Jogos.
A like-cunami osztogatása közben néha felnézhetnének egyesek, hogy mire adják, nem hogy kire, ugye...

zoli73
Csak a lesajnálás, degradálás megy, segítség semmi. Ez szomorú./i]
Nézzük csak a házi feladatot...ELEX írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:56
Ha egy csillapítás nélkül függesztett sasszival van dolgunk, az ugyan a környezeti rezgéseket valamennyire távol tartja, de saját rezonanciái révén akár fel is erősítheti a lengéseket.
Normális esetben a felfüggesztés nem csak rugós tagokból áll, hanem csillapító elemekből is, hogy a rezonanciákat minimalizálni lehessen.
...És ami a leglényegesebb, a TÖMEG. Minél nagyobb egy lemezjátszó egyes elemeinek a tömege, annál jobb az eredmény a rezgések és elcsatolásuk terén, a nem kívánt rezonanciák frekvenciája annál alacsonyabbra hangolódik.
A másik kritikus pont a lemez leszorítás. Ha az nincs, gyakorlatilag a lemez mindenféle stabilitás nélkül képes mozogni a hangszedő alatt. A leszorítók ezt javíthatják, a súlyok kevésbé.
Jogos.Voyager írta: ↑2024.12.23., hétf. 10:17Már megint kezded? Nem hoz neked semmit a jézuska, ha nem hagyod abba!supravox írta: ↑2024.12.23., hétf. 10:11Innen a távolból nem vauznék bele csak kicsitdixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:22
Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=out
![]()
Az a Kuzma futómű sajnos elég egy szánalmas valami,a Clearaudio MM szintén,egyszerűen nem ebbe a rendszerbe való.
Öö... ilyen Kuzmám is volt meg a "legnagyobb" Clearaudio MM is..
Az tán most is megvan.
Csak kitört a tűje.
Szerencsére![]()
![]()
![]()
Már megint kezded? Nem hoz neked semmit a jézuska, ha nem hagyod abba!supravox írta: ↑2024.12.23., hétf. 10:11Innen a távolból nem vauznék bele csak kicsitdixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:22Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=out
![]()
Az a Kuzma futómű sajnos elég egy szánalmas valami,a Clearaudio MM szintén,egyszerűen nem ebbe a rendszerbe való.
Öö... ilyen Kuzmám is volt meg a "legnagyobb" Clearaudio MM is..
Az tán most is megvan.
Csak kitört a tűje.
Szerencsére![]()
Innen a távolból nem vauznék bele csak kicsitdixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:22Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=outsupravox írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:31Na ez érdekelne,hogy micsodadixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:03
oké,csak sok a beidegződés és előitélet ebben a sportban,és megszokás,hogy mindig ugyanazon elvek alapján kezdünk el gondolkodni ha fejlesztenénk...van hogy koncepciót kell váltani....én csak arra vagyok kiváncsi hogy haveromnál,a rendszerében ahol szintén volt egy erős irányváltás kb 2 éve,hogyan fog elsülni a J1,az totál más koncepció mint amit @süti,@arzachel,@TJ és @audiomeca használnak...
![]()
![]()
Ez így igaz. A mindenféle csillapítás nélküli felfüggesztések kb pont akkora hibát okoznak a lejátszásban, mint a totál merev szerkezetek.
Ja már értem mire gondoldlszdixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:22Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=outsupravox írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:31Na ez érdekelne,hogy micsodadixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:03
oké,csak sok a beidegződés és előitélet ebben a sportban,és megszokás,hogy mindig ugyanazon elvek alapján kezdünk el gondolkodni ha fejlesztenénk...van hogy koncepciót kell váltani....én csak arra vagyok kiváncsi hogy haveromnál,a rendszerében ahol szintén volt egy erős irányváltás kb 2 éve,hogyan fog elsülni a J1,az totál más koncepció mint amit @süti,@arzachel,@TJ és @audiomeca használnak...
