Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
Re: Focal JMLab
Sziasztok!!
Érdeklődni szeretnék valamelyik fórumtársnak a birtokában van-e Alto Utopia BE?
Privátban is írhat nekem.
Üdv!
Érdeklődni szeretnék valamelyik fórumtársnak a birtokában van-e Alto Utopia BE?
Privátban is írhat nekem.
Üdv!
Ez egy érdekes dolog, a legmélyebb frekvenciák jelenléte elég erősen befolyásolja a térérzetet, ha ledugózzok a reflexnyilást, úgy akár 5-6dB-ket is veszthetünk alul, ettől össze tud esni a tér, pici/kompakt lesz a virtuális színpad.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Ami annál is inkább érthetetlen számomra, mert teljesen szeparált kamrákban dolgoznak a hangszórók...
4x játszottam ezt el eddig, minden alkalommal azonnal feltűnt, hogy a 3D inkább 2D lett.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Nem csak Focal,de a Tannoy-is igy viselkedik,meg a JBL...felborul az egész hangkép-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Ami annál is inkább érthetetlen számomra, mert teljesen szeparált kamrákban dolgoznak a hangszórók...
4x játszottam ezt el eddig, minden alkalommal azonnal feltűnt, hogy a 3D inkább 2D lett.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1245
Nyilván. De az enyémnek pl 300 Hz a mélysugárzó vágási frekvenciája, 12dB/ oktávval ez középfrekvencián sem igazán szólal meg, nem beszélve a magas hangokról, amik ki sem találnának a dobozból, mert van belül vatta csillapítás a dobozfalakon. Szóval ezért hihetetlen.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:56A reflex nyílásnak nem csak a mély hangoknál van jelentősége, hanem a teljes frekvenciatartományban. Ezt nem én mondom, hanem nálam sokkal okosabb ember(ek)től hallottam.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:51Na, örülök, hogy szintén zenész. Akkor mégsem én vagyok süket. 98-as ez az Utopia széria. Sosem gondolná az ember, mennyire nagy a szerepe az imagingben a mélynek.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:39
Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.
Szerintem a Te Focal-od se mai darab, akkor még nem véletlenül tervezték úgy a cuccot (értsd reflexnyílással) ahogy tervezték, és nem csak a hasbaakasztó duma volt a dolgok mögött ...![]()
A reflex nyílásnak nem csak a mély hangoknál van jelentősége, hanem a teljes frekvenciatartományban. Ezt nem én mondom, hanem nálam sokkal okosabb ember(ek)től hallottam.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:51Na, örülök, hogy szintén zenész. Akkor mégsem én vagyok süket. 98-as ez az Utopia széria. Sosem gondolná az ember, mennyire nagy a szerepe az imagingben a mélynek.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:39Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Szerintem a Te Focal-od se mai darab, akkor még nem véletlenül tervezték úgy a cuccot (értsd reflexnyílással) ahogy tervezték, és nem csak a hasbaakasztó duma volt a dolgok mögött ...![]()
- -CB-
- Beköltözött
Na, örülök, hogy szintén zenész. Akkor mégsem én vagyok süket. 98-as ez az Utopia széria. Sosem gondolná az ember, mennyire nagy a szerepe az imagingben a mélynek.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:39Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Szerintem a Te Focal-od se mai darab, akkor még nem véletlenül tervezték úgy a cuccot (értsd reflexnyílással) ahogy tervezték, és nem csak a hasbaakasztó duma volt a dolgok mögött ...

- -CB-
- Beköltözött
Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
- kolyok1206
- Nincs visszaút
- Értékelés: 4
- -CB-
- Beköltözött
Azért azt tudd, hogy nem azért pakolnak elé a bemutatóteremben Naim-ot mert az olyan jó, hanem mert egy cégcsoport...
- kolyok1206
- Nincs visszaút
- kolyok1206
- Nincs visszaút
Sokkal drágább volt ez a hangfal mint a sima Chorus 826 megjelenésekor. Elvileg erősebb váz jobb hangváltó és más a közép és mély hangszóró készlet. Nagyon a szívemhez nőtt nem szívesen válok meg tölük.

- -CB-
- Beköltözött
Ezt nem tudom. De a belépő szériánál általában jobb minden. Mondjuk gyanúsan sok ária van eladó.
