Nincs ilyen opció.
A lehető legpontosabban kell mindent beállítani.
A korábban csatolt szoftver a nyávogás mérésére alkalmas.
Nincs ilyen opció.
Nem 1kHz-en mérünk! 3 kHz vagy 3,15 kHz, WRMS vagy DIN szabvány szerint.SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 10:16Stopper és számolás! Amennyi időt elbaxtál vele már azzal is kész lenne. Vehettél volna elő mérőlemezt 1kHz-el és frekit megmérni.
Robikám!Big írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
az lesz... számolok... még a végén kiderül, hogy az analóg módszerek működnek...SoundMania írta: ↑2024.12.24., kedd 10:16
Stopper és számolás! Amennyi időt elbaxtál vele már azzal is kész lenne. Vehettél volna elő mérőlemezt 1kHz-el és frekit megmérni. Szerintem akár még app-al is....
:)
ez melyik app?
Stopper és számolás! Amennyi időt elbaxtál vele már azzal is kész lenne. Vehettél volna elő mérőlemezt 1kHz-el és frekit megmérni. Szerintem akár még app-al is....revox írta: ↑2024.12.24., kedd 09:54lehet én vagyok a ludas, amikor beszéltünk priviben és említettem, hogy az ugyanolyan tápommal kicsit lassab a fordulat. azóta megvannak a trimmerpotik és beállítottam, de azóta én is csak vakarom a fejemBig írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
. Javításon esett át a lemezjátszó tápom, gondoltam leellenőrzöm.............természetesen semmi baj vele, át dugtam a fali aljzatba a lemezjátszót ott is ugyan azt méri, tehát nem a táppal van a baj. Pár dolgot megmérek még, végére járok ennek a hülyeségnek.
![]()
![]()
![]()
![]()
letöltöttem 2 appot is. az egyik lemezjátszón, ami az etalon volt, 33,5-öt mért a telefon, amikor a szobalámpa 50Hz-ére a sablon vonalai állnak, mint a cövek... fogtam egy másik appot, azzal még többet mért( ez van Neked, amit betették. a wow) Beszéltem itt egy guruval, hogy akkor, most minek higgyek, amira javasolta egy stroblszkóp app letöltését, mert a hálózati 50Hz nem megbízható. gondoltam heuréka, de az még borzalmasabb lett. 33as fordulaton az app strobijára a 45ös vonalak álltak mozdulatlanul![]()
a xarakodás eredménye, hogy így legalább a jól beállítottat is sikerült elállítanom. Ami a necces. hogy a sablonnal a 33 esetén a 33,30 és a 33,50 esetén (telefonos mérés) is állnak a vonalak, annyira kicsi a difi. Aztán a másik lemezjátszón, aminek Karma(pointe) tápja van, ahányszor elindítom,mást mér (a vonalak állnak).
summázva, az appok nem pontosak. két telefonon a két app ugyanúgy mást mér. a stroboazkóp app még ennyire se jó, de a hálózati 50Hz se megbízható, ráadásul nem mutat ki nagyon kicsi eltérést. Megszámolni lehetetlen az 1/3-ot. Aztán tegyük hozzá. hogy amikor beállítottam a fordulatot, amint felkerült a lemez és arra a tű, kifejt minimális fékezőerőt és ugyanaz a beállítás appal mérve 33,38 üresen, 33,30 tűvel terhelve...
gondolkodok, hogy a Karma tápra valahogy applikálni kellene két tekerentyűt, hogy bedobozolva, a helyére téve lehessen finomítani. a másik táp legalább ilyen, menet közben tudom állítgatni.
de ez egy ördögi kör és a pontatlan mérések, ha ezt lehet annak nevezni, el is veszik a kedvem a lemezezéstőlhallani nem igazán lehet a párszázados eltérést, de baxxa az ember agyát
akinek van tuti tippje, én is szívesen veszem...
lehet én vagyok a ludas, amikor beszéltünk priviben és említettem, hogy az ugyanolyan tápommal kicsit lassab a fordulat. azóta megvannak a trimmerpotik és beállítottam, de azóta én is csak vakarom a fejemBig írta: ↑2024.12.24., kedd 07:39Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni..................... A beteg hifista agy!
![]()
Valami ilyesmire gondolok, de nem is értem mi a francnak kezdtem el egyáltalán méricskélni....................
Nálam a sebességgel van gond. 3 perc 100 +1/3 fordulat, stroboszkóp épp hogy halad előre, ok siet egy minimálisat, de a telefon 35,56-ot mér.
Köszi de már régen elengedtem.dixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 17:34ha meg akarod gógyitani, nézz körül az AT cseretűk kinálatában...AT120 csertű lett befaragva a Wood Ebony-ba a haveromnál...egy kis kézimunka csak:oldalcsipőfogó,finom reszellő segitségével le kell csupaszitani a felesleges "keretet"...a "legnagyobb" Clearaudio MM is..
Az tán most is megvan.
Csak kitört a tűje.
youtu.be/3XJHed0uJkw
ha meg akarod gógyitani, nézz körül az AT cseretűk kinálatában...AT120 csertű lett befaragva a Wood Ebony-ba a haveromnál...egy kis kézimunka csak:oldalcsipőfogó,finom reszellő segitségével le kell csupaszitani a felesleges "keretet"...a "legnagyobb" Clearaudio MM is..
Az tán most is megvan.
Csak kitört a tűje.
Van az 15 is, de nem nyalogatom egyiket sem.
zoli73 írta: ↑2024.12.23., hétf. 13:20tunerman írta: ↑2024.12.23., hétf. 11:35zoli73
Csak a lesajnálás, degradálás megy, segítség semmi. Ez szomorú./i]
Ezt annak a nicknek a hozzászólásaira írtad aki szerint a Lurne J1:" A fostalicska kifejezés se áll messze a valóságtól...", meg "a Kuzma futómű sajnos elég egy szánalmas valami"...
