Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Eddy16
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Eddy16 »

Kedves Hobbitársak,
Van esetleg valakinek tapasztalata abban, hogy létezik-e hálózati lejátszók esetén olyan működés, amely során wifi hálózaton vezérelt Tidal Connect lejátszás alatt Bluetoothon küldi tovább a vezetéknélküli fejhallgató felé a zenét? Pár lejátszó esetén (Wiim Pro, Bluesound Node) kutakodtam, a specifikáció/tesztek alapján ezek rendelkeznek wifi és BT funkcióval is, de nem vagyok benne biztos, hogy miközben wifi kapcsolaton működik a Tidal Connect, egyidőben BT kapcsolat fenttartására is képes a lejátszó a fülessel. Az egyik Wiim tesztben is említést tettek róla, hogy a wifi/BT üzemmód között szükséges az átkapcsolás. Jelenleg egy Sennheiser BTD 600 BT adapterrel megvadított laptopon futó Audirvana a forrás. Ezt váltaná egy lejátszós megoldás - ha működik és ha érdemes :) Előre is köszönöm a támogató ötleteket! :)
Annak igazolása, hogy ember vagy - ez eltarthat néhány másodpercig

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Házsé írta:
2024.11.19., kedd 20:50
Üdvözletem mindenkinek!
Arra szeretnék választ kapni, hogy igaz e, hogy a Lumin app androidon nem az igazi.
Nem szeretnék szenvedni vele, mert egy rosszul kezelhető készülék tönkreteheti a mókát, legyen bármilyen űberf.sza a hangja.
Amiket próbáltam: BluOs sztem szuper, Primare szenvedős, Auralic lightning app nem rossz, csak ugye ios.
Előre is köszönöm!
Én androidos telefonokkal és tablettel is használom semmi gond nincs vele! :smile32:
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

alto írta:
2024.11.20., szer. 08:01
Bodnapet írta:
2024.11.20., szer. 07:49
Házsé írta:
Üdvözletem mindenkinek!
Arra szeretnék választ kapni, hogy igaz e, hogy a Lumin app androidon nem az igazi.
Nem szeretnék szenvedni vele, mert egy rosszul kezelhető készülék tönkreteheti a mókát, legyen bármilyen űberf.sza a hangja.
Amiket próbáltam: BluOs sztem szuper, Primare szenvedős, Auralic lightning app nem rossz, csak ugye ios.
Előre is köszönöm!
Nekem a mobil iOS, a tablet androidos. Mind a kettő teljesen rendben működik. Pl. én a tableten szoktam a Fuze beállításokat használni.
Mi az a Fuze?
Természetesen elírtam :-), Muse akart lenni…

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Bodnapet írta:
2024.11.20., szer. 07:49
Házsé írta:
Üdvözletem mindenkinek!
Előre is köszönöm!
Nekem a mobil iOS, a tablet androidos. Mind a kettő teljesen rendben működik. Pl. én a tableten szoktam a Fuze beállításokat használni.
Mi az a Fuze?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Házsé írta:
Üdvözletem mindenkinek!
Előre is köszönöm!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Házsé írta:
Üdvözletem mindenkinek!
Előre is köszönöm!
Nálam az Android kizárt, de vannak vevőim, akik Androiddal vezérlik, és nem panaszkodtak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Üdvözletem mindenkinek!
Előre is köszönöm!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

delac írta:
2024.11.18., hétf. 20:50
......hmm,hmmm....
Sajnos újra itt vagyok egy újabb problémával.
Ebben kérem a segítségeteket.
Ma megjött a streamer,Taga TWA 10B.
A gond nem vele van,hanem a Wiim applikációval:
sok bosszankodás és próbálkozás után kiderült,hogy csak okostelefonra telepíthető,laptopra nem.
Pontosabban arról van szó ,hogy telepíthető,de laptopról nem tudom hozzárendelni sem a Tidalt,sem mást.
Egyszerűen nem jelenik meg a " browser " menü ahonnan kiválaszthatnám a szolgáltatót.
Tudtok-e valami megoldást esetleg ?
Másik appot ?
4stream használhatatlan.
köszönöm

UI : ha nincs megoldás akkor rögtön frissiben eladásra kínálom,mert én így nem tudom használni.
Egy másik alkalmazással próbálnám....
A gondolkodás nem megerőltető...

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: delac »

" megoldódott "

Holnap megy vissza a boltba.

Még egyszer köszönöm Mishow a tanácsaidat, a segítőkészségedet.

