy a néhai L65 Lencomon rossz szíj volt es gyorsabban jatszott le, mert lelkesebb úgy az egész album.
Komolyzenénél számit talán legjobban a pontosság, de ha mondjuk csak a Vivaldi 4évszakot vesszuk, azt is mindenki tök más tempoval játssza.
Szoval hogy most otthon a lemezjatszo 1-2tizeddel gyorsabb vagy lassabb az a kutyát se..
Torzitast, bármi hangi hibát nem okoz az, hogy a sebesség nem jó. Nyávogás meg dübörgés ne legyen.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
Még az esélyét sem akarom megadni annak, hogy elhangolva kelljen zenei műveket hallanom. Csak ennyi a sztori.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nem, nem te vagy a hibás, saját kútfőből jött a dolog, csak meglepett az komoly eltérés. Aztán maradt a számolásos módszer ott meg minden stimmel.revox írta: ↑2024.12.24., kedd 09:54lehet én vagyok a ludas, amikor beszéltünk priviben és említettem, hogy az ugyanolyan tápommal kicsit lassab a fordulat. azóta megvannak a trimmerpotik és beállítottam, de azóta én is csak vakarom a fejemBig írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
![]()
![]()
![]()
letöltöttem 2 appot is. az egyik lemezjátszón, ami az etalon volt, 33,5-öt mért a telefon, amikor a szobalámpa 50Hz-ére a sablon vonalai állnak, mint a cövek... fogtam egy másik appot, azzal még többet mért( ez van Neked, amit betették. a wow) Beszéltem itt egy guruval, hogy akkor, most minek higgyek, amira javasolta egy stroblszkóp app letöltését, mert a hálózati 50Hz nem megbízható. gondoltam heuréka, de az még borzalmasabb lett. 33as fordulaton az app strobijára a 45ös vonalak álltak mozdulatlanul![]()
a xarakodás eredménye, hogy így legalább a jól beállítottat is sikerült elállítanom. Ami a necces. hogy a sablonnal a 33 esetén a 33,30 és a 33,50 esetén (telefonos mérés) is állnak a vonalak, annyira kicsi a difi. Aztán a másik lemezjátszón, aminek Karma(pointe) tápja van, ahányszor elindítom,mást mér (a vonalak állnak).
summázva, az appok nem pontosak. két telefonon a két app ugyanúgy mást mér. a stroboazkóp app még ennyire se jó, de a hálózati 50Hz se megbízható, ráadásul nem mutat ki nagyon kicsi eltérést. Megszámolni lehetetlen az 1/3-ot. Aztán tegyük hozzá. hogy amikor beállítottam a fordulatot, amint felkerült a lemez és arra a tű, kifejt minimális fékezőerőt és ugyanaz a beállítás appal mérve 33,38 üresen, 33,30 tűvel terhelve...
gondolkodok, hogy a Karma tápra valahogy applikálni kellene két tekerentyűt, hogy bedobozolva, a helyére téve lehessen finomítani. a másik táp legalább ilyen, menet közben tudom állítgatni.
de ez egy ördögi kör és a pontatlan mérések, ha ezt lehet annak nevezni, el is veszik a kedvem a lemezezéstőlhallani nem igazán lehet a párszázados eltérést, de baxxa az ember agyát
akinek van tuti tippje, én is szívesen veszem...
Eltolódik a hangszín.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 18:00Hát mikor ilyen 0.05-0.07% rms WOW-ot mérsz, akkor azon nincs mit kihallani nyávogásnak, ha szíjas, ha nem.supravox írta: ↑2024.12.24., kedd 15:05Uhhsutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17
Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Ha nem elektronikus zenet nezunk, hanem vegyunk mondjuk egy Oscar Peterson bandát, nekik is biztosan volt rosszabb, de jobb napjuk is, amikor lelkesebben jatszottak. Ezek nem mérnökök jellemzően, hanem a hangulat a fő szempont, ahhoz meg igazithato a tempo.
Van olyan lenezem, amin pl szerettem, hogy a néhai L65 Lencomon rossz szíj volt es gyorsabban jatszott le, mert lelkesebb úgy az egész album.
Komolyzenénél számit talán legjobban a pontosság, de ha mondjuk csak a Vivaldi 4évszakot vesszuk, azt is mindenki tök más tempoval játssza.