- kolyok1206
- Nincs visszaút
Jobb az Ária sorozat a 30. évfordulóra kiadott Chorusnál-CB- írta: ↑2024.11.29., pén. 18:46Nem. Add el a kórust, inkább egy áriást végykolyok1206 írta: ↑2024.11.29., pén. 18:21Sziasztok!
Elindult bennem a hifibogár és egyenlőre infót szeretnék gyűjteni. Adott egy Focal Chorus 826WV front hangfalpár és szerintem több van benne mit amit a mostani rendszeremmel sztereoban meg tudok szólatatni vele, ( elöfok:Marantz 7703, Végfok:Emotiva UPA7) és keresgéltem a netem és a tanácsotokat kérném! Érdemes lenne a Frontokat egy Naim végfokozattal meghajtani a jobb minőség reményében vagy valami másik sztereo végfokozatot érdemes elétenni, vagy így jó ahogy van? Köszönöm előre is a tippeket és a hozzászolásokat!
Szép hétvégét![]()
![]()
- -CB-
- Beköltözött
Nem. Add el a kórust, inkább egy áriást végykolyok1206 írta: ↑2024.11.29., pén. 18:21Sziasztok!
Elindult bennem a hifibogár és egyenlőre infót szeretnék gyűjteni. Adott egy Focal Chorus 826WV front hangfalpár és szerintem több van benne mit amit a mostani rendszeremmel sztereoban meg tudok szólatatni vele, ( elöfok:Marantz 7703, Végfok:Emotiva UPA7) és keresgéltem a netem és a tanácsotokat kérném! Érdemes lenne a Frontokat egy Naim végfokozattal meghajtani a jobb minőség reményében vagy valami másik sztereo végfokozatot érdemes elétenni, vagy így jó ahogy van? Köszönöm előre is a tippeket és a hozzászolásokat!
Szép hétvégét![]()
- kolyok1206
- Nincs visszaút
Sziasztok!
Szép hétvégét
Szép hétvégét

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9256
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- -CB-
- Beköltözött
Vettem közben egy Pass Aleph 3 ast. Na ez vmi varázslat. Bár felbontásban a Kaneda elveri, tonalitásban, térben vmi varázslat, amit az USA vas nyújt. Ja, és 2x60 watt, kraft is van doszt.-CB- írta: ↑2024.05.24., pén. 12:00Ha tovább gombolyítjuk az erősítők vs. Mezzo Utópia vonalat:gianni321 írta: ↑2024.05.23., csüt. 22:09Mivel az előző néhány hsz átkerült az OFF-ba, én meg azt hittem, h a Focal topikba írok, amikor reagálok ezért az eredetit kimásoltam kicsit újra gondoltam, illetve a topik tartalmához szabtam azt, amit az OFF-ban írtam. Íme:
Szóval, akkor adjunk a témának egy kis focalos vontakozást azáltal, hogy milyen erősítő párosítással és milyen típusú zenével szólt a legjobban vagy épp legrosszabbul a Focal. Kezdem én, ez utóbbival: a Mezzo messze a legrosszabb az Audio Research VS115 végfokkal volt. Nagyon tárgyilagos, vékony, acsarkodós, arcabamászós volt. Hűvös,
távolságtartó hideg szépség. Olyan, mint az a nő, aki gyönyörű, de látod rajta, hogy igazi jégkirálynő. Haza biztos nem vinnéd... Ezt bármilyen zenével tudta produkálni.A legjobb páros a Krell KSA100, ARC LS26-tal volt. Egy barátom azt mondta rá, mikor meglátta a KSA 100-at, ő ezt marhára akarta utálni csak a kinézete alapján, de kb. fél perc alatt vette le a lábáról. Leginkább jazz-zel működött, a 27 centis hangszóró meg az A osztályos működés nem az iszonyat gyors tranziensekről szólt. Ezzel együtt is, azt a hangot egy életre megjegyeztem: elegáns, nagyvonalú, faltól falig érő, tapintható, nyomatékos 3D-s hangok és mégis egy kerek koherens zenei egész. Mindehhez barátságos meleg, bársonyos tónus párosult. Nagyon jó volt. Cary SA200.2 ARC LS26 Mezzo: nem volt rossz kombó, de Cary jobban hajtva kicst érdektelenné vált, különösen rock zenékkel. Zu-val viszont pl. frenetikus jó volt uaez a páros.
