Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bezse »

(Így a partvonalról) szabad megkérdezni, mi a baj a Linuxal ilyen célra?

A jelenlegi végponton is egy Ubuntu Server + Roon Bridge fut és végleges végpontra is csak próbaképpen fogok multiboot környezetet telepíteni, hogy ki tudjam próbálni mit tud a többi - pld az említett Windows.

Válaszaitokat köszönöm!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2084

Hozzászólás Szerző: wittao »

Windows Serverekkel valo kinlodast mar en sem javaslom, nagyon jo Win11 verziok vannak (IoT LTSC amit Voyager emlitett).
Win10 meg az idei tamogatas leallitasa miatt nem ajanlott mar…
Szoval nyugodtan tolj fel egy olyan W11 verziot, sok fejfajastol megszabadithat a serverhez kepest.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

tottyi írta:
2025.01.13., hétf. 11:44
Hi, mostanaban melyik Windows Server-t erdemes felrakni audio celjabol a pc-re? Meguntam a Win 11-et.
Ha mindenképpen váltani akarsz, akkor a Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024-et javaslom.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: tottyi »

supravox írta:
2025.01.13., hétf. 11:48
tottyi írta:
Hi, mostanaban melyik Windows Server-t erdemes felrakni audio celjabol a pc-re? Meguntam a Win 11-et.
Mióta van win11 azóta használom.
Egy röccenése nem volt.
Nem bírtam olyat csinálni,hogy megbotoljon.
Neked meg kb. mindegy mert mindig van valami nyűgöd.
Nem nekem van nyugom hanem a windowsnak. Ahanyszor frissit majdnem mindig valami tortenik. A kabeles topikban milyen normalisan duskuralsz de valamiert velem mindig valami nyugod van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

tottyi írta:
Mióta van win11 azóta használom.
Egy röccenése nem volt.
Nem bírtam olyat csinálni,hogy megbotoljon.
Neked meg kb. mindegy mert mindig van valami nyűgöd.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Voyager írta:
2025.01.06., hétf. 21:43
Talán a regedit lesz a legjobb.

Navigálj ide:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

A jobb oldali panelen kattints jobb gombbal, és válaszd az Új > Karakterlánc érték lehetőséget.
Add meg a program nevét, majd kattints rá duplán, és a Érték adatának add meg a futtatható fájl teljes elérési útját.
Este kiprobalom a powershelles-t de a start az mukodik mert bemasoltam a chrome shortkut-ot es az elindult, illetve a Roon.exe-en meg azt is beallitottam, hogy administrator modban inuljon es ekkor a pajzsot rakott az iconakra, ekkor nem indult mar el automatikusan a Roon. Ezt levettem az exe file-rol aztan keszitettem egy shortkutot azt bemasoltam az indito mappaba, elindult de feher maradt az alap a Roon-ban, ha administracio modban inditom az asztalrol akkor elindul rendesen de bemasolva az inditto mappaban mar nem indul. Remelem erthetoen irtam mert mar szamomra is rejtely, hogy eddig igy jo volt es most meg mar nem. Ugy viselkedik, hogyha beallitom a shortkutra az administracio inditast akkor valamiert a mappabol mar nem inditja automatikusan. Lehet valami privilegiumot kell valahol engedelyezni vagy mar nemtudom. :(

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Talán a regedit lesz a legjobb.

Navigálj ide:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

A jobb oldali panelen kattints jobb gombbal, és válaszd az Új > Karakterlánc érték lehetőséget.
Add meg a program nevét, majd kattints rá duplán, és a Érték adatának add meg a futtatható fájl teljes elérési útját.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2025.01.02., csüt. 15:03
Hi, hatha valakinek meg van ilyen problemaja. A win 11-em frissult es azota nem akar a Roon elindulni automatikusan. Bele van a shortcut masolva a startup mappaban ahogy eddig volt de most mar nem indul el automatikusan. Valakinek valami otlete?
Először ellenőrizd, hogy szerepel-e az automatikusan induló programok között.

