Látom, supravoxnak is felkeltette az érdeklődését.
Tényleg szép.
Szó sincsen szektáról és nem vok vak, látszik, hogy az SP ütős gépezet.dixie-chicken írta: ↑2024.12.22., vas. 20:43
Mondtam Neked pár hónapja PÜ-ben,hogy az SP-10II,eredeti kávában (obsidian=lávakő) ,azért letesz a lemezjátszózás asztalára egy pár dolgot,lényegtelen melyik "szektához" tartozol.
Igen meg nem:)DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
Olyan szempontból biztos jó ez a megoldás, hogy bármilyen kart mellé lehet rakni, akár többet is.
Bármilyen szempontból.

Valójában jól írtad, mert a Technics SP10 alapvetően egy futómű.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:57Ok, azt rosszul írtam, hogy nincs gyári káva. Látom, hogy van. De miért ilyen, hogy "kivehető" onnan? És előszeretettel építenek is köré másikat a gyári helyére.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 20:50Nézz már bele kérlek az SL-1000R videóba.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?
Olyan szempontból biztos jó ez a megoldás, hogy bármilyen kart mellé lehet rakni, akár többet is.
Nem tudom ez benne van-e, de a 30 perces videót nem néztem végig. Főleg hogy nem az angol az erősségem.

Ok, azt rosszul írtam, hogy nincs gyári káva. Látom, hogy van. De miért ilyen, hogy "kivehető" onnan? És előszeretettel építenek is köré másikat a gyári helyére.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 20:50Nézz már bele kérlek az SL-1000R videóba.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?

Nézz már bele kérlek az SL-1000R videóba.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 20:47Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?

Ezeket ugyan olyan megfontolásból így gyártják, mint anno a Garrardokat? Pultba építik őket, vagy miért nincs gyárilag káva?

én mondtam Neked pár hónapja PÜ-ben,hogy az SP-10II,eredeti kávában (obsidian=lávakő) ,azért letesz a lemezjátszózás asztalára egy pár dolgot,lényegtelen melyik "szektához" tartozol:belt,idler vagy DD...lehet nem Stabat Mater az elsődleges zenei anyag amivel inditanák,de ha egy picit is valahol kedveled Herbie Hancock "Hang up your hang ups"-ját,nem hagy semmilyen kérdést sem maga után a dolog....
Milyen szempontból?Rock60 írta: ↑2024.12.22., vas. 20:21Tunerman írta :
A beírások alapján mindenki ugyanúgy túlbecsüli a képességeit, mint Te.
Én írom:
![]()
Ne essünk már át a ló túloldalára.
A Lurné nem Mars rakéta, nem Paks, nem V-Fet és nem is OTL...
Ha egy földi halandók számára gyártott készülék installálása az átlagnál kicsit jobb mechanikai készséggel és némi gyakorlattal is megáldott ember képességét is meghaladja, mert valóban elektro-mechanikai doktori szagértelem szükségeltetik hozzá, akkor még a végén Supravox-al leszek kénytelen egyetérteni.![]()
Na. Most értettem meg mit kérdeztél.
Lábakon áll az állványon.
supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 15:18Csak úgy... A lemez Korai Electric 2020supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 13:24Amúgy pár éve egy HES-en hallottam.
Hiába volt Technics elektronika és hangfal.
Illetve AT hszedő ami nem a kedvencem.
A futómű jósága olyan szinten érzékelhető volt,hogy csak pislogtam.
Végtelen nyugalom ötvözete a mindenen átromboló erővel.
Kitörölhetetlen emlék.
Az erre fogékonyaknak meleg szívvel ajánlom.
Finom kis zene

Na jah.
Örülök a pozitív tapasztalatoknak.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 14:25
De így kb egy hónap után mindenesetre nagyon bíztató.
Eleve jobban passzol bele a Koetsu már csak a tömege miatt is. Ebben nem csak szól, hanem énekel. Szerintem most hallom csak a valódi hangját.
A mélyei fantasztikusak. Nem gondoltam, hogy van még hova fokozni, de bőven volt ezek szerint. Ezenkívül a tere nagyságrendekkel jobb, ami talán a Linn legnagyobb gyengesége, így jól kiegészíti az eddigieket.
Persze, hogy nem. Nem úgy születtem.
supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 13:24Amúgy pár éve egy HES-en hallottam.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 12:59Hát mikor először megláttam mint valós példányt térdre rogytam és úgy zokogtamsupravox írta: ↑2024.12.22., vas. 12:55
Kegyetlenül jó a digitális verzió is.
Ez nem is kérdés. Dettó!
És ha már lemezjátszó. SL-1000R - Eléggé eszelős a cucc.![]()
youtu.be/u3zC08bpt1w![]()
Az én szememnek egy csodaszép műtárgy
Az egyetlen lemezjátszó amire a mostanit elcserélném.
Amúgy kíváncsi is lennék,hogy hangzásban hova jutottak kb. 25 év alatt.
Hiába volt Technics elektronika és hangfal.
Illetve AT hszedő ami nem a kedvencem.
A futómű jósága olyan szinten érzékelhető volt,hogy csak pislogtam.
Végtelen nyugalom ötvözete a mindenen átromboló erővel.
Kitörölhetetlen emlék.

Még nem volt.
Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 12:59Hát mikor először megláttam mint valós példányt térdre rogytam és úgy zokogtamsupravox írta: ↑2024.12.22., vas. 12:55Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Ez nem is kérdés. Dettó!Igen megvanés tényleg nagyon jól szól.
Csak hát nagyon szeretem a lemezjátszómat és ha lehet inkább azt hallgatom.
youtu.be/u3zC08bpt1w![]()
Az én szememnek egy csodaszép műtárgy
Az egyetlen lemezjátszó amire a mostanit elcserélném.
Amúgy kíváncsi is lennék,hogy hangzásban hova jutottak kb. 25 év alatt.

supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 12:55Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Ez nem is kérdés. Dettó!Igen megvanés tényleg nagyon jól szól.
Csak hát nagyon szeretem a lemezjátszómat és ha lehet inkább azt hallgatom.
youtu.be/u3zC08bpt1w
Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 12:46Köszi
Sajnos ÁLTALÁBAN az a tapasztalatom,hogy kb. az utóbbi 10 év digit vs analóg kiadványai közt a digit nyer.
Nem kicsit.
De teszek egy kísérletet a Deva lemezzel is.
Ne mondja Rock,hogy csak dumálok róla és fin...om nincs mit beszélek![]()

Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Köszi
Sajnos ÁLTALÁBAN az a tapasztalatom,hogy kb. az utóbbi 10 év digit vs analóg kiadványai közt a digit nyer.
Nem kicsit.
De teszek egy kísérletet a Deva lemezzel is.
Ne mondja Rock,hogy csak dumálok róla és fin...om nincs mit beszélek