Igazad van, már nekem is hiányzott egy ilyen komoly szakmai hozzászólás. Mi buták meg itt vitatkozunk, hogy melyik műszer mit tud :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Örülök hogy elégedett vagy a rendszereddel! A kíváncsiság nem vitt el a DC-be megnézni az Epsonokat? Igaz írod, hogy így is maradt bőven fényerőd a 4m-es vásznadon

Végre egy szakmai hozzászólás, és nem a balhé.

Szerintem!
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
Ha valaki beleszeretett és fanatikus házimozi hívővé vált, attól még nem fog érteni a projektor képi beállításaihoz. Pláne jön a baj, ha nem is akar hozzá érteni, mert annyira bonyolultak a beállítási lehetőségek, hogy azt halandó ember nem is tanulhatja meg! Ilyenkor kihívják a kalibráló embereket és elfogadják
a "színhelyes", élettelen, fakó
beállításokat!
Az új generációs projektorok már azt a színtet képviselik végre, ami már megkérdőjelezi a leváltani akarást, akár végleges is lehet egy laser projektor ennyi üzemórával, valamint ennyi szolgáltatással, amit a tulajdonos nem tud kihasználni, mert nem akar érteni hozzá, nem is akarja megtanulni.
Ez annyira így van, hogy azért, mert a kicsomagolt készülék egyből nem azt nyújtotta minden állítás nélkül amit a tulaj kigondolt, azonnal eladásra tette ki, mert gyenge a készülék.....................
Elképesztő lehetőségek állnak rendelkezésre mindenki számára, aki saját maga akar érteni a vetítőjéhez.
Én magam egymáshoz összeszinkronizáltam a média lejátszómat- a processzoromat és a projektoromat a legjobb elérhető kábelekkel. Mindegyik kütyü szenzációs képbeállítási lehetőségeket nyújt: mintha saját stúdióm lenne. Ja az is van. Éltem a lehetőségekkel, döbbenetes élmény volt az egyik legjobb média lejátszót kezelni a Zidoo 5000- en 1hz- 5hz- 10hz- ként a képet állítani, a világunk egyetlen processzorát, aminek a képfelkonvertálása szenzációs, és az Epson 12000B projektorának bődületes szolgáltatási mennyiségét és minőségét. A végeredmény a 4 méter széles vászonra való kép kikezdhetetlen minősége. A 3 ketyere összehangolása, a képkábelek minősége/10% ezüst tartalom/ a 4K diamond 1.4 gain 4 méter széles 9m2- es vászon...és akkor még maradt rengeteg fényerőm!
Arról nem tehet senki, hogy ilyen csodakészülékeket megvehet bárki és egyáltalán nem ért hozzá a tulajdonosuk. A bűntetés nem marad el, nem lesz jó képed...ráadásul azt hiheti a tulaj, hogy ennyit tud a vetítő, holott a 90%- a kihasználatlan marad...

Az új generációs projektorok már azt a színtet képviselik végre, ami már megkérdőjelezi a leváltani akarást, akár végleges is lehet egy laser projektor ennyi üzemórával, valamint ennyi szolgáltatással, amit a tulajdonos nem tud kihasználni, mert nem akar érteni hozzá, nem is akarja megtanulni.
Ez annyira így van, hogy azért, mert a kicsomagolt készülék egyből nem azt nyújtotta minden állítás nélkül amit a tulaj kigondolt, azonnal eladásra tette ki, mert gyenge a készülék.....................
Elképesztő lehetőségek állnak rendelkezésre mindenki számára, aki saját maga akar érteni a vetítőjéhez.
Én magam egymáshoz összeszinkronizáltam a média lejátszómat- a processzoromat és a projektoromat a legjobb elérhető kábelekkel. Mindegyik kütyü szenzációs képbeállítási lehetőségeket nyújt: mintha saját stúdióm lenne. Ja az is van. Éltem a lehetőségekkel, döbbenetes élmény volt az egyik legjobb média lejátszót kezelni a Zidoo 5000- en 1hz- 5hz- 10hz- ként a képet állítani, a világunk egyetlen processzorát, aminek a képfelkonvertálása szenzációs, és az Epson 12000B projektorának bődületes szolgáltatási mennyiségét és minőségét. A végeredmény a 4 méter széles vászonra való kép kikezdhetetlen minősége. A 3 ketyere összehangolása, a képkábelek minősége/10% ezüst tartalom/ a 4K diamond 1.4 gain 4 méter széles 9m2- es vászon...és akkor még maradt rengeteg fényerőm!