1038BE: a legjobb - nem fogjátok elhinni - Heed Obelisk Si3-mal volt. A legjobb -értsd úgy, nekem legjobban tetsző -basszus ezzel a párossal volt, ami valaha szobámban volt. Friss, gyors, attraktív hang volt, ami annyira tetszett, hogy azt gondoltam minek ide bármi más? Vesztemre Baralajbi akkor hirdette meg a Harbeth M40.1-ét, amire ráizgultam és sajnos a Harbeth tónusa rámutatott arra, hogy bizony a Harbeth tónusához képest a 1038 kissé műanyag... De amíg ezt nem hallottam, baromira imadtam a 1038-at a Heeddel. Érdekes egy hangfal egyébként a 1038: próbáltam igazán kiszolgálni és brutálisan megtámogatni erősítővel egy Krell Evolution 222 302 elő-végfok párossal. Valamiért nem igazán működött ez a páros, azóta se tudom miért. Lassú volt, csak iszonyatosan bömböltetve szólalt meg valamennyire de akkor is inkább elment mellettem az egesz. Őszintén szólva a Heeddel sokkal jobban tetszett és baromira nem éreztem a két erősítő közötti árkülönbözetet. Pár százezret talán, de a milliós tételt biztosan nem. Próbáltam még Pass Labs Int60-nal, de ez annyira leszerepelt egy McIntosh MA7000-rel szemben, hogy 1 óránál tovább nem erőltettük ezt a párost. Rövid próba volt és ebből adódóan nem mondom, h objektív és releváns tapasztalat, de egyáltalán nem éreztük azt, hogy itt bármit lehetne/kellene még tenni, vagy hogy ez ettől jobb lehet. A Mekivel egyébként leginkább a néhány hangszeres akusztikus felvetelek működtek. Amennyire jól hajtotta a Krell Evo, a Meki annyira nem: sűrűbb, tempósabb zenékkel pl. Opeth ugyanúgy érdektelenné vált, mint a Cary a Mezzoval, viszont Joe Sample számomra örök klasszikus albumát, - Old Places, Old Faces - azóta sem hallottam ennyire Mr. Sample akkordjaihoz, játékához tökéletesen passzoló tónusban megszólalni. Amivel viszont frenetikus volt az MA7000, az a 1007BE. Leginkább jazz-zel remekelt ez a páros is, sok egyéb mellett pl. Wynton Marsalis: The Magic Hour albuma volt elképesztő. Azt szűrtük le a meghallgatás után, h a Mekinél úgy vannak vele, ha monitor hangfalad van, jó lesz az integrált, viszont ha állót szeretnél drága barátom, 3-4 hangszóróval, akkor hadd nyíljon az a pénztárca, nyúlj bele jó mélyen és vegyél elő-végfokot...
Van néhány off gondolat ebben a hsz-ban is, de azt hiszem azok nélkül nem lett volna teljes, úh remélem maradhat.
--Accuphase p300: picit kevés a damping, picit kevés a felbontás. A hang élvezhetően meleg, jó térrel.
--Marantz pm 16: olyan se hús, se hal
--Luxman mq 80 csöves: nincs damping, a mély hömpölyög de komolyzenével nem volt rossz. Accuphase maradt anno
--Diy 2x3 watt class A FET: a kis hangerőt leszámítva parádés
--AN Vindicator: Mélycsillapítás nincs, de a hang jó volt
--Graaf OTL: meglepő, de meghajtotta, de nem volt extra
--ClassDaudio: a legjobb mélykezelés, bődületes dinamika, jó sztereo tér, kellemesen analógos hangzás, picit kevés magasakkal
--Kaneda 2x20 watt A class: Best ever, ez éli túl az összes vasat, ami itt megfordul :-). Van dinamika, van felbontás, és pompás sztereo tér
--Hiraga 2x30 watt A class: Nem rossz, de nincs kellő damping, és sok volt az alapzaj. De ez nem a Focal hibája
--Krell kav 400: életem legszarabb hangja. Nagy ordítás, semmi mély, torz magasak. 3 szám után kib@sztam
--300b SE csöves: szép hang, de 0 damping, és nem tudja rendesen meghajtani
--DIY hibrid (csöves elő, Fetes végfok): Mindegyikkel jól szerepelt
--Heed Audio Thesys gamma: Minden tekintetben jó, bár kissé eszköztelen hang (egy csöves melegségéhez, bársonyosságához képest)
--Dénes Péter PP csöves: Kifejezetten kellemes csöves hangzás, még némi mély damping is van. Azóta sajnálom, hogy nem tartottam meg...
