Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata alap, de tűrhető minőségű all in lejátszóval?
Egész pozitív véleményeket, teszteket olvastam a Marantz melody mcr612ről és a Denon n10 Ceol-ról is, ebben az árkategóriában ha jól sejtem ezeken kívül nem sok minden van. Hajlok a letisztult denon felé de csak jó lenne hangfalakat összehasonlítgatni a marantz dupla hangfalkimenetén. Minőségben kb egyformák (?)
Legtöbbet internetrádiót hallgatok (cafe98- jazzy) de használnám cd-hez és ssd-n tárolt zene hallgatására is, + pc-ről film és videó hallgatásához. (ehhez vsz külső, usb-s hangkártyát használnék hogy ne a gyatra 3,5mmes jack kimenet menjen az erősítőre, inkább a lejátszó DAC-ja legyen használva)
Ha van bármilyen ötlete-tanácsa valakinek azt előre is köszönöm!
Van esetleg valakinek tapasztalata alap, de tűrhető minőségű all in lejátszóval?
Egész pozitív véleményeket, teszteket olvastam a Marantz melody mcr612ről és a Denon n10 Ceol-ról is, ebben az árkategóriában ha jól sejtem ezeken kívül nem sok minden van. Hajlok a letisztult denon felé de csak jó lenne hangfalakat összehasonlítgatni a marantz dupla hangfalkimenetén. Minőségben kb egyformák (?)
Legtöbbet internetrádiót hallgatok (cafe98- jazzy) de használnám cd-hez és ssd-n tárolt zene hallgatására is, + pc-ről film és videó hallgatásához. (ehhez vsz külső, usb-s hangkártyát használnék hogy ne a gyatra 3,5mmes jack kimenet menjen az erősítőre, inkább a lejátszó DAC-ja legyen használva)
Ha van bármilyen ötlete-tanácsa valakinek azt előre is köszönöm!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2512
Apropó, ha már Bluesound: a nagy dobpergés után hatalmas csend van az új BS készülékek körül. Novemberre szólt az első ígéret, most talán a napokban kijönnek, de esetleg tudja valaki, mi akadt el?
Az én tippem, hogy mire összerakták az új szériát, bekavart a piac. A Nano tervezett kategóriáját uralja a wiim pro+ feleannyiért, amennyiért a nano jönne. Az új Node ellenfélnek megkapta a Wiim Ultrát, szintén sokkal olcsóbban. Az Icon-t meg bevallottan a CA cxn100 ellen akarják bedobni, és ugye ott az Eversolo A6 …
Valami info?
Az én tippem, hogy mire összerakták az új szériát, bekavart a piac. A Nano tervezett kategóriáját uralja a wiim pro+ feleannyiért, amennyiért a nano jönne. Az új Node ellenfélnek megkapta a Wiim Ultrát, szintén sokkal olcsóbban. Az Icon-t meg bevallottan a CA cxn100 ellen akarják bedobni, és ugye ott az Eversolo A6 …
Valami info?
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2512
Igaza van @Redguy kollégának: ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod.Zoll43 írta: ↑2024.12.13., pén. 20:34… jelenleg adott egy wiim mini és egy sennheisser momentum 4 bluetooth fejhallgató páros. A wiim csak SBC és ACC bluetooth hang codec-eket küld a fejhallgatónk, de a fejhallgató tudja az aptX adaptív kodeket is kezelni.
És akkor a kérdés, megérné-e lecserélnem a wiimet egy bluesoundra, ami tud már aptx hd-t, érezhető lenne a hang minőségén a codec "különbség vajon?
Mert igaz, hogy ELVILEG az aptX kodek jobb hangot tud, az is VALÓSZÍNŰ, hogy a Sennheiser füleseden ez hallható is lesz, de biztosat senki nem tud neked mondani.