( ahogy elindult a lejátszás rögtön szakadozott 5-10 mpercenként )

..na mindegy még biztos próbálkozom majd valamikor.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

delac írta:
2024.11.19., kedd 09:56
majdnem minden jó, csak lejátszásnál szakadozik a hang.
Látom, mégsem lett jó, mert még egy ajándék kábellel is pörgeted a hirdetést.
Nem tudom, mi mehet félre, nálam nagyon stabil volt, mint a Linksys cuccok általában gondolkodik.gif
Azt sem nagyon vágom, miért nem küldöd simán vissza, de ez a te bizniszed - sajnálom, hogy így alakult sad.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

delac írta:
2024.11.19., kedd 09:56
majdnem minden jó,
csak lejátszásnál szakadozik a hang.
Az internet kapcsolat szerintem rb van.
Wiim appban nem kell még valamit állítani?
bocs az értetlenkedésért.
Pedig valószínűleg hálózati probléma. Javaslom, állítsd át a felbontást a Tidal menüben átmenetileg "high" szintre. Ha ott nem akad, a "max" pedig akad, akkor kevés a sávszélesség, esetleg túl sok cucc lóg a wifin

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

majdnem minden jó,
csak lejátszásnál szakadozik a hang.
Az internet kapcsolat szerintem rb van.
Wiim appban nem kell még valamit állítani?
bocs az értetlenkedésért.

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm Mishow a tanácsaidat!
Visszaadtad a reményt,délelőtt megpróbálom..........

Elolvastam az elállási jogra vonatkozókat is, megnyugtató,hogy van rá lehetőség.

Ha elakadok akkor engedelmeddel újra zavarlak. :-)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Bocs, most látom elnéztem, nem táblagép, laptop, csak már nem tudtam szerkeszteni.
Nos, ha laptopról akarod vezérelni a Tagát, akkor NEM kell hozzá wiim app a gépre!!! Telefonos app alól beállítod, elindítod, megy. Utána a laptopra kell egy Tidal app, azt is beállítod, hogy fusson rendesen, utána a hangeszközök menüben megkeresed a Tagát, hozzáadod és kész! Természetesen minden eszköznek ugyanazon a hálón kell lógnia. A Tidal elindításakor alul jobbra ott kell lennie a kis hangszóró ábrának. Arra katt, Taga kiválaszt, connect megy.
Ha mégsem látod, akkor a GÉP hálózati beállításaiban kell megkeresned és engedélyezned. Ott lesz az! ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

delac írta:
2024.11.18., hétf. 20:50
......hmm,hmmm....
A gond nem vele van, hanem a Wiim applikációval …
Valami ott nem stimmel, mert a wiim appnak tökéletesen kellene mennie táblagépről is. A 4stream egy klónozott wiim app, a wiim app pedig az egyik legstabilabb és leggyorsabb app az általam eddig használtak közül.
Minden ok nálad hardveresen? Wifi is rendben?
Az elérések engedélyezve vannak?
Ha mégis feladod, 14 napig visszaküldheted, visszaadják az árát ha netes rendelés volt.

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

......hmm,hmmm....
A gond nem vele van,hanem a Wiim applikációval:
sok bosszankodás és próbálkozás után kiderült,hogy csak okostelefonra telepíthető,laptopra nem.
Pontosabban arról van szó ,hogy telepíthető,de laptopról nem tudom hozzárendelni sem a Tidalt,sem mást.
Egyszerűen nem jelenik meg a " browser " menü ahonnan kiválaszthatnám a szolgáltatót.
Tudtok-e valami megoldást esetleg ?
Másik appot ?
4stream használhatatlan.
köszönöm

UI : ha nincs megoldás akkor rögtön frissiben eladásra kínálom,mert én így nem tudom használni.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

delac írta:
2024.11.12., kedd 19:59
"ki akartam váltani a wiim pro plussal, és bár "olcsóbb" lett volna a free tidal connect miatt a wiim "

...ha jól értelek akkor a wimhez nem szükséges tidal előfizetés?
De szükséges, a Tidal fizetős mindne esetben.
Viszont vannak lejátszók, streamerek, amikbe integrálva van a Tidal connect lehetőség (vagy natívan támogatják a Tidalt).
A raspberryre telepített Volumio esetében viszont ez a funkció csak a fizetős változatbanérhető el, erre értettem, hogy nem kellene ezért is fizetni.
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 991

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én úgy tudtam hogy a Mac mini maga a Roon rock...de ezek szerint nem jól tudtam? Ez így helyes meglátás:
- vagy a rock fut önmagában egy hardveren, ami a roon saját operációs rendszere, amivel csak a roon szolgáltatásai érhetőek el, nem működik sem az egér sem a klaviatúra, csak böngésző alól éred el a gépet mint roon szervert
- vagy egy mac-en pl bármely macOS operációs rendszer fut, és az alatt a roon core (nem rock) + természetesen bármi, akár a HQplayer is.