--Marantz PM 30 se: se hús, se hal. Semmi nincs igazán.
--Dunaudio evergreen: nem sok felbontás, budget amp azt hozta, amennyibe került
--TMP audio hibrid: Teljesítménye volt, de felbontása, sztereo képe nem volt szép.
--Philips 880: ár-értékben nem volt rossz, bár nyilván egy integrálttól ne várjunk extra teret, felbontást.
--Vntage receiverek (Pioneer, siemens, JVC, Marantz, Kenwood, Sony): nem éri meg a bohóckodást, mire a csiptetős hangfal csatlakozóhoz odavarázsolod a banándugót :-). Javarészt Darlington IC-sek voltak, kissé izgága magasakkal, szóra sem érdemes.
Most ennyi jutott eszembe, de volt még néhány...
- -CB-
- Beköltözött
Ideje lecserélni a Dínókat
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3556
Csak a Marantz! :-D
--Accuphase p300: picit kevés a damping, picit kevés a felbontás. A hang élvezhetően meleg, jó térrel.
--Luxman mq 80 csöves: nincs damping, a mély hömpölyög de komolyzenével nem volt rossz. Accuphase maradt anno
--ClassDaudio: a legjobb mélykezelés, bődületes dinamika, jó sztereo tér, kellemesen analógos hangzás, picit kevés magasakkal
--Kaneda 2x20 watt A class: Best ever, ez éli túl az összes vasat, ami itt megfordul :-). Van dinamika, van felbontás, és pompás sztereo tér
--Hiraga 2x30 watt A class: Nem rossz, de nincs kellő damping, és sok volt az alapzaj. De ez nem a Focal hibája
--Krell kav 400: életem legszarabb hangja. Nagy ordítás, semmi mély, torz magasak. 3 szám után kib@sztam
--Heed Audio Thesys gamma: Minden tekintetben jó, bár kissé eszköztelen hang (egy csöves melegségéhez, bársonyosságához képest)
--Dénes Péter PP csöves: Kifejezetten kellemes csöves hangzás, még némi mély damping is van. Azóta sajnálom, hogy nem tartottam meg...
--TMP audio hibrid: Teljesítménye volt, de felbontása, sztereo képe nem volt szép.
--Philips 880: ár-értékben nem volt rossz, bár nyilván egy integrálttól ne várjunk extra teret, felbontást.
--Vntage receiverek (Pioneer, siemens, JVC, Marantz, Kenwood, Sony): nem éri meg a bohóckodást, mire a csiptetős hangfal csatlakozóhoz odavarázsolod a banándugót :-). Javarészt Darlington IC-sek voltak, kissé izgága magasakkal, szóra sem érdemes.