PowerShell-ben futtasd az alábbi parancsot:
Get-CimInstance Win32_StartupCommand | Select-Object Name, Command, Location

Ez megjeleníti az automatikusan induló programok neveit, elérési útjait és forráshelyeit.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hi, hatha valakinek meg van ilyen problemaja. A win 11-em frissult es azota nem akar a Roon elindulni automatikusan. Bele van a shortcut masolva a startup mappaban ahogy eddig volt de most mar nem indul el automatikusan. Valakinek valami otlete?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2024.12.26., csüt. 20:34
Nekem mindegyik NONE
Akkor az jó, vagy nem? gondolkodik.gif
Ha minden "none", akkor a Windows jól van beállítva. Meg kellene nézni, hogy a BIOS-ban milyen energiagazdálkodási beállítások vannak.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Nekem mindegyik NONE
Akkor az jó, vagy nem? gondolkodik.gif
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2024.12.26., csüt. 09:37
Sziasztok!
Boldog karácsonyt minden fórumtagnak!
A kérdésem inkább informatikai jellegű. A roon szerverként üzemelő laptopom x idő után lekapcsolja magát, "hála" valami környezet tudatos win11 beállításnak, amit nem sikerült megtalálnom, hogy hol lehet kiiktatni. Az energia gazdálkodásos izében be van állítva, hogy az alvó módot soha se aktíválja, ha nem akkuról megy. Mégis leáll, kb 2-3 óra után.
Köszönöm!
Viszont kívánom!

Nézd meg, hogy mit ad vissza admin powerhhell-ből az alábbi parancs:
powercfg /requests

Ha minden jól van beállítva, akkor ezt kell visszakapnod:

DISPLAY:
None.

SYSTEM:
None.

AWAYMODE:
None.

EXECUTION:
[PROCESS] \Device\HarddiskVolume3\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Spotify\Spotify.exe
Background Audio Playback

PERFBOOST:
None.

ACTIVELOCKSCREEN:
None.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Boldog karácsonyt minden fórumtagnak!

A kérdésem inkább informatikai jellegű. A roon szerverként üzemelő laptopom x idő után lekapcsolja magát, "hála" valami környezet tudatos win11 beállításnak, amit nem sikerült megtalálnom, hogy hol lehet kiiktatni. Az energia gazdálkodásos izében be van állítva, hogy az alvó módot soha se aktíválja, ha nem akkuról megy. Mégis leáll, kb 2-3 óra után.

Köszönöm!
Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

mirkoci

Hozzászólás Szerző: mirkoci »

Lenne egy általános kérdésem a hangminőséggel kapcsolatban.

A PC-n lévő flac-fájlokból hallgatok zenét audio interfészen és hifi erősítőn keresztül. A fájlok minősége 16 bit/44 kHz; most már 24 bit/96 kHz is technikailag lehetséges. Mivel csak 2 HD-albumom van (Miles Davis: Kind of Blue; Bach: Goldberg Variations, Angela Hewitt, 2015), nem tudtam részletes teszteket végezni, és mindkét album eredendően problémás: a Davis-felvétel meglehetősen régi és akusztikus zongora-felvételek általában problémásak).

Mivel a két fájlformátumot párhuzamosan hallgathattam, nem kétséges, hogy más a hangzás: a HD formátum tisztább, átlátszóbb, intenzívebb - kicsit mintha a 'loudness' aktiválva lenne. De alapvetően más, teltebb, részletesebb hangzást nem tudtam érzékelni.

Most a kérdésem: Ti hogyan érzitek a különbséget? És mivel magyarázható, hogy sokan olyan nagy jelentőséget tulajdonítanak a hangmélység növelésének.

Nem technikai magyarázatokról van szó, hanem a zene varázsáról és lelkéről beszélek. Első benyomásaim alapján úgy gondolom, hogy a technikai különbségek ezt nem igazán befolyásolják. Az előadó, a hangszer, a felvétel, a hangszórók és a hallgató önátadási hajlandósága – mindezt alapvetőbbnek és fontosabbnak tartom.

