Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3441

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ez az első melyik szállodában is volt? Roozevelt tér, Átrium?

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: shany »

dixie-chicken írta:
2024.11.27., szer. 19:30
...ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ? :D...
B&W Silver Signature, Electrocompaniet
Conrad Johnson,Martin Logan

Az AN csalódás volt, nem az én világom...

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1315

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2024.11.27., szer. 19:30
egy másik témában,TJ :smile53: ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..

ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ? :D

nekem:

-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált
Conrad J. , Martin Logan
Linn rendszer
Ja, és amivel kezdenem kellett volna, Audio Note... :D :D
Ongaku, Voyd, Snell-E. :smile53:

Még a másik topicban akartam írni, hogy még a nyomorult laptopon keresztül is vakon megmondtam volna, mikor szól az AN lánc.
Az a női énekhang... :smile53:
Talán az Ongaku volt érte a " felelős ".

Ja, meg az tűnt még fel, hogy 32 év alatt mennyivel többet fejlődött az amatőr filmfelvételi technika, mint a hifi színvonala... sad.gif

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2634

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

egy másik témában,TJ :smile53: ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..

ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ? :D

nekem:

-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált

youtu.be/JIZYF1HuWVk
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2634

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2024.11.25., hétf. 08:13
Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stereophonic_sound

Although Decca recorded Ernest Ansermet's May 1954 conducting of Antar in stereo, it took four years for the first stereo LPs to be sold.[87] In 1958, the first group of mass-produced stereo two-channel vinyl records was issued, by Audio Fidelity in the US and Pye in Britain, using the Westrex "45/45" single-groove system

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.

Rock60
Őslakos
Őslakos

tunerman írta:
2024.11.21., csüt. 18:46

A videón viszont látni, hogy semmi sincs műgyantával kiöntve, a szervizes simán megtalálja a hibás alkatrészt és kicseréli.
TJ.
Kihámozta a panelt a félig széthullott kártyavárból. :D
Közben jókat kuncogott.. :kapdelm:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2699

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Tulku1 írta:
2024.11.21., csüt. 17:48
tunerman írta:
2024.11.21., csüt. 09:08
Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”. :smile29:
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...

https://hackaday.com/2024/11/14/repairi ... e-pre-amp/
Az pontosan mit jelent?
Be van öntve műgyantába?

Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....

Azt én nem fogom megmondani, hogy miért válaszolta a gyártó azt amit a linken olvashattál. A videón viszont látni, hogy semmi sincs műgyantával kiöntve, a szervizes simán megtalálja a hibás alkatrészt és kicseréli.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

tunerman írta:
2024.11.21., csüt. 09:08
Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”. :smile29:
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...

Az pontosan mit jelent?
Be van öntve műgyantába?

Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fererencz írta:
2024.11.20., szer. 21:00
Lefordított részlet az előző cikkből, figyelemfelkeltés gyanánt:

Screenshot_20241120_205657.jpg
Viccesen mondhatnám, hogy "vesszen a férgese", de sajnos a világban számos ilyen jelenség megfigyelhető, pl. autógyártás.
Aki nem képes megbírkózni a piac kihívásaival, az menthetetlen elvész. Nem ezek lesznek az első márkák, akik eltűnnek a hifi palettájáról, és talán nem is utolsók.
Azt viszont vitatnám, hogy Ők lennének a csúcsminőségű hangzás vezető szereplői.
Nem kérdés, nagy nevek, nagy márkák, de a csúcsminőségű hangzást talán sohasem képviselték.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Volt szó a chi-fi cuccokról is korábban, hogyan lehetnek olcsóbbak, mégis hozzák a a "hifis" hangzást, de a lenti (eltűnhetnek a nagy márkák féle cikk), mellett van egy link ami a kínai márkák felemelkedéséről szól és hátrányairól, azt is érdemes elolvasni.

https://www.headphonesty.com/2024/07/ch ... am-brands/
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

GTomi írta:
2024.11.21., csüt. 08:46
Itt is írt a fórumon az egyik forgalmazó, hogy visszaestek az eladások, vagy éppen szinte csak a "luxus" kategóriát viszik, az alsó-középmezőny eltűnőben a kereslet hiány miatt (de vessetek a mókusok elé, ha rosszul emlékszem, vagy nem éppen pontosan :D )
De, jól emlékszel, szerintem én írtam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Itt is írt a fórumon az egyik forgalmazó, hogy visszaestek az eladások, vagy éppen szinte csak a "luxus" kategóriát viszik, az alsó-középmezőny eltűnőben a kereslet hiány miatt (de vessetek a mókusok elé, ha rosszul emlékszem, vagy nem éppen pontosan :D )
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

tunerman írta:
2024.11.16., szomb. 09:12
25.000£-os angol/walesi preamplifier (garázshifi :D kategória ) javítása.

