DeProtector írta: ↑2024.12.21., szomb. 21:43
Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.
Mikor letettem a Soulines-ról, kettő lemezjátszó érdekelt igazán. A Sondek és a Vertere. Mondom de jó, mindegyik van az Audiophile Szalonban, egy helyen meg lehet hallgatni őket ugyan abban a rendszerben.
Felhívtam őket, de egy olyan beszélgetésben lehetett részem, amit azóta sem tudok hova tenni.
Felveszik, mondom ez a két lemezjátszó érdekelne, meg lehet-e hallgatni őket egy rendszerbe kötve? "Azt minek?"- jött a válasz. Mondom azért, mert egyiket sem hallottam még érdemben. "Felesleges. Ezek már annyira magas szintű készülékek, hogy egyátalán nincs saját hangjuk. A csapágyazás tökéletes, a meghajtás hibátlan. Csak a fonó meg a hangszedő hangját fogom hallani." De mondom azért mégiscsak jó lenne, mert még csak lövésem sincs, hogy melyik milyen hangi élményt ad, milyen stílusban zenél, milyen jellemzőik vannak. Meg úgy egyáltalán milyenek egymáshoz képest is, miben hasonlítanak, vagy épp miben nem. "Abban hasonlítanak, hogy mindegyik szíj hajtású, van rajtuk tányér és kar. Mindegyiknek 4 lába van." Ezen a ponton már nem akartam elhinni amit hallok. Egy fél mondattal lezártam és letettem.
Azt a pökhendi, lesajnáló hangnemet amit előadott nekem az "eladó" felfogni nem tudtam. Mindezt úgy, hogy szerintem elég alap dolgok érdekeltek volna 1,5-2 milliós lejátszókkal kapcsolatban. Ráadásul úgy, hogy lett volna konkrét vételi szándékom is, ha valamelyik megtetszik és mondjuk haza is lehet hozni meghallgatni, mint kb minden normális helyen.
én 1x voltam személyesen,közvetlenül még az idie HES elött,tök normális eladó fogadott,vlmi pitiáner Sonus Faber oldalboritásokért mentem,a haverom részére...megkérdeztem hogy vásárlás után körbenézhetek-e egy kicsit,segitőkészen körbevezetett az eladó (Gábor?),felmentünk az emeletre is (!)..no ott van egy pár "csodabogár" dolog

...késöbb kerültek képbe nálam ismét,amikor felgyorsultak az események lemezjátszóvásárlás témában, a leározott LP12-el...beszéltem velük vagy 2x,segitőkészek voltak,elmondták hogy felszámolták a Linn dolgaikat,a lemezjátszó bedobozolva van még,és úgy is fogják odadni,nem fogják összeszerelni,ezért az ár olyan amilyen...he kell kölcsönadják a gyári set-up-jig
asztalkát (vagy nagyon baráti áron hajlandóak azt el is adni)...de én irányváltást vettem,és nem foglalkoztam már velük tovább
van egy másik összerakott példány a Home Center/Home Audo-nál,de az évek óta,csak polcrol polcra van sétáltatva,és ugyanazon Santana "Caravaserai" LP van porvédőnek a filcen,van vagy jó 2 éve...
a Limar már évek óta nem foglalkozik a Linn-el,gondolom felmérték a helyzet milyen a MO-i piacigény...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)