zoli73 írta: ↑2024.12.13., pén. 07:28
Rock60 írta: ↑2024.12.12., csüt. 21:56
......
Eddig inkább azt hallottam, hogy ösvénynek jobb a tömör egy eres drót, ezért kérdeztem, hogy a sodrott 2.5 Lappnál nem jobb-e a mezei 2.5 - es.
.....
Holott nem hinném, hogy bárki is végzett ösvény összehasonlító tesztet. Kiépített volna többféle megoldást, majd a számára legjobban tetszőt hagyta meg. ...
Én pár hétig járttam több tápösvényt, főleg hűtőszekrényre kötve, hogy legyen bennük legalább 200 óra bejáratás.
De járattam őket szárítógéppel, plazma tv- vel, hősugárzóval, párátlanítóval, sütővel, lámpával, ami éppen ment, az valamelyik ösvényen keresztül kapta az áramot.
Nálam a sodrottak a legelején kiestek, sokkal gyengébb hang jött ki.
Kipróbáltam eddig:
-tömör mcu 2,5 mm2- es,
-tömör mcu 4 mm2- es,
-tömör mcu 6 mm2- es,
-tömör polimer 2,5 mm2- es,
-tömör polimer 4 mm2- es (3 eres),
-tömör polimer 4 mm2- es (5 eres duplázva a fázis és a nulla).
A polimeresek bejáratás után jobbak, bejáratás előtt nem voltak feltétlenül azok.
A polimereseknek bejáratás után jobb a tere, kiegyenlítettebb a hangzás, mindenben jobb.
A 4mm2- es mcu ezekhez képest kutyaütő gyenge. A 6mm2- es mcu iszonyat brummogós.
Jelenleg a tűzálló, hármas szigetelésű polimeresekkel elégedett vagyok. Sokkal jobb a hang, mintha az ösvény helyett a fali konnektorba csatlakoztatom a hifit. Bauhausban vettem a kábeleket, a 20 m hosszú 3*2,5mm2-es polimeres szigetelésű kb. 15.000.- Ft volt.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.