Lehet, hogy meghallod a különbséget, de az nem fogja megérni a wiim miniről nodera történő váltást. Mivel a mini a wiim család legkisebb tagja, hangban is a legszerényebb (bár a saját kategóriájában az egyik legjobb), tehát a BS Node elvben minden másban magasabb szint, nem csak a BT átvitelben.
Látva azt, hogy a Node 130 széria használt ára beállt 100-120e közé, és ha kijönnek az új BS gépek, akkor talán a 100eFt alá is beesik, ennyiért a Mininél biztosan jobb hangot fogsz kapni - de garantálni senki se tudja neked, hogy ezzel a másfajta hanggal elégedett leszel, vagy hogy nem fogod-e sokallani a pénzt, amit ezért fizetned kellett!
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Figyelem!Zoll43 írta: ↑2024.12.13., pén. 20:34Sziasztok!
Olyanban kérném a hozzáértő segítségéteket, hogy jelenleg adott egy wiim mini és egy sennheisser momentum 4 bluetooth fejhallgató páros. A wiim csak SBC és ACC bluetooth hang codec-eket küld a fejhallgatónk, de a fejhallgató tudja az aptX adaptív kodeket is kezelni.
És akkor a kérdés, megérné-e lecserélnem a wiimet egy bluesoundra, ami tud már aptx hd-t, érezhető lenne a hang minőségén a codec "különbség vajon?
Köszönöm!
Általános igazság következik - (dobpergés)
" A puding próbája az evés" - (tus! Taps)

Ez magyarán annyit tesz, hogy érdemes kipróbálnod.
Változás az lesz, az biztos, márcsak abból adódóan is, hogy egy másik streamert használsz, másik bluetooth modullal.
Tanácsot adni sem igazán lehet, mert mindenkinek más a hallása (lehet, hogy én nem hallok különbséget, Te viszont igen), mindenkinek más az a változás, amiért neki megéri kiadni "annyit", mindenkinek más az "annyi".
Amit a legjobb tudásom szerint javasolni tudok, hogy a fülesedddel a hónod alatt, keress fel egy kereskedőt, aki forgalmaz bluesoundot, és hallgasd meg, csak így mehetsz biztosra.

Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
Sziasztok!
Olyanban kérném a hozzáértő segítségéteket, hogy jelenleg adott egy wiim mini és egy sennheisser momentum 4 bluetooth fejhallgató páros. A wiim csak SBC és ACC bluetooth hang codec-eket küld a fejhallgatónk, de a fejhallgató tudja az aptX adaptív kodeket is kezelni.
Köszönöm!
Köszönöm!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Na persze ennyire nem egyszerü. Egy Raspberry Compute Module 3 van benne, amit már nem ennyire egyszerű babrálni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Ha valoban rpi van benne, akkor elegge nem lesz nehéz használni. Csak ki kell dobni belole a gyari SD kartyat es betenni egy ujat, amire mondjuk ra van telepitve egy Linux+Audirvana, vagy egy Roon Bridge. Vagy mindkettő. Viszont ehhez szukseges lenne tudni, hogy a benne levo dac micsoda.vazze írta: ↑2024.12.06., pén. 06:54Hahó!
Volna egy kis gondom és hátha valaki tudja a megoldást!
Van egy ilyenem és itt hánykolódik egy jó ideje mert nem tudom használni.
IMG_6153.jpeg
A gondom az vele, hogy behalt a szoftvere. Egyszerűen nem indul el, csak villog a piros led egy darabig de nem látható sem wifin sem lan-on.
Próbáltam felvenni a gyártóval a kapcsolatot de eleddig semmi konkrétumot nem kaptam.
Ez ugye egy Raspberry pi alapú cucc és a szoftver pedig egy fazonírozott volumio.
Annyit találtam valami angol fórumon, hogy a tidal connect miatt döglik meg és azt nem is támogatja. Nekem ez nem gond mert roon-t, audirvana-t és qobuz-t használok.
Valahol megtaláltam a neten azt is hogyan lehet hozzáférni a belső memóriájához.
