Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Ekkora harc van a fejekben, lelkekben és ez a szint, hogy egy Squid Game-nek ekkora sikernek kell lennie? Alapból beteg és pocsék. Igényesebb drámák és életszagok elérhetők dögivel.
A Kézipoggyász nem egy nagy eresztés, az igaz, de a saját szintjén tele pakolták minden jóval, mint egy akciós Mikulás csomag, olyan. Torrenten nagy keletje volt, legnagyobb értelemszerűen SD-ben.
Látott valaki jót mostanában vagy akár a régmúltjában? Nem kell, hogy művész legyen, csak emelkedjen el valamennyire a kommersztől.
A Kézipoggyász nem egy nagy eresztés, az igaz, de a saját szintjén tele pakolták minden jóval, mint egy akciós Mikulás csomag, olyan. Torrenten nagy keletje volt, legnagyobb értelemszerűen SD-ben.
Látott valaki jót mostanában vagy akár a régmúltjában? Nem kell, hogy művész legyen, csak emelkedjen el valamennyire a kommersztől.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Érdekes, az az ürge engem jobban zavart, mert nagyon túltolta a kinézetével a dolgokat. De amúgy igen, jópofa karakter volt.Lemmy9.1 írta: ↑2024.12.28., szomb. 09:04Ok. Az első részben azért elég tolakodó volt, (aktus, közeli szerelmes jelenetek stb.) de ha enyhül, akkor a sztori megérhet egy pár káromkodást.
A Banshee-ben volt az a transz (vagy mi) kínai srác, Job. Na az pl egy jópofa karakter volt, aktusra, smacira nem emlékszem, nem volt nagyon zavaró. Illetve az volt, de a sztori fedte. Nem volt párkapcsolati vívódása sem. A szinkronja is telitalálat volt.
Emlékeim szerint.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Ok. Az első részben azért elég tolakodó volt, (aktus, közeli szerelmes jelenetek stb.) de ha enyhül, akkor a sztori megérhet egy pár káromkodást. 
A Banshee-ben volt az a transz (vagy mi) kínai srác, Job. Na az pl egy jópofa karakter volt, aktusra, smacira nem emlékszem, nem volt nagyon zavaró. Illetve az volt, de a sztori fedte. Nem volt párkapcsolati vívódása sem. A szinkronja is telitalálat volt.
Emlékeim szerint.

Emlékeim szerint.
Szerintem!
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Engem ki lehet kergetni a világból a meleg/trans tanmese jellegü szereplőkkel, viszont a Black Doves a képernyő elé szegezett. Egyszerre vicces, erőszakos és izgalmas, A szereplőknek van karaktere, nem hibátlan szuperhősők. És nem, a bérgyilkos csajokból kapcsolatából nem lesz románc, ahogy a valóban jelenlevő meleg szál sem a kötelező érzékenyítő szájbarágos sztori. Szerintem érdemes megnézni, max pár jelenetnél nem kell odafigyelni. Sokkal több pozitívuma van a sorozatnak, semhogy holmi melegedés miatt le kéne írni.Lemmy9.1 írta: ↑2024.12.27., pén. 08:46Fekete galamb.
Homofóboknak (jelen) nagyon nem ajánlom. Tömény buzulás. Már az első részben négyen (!) vannak a szerelmes pajtikák, szinte fő sztori.
Valószínűsíthető a két bérgyilkosnő románca is.
Kár érte, mert ígéretesnek tűnik, de nem csúszik le a torkomon.![]()
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Általában egyetértek a véleményeddel, most nem.
Nem állítom, hogy mestermű, de egynek bőven elmegy. Tegnap este pont ilyen volt nekünk, nem éreztük időpocsékolásnak. A kötelező meleg vonal se volt túltolva.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Squid game 2. évad.
Első két rész alapján méltó folytatása a sorozatnak.
Bemutatja, hogy mi is történt a túlélőkkel, és kinek, mi lett mániája e miatt.
Nem unalmas, és kellően fokozza az izgalmakat, hogy mire is számítsunk a többi részben.