Offtopic: Boldog karácsonyt mindenkinek!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

La_Valse írta:
2024.12.23., hétf. 17:19
tottyi írta:
2024.12.23., hétf. 14:32
Hi, ketto windows van a gepemen, mind a ketto Win 11 Pro es be van allitva alapbol az Audio windows de ha a Video windowsban vagyok es lekapcsolom a gepet akkor megint a Video windows jon be, csak ha restartolom akkor lehet valasztani megint es indul be az Audio windows. Ez mitol lehet, hogy nem mindig az Audio windows jon be?
Az mit jelent pontosan, hogy be van állítva alapból?
Milyen indítási metódust használsz, feltételezem, hogy Windows Rendszertöltés-vezérlőt?
Igen a Windows Rendszertöltés-vezérlőt. Ott van az Audio windows beallitva, hogy az induljon minden bekapcsolasnal.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 710

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

tottyi írta:
2024.12.23., hétf. 14:32
Hi, ketto windows van a gepemen, mind a ketto Win 11 Pro es be van allitva alapbol az Audio windows de ha a Video windowsban vagyok es lekapcsolom a gepet akkor megint a Video windows jon be, csak ha restartolom akkor lehet valasztani megint es indul be az Audio windows. Ez mitol lehet, hogy nem mindig az Audio windows jon be?
Az mit jelent pontosan, hogy be van állítva alapból?
Milyen indítási metódust használsz, feltételezem, hogy Windows Rendszertöltés-vezérlőt?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

marconi írta:
2024.12.17., kedd 13:31
Anno a régi szép időben megvettem az Audirvana fix, nem havidíjas verzióját a macemre, ez a 3.5.50
Ehhez van aktiváló kódom, műxik is most a macen. De fel szeretném rakni a windowsos audio pcmre is, egyik kérdes hogy vajon az aktiváló kód jó lesz e a wines verzióhoz is? Ha reményeim szerint igen akkor winre hol lehet elérni ezt a legutolsó nem előfizetős verziót? (Előfizetni egyelőre nem akarok semmire mert cd-t meg lemezt hallgatok szívesebben.)
Ha valaki elküldené a telepítőfilet annak is nagyon örülnék!
vanik.zoltan@gmail.com
Szia, itt van windowsra az instalacios lehuzos link. https://audirvana.com/delivery/AudirvanaWindows.php

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: marconi »

Anno a régi szép időben megvettem az Audirvana fix, nem havidíjas verzióját a macemre, ez a 3.5.50
Ehhez van aktiváló kódom, műxik is most a macen. De fel szeretném rakni a windowsos audio pcmre is, egyik kérdes hogy vajon az aktiváló kód jó lesz e a wines verzióhoz is? Ha reményeim szerint igen akkor winre hol lehet elérni ezt a legutolsó nem előfizetős verziót? (Előfizetni egyelőre nem akarok semmire mert cd-t meg lemezt hallgatok szívesebben.)
Ha valaki elküldené a telepítőfilet annak is nagyon örülnék!
vanik.zoltan@gmail.com
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: severance »

wittao írta:
2024.12.16., hétf. 00:48
180 Farad az csak 180 Farad :)
Az tényleg csak játszi csacskaság

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2084

Hozzászólás Szerző: wittao »

supravox írta:
2024.12.15., vas. 16:07

Pedig sztem baromi sokat hoz a konyhára a clock..
De ezt Te is tudod😀
Szokás lenézni a SoTm dolgait de mióta a SoTm cclk-ról ketyeg az alaplap, az usb+lan kártya illetve a switch azóta új világ köszöntött be.
És 2 éve atomstabilan megy.
Ugy gondolom a digitalis lejatszasi technologiak alfaja es omegaja az orajeltechnika es a taptechnika. Most itt elvonatkoztatnek a kulonbozo vezerlok es azokon futo programok vilagatol, ha egyazon dizajn van, de elter a clock es taptechnika, az biztosan mashogy fog szolni.
Mi egyazon dac-ot megepitettuk tobbfele tappal, tobbfele clock technikaval, megepitettuk ugyanazt a digit oldalt eltero OPA vagy teljesen diszkret A-osztalyos hanggal, valamint sajat OPA-t is keszitettunk… vegul lattuk, hogy a DA-konverzio soran a dac-chip es kornyezete mennyire profital egy jobb orajelbol, mennyire szamit a frekvencia-pontossag, faziszaj, a faziszaj karakterisztikaja.

