Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Re: Házimozi erősítők, processzorok

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Üdv!
Én abban kérnék segítséget,hogy egy Denon Avr2311-es mozierősítőnél a Tuner a Zone 2-ben van.Hogy lehet átrakni a Main Zone-ba?Ha valaki tudja a választ,annak nagyon megköszönném.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Jalso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Jalso »

SFI írta:
2024.12.08., vas. 11:31
Kedves Hozzáértők!
Segítségre volna szükségem. A hang rendszerem sztereó, a Conrad Johnson PF2 előfok egyik bemenetére van kötve a Sony LCD tv fejhallgató kimenete. A gond az, hogy tv nézés során a háttérzajok, kísérőzene igen hangos, a párbeszédek halkak. Mi a fenét csináljak, hogy a dialógok érthetőbbek legyenek? A tv menüjében már sok mindent próbáltam állítani, eddig sikertelenül. Várom építő jellegű válaszaitokat. Üdv, Sfi
Szia! Milyen Sony TV-d van pontosan? Akkor is ilyen a hang, amikor natív sztereo tartalmat hallgatsz, vagy csak amikor lekeveri a TV-d mondjuk Dolby Digital-t sztereo-ra?
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: SFI »

Kedves Hozzáértők!
Segítségre volna szükségem. A hang rendszerem sztereó, a Conrad Johnson PF2 előfok egyik bemenetére van kötve a Sony LCD tv fejhallgató kimenete. A gond az, hogy tv nézés során a háttérzajok, kísérőzene igen hangos, a párbeszédek halkak. Mi a fenét csináljak, hogy a dialógok érthetőbbek legyenek? A tv menüjében már sok mindent próbáltam állítani, eddig sikertelenül. Várom építő jellegű válaszaitokat. Üdv, Sfi
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Re: Pioneer VSA-LX805 11.4 csatornás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revo írta:
2024.12.08., vas. 08:01
Szia. Nekem is Pioneer lx erősítőm van . Esetleg tudsz segíteni abban hogyha Dune hd lejátszó ből az audio only out HDMI ből összekötom a mozi erősítő vél akkor csak sztereó hang jön át,a center nem szól.A Dune menüben minden úgy van ahogy kell. Van olyan az erősítő menüben hogy input skip off vagy on. Esetleg az számít? Köszönöm előre is. Salgótarjánban lakom
A kérdésed átkerült a helyére. :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

revo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Re: Pioneer VSA-LX805 11.4 csatornás

Hozzászólás Szerző: revo »

Szia. Nekem is Pioneer lx erősítőm van . Esetleg tudsz segíteni abban hogyha Dune hd lejátszó ből az audio only out HDMI ből összekötom a mozi erősítő vél akkor csak sztereó hang jön át,a center nem szól.A Dune menüben minden úgy van ahogy kell. Van olyan az erősítő menüben hogy input skip off vagy on. Esetleg az számít? Köszönöm előre is. Salgótarjánban lakom

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Re: Emotiva XPA Gen3 Twelve 2.5

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Nagy Gabi írta:
2024.11.26., kedd 20:50
. Nincs olyan emotiva a piacon aminek hidalható vegfoka lenne de ez is csak olvasás kérdése,
Csak a vita miatt ( jó értelembe vedd kérlek!!!) itt azt írják, hogy van ( volt) hidalható
https://www.audioholics.com/amplifier-r ... tiva-xpa-2
Ráadasul a hátuljáról készült kép alapján is lehet hidalni az XPA-2-t
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: dpeti1970 »

Megkèrnèm az admint takarítsa ki a topikot... Köszönöm szèpen. leborulok.gif

Best
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Best »

