hogy " a magas hangok kissé el vannak gurulva a csúcson".
Vagy " a hang előremutató ".
Ki hogy értelmezi ezeket a jellemzőket ?

Ahogy mondod.
Köszi, aztán megtaláltam a kérdésre a választ, többen is írták, hogy még a 10Kg-ot se bírja, egyszerűen elhajlik a tartója, max. ilyen kisebb dísztargyak tárolására való, szóval nem kockáztatok, mert bár amit rátennék, az nem nagy értékű, de ami alatta van, az már igen.rTom írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:40A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.KopaszKutya írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:28Sziasztok!
Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.
Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?
Köszönöm!
10x80 dűbel 6x80 d fejü csavar, sűritsd be 6-8 furatra, de ez a falazat tömörségén is múlik.
A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.KopaszKutya írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:28Sziasztok!
Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.
Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?
Köszönöm!
Érdekes volt látni, hogy majdnem minden szobában Voyd volt a lemezjátszó.
...az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte...
revox írta: ↑2024.11.28., csüt. 22:18semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
Rezső később HazimoziShowt indított el, meglovagolva a betörő új hullámot, amit CsI nem engedett be a HES-ra. Aztán, amikor a házimozi kezdett gyengülni, szépen kikopott a rendezvény nevéből és maradt hifishow, de a platános hifiShowhoz ennek a most futónak semmi köze.
xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy![]()
semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
TJ féle Twin servo OTL erősítő.Akkor döntöttem el ,hogy lesz ilyen nekem.És lett is.dixie-chicken írta: ↑2024.11.27., szer. 19:30egy másik témában,TJ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?![]()
hifishow-t irtam én is,meg a YT videón is az szerepel...istvan01 írta: ↑2024.11.28., csüt. 11:32Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.dixie-chicken írta: ↑2024.11.28., csüt. 10:21Hotel Platánus
https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Ps: megtaláltam Hifi-magazin beszámolót. Az tényleg a Paltánust írja helyszínnek. De, hifi-show néven. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.
Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.dixie-chicken írta: ↑2024.11.28., csüt. 10:21Hotel Platánus
https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Hmmm...én is az Átriumra (akkor még Hyatt) emlékszem, de persze sok sör, bor, whisky... folyt le azóta a garaton...
B&W Silver Signature, Electrocompaniet
Conrad J. , Martin Logandixie-chicken írta: ↑2024.11.27., szer. 19:30egy másik témában,TJ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?![]()
nekem:
-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált
https://en.wikipedia.org/wiki/Stereophonic_soundSnipi írta: ↑2024.11.25., hétf. 08:13Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.
Tulku1 írta: ↑2024.11.21., csüt. 17:48Az pontosan mit jelent?tunerman írta: ↑2024.11.21., csüt. 09:08Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.![]()
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...
https://hackaday.com/2024/11/14/repairi ... e-pre-amp/
Be van öntve műgyantába?
Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....
Az pontosan mit jelent?tunerman írta: ↑2024.11.21., csüt. 09:08Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.![]()
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...
https://hackaday.com/2024/11/14/repairi ... e-pre-amp/
Viccesen mondhatnám, hogy "vesszen a férgese", de sajnos a világban számos ilyen jelenség megfigyelhető, pl. autógyártás.