Szoval hogy most otthon a lemezjatszo 1-2tizeddel gyorsabb vagy lassabb az a kutyát se..
Torzitast, bármi hangi hibát nem okoz az, hogy a sebesség nem jó. Nyávogás meg dübörgés ne legyen.
Na ez egy újfajta megközelítés.
Sztem az eleve nyávogás ha lassabban vagy gyorsabban pörget a lemezjátszó mint ahogy azt kitalálták.
Ha ez téged nem zavar mert nem hallod hát lelked rajta.
Persze lehet,hogy a szíjas lemezjátszoknál ez eleve nem tűnik fel mert egyfolytában rángatják a szíjat ami hol nyúlik hol rövidül.
Tisztelet a rendesebben megcsináltaknak.
Komolyzenénél.számít legjobban?
Ahol eleve emberi tényezőkön múlik minden.
És az attól jó.
Milyen már ha egy dobgép atompontos tempója mászik el????Amit eredendően a produkcióhoz programmoztak..
A dobgép meg ugyanolyan atompontos lesz, csak lassabb.
Illetve nem szeretném ha az én lemezjátszóm újra értelmezné azt amit a zeneszerző kitalált.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
- Voyager
- V.I.P.
Így igaz - nem vagyunk egyformák-.
Számomra nem elfogadható, ha egy Esz-dúr zongoraversenyt elhangolva kell hallgatnom.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Hát mikor ilyen 0.05-0.07% rms WOW-ot mérsz, akkor azon nincs mit kihallani nyávogásnak, ha szíjas, ha nem.supravox írta: ↑2024.12.24., kedd 15:05Uhhsutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Sztem az eleve nyávogás ha lassabban vagy gyorsabban pörget a lemezjátszó mint ahogy azt kitalálták.
Persze lehet,hogy a szíjas lemezjátszoknál ez eleve nem tűnik fel mert egyfolytában rángatják a szíjat ami hol nyúlik hol rövidül.
És az attól jó.
Milyen már ha egy dobgép atompontos tempója mászik el????Amit eredendően a produkcióhoz programmoztak..
A dobgép meg ugyanolyan atompontos lesz, csak lassabb.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hát nem vagyunk egyformák. Én inkabb a zenét hallgatom, nem azt, hogy 400 vagy 410hertz-e. Az ember adaptív lény, a statikus hiba nem zavarja, csak ha direkt azon rugózik, vagy túl disszonáns valamihez képest.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 727
Mondjuk egy ilyen lemez?
Ez egy fatális félreértelmezése a relatív sebesség fogalmának és a fordulatszám véletlenszerű változásának.
Azon a Technics SP10 vezérlőegységen ha léptetsz a + vagy - tartomány felé, akkor nyávogni fog a lejátszód?
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2722
TJ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2024.12.24., kedd 17:53-kor.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
Uhhsutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
És az attól jó.
xal 33,35-öt...
az jutott eszembe. ha valaki mérve lövi be, a 3 ezer hertzel, mi rá a garancia. hogy az jó lesz?. ha nem jó a tűnyomás, vagy a vta máris nem az jön ki, ami oda van vésve... a drót más fóbia, de azokkal is lehet EQ-zni... beteg világ ez az analóg... két óra számolgatás után benyomtam a CD-t

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
Istenem! Szinte gondoltam, hogy ide lyukadunk ki. Már látom, hogy vannak akik teljesen másképpen közelítenek a zenehallgatáshoz.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Minek is az a büdös bunkó "A" hang?

- Voyager
- V.I.P.
Félreértetted.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:09Tudom, én kezdtem el még tavaly tavasszal ide beteszegetni ezzel az appal a mereseket.
Szerintem a sebesseg tökmindegy. Supravoxnak mindjart leirom miert… ő a legilletekesebb.
Én az általam link-elt szoftverre gondoltam, mert az egy wow-flutter mérő - a telefonos applikáció szerintem pontatlan-.
A pontos percenkénti fordulatszám, pedig ugyanolyan fontos, mint a többi paraméter. De elfogadom, hogyha valaki azt élvezi, hogy gyorsabban avagy lassabban hallgatja a lemezeit.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Amugy Boldog Karit! 

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Tudom, én kezdtem el még tavaly tavasszal ide beteszegetni ezzel az appal a mereseket.
