Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Ez az első melyik szállodában is volt? Roozevelt tér, Átrium?
B&W Silver Signature, Electrocompaniet
Conrad Johnson,Martin Logan
Az AN csalódás volt, nem az én világom...
Linn rendszer
Ja, és amivel kezdenem kellett volna, Audio Note...
Ongaku, Voyd, Snell-E.
Még a másik topicban akartam írni, hogy még a nyomorult laptopon keresztül is vakon megmondtam volna, mikor szól az AN lánc.
Az a női énekhang...
Talán az Ongaku volt érte a " felelős ".
Ja, meg az tűnt még fel, hogy 32 év alatt mennyivel többet fejlődött az amatőr filmfelvételi technika, mint a hifi színvonala...
Conrad J. , Martin Logandixie-chicken írta: ↑2024.11.27., szer. 19:30egy másik témában,TJ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?![]()
nekem:
-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált
Linn rendszer
Ja, és amivel kezdenem kellett volna, Audio Note...

Ongaku, Voyd, Snell-E.

Még a másik topicban akartam írni, hogy még a nyomorult laptopon keresztül is vakon megmondtam volna, mikor szól az AN lánc.
Az a női énekhang...

Talán az Ongaku volt érte a " felelős ".
Ja, meg az tűnt még fel, hogy 32 év alatt mennyivel többet fejlődött az amatőr filmfelvételi technika, mint a hifi színvonala...

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2634
egy másik témában,TJ
,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?
nekem:
-B&W 801,ARC
-a Linn rendszer/LP12
youtu.be/JIZYF1HuWVk

ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?

nekem:
-B&W 801,ARC
-a Linn rendszer/LP12
youtu.be/JIZYF1HuWVk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2634
https://en.wikipedia.org/wiki/Stereophonic_soundSnipi írta: ↑2024.11.25., hétf. 08:13Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.
Although Decca recorded Ernest Ansermet's May 1954 conducting of Antar in stereo, it took four years for the first stereo LPs to be sold.[87] In 1958, the first group of mass-produced stereo two-channel vinyl records was issued, by Audio Fidelity in the US and Pye in Britain, using the Westrex "45/45" single-groove system
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2699
Tulku1 írta: ↑2024.11.21., csüt. 17:48Az pontosan mit jelent?tunerman írta: ↑2024.11.21., csüt. 09:08Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.![]()
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...
https://hackaday.com/2024/11/14/repairi ... e-pre-amp/
Be van öntve műgyantába?
Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....
Azt én nem fogom megmondani, hogy miért válaszolta a gyártó azt amit a linken olvashattál. A videón viszont látni, hogy semmi sincs műgyantával kiöntve, a szervizes simán megtalálja a hibás alkatrészt és kicseréli.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
Be van öntve műgyantába?
Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....
Az pontosan mit jelent?tunerman írta: ↑2024.11.21., csüt. 09:08Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.![]()
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...
Be van öntve műgyantába?
Aki nem képes megbírkózni a piac kihívásaival, az menthetetlen elvész. Nem ezek lesznek az első márkák, akik eltűnnek a hifi palettájáról, és talán nem is utolsók.
Azt viszont vitatnám, hogy Ők lennének a csúcsminőségű hangzás vezető szereplői.
Nem kérdés, nagy nevek, nagy márkák, de a csúcsminőségű hangzást talán sohasem képviselték.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Viccesen mondhatnám, hogy "vesszen a férgese", de sajnos a világban számos ilyen jelenség megfigyelhető, pl. autógyártás.
Aki nem képes megbírkózni a piac kihívásaival, az menthetetlen elvész. Nem ezek lesznek az első márkák, akik eltűnnek a hifi palettájáról, és talán nem is utolsók.
Azt viszont vitatnám, hogy Ők lennének a csúcsminőségű hangzás vezető szereplői.
Nem kérdés, nagy nevek, nagy márkák, de a csúcsminőségű hangzást talán sohasem képviselték.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tunerman
- V.I.P.
Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Volt szó a chi-fi cuccokról is korábban, hogyan lehetnek olcsóbbak, mégis hozzák a a "hifis" hangzást, de a lenti (eltűnhetnek a nagy márkák féle cikk), mellett van egy link ami a kínai márkák felemelkedéséről szól és hátrányairól, azt is érdemes elolvasni.
https://www.headphonesty.com/2024/07/ch ... am-brands/
https://www.headphonesty.com/2024/07/ch ... am-brands/
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
De, jól emlékszel, szerintem én írtam.GTomi írta: ↑2024.11.21., csüt. 08:46Itt is írt a fórumon az egyik forgalmazó, hogy visszaestek az eladások, vagy éppen szinte csak a "luxus" kategóriát viszik, az alsó-középmezőny eltűnőben a kereslet hiány miatt (de vessetek a mókusok elé, ha rosszul emlékszem, vagy nem éppen pontosanfererencz írta: ↑2024.11.20., szer. 18:18Hűha!
https://www.headphonesty.com/2024/11/hi ... les-crash/)
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Itt is írt a fórumon az egyik forgalmazó, hogy visszaestek az eladások, vagy éppen szinte csak a "luxus" kategóriát viszik, az alsó-középmezőny eltűnőben a kereslet hiány miatt (de vessetek a mókusok elé, ha rosszul emlékszem, vagy nem éppen pontosanfererencz írta: ↑2024.11.20., szer. 18:18Hűha!
https://www.headphonesty.com/2024/11/hi ... les-crash/