Nagy Gabi írta:
2024.11.26., kedd 20:50
Volt tulajdonosa ként első kézből állítom hogy itt emlegetett dolog hogy ha sztereó végfokba panelba csak az egyikre kötsz az kinyirná mindkettőt egy ritka egetverő baromság!!!!!!!! Hosszú időn keresztül használtam és soha semmi baja nem volt ,hidba nem köthető a sztereó panel de ha minden sztereó modulból csak egyett kötsz be akkor sincs semmi, ha csak nagyon okos módjára meg nem próbálsz 2 külön csatornát behidalni. Nincs olyan emotiva a piacon aminek hidalható vegfoka lenne de ez is csak olvasás kérdése, de úgy látom sok hozzá nem értő ember lusta bárminek is utána olvasni így inkább csak találgatásokba bocsájtkozik hogy bosszantsák az embert.Az internet világában megtalálsz mindent manapság hát senki se legyen rest olvasni,meg lehet nagy haszna is lenne a dolognak.
Én sem hallottam ilyen problémáról. Használtam évekig 7 csatornás végfoknak csak a 3 csatornáját és semmi baja nem lett.
...de nem is itt kellene ezt megvitatni, mert bünti lesz.

Nagy Gabi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Hozzászólás Szerző: Nagy Gabi »

Volt tulajdonosa ként első kézből állítom hogy itt emlegetett dolog hogy ha sztereó végfokba panelba csak az egyikre kötsz az kinyirná mindkettőt egy ritka egetverő baromság!!!!!!!! Hosszú időn keresztül használtam és soha semmi baja nem volt ,hidba nem köthető a sztereó panel de ha minden sztereó modulból csak egyett kötsz be akkor sincs semmi, ha csak nagyon okos módjára meg nem próbálsz 2 külön csatornát behidalni. Nincs olyan emotiva a piacon aminek hidalható vegfoka lenne de ez is csak olvasás kérdése, de úgy látom sok hozzá nem értő ember lusta bárminek is utána olvasni így inkább csak találgatásokba bocsájtkozik hogy bosszantsák az embert.Az internet világában megtalálsz mindent manapság hát senki se legyen rest olvasni,meg lehet nagy haszna is lenne a dolognak.

sziklaid
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: sziklaid »

Érzek némi negativ energiákat ;-/
...pedig épp ettől fogod eladni, hogy ennyit beszélünk róla ;-)

Ez egy parádés erősítő és nagyon jó áron hirdeted!
Én is mar 26x átvarialtam fejben, hogy hova rakok majd a szobában ennyi hangszórót és milyen előfokkal használjam majd!
Szerintem én semmi negatívat nem irtam róla és amit kerdeztem lehet, hogy minden potenciális vevő fejében felmerülő kérdés!
Nyilvan ha te használtad így, akkor semmi baja nem lesz. Vannak erősítők amik erre érzékenyek és vannak, amik nem! Ez nem! Ennyi!
Nekem volt egy régebbi sztereo vegfokom, ami ezt nem szerette, de az sem ment tonkre csak erzekelte, h valami baj van es lekapcsolta a vedelem!

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 334

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Sziasztok!

Barátom pioneer lx86 vasa megadta magát, szokásos ue22 hjba...(Dsp chip gatya)
Kérdésem az lenne,hogy mit kell csinálni, hogy végfok legyen belőle?
Mert jelenleg hiába dugunk RCA-t nem akar megszólalni..

Vagy esetleg valakinek lenne panelja,akkor szívesen vevő lenne rá... javítás többe kerülne mint maga az erősítő,már utána jártunk,ez sajnos nem opció

Valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban kérem írjon!ide vagy akár pm-ben

Köszönöm!

Robi
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

sportakusz írta:
2024.11.25., hétf. 09:08
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Pioneer Házimozi erősítőm aminek elment a háttér kivezérlése. Keresek olyan szakembert aki tudna ebben segíteni. Amennyiben tudtok ajánlani azt előre is köszönöm.
Soner audio. Én őket, más majd biztosan ajánl mást, másokat.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: dpeti1970 »

Akkor világosíts már fel bennönket hogy kell ezt szerinted bekötni, ha már lassan leírod hogy egy önmagát kinyíró végfokot hirdetek! Így már úgysem kell senkinek.....

sziklaid
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

.. ez elég trivialis, de nem minden sztereo vegfok modul szereti, ha a bal oldalan log egy 4 ohmos hangsugarzo, a jobb oldalan meg egy vegtelen ohmos semmi!
Nekem volt már olyan, hogy ezt igy nagyon nem szerette es hibakoddal megallt!

sportakusz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: sportakusz »

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Pioneer Házimozi erősítőm aminek elment a háttér kivezérlése. Keresek olyan szakembert aki tudna ebben segíteni. Amennyiben tudtok ajánlani azt előre is köszönöm.