Sokan hajlamosak elmismasolni ezeket a temakat, es szentul hisznek egy-egy megoldas robosztussagaban, de a vegen csodalkoznak megsemmszol annyira jol az adott keszulek.
Nemreg keszultunk el a referencia PC-nk ujabb valtozataval, aminel mar szuperkondenzatorokat alkalmazunk a tapban (250.000uF hanyomanyos kondenzatorcsomag mellett 180F a szuperkondenzatorok merete). Egyik baratom, aki hallotta csak annyit mondot letaglozta az eredmeny, pedig az elozo verzio is nagyon tetszett neki. 180 Farad az csak 180 Farad :) korulbelul 1 eve tesztelem a prototipusat es mindig rendesen ra kell keszulnom, ha mar nem ezzel felszerelt keszuleket hallgatok, mert annyira hianyzik, amikor nem az szol. De ezt tudjuk, a szamunkra kedves es tetszo dolgok nagyon addiktivak :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2024.12.15., vas. 19:15
Az a "cikk" kritikán aluli. Nyilván ráküldtek valami MI fordítót az eredeti nyelven megjelent írásra, de átnézni, javítani már nem volt energiája senkinek. Szerintem konkrét tévedések is vannak benne. Például nem tudom mire vélni a közvetlen cpu által kezelt SSD-ket. Nem hallottam még olyan processzorról, aminek lenne olyan műveleti egysége, ami i/o utasításokat hajt végre egy periférián közvetlenül. Ezt leírni egy informatikai szaküzlet honlapján, tiszta vicc.
Jól gondolod.
Az I/O műveletet az NVMe protokoll optimalizálja, így a CPU és az SSD közvetlenebbül és gyorsabban kommunikál, de a tényleges adatkezelést az SSD vezérlője végzi, miközben a CPU a magasabb szintű utasításokat irányítja.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az a "cikk" kritikán aluli. Nyilván ráküldtek valami MI fordítót az eredeti nyelven megjelent írásra, de átnézni, javítani már nem volt energiája senkinek. Szerintem konkrét tévedések is vannak benne. Például nem tudom mire vélni a közvetlen cpu által kezelt SSD-ket. Nem hallottam még olyan processzorról, aminek lenne olyan műveleti egysége, ami i/o utasításokat hajt végre egy periférián közvetlenül. Ezt leírni egy informatikai szaküzlet honlapján, tiszta vicc.
Dynavox X4000

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

wittao írta:
2024.12.15., vas. 15:45
supravox írta:
2024.12.15., vas. 15:41
wittao írta:
2024.12.15., vas. 15:34
Nagyjabol ugy, hogy hetente, 2 hetente kell egy kis szoftveres segitseg miatta. Sok TAIKO felhasznalo unja meg, es ROON-t hasznal. Pocsekabb a hangja a ROON hasznalataval, de az atombiztosan megy, es ha hozzaszoktak, mar nem zavaro.
Nekem volt olyan - pedig eleg sok rendszert hasznalok, installalok ilyen progikat - , hogy 2 oranyi kuzdelem utan hagytam a fenebe.
Tudok olyat is, aki eladja a TAIKO-jat, o a szoftver miatt adja/ta el.
Pedig egyebkent dobbenetesen jo lenne a cucc, ugy egyben.
Értem.Köszi.
Próbálnak valamit csinálni ezzel?
Nem mintha potenciális Taiko vásárló lennék😀
De mint TERMÉK baromira tetszik.
Az viszont fura,hogy úgy tudom szinte semmilyen clock-ot nem használnak....
Ugy tudom folyamatosan szogelnek rajta valamit.
A termek nagyon szep, es rendkivul komoly tapja van, nekem is tetszik. Clock az tervben sincsen naluk, annyira nem hisznek ebben, inkabb a szoftveres idozitest probaljak osszehozni.
Pedig sztem baromi sokat hoz a konyhára a clock..
De ezt Te is tudod😀
Szokás lenézni a SoTm dolgait de mióta a SoTm cclk-ról ketyeg az alaplap, az usb+lan kártya illetve a switch azóta új világ köszöntött be.
És 2 éve atomstabilan megy.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”