Köszi !

Ilyesmikre gondoltam, de így már akkor biztos...

Köszi !
Rolled-off top-end: a magasátvitel teteje lekonyul, a legmagasabb frekvenciák túl halkak/visszafogottak.
Egyébként komplexebb szövegek esetén érdemesebb a DeepL fordítót használni, az sem tökéletes angol-magyar viszonylatban, de azért a fordításai jobban hasonlítanak a magyarra, mint a guglié.
Persze, tudom, nyilván ezért nem találkozol ezzel a - rendszeresen használt - kifejezéssel.
Tudok angolul, épp ezért nem használok Google fordítót, tehát fogalmam sincs mit fordíthatott le ilyen bénán. Ha bemásolnád ide az eredeti angol szöveget, akkor okosabb lehetnék.
A legnagyobb problémát az üreges téglafalak okozzák.
Igen, sajnos ha az ember jót akar, akkor minőségi kötő, és rügzítőelemeket kell használjon, de nagyon sok múlik a falazaton is.Rock60 írta: ↑2024.12.01., vas. 11:41Ahogy mondod.
Katasztrófa, hogy a - bármihez - mellékelt kötőelemek mennyire silányak, alulméretezettek és használhatatlanok.
Én is minimum egy, de inkább két mérettel nagyobb tipliket használok polcok, TV-k, klímák, fürdőkád-kapaszkodók stb rögzítésénél.
A csavar lehet hosszabb is, ha összehúzós tiplit használunk, bár a kis Ikea polcon ez sem segít...![]()
Ezeket a félrefordításokat sehogy, az eredeti angol kifejezéseket lehetne.
Ahogy mondod.
Köszi, aztán megtaláltam a kérdésre a választ, többen is írták, hogy még a 10Kg-ot se bírja, egyszerűen elhajlik a tartója, max. ilyen kisebb dísztargyak tárolására való, szóval nem kockáztatok, mert bár amit rátennék, az nem nagy értékű, de ami alatta van, az már igen.rTom írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:40A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.KopaszKutya írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:28Sziasztok!
Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.
Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?
Köszönöm!
10x80 dűbel 6x80 d fejü csavar, sűritsd be 6-8 furatra, de ez a falazat tömörségén is múlik.
A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.KopaszKutya írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:28Sziasztok!
Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.
Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?
Köszönöm!
Érdekes volt látni, hogy majdnem minden szobában Voyd volt a lemezjátszó.
...az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte...
revox írta: ↑2024.11.28., csüt. 22:18semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
Rezső később HazimoziShowt indított el, meglovagolva a betörő új hullámot, amit CsI nem engedett be a HES-ra. Aztán, amikor a házimozi kezdett gyengülni, szépen kikopott a rendezvény nevéből és maradt hifishow, de a platános hifiShowhoz ennek a most futónak semmi köze.
xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy![]()
semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
TJ féle Twin servo OTL erősítő.Akkor döntöttem el ,hogy lesz ilyen nekem.És lett is.dixie-chicken írta: ↑2024.11.27., szer. 19:30egy másik témában,TJ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?![]()
hifishow-t irtam én is,meg a YT videón is az szerepel...istvan01 írta: ↑2024.11.28., csüt. 11:32Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.dixie-chicken írta: ↑2024.11.28., csüt. 10:21Hotel Platánus
https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Ps: megtaláltam Hifi-magazin beszámolót. Az tényleg a Paltánust írja helyszínnek. De, hifi-show néven. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.
Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.dixie-chicken írta: ↑2024.11.28., csüt. 10:21Hotel Platánus
https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Hmmm...én is az Átriumra (akkor még Hyatt) emlékszem, de persze sok sör, bor, whisky... folyt le azóta a garaton...