4 (felesleges) poszt született ebből a kérdésből, mégsem tudtunk meg semmit.

Amanóba, meg most még egy.

4 (felesleges) poszt született ebből a kérdésből, mégsem tudtunk meg semmit.
Ja, az ? Az ott van.
Nem.
De, tetszik. Nagyon tetszik. Az kb. 2300.-Ft métere, szintén a Bauhausban vettem.
Ott van a nyomófilc mögött, mágnesesen árnyékolja a lejátszófejet
A nagyfrekvenciás zavar ellen alumínium vagy rézlemez használható.
Akkor inkább sárgaréz, mint vörös? és az alu?
Semmilyen esetben nem szerencsés egymásra tenni készülékeket, de ha nincs más megoldás, akkor a lágyvas lemez a legjobb.Taarzan írta: ↑2024.12.17., kedd 12:25Talán ide nem off... Nem akartam új topikot nyitni az egyszem kérdésemenek.
A rendszerem kialakítása olyan (sajnos), hogy Naim StageLine-t (phono előerősítő) kénytelen vagyok a NAPSC-re (külső táp) tenni...
Figyelmes lettem rá, hogy némi buzz-t összeszed, azonban, ha lemelem róla olyan 5-6 cm-re jelentősen csökken a zúgás. Mit lehet, lehet- e valamit kezdeni vele?
Valami Faraday "féle" megoldásra gondoltam... Egy (fém)lemezt pl. elég közé tenni? Ha igen milyen anyag legyen? (Vörösréz, sárgaréz, alumínium, más?) Milyen vastag? Le kell-e földelnem pluszban (eph-ra).
Ilyen gondolatok fogalmazódtak meg bennem. Vélemények?
20241103_111204.jpg
A megoldást leírtad. 5-6cm felemelés pl fakockákkal. Ha ez nem elég, akkor tápegységre 1mm vastag rézlemez ami kevéssel túlnyúlik. Azonban ha a tápegység trafója szór kifele, akkor inkább azt kellene egy fazékkal lezárni. Itt is lehet réz, de 100Hz alatt jobb a vaslemez. Mumetál is lehetne, de azt nehéz beszerezni. Az említett fémes árnyékolóknál opció a földelés is.Taarzan írta: ↑2024.12.17., kedd 12:25Talán ide nem off... Nem akartam új topikot nyitni az egyszem kérdésemenek.
A rendszerem kialakítása olyan (sajnos), hogy Naim StageLine-t (phono előerősítő) kénytelen vagyok a NAPSC-re (külső táp) tenni...
Figyelmes lettem rá, hogy némi buzz-t összeszed, azonban, ha lemelem róla olyan 5-6 cm-re jelentősen csökken a zúgás. Mit lehet, lehet- e valamit kezdeni vele?
Valami Faraday "féle" megoldásra gondoltam... Egy (fém)lemezt pl. elég közé tenni? Ha igen milyen anyag legyen? (Vörösréz, sárgaréz, alumínium, más?) Milyen vastag? Le kell-e földelnem pluszban (eph-ra).
Ilyen gondolatok fogalmazódtak meg bennem. Vélemények?
20241103_111204.jpg
Soha nem gondoltam arra, hogy ösvényt építsek ki magamnál, mert a hálózati kábelek zajszűrését mindig fontosabbnak tartottam. De sokan kértek tőlem ehhez anyagot, javaslatot egyetlen egy embernek a Long Audioblog-os Zsoltnak nem tudtam ellenállni, neki kb. 15 éve csináltam régi huzalokból ösvényt nagy árammal bejáratva, ma reggel írta, hogy most is azt használja.
Kösz a tárgyszerű beszámolót !
Én pár hétig járttam több tápösvényt, főleg hűtőszekrényre kötve, hogy legyen bennük legalább 200 óra bejáratás.
cables írta: ↑2024.12.16., hétf. 08:24---
Nekem az a véleményem, hogy ez az ösvény téma, jobb szót nem tudok, túl van tolva. Ezekkel az lenne a cél, hogy a saját lakásunk áramot fogyasztó készülékei ne zavarják az audió rendszert. Kiépül egy új, jól túlméretezett, nemrég gyártott huzalokból egy dedikált ösvény aminek a végére kerül egy jó kis elosztó.
Ezzel az a probléma, hogy rendszerünket zavaró nagyfrekvenciás zaj legnagyobb része a saját audió készülékeinkből származik, amiket a jó elosztó példás hatékonysággal csatol össze. Az egy ráadás, hogy az ösvénybe épített általában szükségesnél nagyobb átmérőjű huzal friss gyártás, tele van anyaghibákkal. Miért érzik mégis jónak sokan a kiépített ösvényt? Mert annak akarják érezni. Ez egy nagyon erős hatás. Ez persze SZVSZ
Ja, kibogarásztam, ezért sietve szerkesztettem is - itt van kettővel lejjebb - ezek szerint nem elég gyorsan...
Nézd meg figyelmesebben.
Szép...
Csillagpontosan. (valahogy így és mehet is fel a falba, vagy dobozba)
Hogy lehetne külön bekötni 10 aljzatot ?
Nyilván a 10 aljzat bekötésétől függ. Ott a falnál vannak közösítve, ami a valószínűbb, akkor az olyan, mint egy falba épített elosztó. Ha viszont külön kábellel vannak bekötve, akkor el vannak választva a készülékeid.
És mi van, ha nincsen elosztóm, csak 10 konnektor aljzat a hifi mögött a falon ?