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: sony309 »

TV-n nincs más csatlakozó, csak HDMI. A TV-t nem használom forrásnak, csak TV nézéskor, de oda elég az ARC/eARC.

De elég, valóban. Digitális hangok jönnek az optikain is. :tutiok:
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

sony309 írta:
2024.11.18., hétf. 11:15
Üdv mindenkinek!

Felszámoltam a többcsatornás házimozi szettemet és most szeretnék egy két csatornás erősítőt (nem több csatornásat és DAC-ot sem szeretnék az erősítő elé,) venni, amin van HDMI be és kimenet egyaránt. A TV-n csak HDMI (ARC/eARC) csatlakozó van. Filmeket HTPC-ről játszok le, tehát minden szempontból a HDMI csatlakozás lenne a legegyszerűbb számomra.Nagyon kevés, talán 2 sztereó erősítőt találtam HDMI be és kimenettel.

Van több is, csak én nem találok?
Ha HTPC a forrás, akkor nem elég mondjuk egy USB vagy optikai bemenet az erősítőre? Vagy használod a TV-t is forrásként és nincs rajta optikai kimenet?

Best
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Best »

sziklaid írta:
2024.11.18., hétf. 10:26
Nem ertem, h centernek, miert van benne sztereo vegfok modul!
...de ezek szerint nem okozott neki gondot, h csak egy oldal volt hajtva, a masik nem!
Nincs olyan, hogy külön centernek sztereó végfok modul. Oda köthető a center ahova jólesik, ahogy az eladó is írta. Csak a frontokat kell kötni a 2db. 1Ch-s modulra a nagyobb teljesítmény miatt. Jobb lenne 3db. 1Ch-s nagyobb teljesítményű modul a a center miatt, de már így is nagyon le van osztva a teljesítmény, alig maradna szufla a többi kimenetre.

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Üdv mindenkinek!

Felszámoltam a többcsatornás házimozi szettemet és most szeretnék egy két csatornás erősítőt (nem több csatornásat és DAC-ot sem szeretnék az erősítő elé,) venni, amin van HDMI be és kimenet egyaránt. A TV-n csak HDMI (ARC/eARC) csatlakozó van. Filmeket HTPC-ről játszok le, tehát minden szempontból a HDMI csatlakozás lenne a legegyszerűbb számomra.Nagyon kevés, talán 2 sztereó erősítőt találtam HDMI be és kimenettel.

Van több is, csak én nem találok?
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

sziklaid
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem ertem, h centernek, miert van benne sztereo vegfok modul!
...de ezek szerint nem okozott neki gondot, h csak egy oldal volt hajtva, a masik nem!