Remélem a többi rész is ilyen lesz, és nem lefelé megy majd a színvonal,.mert akkor remek szórakozás (és társadalom kritika) lesz.
Első két rész alapján méltó folytatása a sorozatnak.
Bemutatja, hogy mi is történt a túlélőkkel, és kinek, mi lett mániája e miatt.
Nem unalmas, és kellően fokozza az izgalmakat, hogy mire is számítsunk a többi részben.
Remélem a többi rész is ilyen lesz, és nem lefelé megy majd a színvonal,.mert akkor remek szórakozás (és társadalom kritika) lesz.
Csak a Marantz! :-D
Fekete galamb.
Homofóboknak (jelen) nagyon nem ajánlom. Tömény buzulás. Már az első részben négyen (!) vannak a szerelmes pajtikák, szinte fő sztori.
Kár érte, mert ígéretesnek tűnik, de nem csúszik le a torkomon.
Kár érte, mert ígéretesnek tűnik, de nem csúszik le a torkomon.

Szerintem!
Az elmúlt hónapok termése.
Kézipoggyász. (Netflix)
Egy logikai bakikkal tűzdelt, filmes hibákkal teleszórt, összeollózott "zs" foschalmaz.
Nem ajánlott, időpocsékolás.
City Hunter (Netflix)
Japán agymenés, hol humoros, hol véres, hol meghökkentő, csak bátrabbaknak.
Twin Peaks 2017 (Sky Showtime)
Nem tudom mit láttam, de etette magát.
Star Wars: Rossz osztag (Disney)
A 99-es klónosztag sztorija. Kellemes meglepetés, még folyamatban a nézése, de nagyon jófajta.
Kézipoggyász. (Netflix)
Egy logikai bakikkal tűzdelt, filmes hibákkal teleszórt, összeollózott "zs" foschalmaz.
Nem ajánlott, időpocsékolás.
City Hunter (Netflix)
Japán agymenés, hol humoros, hol véres, hol meghökkentő, csak bátrabbaknak.
Twin Peaks 2017 (Sky Showtime)
Nem tudom mit láttam, de etette magát.

Star Wars: Rossz osztag (Disney)
A 99-es klónosztag sztorija. Kellemes meglepetés, még folyamatban a nézése, de nagyon jófajta.
Szerintem!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Elég könnyű nem emlékezni, ha kb. 20 éve láttam utoljára.Alex_Aston írta: ↑2024.12.24., kedd 13:02Erre a lufis jelenetre nem lehet emlékezni, ha egyszer is látta az ember?![]()
youtu.be/NdkM2MO3UXE
- Alex_Aston
- V.I.P.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Bevallom igen sokszor láttam filmjeik nagy részét, de most nem ugrik be képről, hogy melyik melyik. A másodikban majdnem biztos vagyok, de nem teljesen. Az elsőben nem. :)Alex_Aston írta: ↑2024.12.24., kedd 10:35Ha már karácsonyi, csaladi filmek, akkor ezek szerintem ott vannak az örök top listán.![]()
1a191b47-33f9-4c4d-bf79-c110b4f25d20.jpg
Screenshot_20241224_103348_Photos.jpg
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10978
- Kapcsolat:
Én pedig leginkább a forgatókönyvet hibáztatom. Na meg Hilaryt, hogy miért vállal el ilyeneket.
Igaz történet alapján készült filmek... Nyilván rengeteg ilyen van és ha sikerült érdekes történetet választani, amit alázattal és nem öncélúan követnek le az alkotók, abból lehet egy nézhető és nézendő mozi. De ha kiírják már az elején, hogy nyomokban valóságot tartalmaz, akkor én már reflexből menekülök, mert ezek szinte kivétel nélkül túlszaturált hőskölteményként mutatják be az esetleg valós esetet. Az ilyen alkotások persze lehetnek (kassza)sikeresek, Észak-Amerikában toleránsabbak a (filmes) giccsre (erősen hozzászoktak), az én európai gyomrom kényesebb az ilyesmire. A háborús filmek, amikben a hősies csata végén a füstölgő romokon büszkén lobogó amerikai zászlót mutatják lassú bevarióval, azok sem nekem készülnek, de ha azt a pár perces, számomra rémes patriotizmust kitakarom, áttekerem, még lehet belőlük egy kellemes élmény. A Köztünk élő angyalokból másfél órát kellett kitakarni, ami nem túl értelmes időtöltés, bánom is.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Ha már karácsonyi film, akkor nálunk Aludj Csak, Én Álmodom(a zenéje is nagyon jó), Igazából Szerelem, és egy "kissé" más, Megjött Apuci 2. a favorit.
