Igen, tudom. Az nálam többet mér. A második sor, harmadik ikon nálam kb jól mér. Nekem valami olcsó samsung van
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
jelen!SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 19:10A változása igen. Az eltérés nem annyira egyértelmű!Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:56Miért kellene bármit megállapítanom, ha tudom a lemezjátszóm pontos fordulatszámon működik? Lényegében nekünk a lejátszó eszköz (ezesetben fordulatszám) pontosságát kell garantálnunk.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:48
Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)
A fordulatszám 0,2%-os eltérése is jól hallható változást eredményez.
Parttalan beszélgetés ez kérem szépen!
Nem olvastam, hogy azért kezdte valaki méregetni a fordulatszámot mert rossznak találta a hangmagasságot. Vagy a zenekar "sebességét".
Te hányszor találnád el a 440Hz-et? :)
Vagy az ütemet?
felvágattuk a neurotic break-et 45rpm-el és lejátszáskor lassúnak éreztem. áttettem a másik lemezjátszóra, ahol jó volt a tempó. akkor a telefon (ami azóta kiderült, egész pontosnak mondható, 44,7-et mért. ez már bőven hallható volt. fel tudtam húzni 44,9-re, itt már kevésbé hallható a tempó difi, de a másikról áttéve igen.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Valami ilyesmit akartam mondani, kevésbé szakszerűen.
A sebesség nem annyira a sebesség, mint inkább a pontos hangmagasság miatt fontos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.12.24., kedd 21:20-kor.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
A változása igen. Az eltérés nem annyira egyértelmű!Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:56Miért kellene bármit megállapítanom, ha tudom a lemezjátszóm pontos fordulatszámon működik? Lényegében nekünk a lejátszó eszköz (ezesetben fordulatszám) pontosságát kell garantálnunk.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:48Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)
A fordulatszám 0,2%-os eltérése is jól hallható változást eredményez.
Nem olvastam, hogy azért kezdte valaki méregetni a fordulatszámot mert rossznak találta a hangmagasságot. Vagy a zenekar "sebességét".
Te hányszor találnád el a 440Hz-et? :)
Vagy az ütemet?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2874
- Kapcsolat:
Inkabb bejglizzetek!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Nekem nincs ilyen fétisem, másokkal ellentétben.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:53Hogy tegyetek rendet a fejekben, hogy kinek a rendszere és maga is mire képes....Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:49Kezdd a beszélgetés ki mit tuddá válni.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:42Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)
Csak azt nem tudjuk meg, hogy hová is vezet ez?

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Voyager
- V.I.P.
Miért kellene bármit megállapítanom, ha tudom a lemezjátszóm pontos fordulatszámon működik? Lényegében nekünk a lejátszó eszköz (ezesetben fordulatszám) pontosságát kell garantálnunk.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:48Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:41Kérdésedet nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy "más az előadás"?SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:37![]()
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?
Mire gondolsz?
A fordulatszám 0,2%-os eltérése is jól hallható változást eredményez a lejátszás során.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.12.24., kedd 19:00-kor.
- SoundMania
- V.I.P.
Hogy tegyetek rendet a fejekben, hogy kinek a rendszere és maga is mire képes....Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:49Kezdd a beszélgetés ki mit tuddá válni.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:42Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)
- Voyager
- V.I.P.
Kezdd a beszélgetés ki mit tuddá válni.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:42Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)Big írta: ↑2024.12.24., kedd 18:24De, hangmagasság változást okoz, ha nagy a negatív vagy pozití eltérés.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Ha nem elektronikus zenet nezunk, hanem vegyunk mondjuk egy Oscar Peterson bandát, nekik is biztosan volt rosszabb, de jobb napjuk is, amikor lelkesebben jatszottak. Ezek nem mérnökök jellemzően, hanem a hangulat a fő szempont, ahhoz meg igazithato a tempo.
Van olyan lenezem, amin pl szerettem, hogy a néhai L65 Lencomon rossz szíj volt es gyorsabban jatszott le, mert lelkesebb úgy az egész album.
Komolyzenénél számit talán legjobban a pontosság, de ha mondjuk csak a Vivaldi 4évszakot vesszuk, azt is mindenki tök más tempoval játssza.
Szoval hogy most otthon a lemezjatszo 1-2tizeddel gyorsabb vagy lassabb az a kutyát se..
Torzitast, bármi hangi hibát nem okoz az, hogy a sebesség nem jó. Nyávogás meg dübörgés ne legyen.
- SoundMania
- V.I.P.
Minden előadás egyedi. Segédeszköz nélkül hogy állapítod meg melyik a "jó" ha nem tudod eldönteni egy hangról, még azt sem hogy az mi ? :)Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:41Kérdésedet nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy "más az előadás"?SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:37
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?