![]()
![]()
Belépő szintnek nem is rossz.dixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 09:22
Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=out
![]()
Wilson Maxx3,VAIC 52b végfokok,Jadis CD futómű,Lampizator G7,DHT DIY előfok (anyagárban ez kb 2MHUF volt),Goertz AG kábelezés...van egy 2 karos,SD upgrade,duplatányéros Kuzma StabiS,Stogi Ref,Benz Gullwing, ehez van egy most nem jut eszembe mi a gyártó neve,amerikai csöves phono,a másik kar egy Mozart 12",Clearadio vlmilyen Wood sorozathoz tartozó MM,Pointe Analogia V...elméletileg majd a J1=in,Kuzma=outsupravox írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:31Na ez érdekelne,hogy micsodadixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:03oké,csak sok a beidegződés és előitélet ebben a sportban,és megszokás,hogy mindig ugyanazon elvek alapján kezdünk el gondolkodni ha fejlesztenénk...van hogy koncepciót kell váltani....én csak arra vagyok kiváncsi hogy haveromnál,a rendszerében ahol szintén volt egy erős irányváltás kb 2 éve,hogyan fog elsülni a J1,az totál más koncepció mint amit @süti,@arzachel,@TJ és @audiomeca használnak...Rock60 írta: ↑2024.12.22., vas. 21:31
Szó sincsen szektáról és nem vok vak, látszik, hogy az SP ütős gépezet.
Arról viszont van szó, hogy melyik technikai megoldás a szimpatikusabb valakinek.
Ez nyilván nem jelenti azt, hogy ha nem lenne semmim, és egy magasabb szintű DD gépet vágnának hozzám óvatosan, a kardomba dőlnék.![]()
De van, nem kényszerűlök váltásra.
/ Ha majd lowgradelek, átgondolom...Érdekes darabnak tűnik az a Viktor, Seiki karral, bár egyáltalán nem értek hozzá./
Szeretem Hancock-ot, Jarret-et, Brabeck-et, Ellinton-t, és hallgatom is Öket.![]()
![]()
Na majd Te jól felvilágosítasz.tunerman írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:54Látva ezt az igen nagy hozzáértést az LP játszók világáról - szerintem a nagy többség még azt sem tudja, hogy kétféle tányérhajtás van...
1. A minél inkább elérhető "elcsatolás" a tányár feltámasztásánál, és a hajtástól
2. Ennek pont az ellenkezője, minél inkább "csatolásban" van hajtás a tányérral.
TJ.
Ami a hajtásokat illeti, egyik sem kompromisszummentes. Az első esetben, amikor a tányért a lehető legjobban elcsatolják a hajtástól, az a cél, hogy minimalizálják a motorból és a meghajtásból származó rezgéseket. Azonban ez az elcsatolás gyakran a stabilitás rovására mehet, mivel nehezebb fenntartani az egyenletes forgási sebességet.tunerman írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:54Látva ezt az igen nagy hozzáértést az LP játszók világáról - szerintem a nagy többség még azt sem tudja, hogy kétféle tányérhajtás van...
1. A minél inkább elérhető "elcsatolás" a tányár feltámasztásánál, és a hajtástól
2. Ennek pont az ellenkezője, minél inkább "csatolásban" van hajtás a tányérral.
TJ.
Na ez érdekelne,hogy micsodadixie-chicken írta: ↑2024.12.23., hétf. 08:03oké,csak sok a beidegződés és előitélet ebben a sportban,és megszokás,hogy mindig ugyanazon elvek alapján kezdünk el gondolkodni ha fejlesztenénk...van hogy koncepciót kell váltani....én csak arra vagyok kiváncsi hogy haveromnál,a rendszerében ahol szintén volt egy erős irányváltás kb 2 éve,hogyan fog elsülni a J1,az totál más koncepció mint amit @süti,@arzachel,@TJ és @audiomeca használnak...Rock60 írta: ↑2024.12.22., vas. 21:31Szó sincsen szektáról és nem vok vak, látszik, hogy az SP ütős gépezet.dixie-chicken írta: ↑2024.12.22., vas. 20:43
Mondtam Neked pár hónapja PÜ-ben,hogy az SP-10II,eredeti kávában (obsidian=lávakő) ,azért letesz a lemezjátszózás asztalára egy pár dolgot,lényegtelen melyik "szektához" tartozol.