Arról nem tehet senki, hogy ilyen csodakészülékeket megvehet bárki és egyáltalán nem ért hozzá a tulajdonosuk. A bűntetés nem marad el, nem lesz jó képed...ráadásul azt hiheti a tulaj, hogy ennyit tud a vetítő, holott a 90%- a kihasználatlan marad...

Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Hogy elröppent ez a 2 hét!
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Legyen egy dlp pelda is. Sajat 3chip dlp gepem kalibraltan 292cm vaszon szelessegben:
Max lampateljesitmeny :153,35nit es feketeszint 0,029nit ON/OFF kontraszt 5123:1
Ecoban : 119nit feketeszint 0,023nit ON/OFF kontraszt 5123:1
Max lampateljesitmeny :153,35nit es feketeszint 0,029nit ON/OFF kontraszt 5123:1
Ecoban : 119nit feketeszint 0,023nit ON/OFF kontraszt 5123:1
Az amúgy sem izmos Epson lézer natív kontraszt még tovább gyengült a nagyobb fényerővel és persze csak Full HD felbontás :(
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Srácok, komolyan nem tudtok ebben a topikban normális stílusban vitatkozni? (akinek nem inge, kérem ne vegye magára).
Nem érdekes, hogy ki kezdte és hogy kinek "van igaza" a kedélyek lenyugtatása érdekében most mindenki 2 hetet pihen, aki részt vett és szította ezt a személyeskedő flame war-t.
Remélhetőleg veszitek az adást, mert a következő ilyen beavatkozás végleges lesz a számotokra.
Nem érdekes, hogy ki kezdte és hogy kinek "van igaza" a kedélyek lenyugtatása érdekében most mindenki 2 hetet pihen, aki részt vett és szította ezt a személyeskedő flame war-t.
Remélhetőleg veszitek az adást, mert a következő ilyen beavatkozás végleges lesz a számotokra.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Ekkora butaságot már rég olvastam, hatalmas hiányosságaid van a méréstanban. Amit te leművelsz az botrányos a vetítéstechnikában és NEM nevezhető kalibrációnak. Mivel azok szabványok szerint történnek!
[/quote]
Olvasd már el te szerencsétlen, hogy mit írtam! De úgy is tudom mi a célod, így nem nagyon érdekel mit vau vau nekem :)
[/quote]
Olyan vetítőt még nem gyártottak aminek a natív kontrasztját ne tudnám pontosan megmérni vászonról. Ez egy nagyon egyszerű alap dolog. Látod, azért van még hová tovább képezni magad.
Kis elmélkedő : 300fl mellett 100.000:1 ON/OFF 0,003fl fekete szintel rendelkezik. Ne mond azt hogy nem vagyok segítőkész.
- Cseneles
- Fórumlakó
Feltételezem te szemben ülsz a mozidban a projektoroddal?! Vetítővel szembefordított műszerrel állítgatod és CSAK TE csinálhatod kikötéssel a Sonykat.szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 19:33Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user error. Nagyon sok tényező befolyásolja ezt a mérést. Ha csak külön natív kontrasztot szeretnél mérni az egy külön folyamat és nem a vászonról történik.

[/quote]
Olvasd már el te szerencsétlen, hogy mit írtam! De úgy is tudom mi a célod, így nem nagyon érdekel mit vau vau nekem :)
[/quote]
Olyan vetítőt még nem gyártottak aminek a natív kontrasztját ne tudnám pontosan megmérni vászonról. Ez egy nagyon egyszerű alap dolog. Látod, azért van még hová tovább képezni magad.
Kis elmélkedő : 300fl mellett 100.000:1 ON/OFF 0,003fl fekete szintel rendelkezik. Ne mond azt hogy nem vagyok segítőkész.

Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user error

[/quote]
Feltételezem te szemben ülsz a mozidban a projektoroddal?! Vetítővel szembefordított műszerrel állítgatod és CSAK TE csinálhatod kikötéssel a Sonykat.

[/quote]
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Cseneles
- Fórumlakó
[/quote]
Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user error
. Nagyon sok tényező befolyásolja ezt a mérést. Ha csak külön natív kontrasztot szeretnél mérni az egy külön folyamat és nem a vászonról történik.
[/quote]
Feltételezem te szemben ülsz a mozidban a projektoroddal?! Vetítővel szembefordított műszerrel állítgatod és CSAK TE csinálhatod kikötéssel a Sonykat.
Ekkora butaságot már rég olvastam, hatalmas hiányosságaid van a méréstanban. Amit te leművelsz az botrányos a vetítéstechnikában és NEM nevezhető kalibrációnak. Mivel azok szabványok szerint történnek!

[/quote]

Ennyit arról, hogy a Viktor ír magas lóról...szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 16:41Dávid! Csak azt tudom neked javasolni, mint privátban hogy fordulj szakemberhez! Személyes sérelmedet pedig írd le újra, ha még nem volt elég, hogy 2 év alatt csökkent a projektorod piaci ára (amit akkor is hatalmas kedvezménnyel kaptál) és ez a fő bajod, ezért vagyok egy szar a szemedben. De szerintem ezt ott kibeszéltük és sajnos piac határozza meg az árakat nem én. De írjad csak nyugodtan, megígérem elvolvasom.Jalso írta: ↑2024.12.02., hétf. 16:28Megint csak szítod a feszültséget.szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 15:12
Persze, ha minden jó és van elég fényerő és a körülmények is jók és ez nagyon fontos, akkor sikerülhet (nálam és másnál az ALR vásznon nem nagyon fog sikerülni pontosat mérni, ott a másik módszer kell hozzá).
Pl. Solymáron, akit felidegesített egy másik "srác" a kontraszttal ott sikerült ugyanazt mérni, mint az utánam lévő tökéletes embernek. De gondolom neked is az "olcsóbbik" műszer van, ami nem tud olyan mély feketét pontosan megmérni, mint a tökéletes műszeres.
Balázs natív.png
2 évig jó volt minden, öröm és bodottá volt, most meg egy szar lettem, mióta Viktor nálad járt. Hát, ez van. Elfogadom, de most már szerintem jó lenne a személyeskedéssel leállni, mert ez nem tartozik a fórum témájához.
Te szólítottál meg a posztodban és Én nem félek felvállalni a tetteimet, veled ellentétben.
Ez a posztod tökéletes példa arra, hogy míg a Viktor tényekkel dokumentációkkal válaszol és kommentel, addig a Te eszköztárad kimerül a személyeskedésben. Tudod ha annyira jól tudnál kalibrálni mint sértegetni, nem is lehetne miről itt beszélni, dehát...
Ha esetleg érdemben tudnál válaszolni a posztomban feltett kérdéseimre, azért Én is és a többi "tesa" is, akik annyiért kapták a projit mint Én anno, megköszönnénk. Csak hogy tudjuk, hogy miért lett az importőr által leértékelve a készülékünk, ami újonnan centire ugyanannyiba kerül listaáron a kiskereknél, mint 2 éve. Meg hogy Khaosznak miért kellett egy 0km-es, 5 év Prime garis, Bontatlan XW5000-rest nagy nehezen 1.7-ért eladnia - miután magával alkudozott 1.8-ról -, miközben minden kiskernél még 2.4-2.6 körüli az ára.
Állításod szerint nem adtál mélyen ár alatt új gépeket, csak demót és/vagy használtat vagy Grade-est, és azok azért kerültek annyiba. A Sony hivatalos álláspontja az, hogy a kisker számlán fel kell tüntetni a Grade státuszt. Ez minden esetben megtörtént? Csak mert akkor nem kellene Nekünk, valóban 0 km-es géppel rendelkezőknek eladáskor olyan gépekkel küzdenünk, amik amúgy is olcsóbban kerültek eladásra, de valahogy az aktuális eladó ezt valamiért nem említi - mert lehet Ő sem tudta, hogy miért volt olcsó a készülék.
Fenntartom az álláspontomat, hogy egy 2.6 listaáron elérhető készülék 1-2 évesen, még garisan 100-200 órával NEM 1.2 vagy 1.3-mat ér. Te meg hirdeted a 60 órásat 1.45-ért kalibrálással együtt!!!! Aki szerint ez normális, az nyugodtan gondolja át mégegyszer.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