Tudja esetleg valaki mit lehet ezzel kezdeni? Fel lehet újra programozni? Vagy ezentúl csak levélnehezéknek jó?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Szia, én ráraknám a zenéket is az ssd-re. De felmerül bennem, hogy mennyire kell ehhez egy M1? Nem teljesen jó egy picit régebbi még intel cpu-s? Ha igen hol a határ i3,i5? Van valaki aki ilyet használ esetleg?
Azt megköszönöm

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Nekem van egy kontaktom. Ha gondolod, akkor megkeresem és átküldöm. Írj neki bátran.vazze írta: ↑2024.12.10., kedd 19:36Nem. Tipikus kereskedőkkel találkozom jellemzően.Voyager írta: ↑2024.12.09., hétf. 19:40A kereskedő nem tud segíteni?vazze írta: ↑2024.12.06., pén. 06:54Hahó!
IMG_6153.jpeg
A gondom az vele, hogy behalt a szoftvere. Egyszerűen nem indul el, csak villog a piros led egy darabig de nem látható sem wifin sem lan-on.
Próbáltam felvenni a gyártóval a kapcsolatot de eleddig semmi konkrétumot nem kaptam.
Ez ugye egy Raspberry pi alapú cucc és a szoftver pedig egy fazonírozott volumio.
Annyit találtam valami angol fórumon, hogy a tidal connect miatt döglik meg és azt nem is támogatja. Nekem ez nem gond mert roon-t, audirvana-t és qobuz-t használok.
Valahol megtaláltam a neten azt is hogyan lehet hozzáférni a belső memóriájához.
Tudja esetleg valaki mit lehet ezzel kezdeni? Fel lehet újra programozni? Vagy ezentúl csak levélnehezéknek jó?
Ha gondod van valamivel és csak megoldani szeretnéd nem újat venni azonnal akkor ke vagy szarva.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Nem. Tipikus kereskedőkkel találkozom jellemzően.Voyager írta: ↑2024.12.09., hétf. 19:40A kereskedő nem tud segíteni?vazze írta: ↑2024.12.06., pén. 06:54Hahó!
IMG_6153.jpeg
Ha gondod van valamivel és csak megoldani szeretnéd nem újat venni azonnal akkor ke vagy szarva.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Sziasztok!
Tudnátok olyan DLNA/upnp szervert ajánlni ami kezeli a CUE fájlokat.
A MinimServer és az AssetServer nem kezeli.
Tudnátok olyan DLNA/upnp szervert ajánlni ami kezeli a CUE fájlokat.
A MinimServer és az AssetServer nem kezeli.

Mindig, mindennél van jobb!
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
A kereskedő nem tud segíteni?vazze írta: ↑2024.12.06., pén. 06:54Hahó!
IMG_6153.jpeg
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Csak roon és audirvana megy rajta.
Meg vlc a filmeknek.
Én is egy m1-ben gondolkodom, esetleg használsz HQplayer NAA-t ? Ha igen bírja a konverziókat?
Ezt én is meg tudom erősíteni.
Korábban egy iMac i7 32Gb volt a roon szerverem, most egy Mac Mini M1. Ha van is különbség, én nem hallom.
Ezért is nem vennék egy túlárazott roon nucleus-t (ugyanígy vélekednek sokan a roonlabs fórumán is).
Köszönöm, akkor te sem hallottál különbséget
Szia, nem is oly régen itt írtam a személyes tapasztalataimról:Zsoly írta: ↑2024.12.09., hétf. 13:19Elnézést, gondolom volt már a kérdés, de elég sok oldalt végignéztem és nem találtam a választ. Szóval Roon szerverként ki mit javasol használni? A lejátszó Holo Audio Red egy Laiv Dac-kal és az otthoni hálózaton csatlakoznának UTP-n. Gondolom szóba jöhet egy NUC jellegű gép vagy egy erre megfelelő NAS. Sok embertől azt hallottam itt nincs igazán hangbeli eltérés, de szívesen venném a tapasztalatokat. A zenéim jellemzően az azonos hálózaton lévő gyengébb Nas-okon vannak.