Szerintem a sebesseg tökmindegy. Supravoxnak mindjart leirom miert… ő a legilletekesebb.
számoltam...
az 1-es lemezjátszó esetén 0,06sec eltérésem volt 45rpm-nél(45 fordulat mérve) amit a telefonos rpm speed meter nevű app kihozott 45,00 rpm-re. annyit követtem el, a telefon betettem egy szilikon tokba, higy tapadjin jobban a stabilizerhez. Ugyanitt 33-ason 0,1 sec difim volt 100 fordulaton. ezt betudtam reakcióidőnek. persze, sokszor mérve. ha ezekhez a sebességekhez hozzányúlok jobban elbaxom. ez a táp nem teimmeres, vagyis belül nem szedtem szét, mi van, de kint egy kapcsolóval (fel-le kattintgatva) szakaszosan tudok adagolni fordulatot és emlékeim szerint egy kattintás léptet vagy 5 századot. de lehet vele játszani. ha nyomom folyamatosan akkor folyamatosan változik, így pötÖyöhpgtem ki amit... de 33,33-at mért a telefon, majd 33,32-t, majd 33,5-öt... megszavaztam, hogy jó így.
2-es lemezjátszón kb 0,1sec a difi 3 percnél, mérve telefonnal 33,33-33,34. Ezt validnak tekintettem (mire letelik a 3 perc, lassan inhüvelygyulladást kapok, ahogy kezem a stop gomb fölött vár, van benne 0,1sec
), viszont a 45-ösnél van 0,2 sec késés (45 fordulat esetén), stopperrel, ami mérve is csak 44,9rpm, ami nem OK, de a trimmerpoti leracsnizott, nem lehet tovább emelni. így itt majd bele kell nyúlni szakembernek.
soundmania ötlete megvéve, számolok máskor is, bár rém unalmas...
ez a műszeres mérés nekem ott hibádzik, nem e szól bele valami madzag az átvitelbe (?), ami torzítja a Hertzet. Láttam már műszerrel halálpontosan belőtt lemezjátszót, amit után fülre kellett lefinomítani. nem tettük vissza rámérni, de volt, amit eltekergettünk...
az 1-es lemezjátszó esetén 0,06sec eltérésem volt 45rpm-nél(45 fordulat mérve) amit a telefonos rpm speed meter nevű app kihozott 45,00 rpm-re. annyit követtem el, a telefon betettem egy szilikon tokba, higy tapadjin jobban a stabilizerhez. Ugyanitt 33-ason 0,1 sec difim volt 100 fordulaton. ezt betudtam reakcióidőnek. persze, sokszor mérve. ha ezekhez a sebességekhez hozzányúlok jobban elbaxom. ez a táp nem teimmeres, vagyis belül nem szedtem szét, mi van, de kint egy kapcsolóval (fel-le kattintgatva) szakaszosan tudok adagolni fordulatot és emlékeim szerint egy kattintás léptet vagy 5 századot. de lehet vele játszani. ha nyomom folyamatosan akkor folyamatosan változik, így pötÖyöhpgtem ki amit... de 33,33-at mért a telefon, majd 33,32-t, majd 33,5-öt... megszavaztam, hogy jó így.
2-es lemezjátszón kb 0,1sec a difi 3 percnél, mérve telefonnal 33,33-33,34. Ezt validnak tekintettem (mire letelik a 3 perc, lassan inhüvelygyulladást kapok, ahogy kezem a stop gomb fölött vár, van benne 0,1sec

soundmania ötlete megvéve, számolok máskor is, bár rém unalmas...
ez a műszeres mérés nekem ott hibádzik, nem e szól bele valami madzag az átvitelbe (?), ami torzítja a Hertzet. Láttam már műszerrel halálpontosan belőtt lemezjátszót, amit után fülre kellett lefinomítani. nem tettük vissza rámérni, de volt, amit eltekergettünk...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
Ha van olyan mérőlemezed amin van 3150 Hz tesztjel, akkor csak egy mérőműszer kell.Big írta: ↑2024.12.23., hétf. 23:08Nálam a sebességgel van gond. 3 perc 100 +1/3 fordulat, stroboszkóp épp hogy halad előre, ok siet egy minimálisat, de a telefon 35,56-ot mér.![]()
Ezt még egyszer lécci.
A sebesség pontossága szerinted nem igazán számít?