Sokak kedvencét, a Reszkessetek Betörőket Mi ki nem állhatjuk. Személy szerint, én még sohasem láttam végig. Kinek a pap, kinek a paplan.
Sokak kedvencét, a Reszkessetek Betörőket Mi ki nem állhatjuk. Személy szerint, én még sohasem láttam végig. Kinek a pap, kinek a paplan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
:)
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó
- Értékelés: 145
Ezek egész évi filmekAlex_Aston írta: ↑2024.12.24., kedd 10:35Ha már karácsonyi, csaladi filmek, akkor ezek szerintem ott vannak az örök top listán.![]()
1a191b47-33f9-4c4d-bf79-c110b4f25d20.jpg
Screenshot_20241224_103348_Photos.jpg

- Alex_Aston
- V.I.P.
Ha már karácsonyi, csaladi filmek, akkor ezek szerintem ott vannak az örök top listán.

Vannak filmek amik kicsit sem karácsonyiak, mégis automatikusan bepasszintják magukat az ünnepi hangulatba, érdekes hatás. Az én ilyenem e komment írása után fog észbe jutni újra.
Alex_Aston, Ordinary Angels - a tervezőasztalon jó forgatókönyv mellé kötelezően mélymegélendőként akarja eladni magát, már előre. Mégis és épp ezért nézhetetlen számomra. Kontraproduktív így, filmügyileg sem jön be. Örülök, hogy megmenekül a lányod, meg hogy jól tud rezonálni a film nektek. Itt le is csapott a halál (csapás előtt sem tetszett a film). Annak is tetszenie kellene, hogy pont a kivételt mutatja be, hiszen statisztikailag nem is mérhető az érdemben és tudatosan önfeláldozó személyek száma. A film szemszögéből inverz vetület hangsúlyos: azt az alapállást veszi kézbe és használja fel sikeréhez a rendezés amire pont nem ad választ, nem szól a tönkretett májakról, életekről és nem csak a saját életekről van szó, nagyon fontos. Képtelen vagyok a jelenséget nem rendszerben kezelni és egy kiragadott kivételnek csápolni. Minél inkább zabáljuk a mázas sztorikat, annál elhanyagoltabb lesz a probléma gyökere. A helyén kezelt kivétel örvendetes, egyébként struccpolitikáról beszélünk.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ordinary Angels
https://m.imdb.com/title/tt4996328/
Szeretem az igaz történetének alapuló filmeket, ha jól vannak megcsinálva.
Na, EZ az a fajta film.
Már a kezdés is nagyon erős, és elővetíti, hogy nem egy habkönnyű vígjáték lesz.
Egy feleségét elveszítő apa, egyedül marad a 8 és 5 éves lányával, utóbbi ráadásul halálos beteg a Maja miatt, és mielőbbi transzplantáció szükséges. Persze tudjuk, hogy Amerikában, ha nincs teljes körű biztosítási valakinek, akkor egy lakás ára sem elegendő az orvosi költségekre.
És itt jön képbe egy
, átvit, és persze valóságos értelemben is, hogy egy alkoholista, önző személy (Hilary Swank), képes e megváltozni, ha kitűz maga elé egy célt, miután próbálják felnyitni a szemét, hogy az élete céltalan, és romboló. És nem utolsó sorban ez a cél valakinek az életének a megmentése lenne.
Elképesztő történet, nagyon kedves megvalósítással, és bár nyilván az életben nem volt ennyire hatás vadász a.megvalósítas, de én bevallom, megkönnyeztem a filmet. Hogy azért, mert a lányom mellett is ott ólálkodott a kaszás? Lehet. De a film ettől még csodálatos és megható, no meg az emberiségbe vetett hitet is vissza tudja hozni.