- -CB-
- Beköltözött
Ha tovább gombolyítjuk az erősítők vs. Mezzo Utópia vonalat:gianni321 írta: ↑2024.05.23., csüt. 22:09Mivel az előző néhány hsz átkerült az OFF-ba, én meg azt hittem, h a Focal topikba írok, amikor reagálok ezért az eredetit kimásoltam kicsit újra gondoltam, illetve a topik tartalmához szabtam azt, amit az OFF-ban írtam. Íme:
Szóval, akkor adjunk a témának egy kis focalos vontakozást azáltal, hogy milyen erősítő párosítással és milyen típusú zenével szólt a legjobban vagy épp legrosszabbul a Focal. Kezdem én, ez utóbbival: a Mezzo messze a legrosszabb az Audio Research VS115 végfokkal volt. Nagyon tárgyilagos, vékony, acsarkodós, arcabamászós volt. Hűvös,
távolságtartó hideg szépség. Olyan, mint az a nő, aki gyönyörű, de látod rajta, hogy igazi jégkirálynő. Haza biztos nem vinnéd... Ezt bármilyen zenével tudta produkálni.A legjobb páros a Krell KSA100, ARC LS26-tal volt. Egy barátom azt mondta rá, mikor meglátta a KSA 100-at, ő ezt marhára akarta utálni csak a kinézete alapján, de kb. fél perc alatt vette le a lábáról. Leginkább jazz-zel működött, a 27 centis hangszóró meg az A osztályos működés nem az iszonyat gyors tranziensekről szólt. Ezzel együtt is, azt a hangot egy életre megjegyeztem: elegáns, nagyvonalú, faltól falig érő, tapintható, nyomatékos 3D-s hangok és mégis egy kerek koherens zenei egész. Mindehhez barátságos meleg, bársonyos tónus párosult. Nagyon jó volt. Cary SA200.2 ARC LS26 Mezzo: nem volt rossz kombó, de Cary jobban hajtva kicst érdektelenné vált, különösen rock zenékkel. Zu-val viszont pl. frenetikus jó volt uaez a páros.
1038BE: a legjobb - nem fogjátok elhinni - Heed Obelisk Si3-mal volt. A legjobb -értsd úgy, nekem legjobban tetsző -basszus ezzel a párossal volt, ami valaha szobámban volt. Friss, gyors, attraktív hang volt, ami annyira tetszett, hogy azt gondoltam minek ide bármi más? Vesztemre Baralajbi akkor hirdette meg a Harbeth M40.1-ét, amire ráizgultam és sajnos a Harbeth tónusa rámutatott arra, hogy bizony a Harbeth tónusához képest a 1038 kissé műanyag... De amíg ezt nem hallottam, baromira imadtam a 1038-at a Heeddel. Érdekes egy hangfal egyébként a 1038: próbáltam igazán kiszolgálni és brutálisan megtámogatni erősítővel egy Krell Evolution 222 302 elő-végfok párossal. Valamiért nem igazán működött ez a páros, azóta se tudom miért. Lassú volt, csak iszonyatosan bömböltetve szólalt meg valamennyire de akkor is inkább elment mellettem az egesz. Őszintén szólva a Heeddel sokkal jobban tetszett és baromira nem éreztem a két erősítő közötti árkülönbözetet. Pár százezret talán, de a milliós tételt biztosan nem. Próbáltam még Pass Labs Int60-nal, de ez annyira leszerepelt egy McIntosh MA7000-rel szemben, hogy 1 óránál tovább nem erőltettük ezt a párost. Rövid próba volt és ebből adódóan nem mondom, h objektív és releváns tapasztalat, de egyáltalán nem éreztük azt, hogy itt bármit lehetne/kellene még tenni, vagy hogy ez ettől jobb lehet. A Mekivel egyébként leginkább a néhány hangszeres akusztikus felvetelek működtek. Amennyire jól hajtotta a Krell Evo, a Meki annyira nem: sűrűbb, tempósabb zenékkel pl. Opeth ugyanúgy érdektelenné vált, mint a Cary a Mezzoval, viszont Joe Sample számomra örök klasszikus albumát, - Old Places, Old Faces - azóta sem hallottam ennyire Mr. Sample akkordjaihoz, játékához tökéletesen passzoló tónusban megszólalni. Amivel viszont frenetikus volt az MA7000, az a 1007BE. Leginkább jazz-zel remekelt ez a páros is, sok egyéb mellett pl. Wynton Marsalis: The Magic Hour albuma volt elképesztő. Azt szűrtük le a meghallgatás után, h a Mekinél úgy vannak vele, ha monitor hangfalad van, jó lesz az integrált, viszont ha állót szeretnél drága barátom, 3-4 hangszóróval, akkor hadd nyíljon az a pénztárca, nyúlj bele jó mélyen és vegyél elő-végfokot...
Van néhány off gondolat ebben a hsz-ban is, de azt hiszem azok nélkül nem lett volna teljes, úh remélem maradhat.
-
- V.I.P.
