Én nem szoktam határozott kijelentéseket tenni, mert ez nagyon kényes dolog.revox írta: ↑2024.12.11., szer. 16:21nem, nem szoktam okoskodni. határozott elképzelésem van és ezt nem vitatom meg, csak kijelentek dolgokat.zoli73 írta: ↑2024.12.11., szer. 16:03
Ugye tekinthetjük a Te kommentjeidet is okoskodásnak, ha már a miénket annak tituláltad? Mert semmivel sem visznek közelebb a valósághoz, mint bárki más véleménye.
Neked tetszik a Preludium, nekünk nem, szerintem kiegyezhetünk egy döntetlenben, és hagyjuk ezt az ízléseken való vitatkozást, plále a Sztereó erősitők topicban.
De azt se tudom,hogy tévedtem ide, csak láttam a kérdést és értelmeztem. Nem szoktam beleszólni,ki mit vegyen,mert teljesen értelmetlen, elterelgetitek egymás jobbra-balra,csak sokszor előre nem, engem ez nem érdekel. Nem azonos tapasztalattal rendelkezünk, így nem is akarok, szokok ajánlani semmit, de itt elhangzott a kérdésre egy nagyszerű ajánlat voyager részéről, ami nagyon pirospontos, sőt, csillagos ötös. Lehet érezni a kérdésben, hogy sokat nem akar költeni erre és olyan doboz kell,ami akár a diszkót is lenyomja. ilyenkor le kell ereszkedni ide,megérteni az igényt és arra adni egy tippet, ami jóformán senki részéről nem történt meg. Ezért erősítettem meg voyager ajánlását és röhögve vártam, hogy majd előkerülnek a ledorgáló kommentek (holott tudom,hogy az a maga nemében egy nagyon jó doboz)![]()
igaz,rég elfejtettem,hogy ez megtörtént,csak ma megláttam,hogy valaki hozzászólt és beleolvastam ismét. Nem volt szándékom bárkit megbántani, csak tartottam Nektek egy tükröt, hogy viselkedtek egy idegen és keződ(nek tűnő) által feltett, kérdést megvitatva. Mi a hifibarátaimmal kicsit más ligában rúgjuk a bőrt, mégse fájdalmas a Preludium szót leírni, mert az a doboz, a maga árán igenis jó hangú doboz és főleg jól kiszolgálja azokat az igényeket és persze a NAD erősítőt, ami elő lett irányozva.
Az, hogy magatokat agyondicsérve, együtt szidjátok azt az ócskaságot, ha Netek örömet okoz, hajrá, de vannak,akik ezen mosolyognak, olyanok, akik azért sokkal konkrétabb tapasztalattal bírnak és nem 20-30 éve keresik a szent Grált, rég tudják ,hol van![]()
de mehet tovább, csak egy kis időre bepiszkoskodtam![]()
Nem lehetünk tisztában mások ízlésével, preferenciáival, tapasztalatával, stb., így a sajátunkat nem helyezhetjük afölé.
Az valóban dicséretes, hogy Voyager ajálott valamit, de amint láthatod, nagyon megoszlanak róla a vélemények. Ebből csak az következik, hogy a kérdezőnek ajálott figyelembe vennie, de mindenképpen meg kell hallgatni ahhoz, hogy eldönthesse ez az a hang amit Ő keres, avagy sem.
Nyilván mindenki a saját ízlése, és tapasztalata alapján ajál bármit is, de ez korántsem biztos, hogy betalál.
Arról sincs szó, hogy az árkategóriája, a kora, vagy a gyártója miatt lenézzük a Preludiumot.
Nekem 25 éve, mikor ilyen árkategóriában mozogtam, akkor sem tetszett, ezért fel sem merült a megvétele.
Megjegyzem most is van a birtokomban egy hasonló kategóriájú hangsugárzó, egy Canton Karat 200, amit néha előveszek, és örömmel hallgatok. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a Preludium, de mivel fogalmam sincs a kérdező ízléséről, így nem ajálgatom, pláne nem akarom rábeszélni.
De például hallottam több ilyen kategóriás Phonart, nekem mindegyik tetszett, egy ideig bírtokoltam egy Tannoy-t, ami viszont nagyon nem, így a típusát sem jegyeztem meg. Amúgy Rock-ra, elektronikus zenékre sokkal inkább el tudom képzelni az ájálott Cerwin Vega-t. Ezt ugyan nem ismerem, de másik modelleket hallottam.
És ha már a Vifa hangszórókészletnél tartunk, akkor én figyelembe vennék egy Zsolt Audio Standard-ot is.
Igaz, hogy ez állódoboz, de 100e-be belefér, és szerintem sokkal inkább teljesértékű hangsugárzó, jobban megfelel a preferált zenékre, mint a felhozott állványos dobozok.
Persze ez nem kinyilatkoztatás, csak vélemény, amivel nem kell egyetérteni, csak az én ízlésemet tükrözi.