Arról viszont van szó, hogy melyik technikai megoldás a szimpatikusabb valakinek.
Ez nyilván nem jelenti azt, hogy ha nem lenne semmim, és egy magasabb szintű DD gépet vágnának hozzám óvatosan, a kardomba dőlnék.![]()
/ Ha majd lowgradelek, átgondolom...Érdekes darabnak tűnik az a Viktor, Seiki karral, bár egyáltalán nem értek hozzá./
Szeretem Hancock-ot, Jarret-et, Brabeck-et, Ellinton-t, és hallgatom is Öket.![]()
![]()
oké,csak sok a beidegződés és előitélet ebben a sportban,és megszokás,hogy mindig ugyanazon elvek alapján kezdünk el gondolkodni ha fejlesztenénk...van hogy koncepciót kell váltani....én csak arra vagyok kiváncsi hogy haveromnál,a rendszerében ahol szintén volt egy erős irányváltás kb 2 éve,hogyan fog elsülni a J1,az totál más koncepció mint amit @süti,@arzachel,@TJ és @audiomeca használnak...Rock60 írta: ↑2024.12.22., vas. 21:31Szó sincsen szektáról és nem vok vak, látszik, hogy az SP ütős gépezet.dixie-chicken írta: ↑2024.12.22., vas. 20:43
Mondtam Neked pár hónapja PÜ-ben,hogy az SP-10II,eredeti kávában (obsidian=lávakő) ,azért letesz a lemezjátszózás asztalára egy pár dolgot,lényegtelen melyik "szektához" tartozol.
Bizony.
Szó sincsen szektáról és nem vok vak, látszik, hogy az SP ütős gépezet.dixie-chicken írta: ↑2024.12.22., vas. 20:43
Igen meg nem:)DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
Olyan szempontból biztos jó ez a megoldás, hogy bármilyen kart mellé lehet rakni, akár többet is.
Bármilyen szempontból.
Valójában jól írtad, mert a Technics SP10 alapvetően egy futómű.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:57Ok, azt rosszul írtam, hogy nincs gyári káva. Látom, hogy van. De miért ilyen, hogy "kivehető" onnan? És előszeretettel építenek is köré másikat a gyári helyére.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 20:50Nézz már bele kérlek az SL-1000R videóba.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
Olyan szempontból biztos jó ez a megoldás, hogy bármilyen kart mellé lehet rakni, akár többet is.
Nem tudom ez benne van-e, de a 30 perces videót nem néztem végig. Főleg hogy nem az angol az erősségem.
Ok, azt rosszul írtam, hogy nincs gyári káva. Látom, hogy van. De miért ilyen, hogy "kivehető" onnan? És előszeretettel építenek is köré másikat a gyári helyére.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 20:50Nézz már bele kérlek az SL-1000R videóba.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
Nézz már bele kérlek az SL-1000R videóba.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
én mondtam Neked pár hónapja PÜ-ben,hogy az SP-10II,eredeti kávában (obsidian=lávakő) ,azért letesz a lemezjátszózás asztalára egy pár dolgot,lényegtelen melyik "szektához" tartozol:belt,idler vagy DD...lehet nem Stabat Mater az elsődleges zenei anyag amivel inditanák,de ha egy picit is valahol kedveled Herbie Hancock "Hang up your hang ups"-ját,nem hagy semmilyen kérdést sem maga után a dolog....