viewtopic.php?p=2910341#p2910341
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Elnézést, gondolom volt már a kérdés, de elég sok oldalt végignéztem és nem találtam a választ. Szóval Roon szerverként ki mit javasol használni? A lejátszó Holo Audio Red egy Laiv Dac-kal és az otthoni hálózaton csatlakoznának UTP-n. Gondolom szóba jöhet egy NUC jellegű gép vagy egy erre megfelelő NAS. Sok embertől azt hallottam itt nincs igazán hangbeli eltérés, de szívesen venném a tapasztalatokat. A zenéim jellemzően az azonos hálózaton lévő gyengébb Nas-okon vannak.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Szia, A válasz elméletileg igen, de Nekem sokszor nem működöt ez a megoldás illetve lekapcsolódott. Én úgy hidaltam át annó a problémát, hogy beraktam a router mellé egy mesh-t és a bluesound mellé a párját. A meshek egymás között wifin komunikálnak, de van utp csatija amivel tudod csatlakoztatni a streamert. Plusz ad egy stabil 2.4 és 5 g jelet az erősítésnek köszönhetően.Eddy16 írta: ↑2024.11.26., kedd 20:32Kedves Hobbitársak,
Van esetleg valakinek tapasztalata abban, hogy létezik-e hálózati lejátszók esetén olyan működés, amely során wifi hálózaton vezérelt Tidal Connect lejátszás alatt Bluetoothon küldi tovább a vezetéknélküli fejhallgató felé a zenét? Pár lejátszó esetén (Wiim Pro, Bluesound Node) kutakodtam, a specifikáció/tesztek alapján ezek rendelkeznek wifi és BT funkcióval is, de nem vagyok benne biztos, hogy miközben wifi kapcsolaton működik a Tidal Connect, egyidőben BT kapcsolat fenttartására is képes a lejátszó a fülessel. Az egyik Wiim tesztben is említést tettek róla, hogy a wifi/BT üzemmód között szükséges az átkapcsolás. Jelenleg egy Sennheiser BTD 600 BT adapterrel megvadított laptopon futó Audirvana a forrás. Ezt váltaná egy lejátszós megoldás - ha működik és ha érdemes :) Előre is köszönöm a támogató ötleteket! :)
Hegel + Dynaudio forever
Hahó!
Van egy ilyenem és itt hánykolódik egy jó ideje mert nem tudom használni. A gondom az vele, hogy behalt a szoftvere. Egyszerűen nem indul el, csak villog a piros led egy darabig de nem látható sem wifin sem lan-on.
Van egy ilyenem és itt hánykolódik egy jó ideje mert nem tudom használni. A gondom az vele, hogy behalt a szoftvere. Egyszerűen nem indul el, csak villog a piros led egy darabig de nem látható sem wifin sem lan-on.
Azonos gyártó két készüléke között biztosan, de két különböző gyártó készülékei között nem biztos, mert különbözhet a lábkiosztás.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Köszönöm András! Ezzel kicsit össze vagyok zavarva nem tagadom, a HDMI-I2S-akkor értem. Viszont 2 I2S között azt olvastam, hogy nyugodtan lehet használni HDMI-t, ez igaz lehet?
Ez így nem fog működni, a standard HDMI kimenet nem kompatibilis egy I2S bemenettel ami HDMI csatlakozós.
Mivel az I2S belső jelvezetésre lett kitalálva, ezért nincs szabvány a külső csatlakozó megoldásra, így ez gyártó függő minden esetben, és HDMI esetén még lábkiosztás sem feltétlenül egyforma.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sziasztok, adott egy lejátszó amin van hdmi kimenet a DAC-on meg I2S bemenet. Van értelme összekötni ezen, illetve HDMI kábel alkalmas erre? Egyébként két I2S esetén is használható HDMI kábel? (AQ Vodka)