Dávid! Csak azt tudom neked javasolni, mint privátban hogy fordulj szakemberhez! Személyes sérelmedet pedig írd le újra, ha még nem volt elég, hogy 2 év alatt csökkent a projektorod piaci ára (amit akkor is hatalmas kedvezménnyel kaptál) és ez a fő bajod, ezért vagyok egy szar a szemedben. De szerintem ezt ott kibeszéltük és sajnos piac határozza meg az árakat nem én. De írjad csak nyugodtan, megígérem elvolvasom.Jalso írta: ↑2024.12.02., hétf. 16:28Megint csak szítod a feszültséget.szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 15:12Persze, ha minden jó és van elég fényerő és a körülmények is jók és ez nagyon fontos, akkor sikerülhet (nálam és másnál az ALR vásznon nem nagyon fog sikerülni pontosat mérni, ott a másik módszer kell hozzá).szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 14:54
Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user error. Nagyon sok tényező befolyásolja ezt a mérést. Ha csak külön natív kontrasztot szeretnél mérni az egy külön folyamat és nem a vászonról történik.
Pl. Solymáron, akit felidegesített egy másik "srác" a kontraszttal ott sikerült ugyanazt mérni, mint az utánam lévő tökéletes embernek. De gondolom neked is az "olcsóbbik" műszer van, ami nem tud olyan mély feketét pontosan megmérni, mint a tökéletes műszeres.
Balázs natív.png
2 évig jó volt minden, öröm és bodottá volt, most meg egy szar lettem, mióta Viktor nálad járt. Hát, ez van. Elfogadom, de most már szerintem jó lenne a személyeskedéssel leállni, mert ez nem tartozik a fórum témájához.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Megint csak szítod a feszültséget.szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 15:12Persze, ha minden jó és van elég fényerő és a körülmények is jók és ez nagyon fontos, akkor sikerülhet (nálam és másnál az ALR vásznon nem nagyon fog sikerülni pontosat mérni, ott a másik módszer kell hozzá).szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 14:54Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user errorRp526 írta: ↑2024.12.02., hétf. 12:42
Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?. Nagyon sok tényező befolyásolja ezt a mérést. Ha csak külön natív kontrasztot szeretnél mérni az egy külön folyamat és nem a vászonról történik.
Balázs natív.png
Egyrészt senki sem volt felidegesítve, másrészt át lett csak adva egy kalibrációs időpont, mert egészen máshol történt volna a kalibráció aznap. Gondolom emlékszel még a kontraszt vesztett lámpás gépekre amelykről folyamatosan próbálod elterelni a figyelmet, ráadásul egyidőben kezdtek érkezni az olcsósított Grade-es készülékek - melyek sorsát máig is homály fedi -, így biztos ami ziher alapon történt a mérés. Főleg annak fényében, hogy az Én 5000-resemre 5000:1 körüli értéket mértél (meg egy 7000-resre is, melyekről a képek fent vannak a topikodban), miközben mindenhol 11000:1 körüli értékekről lehetett hallani. Viktornak sikerült Nálam 11000:1-es értéket mérnie a MEGFELELŐ LÉZERES PROJEKTOROKHOZ, A SONY ÁLTAL IS ELŐÍRT műszerekkel. Persze most megint bedobtad az ALR meg falak meg egyéb kifogásokat, de akkor kérdem Én, akiknek anno magadnál kalibráltad a projikat - mert messze volt a vevő - és futárral küldted (melyről az egyik kliensed még képet is kirakott PH-n ahol a kamerád felvételéből vágtál - egy amúgy használhatatlan - képet, ott mennyire hiteles a kalibrációd, ha teljesen más körülmények között lett ott végül használva? Gondolom Nekik sem utalod majd vissza a kalibrálás árát, mint ahogy Nekem sem tetted, holott látható, hogy a saját eljárásoddal félremértél nálam, miközben a Viktornak kijött a matek. Ezek szerint ha a Solymári srácnál betaláltál és Nálam NEM, akkor mindenkinek elmondtad, hogy 50-50%, hogy sikerülni fog a mérés, mert nem tökéletesek a vetítési körülmények és ez alapján dönthették el az emberek hogy kérik a kalibrációt vagy sem? Vagy azt ahogy a PH-n is írtad árukapcsolásos módon történik és akkor is fizet a kliens ha nem akarja általad a mérést?
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
- Vhiktor
- Nincs visszaút
- Értékelés: 174
- Kapcsolat:
Természetesen írhat mindenki amit akar, de ha szakmailag olyat olvasok ami nem állja meg a helyét, akkor azért azt le szoktam írni. Ebbe a fórumba pl. rendkívűl ritkán írok, és ezen nem is igazán szeretnék változtatni sem.
A kontraszt/feketeszint mérés rendkívűl fontos, láttam már olyan oledet, ahol a tulaj a végtelen kontrasztból csinált 200:1-et.
Csak erre kívántam reagálni.
A kontraszt/feketeszint mérés rendkívűl fontos, láttam már olyan oledet, ahol a tulaj a végtelen kontrasztból csinált 200:1-et.
Csak erre kívántam reagálni.

ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat
tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep
- Klein K10A
- Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
- Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
Viktor! Nem akarok hozzád szólni, de muszáj!Vhiktor írta: ↑2024.12.02., hétf. 15:03Ekkora hülyeséget is rég hallottam már![]()
Hogy a fenébe ne lenne fontos kalibrálásnál, ha valaki csinál mondjuk a gyári 10.000-ből 6000:1 kontrasztot. Nagyon is fontos. Mint ahogy a feketeszint is, hiszen azt is meg lehet emelni, és azáltal csökken a kontrasztarány is.
Ha engem megkérdeznek, akkor válaszolhatok? Tudod, nem arról a magas lóról, mint amelyiken te ülsz, csak úgy. Szerintem neki sem tökéletes műszerei vannak, mint neked, ezért gondolom hasznosabb neki, ha meghallgatja a véleményemet, mert én is olyat használok.
Már a PH-n is írtak nekem priviben és igazuk is van, hogy jóformán tőled már senki nem tud szóhoz jutni ott sem, mert te lettél ott a megmondó király és esélyt sem adsz másnak válaszolni, vagy hozzászólni egy témához.
Semmi bajom veled, csak tudod rajtad kívül vannak még mások is a földön, akik talán írhatnak valami hasznosat.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szepi0808 2024.12.02., hétf. 15:28-kor.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Persze, ha minden jó és van elég fényerő és a körülmények is jók és ez nagyon fontos, akkor sikerülhet (nálam és másnál az ALR vásznon nem nagyon fog sikerülni pontosat mérni, ott a másik módszer kell hozzá).szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 14:54Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user errorRp526 írta: ↑2024.12.02., hétf. 12:42Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?szepi0808 írta: ↑2024.11.30., szomb. 12:12Akkor, akinek van gyakorlata és tapasztalata az tudja, hogy az sem mindegy milyen lézerbeállításon kalibrálunk. Ugyanis változik a RGB egyensúly a gamma és a színek is, ha csak gondolunk egyet és mondjuk 50-ről fel vagy le vesszük a fényerőt 10-el fel vagy le.
Akkor csak, hogy a Sonynál maradjak a Dinamic enhancer, Live color enhancer, Tone mapping képjavítók bekapcsolásával is változnak azok a halálpontos Delta e értékek. (RC és Motion flow nem befolyásolja).. Nagyon sok tényező befolyásolja ezt a mérést. Ha csak külön natív kontrasztot szeretnél mérni az egy külön folyamat és nem a vászonról történik.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Vhiktor
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Ekkora hülyeséget is rég hallottam már
Hogy a fenébe ne lenne fontos kalibrálásnál, ha valaki csinál mondjuk a gyári 10.000-ből 6000:1 kontrasztot. Nagyon is fontos. Mint ahogy a feketeszint is, hiszen azt is meg lehet emelni, és azáltal csökken a kontrasztarány is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vhiktor 2024.12.02., hétf. 15:12-kor.
- Klein K10A
Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user errorRp526 írta: ↑2024.12.02., hétf. 12:42Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?szepi0808 írta: ↑2024.11.30., szomb. 12:12Akkor, akinek van gyakorlata és tapasztalata az tudja, hogy az sem mindegy milyen lézerbeállításon kalibrálunk. Ugyanis változik a RGB egyensúly a gamma és a színek is, ha csak gondolunk egyet és mondjuk 50-ről fel vagy le vesszük a fényerőt 10-el fel vagy le.
Akkor csak, hogy a Sonynál maradjak a Dinamic enhancer, Live color enhancer, Tone mapping képjavítók bekapcsolásával is változnak azok a halálpontos Delta e értékek. (RC és Motion flow nem befolyásolja).