Mire gondolsz?
- SoundMania
- V.I.P.
Hanggenerátor appban, hányszor tudod és milyen pontossággal beállítani a 440hz-et legalább 1 perc szünteket tartva? :)Big írta: ↑2024.12.24., kedd 18:24De, hangmagasság változást okoz, ha nagy a negatív vagy pozití eltérés.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Ha nem elektronikus zenet nezunk, hanem vegyunk mondjuk egy Oscar Peterson bandát, nekik is biztosan volt rosszabb, de jobb napjuk is, amikor lelkesebben jatszottak. Ezek nem mérnökök jellemzően, hanem a hangulat a fő szempont, ahhoz meg igazithato a tempo.
Van olyan lenezem, amin pl szerettem, hogy a néhai L65 Lencomon rossz szíj volt es gyorsabban jatszott le, mert lelkesebb úgy az egész album.
Komolyzenénél számit talán legjobban a pontosság, de ha mondjuk csak a Vivaldi 4évszakot vesszuk, azt is mindenki tök más tempoval játssza.
Szoval hogy most otthon a lemezjatszo 1-2tizeddel gyorsabb vagy lassabb az a kutyát se..
Torzitast, bármi hangi hibát nem okoz az, hogy a sebesség nem jó. Nyávogás meg dübörgés ne legyen.
- Voyager
- V.I.P.
Kérdésedet nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy "más az előadás"?SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:37
De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:22Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
Még az esélyét sem akarom megadni annak, hogy elhangolva kelljen zenei műveket hallanom. Csak ennyi a sztori.
Mire gondolsz?
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Szétnézek mi is van a tesztlemezeimen.............Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 11:48Robikám!Big írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
Ezek a telefonos mérések, legfeljebb csak becsléshez jók. Vagy még arra sem. A műszereket és a mérőlemezeket nem lehet megkerülni.
Windows W&F Application WFGUI
http://www.ant-audio.co.uk/index.php?ca ... ry=library
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- SoundMania
- V.I.P.

De akkor másik megközelítésből azt sem hallod ha más az előadás, hiába van pontosra beállítva a lemezjátszód?Voyager írta: ↑2024.12.24., kedd 18:22Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
Még az esélyét sem akarom megadni annak, hogy elhangolva kelljen zenei műveket hallanom. Csak ennyi a sztori.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ezt mértem:
A 100 fordulat itt volt. Az a 0,56 mp nem a világ vége, de ha igaz lenne az app-al mért 35,56 ford/perc akkor az eltérésnek 3,6 mp-nek kellene lennie, mivel egy fordulat 1,8 mp.DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Igazad van.Az csak nekem nyávogás.De hidd el tudom mi a kettő közt a difi.tunerman írta: ↑2024.12.24., kedd 17:43Sztem az eleve nyávogás ha lassabban vagy gyorsabban pörget a lemezjátszó mint ahogy azt kitalálták.
Ez egy fatális félreértelmezése a relatív sebesség fogalmának és a fordulatszám véletlenszerű változásának.
Azon a Technics SP10 vezérlőegységen ha léptetsz a + vagy - tartomány felé, akkor nyávogni fog a lejátszód?
TJ.
Az Sp10-en nincs ilyen opció.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 737
Esetleg egy DIN 45545 egyen futás mérőlemez.
Ezek mind ipari mérőlemezek, nem kereskedelmi célúak az LP aranykorából.
Sajnos az applikációk nem helyettesítenek egy Brüel & Kjaer analóg nyávogásmérőt.
Mérete miatt nem hordozható, így megváltam tőle.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
De, hangmagasság változást okoz, ha nagy a negatív vagy pozití eltérés.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Voyager
- V.I.P.
Ki beszélt itt az én képességeimről? Egy csak egy igény.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 18:12Akkor te segédeszköz nélkül képes vagy kihallani egy pontatlan A-hangot?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nem, nem te vagy a hibás, saját kútfőből jött a dolog, csak meglepett az komoly eltérés. Aztán maradt a számolásos módszer ott meg minden stimmel.revox írta: ↑2024.12.24., kedd 09:54lehet én vagyok a ludas, amikor beszéltünk priviben és említettem, hogy az ugyanolyan tápommal kicsit lassab a fordulat. azóta megvannak a trimmerpotik és beállítottam, de azóta én is csak vakarom a fejemBig írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
![]()
![]()
![]()
letöltöttem 2 appot is. az egyik lemezjátszón, ami az etalon volt, 33,5-öt mért a telefon, amikor a szobalámpa 50Hz-ére a sablon vonalai állnak, mint a cövek... fogtam egy másik appot, azzal még többet mért( ez van Neked, amit betették. a wow) Beszéltem itt egy guruval, hogy akkor, most minek higgyek, amira javasolta egy stroblszkóp app letöltését, mert a hálózati 50Hz nem megbízható. gondoltam heuréka, de az még borzalmasabb lett. 33as fordulaton az app strobijára a 45ös vonalak álltak mozdulatlanul![]()
a xarakodás eredménye, hogy így legalább a jól beállítottat is sikerült elállítanom. Ami a necces. hogy a sablonnal a 33 esetén a 33,30 és a 33,50 esetén (telefonos mérés) is állnak a vonalak, annyira kicsi a difi. Aztán a másik lemezjátszón, aminek Karma(pointe) tápja van, ahányszor elindítom,mást mér (a vonalak állnak).