Roon Rock:
https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... tall-guide
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

d.janos írta:
2024.11.10., vas. 17:22
Ismét nálam van kölcsönbe egy Allo Digione Signature SPDIF+RPI4 és egy kétkimenetes TMP Audio táp, mindig szerettem, sőt kifejezetten élmény volt vele a zenehallgatás, de nem szántam rá magam, hogy vegyek egyet, főleg a volumio miatt és azért, mert lehet beállítása miatt , de többször lefagyott. Így maradt a saját Telekomos android tv box-on keresztüli vagy a Philips tv-n lévő App-okon optikai kimeneten kapott hang vagy az Apple Tv-n keresztüli hang, ezek közül az utóbbi volt a legjobb nekem. TIDAL-t és Spotify-t hallgatok és a toslink kimenet-koax digit átalakítóval a Heed DA, melyben a 2.3-as "nagykártya" van L1-es beállítással (gyors impulzusválasz).
1. Használtban 150eFt körül mit hallgassak meg (streamert), ami hozhatja az Allo zenei élményét?
(volt nálam Wiim nem tudom már melyik (gyári táppal), az nem hozta azt amit szeretnék, akkor agyon is csaptam a bogarat, most éledőben van :rolleyes: )
2. Van értelme az androidos telekomos tv boxhoz lineáris tápot tenni? A tv adók hangja nagyon gyenge. Kösz. :smile53:
Én csak a Volumiohoz tudok hozzászólni, de az ingyenes változata atomstabil nálam (RPI 4-el használom, és nekem is Allo termék csücsül rajta, de nem Digione, hanem egy Boss V1.2 DAC hat, és az én igényeimnek megfelel, igaz csak helyi FLAC és DSF file-okat hallgatok vele, de nincs semmilyen kezelési problémám vele. Egy egy Sajti féle lineáris táp hajtja az Rpi-t és külön a DAC-ot is.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

"ki akartam váltani a wiim pro plussal, és bár "olcsóbb" lett volna a free tidal connect miatt a wiim "

...ha jól értelek akkor a wimhez nem szükséges tidal előfizetés?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3518

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

mishow írta:
2024.11.11., hétf. 08:54
d.janos írta:
2024.11.10., vas. 17:22

3. A videós streamekhez és filmekhez én is Apple TV-t használok (4K gen 4. lan kábellel), de mire hang "körbeér" a hifihez (Apple -> hdmi -> TV -> toslink -> DAC) szerintem sokat romlik; gondolkodom rajta, hogy a toslink helyett a kijövő hang is lehetne hdmi, de ehhez hdmi-t fogadó dac kellene; ezzel kapcsolatban több kérdést is feltettem már a fórumon, de egyértelmű válasz nem jött;
Fiio R9.
Van HDMI eARC csatlakozása. Streamernek is, DAC-nak, file lejátszónak és fejhallgató erősítőnek is kiváló. Sok mindent ki lehet vele váltani. Ráadásul belül valós szimmetrikus az XLR kimenete, ha valakinek fontos a forrástól a szimmetrikus csatlakoztathatóság.

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

Denonavr írta:
2024.11.11., hétf. 21:06
Jani, ahogy már említettem ebben a tesztben van pár streamer említve, amiknél jobbnak lett ítélve az adott rendszerben az allo:
https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/
Én is ki akartam váltani a wiim pro plussal, és bár "olcsóbb" lett volna a free tidal connect miatt a wiim, nem hozta az allo zeneiségét lineáris táppal sem, küldtem is vissza...
Én Wiim Ultrát hallgatok. Saját dacjával valóban nem nagy szám, viszont érdemes kipróbálni, mint streamert, mert egy jó dac-al nagyon szépen szól.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Jani, ahogy már említettem ebben a tesztben van pár streamer említve, amiknél jobbnak lett ítélve az adott rendszerben az allo:
https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/
Én is ki akartam váltani a wiim pro plussal, és bár "olcsóbb" lett volna a free tidal connect miatt a wiim, nem hozta az allo zeneiségét lineáris táppal sem, küldtem is vissza...
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

mishow
V.I.P.
V.I.P.

delac írta:
2024.11.11., hétf. 10:29
ifi iPower X 5V/3A 44.000 Ft.....
kérdezném,hogy ehhez képest milyen és mennyibe kerül a Gál Tamás féle táp
Tudomásom szerint a TMP legutóbb 45eFt volt (ha jól emlékszem Foxpost küldéssel együtt), és az valódi lineáris táp. Az iPower egy zavarszűrős kapcsoló üzemű táp. Sosem használtam, nem ismerem, TMP tápom több is van a rendszeremben, arról tudom, hogy NEKEM bevált.

Kieg: Úgy látom debreceni vagy, akkor nix posta. Szerintem hívd fel, amúgy szokott adni otthoni kipróbálásra - ennél korrektebb megoldást nem ismerek ;)

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

ifi iPower X 5V/3A 44.000 Ft.....

kérdezném,hogy ehhez képest milyen és mennyibe kerül a Gál Tamás féle táp

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”