youtu.be/-RJbpFSFziI
Számomra teljesen elképesztő, hogy ezt a valamit egyébként ennyiért meg is veszik....bizonyára a videó után némileg csökkent a töretlen népszerűsége ennek a valaminek... gondolkodik.gif

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Lefordított részlet az előző cikkből, figyelemfelkeltés gyanánt:
Screenshot_20241120_205657.jpg
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Nem szotkam hibázni.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

25.000£-os angol/walesi preamplifier (garázshifi :D kategória ) javítása.

youtu.be/-RJbpFSFziI

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Snipi írta:
2024.11.08., pén. 08:26

Ami a From the Cradle lemezt illeti tényleg ... Sajnos rosszul olvastam el. Összefolyt a szöveg a szemem előtt. Nemsokára műtik, cserélik benne az emulgálódott szilikont amit 2.5 éve tettek bele amikor levált a retinám, és most már nagyon rosszul látok vele. Szerencse, hogy a hülye számítógépet még úgy ahogy látom (inverz képüzemmódban : fekete alapon fehér betűk) mert ha már ez se lenne mehetnék rokinak, ami anyagilag nagyon nem lenne jó.
(Roki : az én szókincsemben a rokkantnyugdíjast jelenti.)
Ó bakker, ezt nem tudhattam - ne haragudj. :smile53: Próbáltam azért a smiley-val enyhíteni a dolgot, remélem sikerül a műtét és jobban leszel illetve javít a helyzeten. :smile32:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

Rock60 írta:
2024.11.08., pén. 17:59
teddysnow írta:
2024.11.08., pén. 15:41
tunerman írta:
2024.11.07., csüt. 12:21
Nekem erről a szemléletről a HiFi Magazin egyik interjúrészlete jut eszembe - kérdezik a BRG vezetőjét:
- Miért nem csinálnak jobb, megbizhatóbb magnókat?
- Mert nincs rá ígény...
(No comment)
TJ.
Erre mondják, hogy a Koronán is ferde a kereszt.
Kik mondják erre ezt ? gondolkodik.gif :quetionmark:
Akiknél tele a padlás kifogásokkal és amikor megemlítik, hogy egy kis odafigyeléssel rendesen meg lehet csinálni valamit, akkor még hülyének is nézik őket :smile28:

Rock60
Őslakos
Őslakos

teddysnow írta:
2024.11.08., pén. 15:41
tunerman írta:
Nekem erről a szemléletről a HiFi Magazin egyik interjúrészlete jut eszembe - kérdezik a BRG vezetőjét:
- Mert nincs rá ígény...
(No comment)
TJ.
Kik mondják erre ezt ? gondolkodik.gif :quetionmark:

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

tunerman írta:
- Mert nincs rá ígény...
(No comment)
TJ.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4289
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.11.08., pén. 09:14
revox írta:
2024.11.07., csüt. 23:33
Rock60 írta:
2024.11.07., csüt. 19:10
nem tudom, mit tett velük az idő, egyiket sem hallgattam már vagy 30 éve... sad.gif Van vagy 150... :yingyang: :yingyang:
Érdemes ráhallgatni,lehet lesz meglepetés :)
http://halfnote.hu/blogs/revox/kicsit-l ... yunk-baxva
Gyári műsoros kazettáim nem igen voltak, az előbb felsoroltakra lemezről készítettem a felvételeket.
Az a pár ami volt, hááát, nem azért emlékszem rájuk, mert a hangminőségük miatt emlékezetesek voltak. gondolkodik.gif
Igaz, nem tölcséreken hallgattam őket... :D
Most meg már deckem sincs. sad.gif
hifis értelemben enyém is borzalmas, de nagyon él.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Snipi írta:
2024.11.08., pén. 08:26
Nemsokára műtik, cserélik benne az emulgálódott szilikont amit 2.5 éve tettek bele amikor levált a retinám, és most már nagyon rosszul látok vele.
Reméljük jól fog sikerülni a műtét, és úgy fogsz látni, mint a sasmadár ! :tutiok:

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2024.11.07., csüt. 23:33
Rock60 írta:
2024.11.07., csüt. 19:10
nem tudom, mit tett velük az idő, egyiket sem hallgattam már vagy 30 éve... sad.gif Van vagy 150... :yingyang: :yingyang:
Érdemes ráhallgatni,lehet lesz meglepetés :)
http://halfnote.hu/blogs/revox/kicsit-l ... yunk-baxva
Gyári műsoros kazettáim nem igen voltak, az előbb felsoroltakra lemezről készítettem a felvételeket.
Az a pár ami volt, hááát, nem azért emlékszem rájuk, mert a hangminőségük miatt emlékezetesek voltak. gondolkodik.gif
Igaz, nem tölcséreken hallgattam őket... :D
Most meg már deckem sincs. sad.gif

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”