- Értékelés: 849
Mivel az előző néhány hsz átkerült az OFF-ba, én meg azt hittem, h a Focal topikba írok, amikor reagálok ezért az eredetit kimásoltam kicsit újra gondoltam, illetve a topik tartalmához szabtam azt, amit az OFF-ban írtam. Íme:
távolságtartó hideg szépség. Olyan, mint az a nő, aki gyönyörű, de látod rajta, hogy igazi jégkirálynő. Haza biztos nem vinnéd... Ezt bármilyen zenével tudta produkálni.
A legjobb páros a Krell KSA100, ARC LS26-tal volt. Egy barátom azt mondta rá, mikor meglátta a KSA 100-at, ő ezt marhára akarta utálni csak a kinézete alapján, de kb. fél perc alatt vette le a lábáról. Leginkább jazz-zel működött, a 27 centis hangszóró meg az A osztályos működés nem az iszonyat gyors tranziensekről szólt. Ezzel együtt is, azt a hangot egy életre megjegyeztem: elegáns, nagyvonalú, faltól falig érő, tapintható, nyomatékos 3D-s hangok és mégis egy kerek koherens zenei egész. Mindehhez barátságos meleg, bársonyos tónus párosult. Nagyon jó volt. Cary SA200.2 ARC LS26 Mezzo: nem volt rossz kombó, de Cary jobban hajtva kicst érdektelenné vált, különösen rock zenékkel. Zu-val viszont pl. frenetikus jó volt uaez a páros.
távolságtartó hideg szépség. Olyan, mint az a nő, aki gyönyörű, de látod rajta, hogy igazi jégkirálynő. Haza biztos nem vinnéd... Ezt bármilyen zenével tudta produkálni.

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- -CB-
- Beköltözött
27-es mélyek vannak bennük. Félreértés ne essék, olyan stíluson, ahol nem kell fogni a mélyeket, mert eleve vagy nem nagyon vannak, vagy amúgy is döngenek (vonósnégyes, nagybőgő, komolyzene, vokális darabok), kapsz szép hangot csövessel is, de én elég sok fúziós jazzt, és elektronikus zenét hallgatok, ott meg katasztrófa egy kontrollálatlan mély.Snipi írta: ↑2024.05.21., kedd 10:49Az egyik ilyen "Utópisztikus" élményem egy Diva Utópiával volt ami ilyen nagy csövessel volt meghajtva. (Talán 2x40-50 watt már az erősítőre nem emlékszem pontosan, régen volt.) Nekem annyira tetszett, hogy vittem is volna haza (ha lett volna rá pénzem, és a tulaj lett volna olyan hülye, hogy eladja). Igaz ha jól tudom a Tiedben a mélyhangszórók membránja nagyobb mint a Diváéi voltak.-CB- írta: ↑2024.05.21., kedd 10:40Mezzo Utópiával 3. éve élek együtt. Elég rögösen indult nekem is az együttélés, ki kell szolgálni. Érzékeny a magasa, olcsó streamerrel kínszenvedés lesz hallgatni (Marantzok elvéreztek). Nehezek a mély membránok, csöves erősítővel bummogni, döngeni fog, még nagyobb, minőségi csövessel is. Teljesítményben ugyanakkor nem kíván sokat, javarészt 2x20 wattal (A osztály) hajtom és elég. Viszont most én is vettem egy D osztályú vasat, igazából ezzel a legszebbek a mélyei eddig. KB. 20 féle erősítő volt már bekötve elé...gianni321 írta: ↑2024.05.18., szomb. 22:33
No és a Scala milyen volt és milyen körítést kapott? Egy barátomnál Naimmel, Nordost kábelekkel összeállt az Aria is, igaz előtte legalább 3 vagy 4 felállásban próbálta és azokban valóban nem volt az igazi.
Érthető is, kipróbálja az ember 1, 2 esetleg 3 felállásban, aztán ha nem adja ki, megy az apróba. Nekem pl. 3 csalódás Dynos rendszerem volt, mire a 4. Dynommal végre azt hallom, amit régóta szerettem volna. Ugyanez volt a Mezzo Utopia is: 2 vagy 3 próba után feladtam. Mostanra jöttem rá, hogy amit csak lehetett a Mezzo installálása során elcsesztem. Csupa olyan dolgot raktam köré, amikkel egymagában se lett volna jó, így egyszerre meg, hááát, inkább hagyjuk. Az az egy olyan hangfalam volt, amit igy utólag kicsit bánok, h elengedtem.