(Még mindig meglepődöm, amikor a Nagy Magyar Alföldön ilyen szinten meghaladják és minősitik a nemzetközi piacon jelenlévő termékeket.)
TJ.
Igen, vállalom, ezt én irtam!
Pont nem érdekel, hogy Ki, mit tart "fostalicskának", és mit nem.
Nem ez miatt értékeltem pozitívan a kommentjét, hanem azért mert nekem sem tetszik ez a saját szaktudásunkkal, tapasztalatunkkal való melldöngetéssel megtámogatott, mások lenézése. Azt sem értem, hogy bárki, mi alapján helyezi a szaktudását, tapasztalatát, másoké fölé?
Én készséggel elfogadom, hogy Te sokakal ellentétben pontosan be tudod állítani a J1-et, de nagyon úgy néz ki, hogy ezt a tudást nem akarod átadni, mert folyton csak azt dörgölöd itt mindenki órra alá, hogy nem ért semmihez, de Te igen. Ezzel senki sincs kisegítve, és ez az, amit nagyon szomorúnak, és érthetetlennek tartok.
Jól ismerven Supravox-ot, én el tudom képzelni róla, hogy annak idején jól be tudta állítani a saját J1-ét(nyilván nem olyan precízen mint Te), de látva, hogy már jó néhány éve milyen lemezjátszókkal találta meg a számitásait, biztosan nem a J1 rossz beállítása miatt pártolt el tőle.
Ez komoly? Több mint 6 kiló ólmot tartasz a lakásban?Rock60 írta: ↑2024.12.23., hétf. 11:18
Nézzük csak a házi feladatot...![]()
Három darab szilikon-olaj csillapítású támasztó elem a sub chassis alatt.
10 kg-os gipsz-ólom keverékű sub sassis.
9 kg - os aluminium héjba integrált ólom/bitumen/gipsz szendvics szerkezetű tányér.
3 kg - os ólomtömbbe ágyazott motor.
3 kg - os ólomtömbbe integrált ellentengely.
2.8 kg - os, HDF - ből és keményfából készített, 5 darab sorbothan félgömbön álló alváz. / Jobb, mint ha tüskén állna, kipróbáltam./
Menetes leszorító.
Nincsen lötyögés, kóválygás, van csillapítás, csak ne kelljen arrébb tenni.
Mondjuk, amíg nem volt, tökéletesen elégedett voltam a másik angol szíjas szerkezettel, a Heybrook TT2 - vel is...![]()
A kommented, amiben 7 beállitási pontra hivatkozol, az nem segitség, hanem csak még jobban növeli a bizonytalanságot azok fejében, akiknek esetleg szükségük volna a segítségre.
Ahogy látom, az idézésedből(két oldallal korábban), a téma már elhaladt a J1 beállítása mellett, de Te vagy az, aki folyton feszegeti, visszahozza. Ez számomra csak azt bizonyítja, hogy még mindig nem tudtad magad túltenni azon, hogy a számodra szentgrálként magasztalt lemezjátszó, esetleg valakinek nem tetszett. Van ez így, ez egy ilyen szakma.tunerman írta: ↑2024.12.23., hétf. 13:34viewtopic.php?f=4&t=4306&start=50[iÉn készséggel elfogadom, hogy Te sokakal ellentétben pontosan be tudod állítani a J1-et, de nagyon úgy néz ki, hogy ezt a tudást nem akarod átadni,.. [/i]
Úgy látom nehéz a megértése az általam beìrt hozzászólásnak:
" PS: Ha valaki tudni akarja a beállìtását, az keressen meg pü-ben."
TJ.
viewtopic.php?f=4&t=4306&start=50[iÉn készséggel elfogadom, hogy Te sokakal ellentétben pontosan be tudod állítani a J1-et, de nagyon úgy néz ki, hogy ezt a tudást nem akarod átadni,.. [/i]
tunerman írta: ↑2024.12.23., hétf. 11:35zoli73
Csak a lesajnálás, degradálás megy, segítség semmi. Ez szomorú./i]
Ezt annak a nicknek a hozzászólásaira írtad aki szerint a Lurne J1:" A fostalicska kifejezés se áll messze a valóságtól...", meg "a Kuzma futómű sajnos elég egy szánalmas valami"...
(Még mindig meglepődöm, amikor a Nagy Magyar Alföldön ilyen szinten meghaladják és minősitik a nemzetközi piacon jelenlévő termékeket.)
TJ.
Miért? Hol kell élni ahhoz, hogy megengedtessék valakinek a véleménynyilvánítás?tunerman írta: ↑2024.12.23., hétf. 11:35Ezt annak a nicknek a hozzászólásaira írtad aki szerint a Lurne J1:" A fostalicska kifejezés se áll messze a valóságtól...", meg "a Kuzma futómű sajnos elég egy szánalmas valami"...zoli73
Csak a lesajnálás, degradálás megy, segítség semmi. Ez szomorú.
TJ.
ahogy irtam,99% a J1=in,Kuzma=out...de work in progress ahogy mondanák a J1-en,és jól haladnak a dolgok,most beszéltem cimbivelsupravox írta: ↑2024.12.23., hétf. 10:11Innen a távolból nem vauznék bele csak kicsitdixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:22Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=out
![]()
Az a Kuzma futómű sajnos elég egy szánalmas valami,a Clearaudio MM szintén,egyszerűen nem ebbe a rendszerbe való.
Öö... ilyen Kuzmám is volt meg a "legnagyobb" Clearaudio MM is..
Az tán most is megvan.
Csak kitört a tűje.
Szerencsére![]()