Ha karácsonykor (vagy bármikor) szeretnénk igazi angyalokat nézni, és karácsonyi csodát látni, akkor ajnlom.
.
https://m.imdb.com/title/tt4996328/
Szeretem az igaz történetének alapuló filmeket, ha jól vannak megcsinálva.
Na, EZ az a fajta film.
Már a kezdés is nagyon erős, és elővetíti, hogy nem egy habkönnyű vígjáték lesz.
Egy feleségét elveszítő apa, egyedül marad a 8 és 5 éves lányával, utóbbi ráadásul halálos beteg a Maja miatt, és mielőbbi transzplantáció szükséges. Persze tudjuk, hogy Amerikában, ha nincs teljes körű biztosítási valakinek, akkor egy lakás ára sem elegendő az orvosi költségekre.
És itt jön képbe egy

Elképesztő történet, nagyon kedves megvalósítással, és bár nyilván az életben nem volt ennyire hatás vadász a.megvalósítas, de én bevallom, megkönnyeztem a filmet. Hogy azért, mert a lányom mellett is ott ólálkodott a kaszás? Lehet. De a film ettől még csodálatos és megható, no meg az emberiségbe vetett hitet is vissza tudja hozni.
Ha karácsonykor (vagy bármikor) szeretnénk igazi angyalokat nézni, és karácsonyi csodát látni, akkor ajnlom.
.
Nosztalgia terv az ünnepekre:
- Legyetek jók, ha tudtok (a legjobb film)
- Igazából szerelem (nem érdekel, hogy utólag zaklatásnak minősítik az egyik ismert jelenetet)
- Szörnyecskék (mert nagyon régen láttam és kijött bluray korongon)
- Múlt karácsony (újonnan csatlakozó)
- Az idő urai (mert idén még nem láttam)
Mint látható, nálam van karácsony Kevin és John McClane nélkül is.
(Sem a hagyománnyal nincs bajom, hogy minden karácsonykor levetítik a Reszkessetek, betörőket!, sem egyik filmmel magával sem, de nem szeretem annyira egyiket sem, hogy n+1. alkalommal is megnézzem, mint a fenti nosztalgia listában lévőket.)
- Legyetek jók, ha tudtok (a legjobb film)
- Igazából szerelem (nem érdekel, hogy utólag zaklatásnak minősítik az egyik ismert jelenetet)
- Szörnyecskék (mert nagyon régen láttam és kijött bluray korongon)
- Múlt karácsony (újonnan csatlakozó)
- Az idő urai (mert idén még nem láttam)
Mint látható, nálam van karácsony Kevin és John McClane nélkül is.
(Sem a hagyománnyal nincs bajom, hogy minden karácsonykor levetítik a Reszkessetek, betörőket!, sem egyik filmmel magával sem, de nem szeretem annyira egyiket sem, hogy n+1. alkalommal is megnézzem, mint a fenti nosztalgia listában lévőket.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Eretnek Hugh Grant bácsival. Semmilyen vége lett, de addig jó volt. Kamarás-pinczés dráma.
Újranézve: Haláli hullák hajnala - jó kis angol bénaság húsz évvel ezelőttről.
Juror 2 - szintén nem tetsző vég, de jó rendezés, jó témafelvetés, Toni Collette is él még. Merem remélni, hogy a filmben suta csak kissé a prepozíció és minél kevesebb ilyen eset jut a valóságra.
Újranézve: Haláli hullák hajnala - jó kis angol bénaság húsz évvel ezelőttről.
Juror 2 - szintén nem tetsző vég, de jó rendezés, jó témafelvetés, Toni Collette is él még. Merem remélni, hogy a filmben suta csak kissé a prepozíció és minél kevesebb ilyen eset jut a valóságra.
Ennek a Dán eredetije is nagyon jó. Imdb 8.4
(valószínű jobb mint a másolat, mint mindig)
(valószínű jobb mint a másolat, mint mindig)
Szerintem!
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2711
Gyilkosság (The killing) sorozat 2011:
Nagyon szeretem a jó krimiket, akár sorozat akár sima film formában, sajnos már vadásznom kell őket, de most sikerült belefutnom egy régebbi, de nagyon jó kis sorozatba. Az első két évad (26 rész) egy gyilkosság utáni nyomozás történetét dolgozza fel, 26 nap formájában.
Nagyon jó, fordulatos a figyelmet, izgalmat képes folyamatosan fenntartani. Egy fiatal lány gyilkosságát, annak körülményeit dolgozza fel. Egy polgármesteri választási kampány hajrájában történik az eset, a politika is átszövi rendesen.
A két nyomozó nagyon jó karakter, a történet természetesen a második évad vége felé ér a csúcsra. Számomra a vége nagyon "ütős" lett. (Feleségemmel azóta is beszélünk róla)
Minden megvan benne amit szeretek: jó karakterek, hangulat, nyitó zene, izgalom, dráma, fordulatok, és ami számomra nagyon fontos: elgondolkodtató.
Családos, főleg lány gyermekkel rendelkezők szülőket szerintem különösen meg fogja érinteni!
Ledaráltuk majdnem két nap alatt. Aki a témát kedveli azoknak nagyon ajánlom
Jöhet a 3.-4. évad
Nagyon szeretem a jó krimiket, akár sorozat akár sima film formában, sajnos már vadásznom kell őket, de most sikerült belefutnom egy régebbi, de nagyon jó kis sorozatba. Az első két évad (26 rész) egy gyilkosság utáni nyomozás történetét dolgozza fel, 26 nap formájában.
Nagyon jó, fordulatos a figyelmet, izgalmat képes folyamatosan fenntartani. Egy fiatal lány gyilkosságát, annak körülményeit dolgozza fel. Egy polgármesteri választási kampány hajrájában történik az eset, a politika is átszövi rendesen.
A két nyomozó nagyon jó karakter, a történet természetesen a második évad vége felé ér a csúcsra. Számomra a vége nagyon "ütős" lett. (Feleségemmel azóta is beszélünk róla)
Minden megvan benne amit szeretek: jó karakterek, hangulat, nyitó zene, izgalom, dráma, fordulatok, és ami számomra nagyon fontos: elgondolkodtató.
Családos, főleg lány gyermekkel rendelkezők szülőket szerintem különösen meg fogja érinteni!
Ledaráltuk majdnem két nap alatt. Aki a témát kedveli azoknak nagyon ajánlom

Jöhet a 3.-4. évad

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Már ajánlottam itt 1-2hónapja, de nem találom:Morph írta: ↑2024.12.12., csüt. 10:00Mindet letoltam, továbbra is nagyon szeretem érthető, zseniális. Majdhogynem kötelező olvasmánnyá tenném, általános, és, vagy középiskolában is. Több értelme volna, mint egy-két kötelező irodalmi olvasmánynak!scaurus írta: ↑2024.12.09., hétf. 07:53Egyetértek.Alex_Aston írta: ↑2024.12.08., vas. 09:15...
The planets - 2019
https://m.imdb.com/title/tt10394800/
Brian Cox professzor nagyon érdekes és látványos bemutatása a napresndszerünk bolygónak születéséről, és arról, hogy melyiknek, miért így alakult a sorsa. Számomra elég sok újdonság hangzik el, viszont nagyon érthető az egész előadás,
...
Korongon mostanában jelent meg prof. Brian Cox Solar System c. sorozata.
https://www.imdb.com/title/tt33679603/
Kíváncsi vagyok mennyi újdonság lesz benne, illetve mennyivel lesz látványosabb, mint a 2010-es Wonders of the Solar System.
Universe (TV Mini Series 2021) https://www.imdb.com/title/tt15757074/
Professor Brian Cox ...
A zenék is elsőrangúak, egy jó rendszer nem hátrány.
Belenéztem kb 15-20 percet, szekunder szégyent éreztem. Ez nekem nem csúszik le a torkomon.
Majd adok esélyt neki ha nincs más.
Majd adok esélyt neki ha nincs más.
Szerintem!