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

DeLorean írta:
2024.11.17., vas. 09:34
Amennyiben szeretnél még próbálkozni, ajánlom a Storm Audio görbéken kívül a Storm Audio Dirac mérési pontokat.
Ez kilenc pontos mérés, teljesen más mikrofon pozíciókkal. Érdekes az elhelyezés, de megéri használni.
Pontosabb mélyek, jobb térleképezés, jobb hangerő szint beállítás.
Nem biztos, hogy mindenhol és mindenkinél, de mivel megvan minden hozzá - egy próbát feltétlenül megér.
Ha érdekel, PÜ-ben küldök két képet.
Köszi érdekel a dolog, hiszen biztosan újramérek az előzőleg használt mini tripod miatt. Ha jól értem, a szoftver által felkínált mérési pontok helyett, attól el egy eltérő mintázatot kell követnem. Néztem amúgy videókat, nem is egyet és ott a szakértők ki is fejtik, ezeket a pontokat nem szigorúan úgy kell értelmezni ahogy az ábrán vannak. Viszont én úgy gondolom a szoftver a pozíciókkal kalkulál, ezért én azért az apavető mintázatot betartottam. De lehet nem kell ha jól értem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Luxor Audio írta:
2024.11.16., szomb. 17:01
Ez leginkább a nézőtér méretétől, kialakításától függ, hányan moziztok, meg hogy Te magad mennyire mocorogsz mozizás közben. Minél kevesebb mérőpontot használsz és azok minél közelebb vannak egymáshoz, a korrekció annál inkább egyetlen pontra lesz érvényes, de ott igen hatásos lesz. Ha sok mérési ponttal csinálod a folyamatot és azokat távol rakod egymástól, akkor egy átlagos eredményt kapsz, ami sehol nem lesz tökéletes, de nagyobb térben nyújt elfogadható hatást.
Igen ezt tudom, sőt van aki direkt úgy csinál meg egy mondjuk 9 pontos mérést, hogy az első közép hallgatói pozíciótól, nagyon kis mértékben az körbelövi, így elvileg egy a fő hallgatói pozícióra nagyon centralizált hangzást ér el. Én ugyanakkor azt mondom/tapasztalom nincsenek egetverő különségek.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Gandalf írta:
2024.11.16., szomb. 12:59
Időközben elhelyezsére került pár akusztikus elem, és beszereztem egy umik-1-et is. 13 pontos mérést csináltam és három feltölthető slot-ban egy gyári, HK, Storm célgörbét használó beállítások vannak. Jelen pillanatban a storm-ot használom, de nem érzek brutális különbséget köztük. Csinálok még egy mérést majd, mert csak a kis tripodot tudtam használni, a normális meglévő helyett a felfogatás miatt, amihez a mikrofon adapter nem passzolt. Rendeltem egy átalakítót, és ha meglesz, majd újramérek. Igaz nem várok semmi eget rengetőet ettől. Nézegettem a méréseket a gyári mikrofon és az umik-1 között és azért láttam különbségeket, de nem tanulmányoztam nagyon.
Amennyiben szeretnél még próbálkozni, ajánlom a Storm Audio görbéken kívül a Storm Audio Dirac mérési pontokat.
Ez kilenc pontos mérés, teljesen más mikrofon pozíciókkal. Érdekes az elhelyezés, de megéri használni.
Pontosabb mélyek, jobb térleképezés, jobb hangerő szint beállítás.
Nem biztos, hogy mindenhol és mindenkinél, de mivel megvan minden hozzá - egy próbát feltétlenül megér.
Ha érdekel, PÜ-ben küldök két képet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10966
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Gandalf írta:
2024.10.16., szer. 08:35
A másik nagy kérdés hány pontos mérést érdemes csinálni.
Ez leginkább a nézőtér méretétől, kialakításától függ, hányan moziztok, meg hogy Te magad mennyire mocorogsz mozizás közben. Minél kevesebb mérőpontot használsz és azok minél közelebb vannak egymáshoz, a korrekció annál inkább egyetlen pontra lesz érvényes, de ott igen hatásos lesz. Ha sok mérési ponttal csinálod a folyamatot és azokat távol rakod egymástól, akkor egy átlagos eredményt kapsz, ami sehol nem lesz tökéletes, de nagyobb térben nyújt elfogadható hatást.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Időközben elhelyezsére került pár akusztikus elem, és beszereztem egy umik-1-et is. 13 pontos mérést csináltam és három feltölthető slot-ban egy gyári, HK, Storm célgörbét használó beállítások vannak. Jelen pillanatban a storm-ot használom, de nem érzek brutális különbséget köztük. Csinálok még egy mérést majd, mert csak a kis tripodot tudtam használni, a normális meglévő helyett a felfogatás miatt, amihez a mikrofon adapter nem passzolt. Rendeltem egy átalakítót, és ha meglesz, majd újramérek. Igaz nem várok semmi eget rengetőet ettől. Nézegettem a méréseket a gyári mikrofon és az umik-1 között és azért láttam különbségeket, de nem tanulmányoztam nagyon.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”