summázva, az appok nem pontosak. két telefonon a két app ugyanúgy mást mér. a stroboazkóp app még ennyire se jó, de a hálózati 50Hz se megbízható, ráadásul nem mutat ki nagyon kicsi eltérést. Megszámolni lehetetlen az 1/3-ot. Aztán tegyük hozzá. hogy amikor beállítottam a fordulatot, amint felkerült a lemez és arra a tű, kifejt minimális fékezőerőt és ugyanaz a beállítás appal mérve 33,38 üresen, 33,30 tűvel terhelve...
gondolkodok, hogy a Karma tápra valahogy applikálni kellene két tekerentyűt, hogy bedobozolva, a helyére téve lehessen finomítani. a másik táp legalább ilyen, menet közben tudom állítgatni.
de ez egy ördögi kör és a pontatlan mérések, ha ezt lehet annak nevezni, el is veszik a kedvem a lemezezéstőlhallani nem igazán lehet a párszázados eltérést, de baxxa az ember agyát
akinek van tuti tippje, én is szívesen veszem...
Eltolódik a hangszín.sutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 18:00Hát mikor ilyen 0.05-0.07% rms WOW-ot mérsz, akkor azon nincs mit kihallani nyávogásnak, ha szíjas, ha nem.supravox írta: ↑2024.12.24., kedd 15:05Uhhsutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17
Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Na ez egy újfajta megközelítés.
Sztem az eleve nyávogás ha lassabban vagy gyorsabban pörget a lemezjátszó mint ahogy azt kitalálták.
Ha ez téged nem zavar mert nem hallod hát lelked rajta.
Persze lehet,hogy a szíjas lemezjátszoknál ez eleve nem tűnik fel mert egyfolytában rángatják a szíjat ami hol nyúlik hol rövidül.
Tisztelet a rendesebben megcsináltaknak.
Komolyzenénél.számít legjobban?
Ahol eleve emberi tényezőkön múlik minden.
És az attól jó.
Milyen már ha egy dobgép atompontos tempója mászik el????Amit eredendően a produkcióhoz programmoztak..
A dobgép meg ugyanolyan atompontos lesz, csak lassabb.
Illetve nem szeretném ha az én lemezjátszóm újra értelmezné azt amit a zeneszerző kitalált.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- SoundMania
- V.I.P.
- Voyager
- V.I.P.
Így igaz - nem vagyunk egyformák-.
Számomra nem elfogadható, ha egy Esz-dúr zongoraversenyt elhangolva kell hallgatnom.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2874
- Kapcsolat:
Hát mikor ilyen 0.05-0.07% rms WOW-ot mérsz, akkor azon nincs mit kihallani nyávogásnak, ha szíjas, ha nem.supravox írta: ↑2024.12.24., kedd 15:05Uhhsutemenyx írta: ↑2024.12.24., kedd 14:17Igen, így van. Hullamindegy, hangulatfüggő is. A Technics SL1200-asaidon is azert volt/van sebesseg finomhangolas, hogy a dídzsébácsik egymáshoz tudják passzítani a bpm-et. Hogy eredetileg milyen sebessegu a “dal”, az senkit nem érdekel, a szettbe kell illeszkednie.
Na ez egy újfajta megközelítés.
Sztem az eleve nyávogás ha lassabban vagy gyorsabban pörget a lemezjátszó mint ahogy azt kitalálták.
Ha ez téged nem zavar mert nem hallod hát lelked rajta.
Persze lehet,hogy a szíjas lemezjátszoknál ez eleve nem tűnik fel mert egyfolytában rángatják a szíjat ami hol nyúlik hol rövidül.
Tisztelet a rendesebben megcsináltaknak.
Komolyzenénél.számít legjobban?
Ahol eleve emberi tényezőkön múlik minden.
És az attól jó.
Milyen már ha egy dobgép atompontos tempója mászik el????Amit eredendően a produkcióhoz programmoztak..
A dobgép meg ugyanolyan atompontos lesz, csak lassabb.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek