Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Re: Sztereó erősítők
Kíváncsiságból kérdezem: akinek van GAIN funkció az erősítőjén állította már el/be, vagy egyáltalán (ki)használta vagy hagyta gyári értéken ?
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Amenjuliush írta: ↑2024.12.25., szer. 11:15Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Valójában ennek a csatlakozónak minden eszközön az a célja, hogy az adott berendezés a Voyager által leírtak szerint, "zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentésére" kidolgozott földelési struktúrába megfelelően kerüljön bekötésre. Ami magába foglalHATja annak az elenyészően csekély számú földelési lehetőséggel megáldott hangfalaknak csatlakoztatását IS a végfok ilyen termináljához, de nem ez az alapvető célja.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Szia, Boldog Ünnepeket

Én soha nem írtam olyat hogy a hálózati földről van szó
Én azt írtam, hogy a hangszóró kosara ami féből van. azt összelehet kötni az erősítő GND- jével, ami a nem a táp negatív része és nem hálózati GND
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Ezért nem kell felhívni. Nyugodtan írd le, hogy miért érzed félreértelmezésnek.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Úgy érzem itt értelmezési problémák vannak, majd hívlak
Jó pihenést

Jó pihenést
- Voyager
- V.I.P.
Ez a csatlakozó jellemzően az audiojelek, vagy a készülék belső elektromos környezetének földelésére szolgál, nem pedig a hálózati földelés továbbítására.
Ez a földelési pont gyakran a készülékben lévő áramkör negatív pontjára vagy egy másik elkülönített földelési síkra van kötve, és célja például a zavarjelek, búgás vagy rádiófrekvenciás interferencia csökkentése.
Ezt kifejtenéd ?
Ráér az ünnepek után is, kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy ezt hogy értetted

- Voyager
- V.I.P.
Senki sem vonja kétségbe, hogy a földelőponttal megépített hangsugárzók ezen opciója felesleges, bár gyakran felmerül, hogy szerepük és hatásosságuk, illetve előnyük nem mindig egyértelmű.hodyka írta: ↑2024.12.24., kedd 16:02Akkor megoldódott a kérdésVoyager írta: ↑2024.12.24., kedd 14:31Pontosan erről szól a történet.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.![]()
![]()
Akkor a hang dobozon csak viccből rakták ki az 5. csatlakozót........többet lehet érte kérni![]()
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az erősítők földelési pontjai nem minden esetben alkalmasak a hangsugárzók földelésére, amit több gyártó is hangsúlyoz a készülékei kézikönyvében. Olyan erősítők esetében, ahol a negatív kimeneti ág egyben földelésként is szolgál, a földelési csatlakozási pont általában biztonságosan összeköthető a hangszóró kosarával.
Én kérek elnézést hogy írni mertem az 5 csatlakozós hangdoboz terminálról, mert ezt nem most találták ki, mint a nagy jelszíntű subhajtást
De vegyétek úgy, hogy semmit nem írtam, mert semmi értelme annak amit írtam, ezek szerint
Itt be is felyeztem, boldog nyulakat mindenkinet
De vegyétek úgy, hogy semmit nem írtam, mert semmi értelme annak amit írtam, ezek szerint

Itt be is felyeztem, boldog nyulakat mindenkinet

Akkor megoldódott a kérdésVoyager írta: ↑2024.12.24., kedd 14:31Pontosan erről szól a történet.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.![]()

Akkor a hang dobozon csak viccből rakták ki az 5. csatlakozót........többet lehet érte kérni

Van ami vicces, és van ami nem, Ő így értelmezi, ÉN meg segíteni akartam és nem viccelniVoyager írta: ↑2024.12.24., kedd 14:29Baromira nem értem, hogy miért kell ezt ilyen komolyan venni?hodyka írta: ↑2024.12.24., kedd 12:47Tudod most Karácsony van, nem szeretnék vitázni, sem veled sem másokkalMézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!
https://www.passlabs.com/wp-content/upl ... 200924.pdf
Boldog ünnepeket Neked is

De igazad van, jobb nem belefolyni a dolgokba, majd mindenki rájön magától mi mire való, vagy nem

Boldog Ünnepeket

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hodyka 2024.12.24., kedd 16:20-kor.
- Voyager
- V.I.P.
Több gyártó is ajánlja a HI-LEVEl vezérlést az aktív szub-okhoz. Jómagam is így használok néhányat, szerintem pontosabb basszust eredményez és jobban össze lehet hangolni a fő hangsugárzókkal.alto írta: ↑2024.12.24., kedd 14:48Én mindig azt szoktam javasolni, hogy ha az erősítőn van hangerőszabályozott preout vagy sub kimenet, azon keresztül érdemes bekötni a subot, és a nagyjelű hangfalkimenetről csak akkor, ha az előbbire nincs lehetőség. Utóbbi esetben pedig vigyázni kell, mert a földfüggetlen kimenetű erősítők esetén (ilyenek a szimmetrikus felépítésű erősítők és általában a D-osztályuak és a csövesek is) ezt tilos így bekötni, és nincs minden erősítőben ez ellen beépített védelem. Nem is értem igazán, hogy a REL milyen megfontolások alapján preferálja a magasjelű hajtást. Volt olyan ügyfelem aki a figyelmeztetés ellenére ezt "jobban tudta", lett is füst, amper szag, és sírásrívás.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.
Itt van például a REL ajánlása Audio Research csöves erősítők bekötésére:
k tűnik elsőre, de működik, az egyik ügyfelemnél pont így lett megoldva a sub bekötése egy Audio Research i/50 erősítővel.
A videóban Paul elmagyarázza.
youtu.be/uiVXXeINRog
Kellemes Ünnepeket a fórumtársaknak! 

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Az új csúcs Heed Helikon végfok hátulján is valami hasonló figyelmeztetés szerepel. Just FYI, hátha érint valakit innenjuliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()
Ilyen esetekre általában azt javasolják, hogy a szub magasjelű bemenetének "pozitív" kapcsait kössük a végerősítő "pozitív" kimeneteire, míg a szub "negatív" bemenetét egy meglevő referencia földre, többnyire az előfokon, vagy épp a végfokon, ha van ilyen kialakítva.

https://rel.net/blog/2018-05-18/setup-d ... -that-is/
Furának tűnik elsőre, de működik, az egyik ügyfelemnél pont így lett megoldva a sub bekötése egy Audio Research i/50 erősítővel.
Én mindig azt szoktam javasolni, hogy ha az erősítőn van hangerőszabályozott preout vagy sub kimenet, azon keresztül érdemes bekötni a subot, és a nagyjelű hangfalkimenetről csak akkor, ha az előbbire nincs lehetőség. Utóbbi esetben pedig vigyázni kell, mert a földfüggetlen kimenetű erősítők esetén (ilyenek a szimmetrikus felépítésű erősítők és általában a D-osztályuak és a csövesek is) ezt tilos így bekötni, és nincs minden erősítőben ez ellen beépített védelem. Nem is értem igazán, hogy a REL milyen megfontolások alapján preferálja a magasjelű hajtást. Volt olyan ügyfelem aki a figyelmeztetés ellenére ezt "jobban tudta", lett is füst, amper szag, és sírásrívás.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()

https://rel.net/blog/2018-05-18/setup-d ... -that-is/
Furának tűnik elsőre, de működik, az egyik ügyfelemnél pont így lett megoldva a sub bekötése egy Audio Research i/50 erősítővel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Voyager
- V.I.P.
Pontosan erről szól a történet.juliush írta: ↑2024.12.24., kedd 13:58Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!![]()

- Voyager
- V.I.P.
Baromira nem értem, hogy miért kell ezt ilyen komolyan venni?hodyka írta: ↑2024.12.24., kedd 12:47Tudod most Karácsony van, nem szeretnék vitázni, sem veled sem másokkalMézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!
Számos mélynyomó gyártó (például a REL is) preferálja a szubok meghajtását a magasjelű hangfalkimenetekről. Ugyanakkor a Pass Labs-hoz hasonló szimmetrikus felépítésű erősítők, vagy épp a D-osztályúak, melyeknél a "negatívként" aposztrofált csatlakozó sem tekinthető földnek, nagyon nem szeretik, ha a szub valódi föld "negatív" bemenete megpróbálja "lerántani" földpotenciálra, ilyenkor gyakran önvédelembe menekülnek. Tudom, mert megtapasztaltam!

Gyula
Tudod most Karácsony van, nem szeretnék vitázni, sem veled sem másokkalMézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47
Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!
- Voyager
- V.I.P.
Pontosan az alábbit írja le a kézikönyv:Mézga Aladár írta: ↑2024.12.24., kedd 11:47Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!hodyka írta: ↑2024.12.23., hétf. 21:05SziaMézga Aladár írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:54Kimeneti csatlakozás
Ez akkor lehet fontos, ha aktív mélysugárzót csatlakoztat a kimenethez
az erősítőről – ha jelföldelésre van szüksége, használja a fehér földelést
terminál a hátsó panelen található.
https://www.diyaudio.com/community/thre ... ts.126888/
Olvasd már el légyszives, és majd rájössz mire is van, az hogy egy gyártó írományát rosszul írják meg, vagy rosszul fordítják le
Az erősítőt bármilyen normál hangszóróhoz csatlakoztathatod anélkül, hogy kárt okoznál benne.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a (+) piros kimeneti csatlakozó és a (-) fekete kimeneti csatlakozó is feszültség alatt van, azaz egyik sem tekinthető földeltnek. A fekete (-) hangszórócsatlakozót soha nem szabad földként kezelni.
Ez különösen fontos, amikor aktív mélysugárzót csatlakoztatsz az erősítő kimenetére. Ha az aktív mélysugárzó számára szükség van jel föld csatlakozásra, akkor az erősítő hátlapján található fehér jel föld csatlakozót kell használnod.
Fontos megjegyezni, hogy a fehér jel föld csatlakozó nem biztonsági földelés. A biztonsági földelést kizárólag a leválasztható tápkábel biztosítja. Soha ne távolítsd el vagy iktasd ki a tápkábel biztonsági földelését.
Én úgy gondolom, hogy a hangszórókosarak földelésére nem ezt kellene használni. Ez a leírás azonban nem a kérdező erősítőjére vonatkozik, érdemes lenne konkrétan arról megkeresni az idevonatkozó részt.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Nem gondolnám, hogy Nelson Pass ne olvasta volna el a saját végfokának a manuálját!hodyka írta: ↑2024.12.23., hétf. 21:05SziaMézga Aladár írta: ↑2024.12.23., hétf. 18:54
Kimeneti csatlakozás
Ez akkor lehet fontos, ha aktív mélysugárzót csatlakoztat a kimenethez
az erősítőről – ha jelföldelésre van szüksége, használja a fehér földelést
terminál a hátsó panelen található.
https://www.diyaudio.com/community/thre ... ts.126888/
Olvasd már el légyszives, és majd rájössz mire is van, az hogy egy gyártó írományát rosszul írják meg, vagy rosszul fordítják le
Mindig, mindennél van jobb!
Egy zárt, alumínium doboz talán Faraday-kalitkaként működik....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.