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Számomra teljesen elképesztő, hogy ezt a valamit egyébként ennyiért meg is veszik....bizonyára a videó után némileg csökkent a töretlen népszerűsége ennek a valaminek...tunerman írta: ↑2024.11.16., szomb. 09:1225.000£-os angol/walesi preamplifier (garázshifikategória ) javítása.
youtu.be/-RJbpFSFziI

- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Lefordított részlet az előző cikkből, figyelemfelkeltés gyanánt:
Nem szotkam hibázni.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Nem szotkam hibázni.
- tunerman
- V.I.P.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6164
Ó bakker, ezt nem tudhattam - ne haragudj.Snipi írta: ↑2024.11.08., pén. 08:26
Ami a From the Cradle lemezt illeti tényleg ... Sajnos rosszul olvastam el. Összefolyt a szöveg a szemem előtt. Nemsokára műtik, cserélik benne az emulgálódott szilikont amit 2.5 éve tettek bele amikor levált a retinám, és most már nagyon rosszul látok vele. Szerencse, hogy a hülye számítógépet még úgy ahogy látom (inverz képüzemmódban : fekete alapon fehér betűk) mert ha már ez se lenne mehetnék rokinak, ami anyagilag nagyon nem lenne jó.
(Roki : az én szókincsemben a rokkantnyugdíjast jelenti.)

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Akiknél tele a padlás kifogásokkal és amikor megemlítik, hogy egy kis odafigyeléssel rendesen meg lehet csinálni valamit, akkor még hülyének is nézik őket

hifis értelemben enyém is borzalmas, de nagyon él.Rock60 írta: ↑2024.11.08., pén. 09:14Gyári műsoros kazettáim nem igen voltak, az előbb felsoroltakra lemezről készítettem a felvételeket.revox írta: ↑2024.11.07., csüt. 23:33Érdemes ráhallgatni,lehet lesz meglepetés :)
http://halfnote.hu/blogs/revox/kicsit-l ... yunk-baxva
Az a pár ami volt, hááát, nem azért emlékszem rájuk, mert a hangminőségük miatt emlékezetesek voltak.![]()
Igaz, nem tölcséreken hallgattam őket...
Most meg már deckem sincs.![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Az a pár ami volt, hááát, nem azért emlékszem rájuk, mert a hangminőségük miatt emlékezetesek voltak.
Most meg már deckem sincs.
Gyári műsoros kazettáim nem igen voltak, az előbb felsoroltakra lemezről készítettem a felvételeket.revox írta: ↑2024.11.07., csüt. 23:33Érdemes ráhallgatni,lehet lesz meglepetés :)
http://halfnote.hu/blogs/revox/kicsit-l ... yunk-baxva
Az a pár ami volt, hááát, nem azért emlékszem rájuk, mert a hangminőségük miatt emlékezetesek voltak.

Most meg már deckem sincs.