Az egyik ilyen "Utópisztikus" élményem egy Diva Utópiával volt ami ilyen nagy csövessel volt meghajtva. (Talán 2x40-50 watt már az erősítőre nem emlékszem pontosan, régen volt.) Nekem annyira tetszett, hogy vittem is volna haza (ha lett volna rá pénzem, és a tulaj lett volna olyan hülye, hogy eladja). Igaz ha jól tudom a Tiedben a mélyhangszórók membránja nagyobb mint a Diváéi voltak.-CB- írta: ↑2024.05.21., kedd 10:40Mezzo Utópiával 3. éve élek együtt. Elég rögösen indult nekem is az együttélés, ki kell szolgálni. Érzékeny a magasa, olcsó streamerrel kínszenvedés lesz hallgatni (Marantzok elvéreztek). Nehezek a mély membránok, csöves erősítővel bummogni, döngeni fog, még nagyobb, minőségi csövessel is. Teljesítményben ugyanakkor nem kíván sokat, javarészt 2x20 wattal (A osztály) hajtom és elég. Viszont most én is vettem egy D osztályú vasat, igazából ezzel a legszebbek a mélyei eddig. KB. 20 féle erősítő volt már bekötve elé...gianni321 írta: ↑2024.05.18., szomb. 22:33No és a Scala milyen volt és milyen körítést kapott? Egy barátomnál Naimmel, Nordost kábelekkel összeállt az Aria is, igaz előtte legalább 3 vagy 4 felállásban próbálta és azokban valóban nem volt az igazi.Alex_Aston írta: ↑2024.05.18., szomb. 21:11Mai talin hallgattunk a Scala Utopia mellett Aria Evo No4-est.
3 éve hallgattam az akkor még 900-asnak nevezett szériát, akkor nem tetszett. Kíváncsi voltam, most milyennek hallom.
Sajna ugyanaz volt az "élmény". Csilingel, de igazából nem szól sehogy sem, nem áll össze a hangkép. Lehet, ezért tele van velük az apró...?
Érthető is, kipróbálja az ember 1, 2 esetleg 3 felállásban, aztán ha nem adja ki, megy az apróba. Nekem pl. 3 csalódás Dynos rendszerem volt, mire a 4. Dynommal végre azt hallom, amit régóta szerettem volna. Ugyanez volt a Mezzo Utopia is: 2 vagy 3 próba után feladtam. Mostanra jöttem rá, hogy amit csak lehetett a Mezzo installálása során elcsesztem. Csupa olyan dolgot raktam köré, amikkel egymagában se lett volna jó, így egyszerre meg, hááát, inkább hagyjuk. Az az egy olyan hangfalam volt, amit igy utólag kicsit bánok, h elengedtem.
- -CB-
- Beköltözött
Mezzo Utópiával 3. éve élek együtt. Elég rögösen indult nekem is az együttélés, ki kell szolgálni. Érzékeny a magasa, olcsó streamerrel kínszenvedés lesz hallgatni (Marantzok elvéreztek). Nehezek a mély membránok, csöves erősítővel bummogni, döngeni fog, még nagyobb, minőségi csövessel is. Teljesítményben ugyanakkor nem kíván sokat, javarészt 2x20 wattal (A osztály) hajtom és elég. Viszont most én is vettem egy D osztályú vasat, igazából ezzel a legszebbek a mélyei eddig. KB. 20 féle erősítő volt már bekötve elé...gianni321 írta: ↑2024.05.18., szomb. 22:33No és a Scala milyen volt és milyen körítést kapott? Egy barátomnál Naimmel, Nordost kábelekkel összeállt az Aria is, igaz előtte legalább 3 vagy 4 felállásban próbálta és azokban valóban nem volt az igazi.Alex_Aston írta: ↑2024.05.18., szomb. 21:11Mai talin hallgattunk a Scala Utopia mellett Aria Evo No4-est.
3 éve hallgattam az akkor még 900-asnak nevezett szériát, akkor nem tetszett. Kíváncsi voltam, most milyennek hallom.
Sajna ugyanaz volt az "élmény". Csilingel, de igazából nem szól sehogy sem, nem áll össze a hangkép. Lehet, ezért tele van velük az apró...?