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ha már engem kérdeztél, akkor válaszolok.Rp526 írta: ↑2024.12.02., hétf. 12:42Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?szepi0808 írta: ↑2024.11.30., szomb. 12:12Akkor, akinek van gyakorlata és tapasztalata az tudja, hogy az sem mindegy milyen lézerbeállításon kalibrálunk. Ugyanis változik a RGB egyensúly a gamma és a színek is, ha csak gondolunk egyet és mondjuk 50-ről fel vagy le vesszük a fényerőt 10-el fel vagy le.
Akkor csak, hogy a Sonynál maradjak a Dinamic enhancer, Live color enhancer, Tone mapping képjavítók bekapcsolásával is változnak azok a halálpontos Delta e értékek. (RC és Motion flow nem befolyásolja).
Van pár profil, vagy képmód és ahhoz külön RGB egyensúly (van olyan, aki egyet használt, de ez hiba, minden profilhoz, és módhoz külön kell egyet választani) CMS az minden profilhoz egyedi. Gamma viszont egy, ha már egyet beállítottál, akkor másik profilhoz másik gamma értéket válasz és azt tologasd. Biztos ez is szakmai titok egyeseknek, de én elárulom, hogy a gammát az RGB egyensúllyal nézd, külön a gamma színek is befolyásolják az együtt futást. HDR-nél a HDR enhancert közepes értéken bekapcsolhatod, de a Tone Mappingot azt ki, HDR kontraszt is hagyd középállásban gyári értéken, ha kevesled a fényerőt majd ezen is tolhatsz fentebb kalibrálás után, de ez égeti ki a fehér részleteket is, így csak akkor használd, ha fényerő kell még a képnek. RC és motion flow nem befolyásolja a kalibrálást.
Ja és, ha magasabb színhőmérsékletet választasz, attól még színhelyesre tudod kalibrálni a megjelenítőt, csak a fehér fog kicsit kékesnek tűnni, aki a 6500-höz van hozzászokva. PL. én autóknál is ki nem állhatom a hagyományos halogént, mert nekem az nem fehér, hanem sárga.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Vhiktor
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Természetesen lehet külön képmódokba menteni. Valamint a kívánt fényerő kiválasztása a kalibrálás legelső lépése (HDR esetében kell a max, ott csak abban az esetben ajánlott eltérni tőle, ha a tulajt zavarja a projektor hangja max fényerő mellet)
A többire meg az a válasz, hogy kalibrált színhelyes képet szeretnél-e nézni vagy sem.
A többire meg az a válasz, hogy kalibrált színhelyes képet szeretnél-e nézni vagy sem.
- Klein K10A
- Rp526
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?szepi0808 írta: ↑2024.11.30., szomb. 12:12Akkor, akinek van gyakorlata és tapasztalata az tudja, hogy az sem mindegy milyen lézerbeállításon kalibrálunk. Ugyanis változik a RGB egyensúly a gamma és a színek is, ha csak gondolunk egyet és mondjuk 50-ről fel vagy le vesszük a fényerőt 10-el fel vagy le.
Erről van szó :)
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ízlésen nem vitatkozunk. Mindenki úgy rontja el a képet és a hangot, ahogy akarja.